Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk ve Çin Mitolojileri

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Şu an emeklemekte olan bir projem için bu konularda aşırı bilgiye iktiyacım var. İnterneti kurcaladım epey , fazlasıyla okudum ama eski öykülerde bir son olmaz diyerekten buraya da bir yazayim dedim.

Eğer bildiğiniz her hangi bir şey varsa lütfen yazın. Ne olduğu fark etmez. İki mitolojiyi iç içe geçirip, kendi yazdığım yan öyküleri de ekleyeceğim ve korkunç bir şekilde minik ayrıntıya iktiyacım var. Arada sözü geçecek ya da dekoru süsleyecek şeyler.

Yardım edebilirseniz çok iyi olur benim için.

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 20:59 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
İkisi de olur aslında. İstediğim şey sizin duyduğunuz - doğruluğu hakkında bir şey bilmeniz lazım değil - her şey.

Bir opera yazıyorum şu anda. Bir kaç temayı hazırladım ama sözler hala beni inanılmaz zorluyor. Sözlere ve dekora katkıda bulunabilecek şeyler arıyorum. Özellikle zenginleştirici ayrıntılar.

Yer yer romantik orkestra ile süslenmiş Philip Glass tarzı minimalist bir müziğin üzerine Mozart tarzı karmaşık öykü ve dekorlar koymayı planlıyorum.

NOT : Türklere de Çinlere de tarafsız yaklaştığımdan 301'e takılma olasılığım çok yüksek ama olsun. Önemli olan müzik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Wikipedia gibi bariz yerlere - akla gelen google aramalarına baktım zaten. Ekstrem bilgiler arıyorum.

edit : yani zamanında (okulda ki ülkücülerden, dedelerinizden, hocalarınızdan) duyduğunuz şeyleri yazın.

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 21:15 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

iki mittede kadınlara çok önem verilir.birinde kadın hakanla eşit durumdayken,öbüründe hayat kadını bile olsa ilişkiye girmeden önce erkek kadına saygısını sunar.

dediginle ortustumu bilmiyorum bu turbanla ilgili bir sunumda dinlemistim.

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 21:29 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Şaman kelimesi Türkçe asıllı zaten, wowda şurda burda gördüğünüz shaman bildiğiniz şamandan türeme.

Ülkücüler diyince aklıma geldi, Nihal Atsız isimli kafatasçı ırkçı elemanın sitesinde baya bi türk destanı falan vardı. Şurdan bakabilirsin. http://www.nihalatsiz.org/gokturkler.htm
Tabi tarafsızlıkları konusunda emin değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
hikayeler lazım bana , ben de hikaye yazıyorum çünkü. Yine de birşeyler yazabilirsen çok iyi olur.

edit : kitapların adını ver ya da

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 22:52 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

"Onlar, kısrak sütünden yapılmış kımız kullanırlar ve bunu sarhoş oluncaya kadar içerler. Ruhlara tapar ve Şamanlara inanırlar. Savaşta ölmeyi şeref, fakat hastalıktan ölmeyi bir zillet sayarlar."

Çin kaynakları, Göktürklerin geleneklerini Hun Türklerine benzeterek onları böyle tanımlıyorlar.

....

Kaynak: Şamanizm Türkler'in İslamiyetten Önceki Dini, Cemal Şener
Sosyal ağlarda paylaş

Çin kaynaklarına göre Türk mitolojisi gibi bir şey arıyorsan eğer...

Ahmet Taşağıl'ın "Çin Kaynaklarına Göre Eski Türk Boyları" diye Türk Tarih Kurumunun yayınladığı bir kitabı var.
MÖ III-MS X asır arası var olan Türk boylarını Çin kaynaklarını kullanarak anlatmış...

Bir de Kür Şad destanı vardır. Bilmem, duydun mu. Sabahattin Ali'nin "Esirler" diye oyunu var. Konusu bu Kür Şad destanı olan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...