Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

15 mayıs dünya vicdani retçiler günü

Apache

Öne çıkan mesajlar

bedelliye laf atmadim
hemen kisisel bir boyuta cekme
bi onceki sayfada adam

"banane veriyim parasini kantinci tutuyim o benim yerime yapsin"

"parasi olan odesin yapmasin"

modunda bisiler demis ona dedim

esitlik demokrasi fanatikligi yapan insanalr konu askerlige gelince nedense yan ciziyorlar

insanlarin ne kadar bencil varliklar oldugunu cok guzel gozler onune seriyorlar hnagisi isine gelirse ona inan o gorusu savun
tuttum bunu ben
Sosyal ağlarda paylaş

Askerliğin zorunlu olması demokratik değil ki demokrasi konuşalım.

Sence kaç kişi gerçekten askerlik yapmak istiyor, bence erkeklerin çoğunluğu istemez, ama mecburen yaparlar. Sorulunca da büyük bir olay olduğu için "Vatani görevimi yaptım hede hödö" derler. Yok öyle birşey, zorla adam öldürmeyi öğretmek demokratik değildir, askerlik vatan borcu değildir, askerlikle değil adam gibi çalışarak, üretici olarakvatan borcu ödenir.

Demokratik olmayan bir şeyi savunurken "hani demokratiktiniz" demen pek mantıklı değil bence..
Sosyal ağlarda paylaş

laf atmadim diyosun, konunun geri kalaninda yine atiyosun. ben mi yanlis anliyorum acaba..
said:
herkes esit
ama
parasi olan askerligi odiyerek yapsin
zamanini harcamasin
fakir fukaranin cocugu zamanini harcasin sehit olsun

bedelliye laftir bu..

ayrica esitlik demokrasiyle ne alakasi var. Yani senin dedigin, esitligi, demokrasiyi savunan adam ulkedeki herkesin ayni maasi almasi gerektigini savunmasi gerekir gibi bisi. Adam daha yararli olacaksa tabii ki yapmasin..

Ayrica eklemek istedim, askerligi yap, dondugunde kaldigin yerden devam et gibi degil ki olay? Mesela bir adam 15 ay uzaklassa alanindan bir 15 ayda tekrar yakalamak icin kasacak, peki bu 15 ayda kaybettigi kontaktlari, firsatlari nasil toparlayacak. Yarim kalmis projeler hedefler coktan baskalarini bulmustur bile. Buyuk bir kayip yani. Duruma gore adamin tum hayatini bile etkileyebilir bir askerlik..
Sosyal ağlarda paylaş

zorunlu askerlik in demokratik olup olmadigi goreceli bir kavramdir

ben dedim demorkatik degildir diyemessin

acik acik soyliyen biri vardi o daha samimiydi

"korkuyorum olmekten, elin kirosuyla ayni yatakhanede kalmak zircahil adamdan tokat yemek istemiyorum"

diye

kirsal kesim disinda erkeklerin %85 i en az askerlik yapmak istemiyor, bende istemiyorum master yap uzmanlik oku derken yas dayanicak 30 a hedefim kaymakamlik sinavlarina girmek devlet 30 unu geceni almiyor sinava
su sartlar altinda bir aksilik olur bir sene kalirsam hayallerim yikiliyor

ne yapalim? profesyonel orduya gecmek icin durumumuz musait degil ulke olarak
kepenkleri indirip baskasina mi devredelim ulkeyi

orduda zorunluda profesyonele egcmek istiyor adamalr daha yeni askerlik suresini indirdiler dereceli oalrak indirilicegini ve amacin profesyonele gecmek oldugunu soylediler genede yaranamadilar
Sosyal ağlarda paylaş

viktor o zaman esitlik olsun
bende fakir fukara vergisi veryim
banada devlet ev yapsin
banada issizlik maasi versin

ben para kaznaiyosam ben vergisini veriyorum bunun arkadas

fakir fukaranin 1 aylik maasi her ay kadar vergi veriyosam ben
devlet benim calismami istemeli
bu kadar basit
cunku benim bu vatana getirim kazancim yapacagim isle
verecegim vergiyle
oretmensem oretecegimle
muhendissem gelistirecegim projemle
doktorsam iyilestiecegim hastayla olur

kantinde cay icerek deil
Sosyal ağlarda paylaş

eğitimliler askerlik dışında daha çok katkıda buluna bilirler evet ama bu SİSTEMde değil çünkü zaten liberal küresel kapitalist sistemde senin üretimin bi şekilde ya yerli sermayeye ki artık gelinen bu noktada direk yabancı sermayeye gidiyor, dev küresel şirketlerin çorbasında tuz oluyor.

kamuya ait herşeyin özelleştirildiği şu sistemde kamuya, halka yani vatana hizmet etmiş olmuyosun ki? ki bunun vergi politikasıyla çözülemiyeceğide ortada iken ben asker olarak deil üreterek vatana hizmet etcem demenin çok bi manası yok bence.
Sosyal ağlarda paylaş

ulke su an bu durumdaysa sebeplerınden bırıde canakkalede,trablusgarpta,yemende sehıt dusen egıtımlı subaylardır.

ama merak etmeyın asker kımı daga yollayacagını kımı kıslada tutacagını ıyı bılıyor gittiginizde anlarsınız zaten ıslerın nasıl dondugunu

[ Mesaj 26 Mayıs 2007, Cumartesi - 21:01 tarihinde, Masakari tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari

olay sadece sıcak temas olayı değil ki?
ben bu vakit darlığımda dahi kendimi geliştirmeye kasar iken,yeri gelince birşeyler öğreniyim diye sosyal hayatımı 0lar iken biri diyor ki gel 2sene boş boş otur,akıl?mantık?zihniyet?

[ Mesaj 26 Mayıs 2007, Cumartesi - 21:04 tarihinde, _-_ShadowSong_-_ tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

biraksaniz gencler microsoft un basina gecicek
ah bide su asker engellemese

bari dogru duzgun bilgiyle konusun

6 ay universte bitirene
2 sene degil

2 sene askerlik yok turkiyede

askiden 18 ay yani 1.5 du

simdi 15 oldu

ilerde 12 ye inicek kademeli kademeli ve ordan profesyonele gecicekler

hah yanlis yilda dogduk su anda musait degil ulkenin durumu
da suc askerde degilki

kaldiki daha gecen gun 6 tane sehit evrmisken askerlik ten kacmaktan bahsetmek etik olarak dogrumudur degilmidir tartisma konusu basli basina

orda olenler insan evladi degilmi?
onlar olmesse biz burda olucez ankarada bile patlattilar

biraz daha hassasiyet gosterin bu gibi durumlarda ozellikle icinde oldugumuz kosullarda

hersey gulluk gulistanlik olur tartisiriz
ama teror siddetini arttirarak buyurken bunalri tartismak gercekten etik olarak dogru degil

[ Mesaj 26 Mayıs 2007, Cumartesi - 23:19 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Hersey demokrasi degildir. Bence en yuce deger Adalet tir. Halk adaletin karsisinda ise bu demokratik bir secim bile olsa (ki degildir) bence gorusu degersizdir. Harvard mezunu da askerlik yapsin, ama egitimini aldigi konu ile ilgili olarak yapsin tabii Harvard da Amerikan Edebiyati okumus ise gitsin o da dagda savassin ama muhendis falansa o isi yapsin bir ton solah fabrikasi var memlekette. Tayyip in buyuk oglu saglik raporu almis askere gitmiyormus.
Sosyal ağlarda paylaş

vay anasini ya, askeriyede bilgisayarlara format atmak ne kadar zoruna gidiyormus bilg muhendislerinin.

doktor olanlar askeriyede gorev yapmak zoruna gitsin, inşaat muhendisleri yeni yapilacak askeri yapilarda yardimci olmasin, oldu.

%70 ihtimalle kisa donem, izin kullanmazsaniz 5 ay askerlik yapacaksiniz universite mezunu olarak.

yok uzun cikarsa zaten yedek subay yapacaksiniz.

nedir, bu kadar korkutan yurt disina kacmaya sebep olan sey nedir yani, yapmayin etmeyin yapanlar nasil yapiyor.

bana diyinki uni mezunu degilim 15 ay yapacagim cok uzun bir sure ha bi nebze tamam diyeyim.

[ Mesaj 27 Mayıs 2007, Pazar - 01:45 tarihinde, Zegna tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

zegna korkutan sey su
sadece zaman kaybi deil ki
askerlige uygun bi insan deilim ben
sivilcalismaya uygun bir insanim
zatn aserlige uygun olsam herhangi bir sinavda oss olur lis eolur askeri bir okul yazardim
hayatima en son dusunecegim is askerlik
emir komuta zinciri olsun
emir demiri kesermantigi olsun
yapmak istemiyorum
devlet bana bu sansi yada baska bi opsiyonu sunmali bunu soyluyoruz sadece
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada profesyönel askerlik sistemi için "private military corporation" diye aratın nette. sandıgınızdan cok daha farklı bir sistem bu.15-20 büyük firmanın elinde dönen büyük bir para havuzu,bugun amerikan parlamentosu "sonumuzu pmc getirecek" diye tartışmaktalar..sagladıkları hizmetin fiyatı git gide artmakta çünki.

[ Mesaj 27 Mayıs 2007, Pazar - 02:44 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
Yav universite mezunu olucaksiniz topu topu 5 ay askerlik yapicaksiniz nedir bu korkaklik her vatan evladi bunu aslanlar gibi yapmak zorunda sonra gelip burda iraka girelim pkk ya lanet olsun diye atip tutmak kolay gel askere diyince yok ben almiyim nasil yirtarim.. Benim askerlige gidemiyor diye aglayan tanidiklarim var heralde tukururdu yuzunuze...
Biraz adam olmayi ogrenirsiniz hem..

PKK yı bitirememek devletin ve ordunun sucu. Yok yere ölmek için kim gitmek ister güney doguya? Ne ugruna ölüyorsun ki? Baştakilerin politik başarısızlıkları, sürekli yıllardır boş yere verdiğimiz şehitler, sınırında yaşayan pkk militanları ve kamplarına amerika nedeni ile müdahele edememe ..

Diyecekler ki, Sen Amerika olarak taa dünyanın bir ucu Irak a girip elini kolunu sallayarak işini yapıp cıkıyorsan bende girerim PKK yı bitiririm bölgeyi temizler çıkarım. O anda askere gidersin askerligini yaparsın. Askerligin bir amacı olur.

Adam olmayı öğrenmek için gez göz arpacık degil insan ilişkileri, kafayı kullanmak, edep, saygı,... pek çok unsur var geliştirmen gereken. Çamura yatıp kalkıp aynı duvarı yık yeniden yap komutları ile yaşayıp mizahi duygunu öldürüp törpülenmiş heyecanlar ile geri döndüğünde adam olmuyorsun.

Devir ekonomi devridir. Biz şuan ABD nin ülkemize asker gönderip de özgürlüğümüzü kısıtladığını değil Ekonomik unsurlar ile bunu başardığını halan daha algılayamıyor isek tehlike asıl budur. Tamamen dışa bağımlı hale gelmiş adamların agzından cıkan bir çift lafın esiri olmuş haldeyiz. Bugün fındık üretiminde dünyada 1 numara iken zararına yurt dışı fındık satıslarımızın nedeni tamamen ekonomik anlasmalar nedeni ile kısıtlanmış özgürlüğümüz ise bizi Asker ve Ordu değil öncelikle Kalkınma Haraketi kurtarır.

Asker dediğin 100 yıl önce silahı ile ateş etmeyi bilenler ise şimdi ülkeyi kalkındıracak aydınlardır.

Universite mezunları sosyal hizmete alınıp 1 yıl devlet ve ülke yararına calıstırılsa. En verimli dönemleri dağda bayırda geçecegine ülkeye yararlı olacak sekilde değerlendirilse bak bakalım bu ülkenin önünde kim durabilecek?

Genç nüfus olarak şuan Avrupayı en cok korkutan, -evet korkutan diyorum çünkü bizdeki bu çalışan ve genç nüfus potansiyeli şuan Avrupada kimsede yok- ülke Türkiye iken bu ülkenin önünü neden nasıl kesiyorlar bunları araştırıp bunlara karşı savaş başlatmadan yılda 5-10 asker şehit verip ondan sonra Askerlik önemlidir, böyle bir tehlike vardır yoksa sonumuz haraptır diye beyin yıkamak asıl ülkeyi yıllardır düzlüğe çıkaramamanın temel nedenidir.

Yazık değil mi doguda onca mayına basıp da ölen şehitlere, kahpe kurşunlar ile yitip giden nice gence? Koskoca Türkiyenin bunu bitirmeye gücü yok mu?

Ama sen sömürülen ülke konumunda isen elinden bir şey gelmez. Okadar borca batmış bir ülke isen, borçları ödemek için ülke topraklarını peşkeş çekiyor isen, Ordunu bile gerekli saygıdan yoksun gerekli yetkiden yoksun bırakıyor isen ben askerliğin değerinin, şehitliğin değerinin artık kalmadığını düşünürüm...

Bu ülke zamanında işgal kuvvetlerine karşı onca şehit verdi yüzünün akı ile çıktı belini doğrulttu. Şimdi işgal kuvvetlerinin silahı para ve cephede başarılı Türk halkı malesef ki masa başında kaybetmeye iyice alışmış, alıştırılmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Soylediklerini tamamen katiliyorum bende farkli birsey dusunmuyorum ama benim belirtmek istedigim..

simdi burdaki arkadaslarin imkani var ben gider yurtdisinda okurum calisirim askere gitmem benim kizdigim nokta bu.

x koyundan y oglu mehmet askere gidiyorsa ve 15 ay askerligini yapiyorsa.. Sen burda universite mezunusun diye 5 ay yapiyorsan ve onun sehit dusmesi senin dusmenden daha faydali mantigina karsiyim ben.. Universite mezunuyum askerligimi yapmiyim dagda bayirda dolasmiyim mantigina tersim ben..
(sen derken seni kastetmiyorum genel hitap oyle oldu yanlis anlasilmasin)
2. konu zaten universite mezunlarini daga bayira cikarmyorlar merak etmeyin arkadasim daha yeni geldi diyarbakirdan birlik disina 1 kere cikmislar oda 4bin kisi ile birlikte.. Nevruza bile uzun donemleri goturmusler..

Ayrica adam olmayi askerlikte cok iyi ogrettiklerini dusunuyorum.. Turkiyede genc nufus cok fazla korkuyorlar diyorsun turkiyenin o genc nufusunun buyuk bolumu aclik cekiyor vede suclu potansiyeli bugun islemedilerse yarin isleyecekler o yuzden cocuk suclu sayisi artiyor ortalama suclu yasi azaliyor diger biryandan bazi kisilerde hayatlarinda kendileri disinda hicbirseye hickimseye faydali olmamis.. hayatindaki amaci duzgun bir kafeye gidip kahvesini icip millete fiyat bicmekten ibaret iste bu gencler orda adam oluyor.. Ayrica koylerden gelen okuma yazma bilmeyen insanlara uni. mezunlari ders veriyor yani askerlik bana gore her gencin gidip kendince birseyler cikartabilecegi birsey en basitinden hayat disiplinini yakalar..

Bu ulke zamaninda isgal kuvvetlerinden kurtuldu cok degil 30 sene oncede kimsenin begenmedigi ecevit dunyaya rest cekti girdik Kibrisa.. Zaten 15 senedir kuzey iraka girip cikmaktayiz bugunlerde tartisilan sadece kuzey iraka gireceklerin sayisi.. (Turkiyenin kuzey iraka girmesinede karsiyim ayrica)

ve sana sormak istiyorum 5 ay askerlik yapmamak icin gidip 3 sene turkiyeye donmemek uzere calismayi goze almis. curuk raporu cikarmak icin gozlerini bozmaya calisan sahte rapor duzenlemeye calisan kisiler var mazeret omrumum en verimli yillarindan 5 ayi harcayamam. Sence 1 yillarini sosyal hizmet yaparak vatana millete hayirli is yaparak gecirmeyi kabul ederlermi?

benim bu konudaki fikrim cok acik ve degismeyecek.. Mazereti olmadan askerlik yapmayanin benim gozumde pkk militinanindan farki yoktur..

Mazereti sadece sakatlik vs diyede dusunmuyorum.. Simdi en verimli cagimiz derken gercekten o en verimli caginda birseyler yapmaya yakinsan gitme askere kabul ederim.. ama birseyleri yaparken kendine degil dunyaya ulkene birseyler yapiyorsan gitme..

[ Mesaj 27 Mayıs 2007, Pazar - 12:08 tarihinde, gellidus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...