Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uzun aradan sonra sonsuz mutsuzluğuma bir çözüm bulmak için psikiyatriste gittim.

Angelotti

Öne çıkan mesajlar

said:
@antimodes:sigara fiziksel bağımlılık yapıyo demişsin de ben 4 yıldır içiyorum uzun süreler içmediğim oldu ne baş ağrısı ne mide bulantısı çektim sadece canım çok içmek istedi. sen sanırım buna psikolojik bağımlılık dersin ama bu canının istemesi oalyı da kimyasal bir şey mutluluk vs gibi. esrar içerken tütün de aldığın için en basidinden senin fiziksel dediğin bağımlılığı yapar. esrar fiziksel bağımlılık yapmaz psikolojik bağımlılık yapar demek de sadece hafif göstermek oluyor bu bağlamda.

Öncelikle, sigarayı ya az içiyorsun yada içmeyi bilmiyorsun ki fiziksel bağımlılık yapmamış. Ben şu anda (ne yazık ki) günde 2 pakete yakın tüketiyorum ve 80 dakkalık dersin bitimine doğru sayfa falan yırttığım oluyor stresten.
İkincisi, esrar illaha tütünle tüketilmek zorunda değildir, bu fikre nerden kapıldın onu merak ediyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

@anti: genelde 2-3 günde 1 paket içiyorum daha çok olduğu da oluyo ama azaltmaya çalışıyorum. senin için az geliyosa sende bişi var benimki az değil seninki çok. bu konuda yorum yapabilmem için günde 2 paket içmem gerektiğini sanmıyorum=p. sigara içmeyi bilmemem gibi saçma bişiye ise cevap vermicem=p. diğer konuda ise ben birçok ortamda bulundum ve tütünsüz içen görmedim dediğin gibi içen varsa da nispeten azdır, bu yazılanları gören insanlar da kuvvetle muhtemel, içiceklerse benim bahsettiğim şekliyle içeceklerdir. öyle olmasa bile esrarın yaptığı bağımlılıkla sigaranın yaptığının pek farkı olduğunu sanmıyorum ve esrarın daha çok bağımlılık yaptığını ve daha zararlı olduğunu düşünüyorum ki bu çoğu ülkede sigara serbestken esrarın yasak olmasının sebeplerinden. senin dediğine göre esrar daha hafif bağımlılık yapıyormuş. (ben, sen fiziksel bağımlılıkla psikolojik bağımlılığı karşılaştırırken psikolojik diye bahsettiğinin daha hafif olduğu kanısına vardım) benim demek istediğim senin psikolojik olarak bahsettiğin şeyin de aslında kimyasal bir olay olduğu ve böyle hafif gösterilmemesi gerektiği. onun dışında diğer söylediğim şey ise sigaranın eksikliğinde senin söylediğin gibi baş ağrısı yada mide bulantısı çekmediğim bunun yerine kuvvetli bir sigara içme isteği duyduğum.

[ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 23:15 tarihinde, tunca tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

1-)Sigarayı içmeyi bilmemek: İçine çekmeden püfür püfür üflemek sağa sola.
2-)Ben 2 paket içişimle övünmüyorum, bu benim bağımlı olduğumu gösterir ki memnun da değilim bu durumdan. Sadece senin, bana göre daha avantajlı bir şekilde, bağımlılık yapmayacak kadar az içtiğini söylüyorum. Günde 1 pakete çıktığında genelde insan bağımlı olmuş oluyor çevremde gözlemlediğim kadarıyla.
3-)Esrarın neden yasadışı olup sigaranın yasal olduğu konusunu "Esrar daha çok bağımlılık yapıyor demek ki!" diyerek özetlemeye çalışmak saçma olur. Hatta soruyorum sana, benim dediğim psikolojik bağımlılığı kimyasal yoldan açıklar mısın esrardaki ve mantardaki? Önce bir anneannem üzerinden verdiğim örneği oku bence (bir kaç sayfa geride) sonra varsa elinde, bilimsel bir açıklama koy.
"Ha esrar neden yasadışı o zaman?" sorusuna getirirsen konuyu, 1900'lerin başlarından itibaren alkol üzerinden alınan milyarlarca dolarlık vergileri örnek gösterebilirim sana, esrarın yasallaşmasının ne kadar büyük şirketleri ne kadar kötü etkileyeceğini örnek gösterebilirim.
Bunu yanında esrar tabii ki hala bir uyuşturucu. Ancak alkol gibi bir uyuşturucuyu serbest bırakıyorsanız ve bu ortamdaki hemen herkes bunu içiyorsa sonra "Esrar uyuşturucu!!11 İvıl!!!!" diye gezinmesin kimse. Uyuşturucuya karşı bir insansanız, buna saygı duyarım. Ancak her gece 12 tane arjantin içip esrar hakkında nutuk atmayın sadece.
Tekrar ediyorum: Ne olursa olsun, esrar yasadışı, alkol yasal. Kimseye esrarın reklamını yapmak değil amacım. En güzeli de sağlıklı yaşam. Sadece bir perspektif olaya benim sunduğum. Kimseye gidin kullanın demiyorum, demem asla.
Sosyal ağlarda paylaş

1-)teşekkür ederim aydınlattığın için=p
2-)günde 2 paket içen de benim gibi en az 2-3 günde 1 paket içen de bağımlıdır. sen diyorsun ki ne güzel bağımlı değilsin anca ben öyle düşünmüyorum, şu an 1 gün içmesem kendimi kötü hissederim canım hep ister aklımı çok meşgul eden bir şey olmadıkça. keşke senin dediğin gibi olsa, hoşuma giden bir şey değil.
3-)şindi bir madde hem psikolojik hem fiziksel bağımlılık yapabilir anneanne örneğine göre. psikolojik bağımlılık dediğin şeyi herşey yapabilir. küçük bir çocuğa hep sigara iç kötü şeyler olur dersen o çocuk sigaraya psikolojikman bağımlı olur. ya da aynı mantıktan yola çıkarsa hep paticiğe gir yoksa dünya yok olcak!!1111!11birbir dersen hep paticiğe girmek için psikolojik bir baskı altında olur, ki bunun uyuşturucuyla falan alakası yok. eğer adam çok kötü bir zamanında umudu kesmişken esrar içip kendini iyi hissetmişse, yine aynı duruma düştüğünde yine aynı şeyi yapmak isteyecektir ki bu psikolojik olarak bağımlı olmaktan kastettiğin şey sanırım. fiziksel olarak bağımlı olmak ise vücudunun o maddeyi istemesi ki bu illa o madde eksikliğinde fiziksel olarak acı çekmen anlamına gelmez. vücudum salgıladığı hormonlarla vs bana sigara iç sigara iç! diyor bu fiziksel bağımlılıktır. sen esrarda böyle bişi yok diyosun ben şu ana kadar sigara değil de aynı şekilde aynı oranda esrar içseydim durumum daha iyi değil daha kötü olurdu ve canım şu an sigara istediğimden daha çok esrar isterdi. istersen sen de dene bakalım oluyor mu.

esrar içince alkol alınmıycak gibi bir kanıya varmışsın ama saçma bence mesela ben alkol alırken sigara içme isteği de duyuyorum çoğu kişi öyledir sigara yerine esrar kullansaydım onun eksikliğini çekerdim yani alakasız olmuş esrar var alkol yok alkol var esrar yok demek. ha ben şahsen uyuşturucuya karşı bir insan mıyım? evet ağır olanlara karşıyım kesinlikle çok gereksiz. (40 yılda bir ganja rulz o ayrı=p )benim söylemek istediğim tek şey burda sigaranın esrardan daha zararlı bişi olarak gösterilmesinin yanlış olması. tam tersine esrar daha zararlıdır arkadaşım merak eden netten esrarın zararlarını falan bir araştırsın. ayrıcana ben en fazla 3 birada kafası cillop olan bir insanım onu da belirtmek istedim.

[ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 23:47 tarihinde, tunca tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ona bakarsan sigara içtiğin kadar alkol içmeyi dene, bak o zaman ne oluyorsun.
Alkol varsa esrar yok, esrar varsa alkol yok olmak zorunda değil ki. Alkol tüketimi %30 bile azalsa ekonomide ne biçim değişikliklere yol açar, neler olur biliyor musun :) ? Ki, kalıbımı basarım esrar serbest bırakılsa 10 senede %30'dan da fazla düşer alkol tüketimi, o da ayrı konu.
Ayrıca esrar serbest bırakıldı, sabah akşam esrar içelim diye bir mantalite de yok ki. Alkol serbest diye işyerinde öğle vakti alkol içen adam görüyor musun? Sigarayla bir tutulamaz ki esrar?
Ayrıca sigara içtiğin gibi esrar içersen de sadece sabah akşam aptal gibi gezersin, boş bakarsın, işinden olursun, hayatın bozulur, yine de fiziksel anlamda bağımlı olmazsın. Büyük derecede psikolojik bir bağımlılık oluşabilir ama fiziksel bağımlılığa gitmez yine. Farklı iki şey bunlar arkadaşlar, karıştırmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım ben alkol bağımlılık yapmaz mı demişimbirbibribribronibrbonbiryüzonbir. o duruma gelen bir insana 2gün esrar verme bak nasıl deliriyo=p. nese daa fazla tartışcak bişi yok ben söylemek istediğimi söyledim sen de çok farklı bişi söylemiyosun. kkthxbyez kib =P(bu yaz istanbula gelcem boş olursan gezdir beni sdf takıladabiliriz bu kadar muhabbetin üstüne=p)

[ Mesaj 30 Mayıs 2007, Çarşamba - 00:00 tarihinde, tunca tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Alkol içersen tansiyonun düşer alvoellerin şişer sonra ver yansın yaparsın. Sorununuz mu var? Gidin sorunu ortadan kaldırın. İçmeyin alkol cuvara.

düzeltme: alkol tansiyonu arttırır alo

[ Mesaj 30 Mayıs 2007, Çarşamba - 00:24 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...