Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 İşte nileppezdel , senin gibi , benim gibi , nedanko gibi vatan hainleri yüzünden ülke batmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Ülke batmıyor derken?? Bir de biz vatan haini değiliz yahu, biz insan öldürmeyi öğrenmek istemeyen "zorla güzellik olmaz" sözünü benimsemiş insanlarız. Hoş adam öldürme eğitimi güzellik değil ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 said: üniversiteyi bitiren kişiler, askerlik yapmak yerine orduya hizmet etme seçeneğine sahip olacak. yani saha eğitimi yerine saha gerisi eğitimi alıcak. kendi mezun olduğu bölüme göre bir bölüme yerleştirilip çalışacak. böylece 1- insanlar üniversiteyi bitirdikten sonra kendi branşı dışında işle uğraşıp gündemden uzaklaşmıyacak. 2- ordu, üniversite mezunlarının bilgilerinden yararlanacak. 3- üniversite mezunları deneyim kazanmış olacak. 4- vicdani retçiler askerlik yapmadan askerlik yapmış olacak. bence güzel bir sistem olurdu. ama tabii ne kadar mümkün, onu bilemiyorum. e zaten bu olay var bir noktaya kadar yedeksubay oalrak yapan universte mezunalrina al eline tufegi yallah demiyor kimse kaldiki askerde oldugu surede maas aliyor ve sigorta odemeleri basliyor sabah evinden cikip aksam donuyor 4 sene bitirenlerin cogu ise 15 ay yedek subay yapicagima 6 ay kisadonem yapar gelirim diyor o zaman duz er oalrak yapiyorlar ordu hicbir sekilde 4 senelik universite bitirmis bir adami 15 ay asker yapmiyor asiri dramatize ediyorlar burda millette uniden cikani alip 15 ay duz er yaptikalrini saniyor ki bu kulliyen yalandir hatta personel ihtiyacina gore bazen ordu kisadonem yapamazsin diyip direk ast tegmen olarak aliyor seni istersen tezkere birakip orduda calismayada devam edebiliyorsun ornek vermek gerekirse RTE askeri bir kampta kantin subayiymis ticarette yetenegi var demisler kantine vermisler bunu hatta ikinci bir kantin acmis kampta kaldiki evci denir bu sekilde yapana sabah evden cikar aksam evine donersin hatta tip fakultesini bitiren birinin kisa donem yapma sansi yok direk askeri hastaneye doktor olarak aliyorlar istesede istemesede ve meslegine ordan basliyor maksat askerligi karalamak olsun diye laf eden cok o yuzden bilgi kirliligi var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Bence hiç gitmemek lazım, ben vicdani retçiyim ama askeri karalamak istemiyorum. Saygı duyuyorum. Ancak orada mesleğimi yaparak kazanacağım para ne vereceğim hizmet ne?? Ben siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okuyacağım muhtemelen. İyi siyaset yapıp ülkeme yardım mı edeyim yoksa askerde mal mal yazı falan mı yazayım. Hatta belki direk komando yaparlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 küçüklüğümden beri doktordan, hasteden korkan bir insanken 4-5 sene önce kan tahlili için kan aldırırdıktan sonra bayılmıştım. şimdi daha da beter kan tutuyor. 2 sene önce ehliyet için kan grubu testi yaptırırken bayılmıştım, parmağıma ufacık delik açmalarına rağmen. hatta kızılayın kan bağışı reklamlarını görünce bile içim bi hoş olur. askere gitmekten önce muayenesinden korkuyorum diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 zaten oyle bi durum varsa seni buyuk ihtimal orduevelrine filan veririler kan gormeye dayanamiyorsan ha 4 sene okuyani kimse komando veya yazici yapmiyor orduevlerine filan veriyor atiyorum seni yemekhane komutani yapiyor isletme mezunuysan restoran isletir gibi isletiyorsun orayi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 valla vicdani ret , zorunlu askerlik yerine diğer sosyal hizmet olsa kaç tane holding fabrikatör çocuğu sosyal hizmet yapıcak. şu an bile kaç tane zibidi parayla sakat raporu alıp askerden yırtıyo Belli bi bedel rüşvet verip, belge hazırlatıp parası olan züppe gençlik hayatına devam edip , durumu ya da eğitimi yetersiz olan türk evlatları bu adamlar yataklarında rahat uyusunlar diye her gün şehit olurken bu söyledikleriniz bana adaletsiz geliyo. belki de hayatın heryerinde para konuşurken , bi sürü insanın türkiyedeki eşit oldukları tek yer askerlik. fikir iyi güzel belki içtenlikle bir sürü eğitimli insan 6-12 ay zaman kaybediceklerine bu ülkeye daha fazla katkı sağlayabilir ama burası türkiye uygulanması imkansız şeyler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Bi kere aranızda 16-17 yaşında olup da "ben vicdani retçiyim" diyenleri bir kenara ayırıyorum, liseden bakınca olaylar farklı görünebilir, ama gerçekleri görmek için birkaç yaş (sizin tabirinizle level) atlamanız gerek. Diğerleri için Viktor zaten güzelce açıklamış, anlamayanlar bu foruma yazdığım ilk mesajı da okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca ekşi'de bu konuyla ilgili çok güzel bir entry var, yazanın eline sağlık: said: kanuni yukumlulukler her ulkenin vatanda$ina dogduklari anda yuklenir (bkz: upload). nasil ki hirsizlik yapip yakalandiktan sonra "hapse girmek benim inanclarima ters" dediginizde hakim size gotuyle gulup geciyorsa, ayni sekilde "ben askere gitmek istemiyorum benim goruslerime ters" diyene de gulunup gecilecektir. kanunlar elestirilebilir, tartisilabilir, degistirilmesi icin hareket yapilabilir, ama bir kanunu desteklememek ona uymamayi hakli cikarmaz. yoksa kanunlarin bir hukmu kalmaz. oncelikle bu baglamda, sinirli hukuk bilgime gore vicdani ret ile kaytarmaya kalkmak kesinlikle cezai mueyyidesi olmasi gereken bir husustur. ote yandan bir kisinin politik goruslerini inanclarini one surerek kanunlarin kendisine ayricalik yapmasini beklemesi anayasanin temel maddelerinden oldugunu sandigim esitlik ilkesine de aykiridir. bu yukumluluk ordunun insan gucu ihtiyaclarinin karsilanmasina yonelik su anda mevcut olan cozumdur. buna gore kimisinin cukur acip kapatmasi gerekirken kimisinin de butun gun bilgisayar basinda oturup kod yazmasi gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Benim 2 vatandaşlığım var ama nolursa olsun vakti gelince tercihim Türkiyede askerliğimi yapmak olucak ( 2sene sonra üniversite bitince yani )...Askerde adam öldürmekten bahsetmişler, askerde silahı al önüne geleni öldür olayı yok, zaten öldürdüğün kişilerde muhtemelen PKK lı oluyo onlarda adam diil..Kaldı ki gidince ordaki durumları görünce savunma içgüdün bile seni öldürmeye itiyomuş ( kuzenlerim , şırnak -uludere ve hakkaride yaptılar askerliği sürekli dağda bayırda operasyonlarla tabi ki )...Vicdani ret derken askerlikten korkanların arkasına saklanabileceği bir görüş ortaya çıkmış, tabi ki hepsi diil..Ama bence Herkes gidip yapmalı,Üniversite öğrencileri daha rahat yapıyor zaten..Ayrıca eminim ki yukarıda geçen bazı önerileri ordunun ileri gelenleride düşünmüşlerdir ama bulunduğumuz coğrafya, şartlar vs vs gibi durumlara göre karar verilmiştir..Profesyonel orduya da birden geçilemez kanımca zaman lazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 yani guzel ozetlenmis bizim salak genclik vicdani ret i askerlik yapmamak olarak algiliyor vicdani ret kullanan da hizmet ediyor ama uniformali degil vicdani red in cikis noktasi gunumuzde yehovanin sahitleri denilen yeni hristiyanlik tarikatlarindan biridir bunlar ellerine silah almayi gunah sayarlar ve askeri hizmeti reddederler inanclari icin bunu yaparlar askerden kaytarmak veya "hayatinin verimli cagini carcur etmemek" icin degil kaldiki askerlik 15 aysa bu kisiler 20 ay sosyal hizmet yapar o skeidle oderler ben vicdani retciyim diyip curuk raporu alir gibi askerlik olayini firlatip atmazlar kaldiki bakin koskoca ingiltere prensini bile aldilar askere irak a yollamadilar diye ulkeleri ayaga kalkti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 3 sene yurtdisinda calisana bedelli askerlik etc. bunlar yasal seyler. Yani eger bu sistemi sevmiyorsan gencligi degil bu kanunlari sorgula.. :) Tercih meselesidir, sen 15 ay gidersin ben bedelli beklerim ikiside yasal.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 vicdani red olayindan bahsetmiyo zaten burdaki cogu kisi burdaki cogu insan askerligin zaman kaybi oldugu askerlige opsiyon olarak sosyal hizmet ve da bedelli sansinin sunulmasi gerektigi ele silah alip gunde 20 km kosmanin daha sacmasi kantinde oturup kazandan cay icmenin insana hic br sey sagamayacagindan soz ediyo ben sahsen dusundugumde de ilk okulu zor bitirmis konusmaktan aciz bi adamin sirf benden ay once askere basladi diye bana hakaret etmesi ve ya vurmasini askerlik deil hicbirseyi icin bile kaldiramayacagimi soluyorum burda atip tutan vatan hainligi vatan gorevi diyen arkadaslar once diger insanlarin goruslerine saygi duymaya orenmeye cagiriyorum [ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 17:02 tarihinde, BonePART tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 bir de işin şey kısmı var.. gelecek! 15ayı çöpe attınız, içiniz ferah, görevinizi yaptınız.. ne güzel.. mide ve göğüs bölgenizde viks sürülmüş gibi rahatlatıcı mentol ferahlığını yaşıyorsunuz.. saçlar da gitmiş zati rüzgar kafa derinizi okşuyor... kuşlar, çiçekler, sizi bekleyen sevgiliniz (varsa veya sizi beklemişse keza 15ay uzuuu..uuun bi süre) hayat ne güzel di mi? değil :) işsizsin ve yeniden bi iş bulup çalışıp çabalaman lazım! =) gülen suratın ve mentol ferahlığının yerini şu asık surata -> =( ve karna yenilmiş yumruk hissiyatına bırakması an meselesi... dur bi de hesap yapalım.. 18 üniversiteye giriş- 22 kalmadıysan mezun oluş.. bi beş sene yetkin mühendislik için koşturma.. arada da askere gideceksin! yani 22+1+5 de sen yuvarlak.. 28! oha! iş ilanlarının klasiği ise 30yaş altı 5 sene deneyimli falandır di mi en azından.. az zamanın var dostum.. ha aile kurmayı falan da düşünüyorsan, -ki kenara para koyman gerek bunun için- çoo..ook çalışman lazım.. niçin? ciddiyim vallahi niçin? parası neyse vereyim tutsunlar bi kantinci (ben kantinde görev yapacağıma) hem istihdam hacminde artış olur di mi? çukur mu doldurulacak, duvar mı yapılacak parasını ödeyelim şirketle anlaşsınlar.. benimle anlaşsınlar.. yapalım bi güzellik! allah aşkına şu sıkışık dönemde zaman çalmasınlar.. bırak bi raht bırak hayatımızı yoluna koyalım yahu.. her sene, her dönem kaç bin gencin toplam kaç yüz senesini çalıyorlar bi hiç için merak ederim.. kantincilikmiş.. peh.. [ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 17:40 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Ben gitmiycem askere gelin dövün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 @dasaa, üni bitirdin mi askerlik yapacağın süre 6 aydır, o da izinsiz 5,5 ay. Arada ateş almaya gider gibi askere gidip işine kaldığı yerden devam eden çok tanıdığım var. Büyüyüp de gelin dememin sebebi bu, işin içyüzünü bilmeden fikir sahibi olununca böyle kalıp-klişe fikirlere sahip oluyorsunuz. Tekrar ediyorum, üni bitirenin askerlik süresi kısa dönem 6 aydır, 6 ay da otur kantinde çay iç be koçum, ne tantana yaptınız yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 öncelikle büyü dediğin adam 25yaşında =) ha bir de hesap yuvarlama olayı var yukarıda keza 6ay=0.5sene ve 15ay=1.25sene.. ben ise yuvarlak bir rakam döküverdim.. ha üni mezunu olup uzun dönem yapan yok mudur.. vardır.. benim bi sürü tanıdığım o şekilde yaptı.. herhal diplomaları geçerli değilmiş.. ha bir de sigara içmem ben.. ateş alma süre konusunda bi fikrim yok.. ancak 6ay bile uzun bi süre.. kusura bakmayın siz vatanı sevenler yiğitler.. görüşüm bu şekilde.. gereksiz olduğunu düşünüyorum. max. 1-1.5 ayımı ayırabilirim bu lüzumsuz olaya.. boş vakit geçireceksem eğer 6ay oturup çay içeceğime Mauritius'a madagaskar'a falan gider gezer en azından yeni yerler görmüş olurum.. bedelliyi bekliyoruz.. çıkınca ödüyoruz.. parayı veren mutlu, parayı alan mutlu! Yaşasın Lidyalılar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Üni mezunu olup uzun dönem yapıyorum şu an askerliğimi, o uzun dönem dediğin 12 ay yedek subaylık, omzunda rütbeyle dolaşıyorsun, tıkır tıkır maaşın yatıyor, sigortan işliyor, sabah 8 akşam 5, vs. Ama tabi kısa dönem ya da yedek subay yapabilmek için önce 4 yıllık fakülte bitirmen gerek. Sor bakalım o tanıdıklarına 2 yıllık yüksekokul mezunu mu yoksa askerliğini yedek subay olarak mı yapmış? Öncelikle askerliğin ne olduğunu öğrenmeni şiddetle tavsiye derim. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup "vaktim boşa gidiyor" bıdı bıdısı komik duruyor. Umarım istediğin olur da bedelli çıkar, yoksa 33 yaş son, 33 yaşında görklü göbeleklü elinde silahla yaylalar çekenleri de gördüm eğitimde, Allah muhafaza. Edit: Neyse, ben kaçtım, bilahare devam ederiz. [ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 18:38 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 ben 21 yasındayım bı yandan okuyorum bı yandan calışıyorum, 3 ay uzmanlığımı takip etmedim , gece gündzü işe gittim geldim döndüğümde bi bok bilmediğimi fark ettim. Ha işe gittim geldim dediğimde yine kendi yaptımğım iş başkas bişi değil yanı. ben 6 ay interentte ayrı kalsam bi 2 sene sürer ayağa kalkmam eski formuma kavuşmam. BUnları gectim ben korkuyorum askerlikten gitsem eğitim şartlandırma naralar atma marşlar okuma derken deliririm, yok şaka değil yanı deliririm delirmektende korkuyorum ben. Ben savaş denilince 1 ahfta doru duzgun uyuamıyan biriyim e nece olur benım halim askere gidersem. Bıraksınlar ben işimi yapıyım kısa dfilm yapıyım truzim için internette kampanya yapıyım türkiyenın bilmemnelerini analtan öle olsan cok guzel olur mesela. Profesyonel orduya gecildiğinde daha fazla mali yük biniceğini sanmıyorum ben devlete, her sene milyon tane insanı besliyo devlet şu anda durduk yere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 askerlik=kantinde çay içmek+dışarıda yapabildiğim 8-17 çalışma düzenini şirkette değil de askerlik çatısı altında yapmak+"işte" eğlenememek+fırça yemek ve cevap verememek+bazen de "şehit" verilen adamdır.. yazdıklarınıza istinaden.. güzelce özetlemişsiniz keza durumu. Ben sadece son maddeyi ekledim "Meğer hâlâ inatla, mühendisi, mimarı, doktoru, bu ülkeyi silah değil, beyin gücüyle geleceğe taşısın diye yetiştirdiğimiz gençleri gönderiyormuşuz silahlı eşkıyanın üstüne... " demiş Mine G. Kırıkkanat olay hakkında.. piyon değil de "domino"dur sadece.. ne yapar.. kantinde çay içer. işte öyle bişi.. Yurtdışı çalışma hakkımı kullanmak istiyorum Kenan Işık bey.. şıklar arasında bedelli yoktu di mi? edit: yaw eklemeyektim de eklelim: rütbe.. bana ne yahu.. ne rütbesi.. maaş.. e alıyorum zaten.. sigorta desen cillop gibi sağlık sigortam var.. askeriyenin böbreklerini üşütünce florence nightingale'a o da olmadı en azından bi acıbadem'e götüreceğini sanmıyorum.. ben istersem ayağım burkulunca MR çektiririm... özgürlük.. akşama giderim içerim nevizade'de.. karışanım yok ^_^ saçlar uzun.. kıyafet serbest, stress sadece iş üzerine kurulu.. kendi yapmak istediğim iş. 6ayın katkısı nedir.. buna cevap verebilecek biri var mı? ne boka yarar benim orada olmam... çay stoklarımı fazlaymış? ne için yahu? biri bana açıklasın şunu.. benim domino rütbe takmamın ne önemi var? istatistiksel olarak asker sayısı yüksek gözükecekse.. alayım realdoll götüreyim.. "ahanda sayılacak kelle budur" diye.. hem zararım ben orada adama ben.. maaşını öde, sigortasını yap bi de gelsin çay içsin! Mehmet bey olunca öyle tabi.. öyle de faydam yok, adama zarar.. bana süre bakımından zarar.. Ben diyorum para ödeme kaptan, ben sana ödeyim. ona da olmaz diyor.. çıkamadım işin içinden.. bedelli gelecek dertler bitecek.. domino gelecek sıkıntı gidecek.. şehrazat dizisi yayından kalkıcak.. gibi sloganlarla seçime mi gitseydik yahu.. [ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 19:00 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 aslında sadece çay içmek de değildir.. tabii, öyle olması da lazım. askerlik yan gelip yatma yeri değildir nihayetinde di mi? ancak üni mezunuyum rahatım kalıbı geçerli bir önerme gibi durmuyor.. misal sertaç uzun.. kimya mühendisi.. şehit oldu.. ne biliim işte furkan ışık var mesela.. iktisad mezunu.. 2-3 mermi attı eğitim de.. (so called eğitim) sonra mı? yaw adamlar işini biliyor bu elemanı alıp Şırnak'ta takım komutanı yaptılar.. "şehit" düştü.. neye göre, kime göre şehit tabi tartışılır.. ne biliyim işte zeki burak okay var.. bilgisayar mühendisi bu da.. hakkari'de öldürüldü.. babası "benim oğlum şehit falan olmadı,çünkü çanakkale'de savaşmadı,inönü'de savaşmadı...ne idüğü belirsiz bi olayda öldürüldü.savaş değil bu" dedi.. ben değil.. babası, öz babası.. tabi bunlar kıytırık üni.den mezun.. neymiş efendim kimya mühendisiymiş.. mühendislik bile sayılmaz.. iktisad... one ki diyenler olabilir.. onlarada umut kahya'nın cesedini sunabiliriz tabii.. buyrun arkadaş harvard'da master yapmış..şemdinli'de şehit düşmüş.. kısaca rahatız diye bi durum yok.. ha benim dediğim 6ay-15ay vs.. vakit kaybı sadece vakit kaybı.. Bazen bi dolu ömür yitip gidebiliyor.. ülke için bir şeyler verebilecek adamlar -her ne kadar zeki olsalarda bulletproof olmadıklarından ötürü- bir anda yok olabiliyor.. canım hemen askere gitmek istedi yahu! hani bi film izlemiştik spartalılar falan vardı.. 300.. evet evet 300 hani çocukluktan savaşçı yetiştiriyorlardı.. demek istediğimi anladınız zaten.. dediğim film değil, dediğim profesyonel ordu.. Türkler savaşçıdır! iyi bi önerme.. harika.. aynı zamanda "türkler göçebedir" de var.. ama ben bi yere göçmüyorum, bayağı yerleşik hayattayım.. bildiğin çatı var üzerimde.. çadır falan değil. Çatı çatı.. Türkler zamanında savaşçıymış.. amenna! ancak şimdilerle çocukluktan savaşanınız savaşa hazırlananınız var mı? ne biliyim, çocuklarımızı savaşçı yetiştirelim falan.. var mı böyle bi düşünceniz.. hani normal olarak homo sapiens sapienste olmaması lazım.. Keza bizim olayımız hayatı kolaylaştırmak.. bunun için ayağı yaralanıp mikrop kapmış birisinin ayağını sakat kalacağını bilmemize rağmen kesiyoruz, ölüme terketmiyoruz.. Askeri okullar var bi de.. uzun süreli eğitim veriyorlar bunlara.. askeriye ve okul.. ancak sana 3ay eğitim sonra hooop cepheye.. benim 1.60lık komando arkadaşlarım var.. 160cm.. cep herkülü mübarek. Düz taban olup askere alınan tanıdıklarım var.. askerlik öğrenilecekse bunlarda öğrenilmeli.. astek olup da kulak zarı bir tokatla patlatılanlarda duydum.. ha tabi orada inanılmaz insanlık hakları falan -ne biliyim işte tatil gibi değil sonuçta di mi- beklemek komik olurdu zaten.. işin ucunda (so called) şehit olmak bile varken.. sahi yahu.. annem (anneniz) beni/sizleri ölesiniz diye doğurmuştu.. savaşta harcanacak bir boş kovan daha di mi? istatisiksel olarak +1 adam daha.. 1 adam, 22senelik yaşam ve göz yaşı ve çabalama, 3 mermilik eğitim... flatline [ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 19:30 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 gozunu sevdigimin (so called) demokrasisi herkes esit ama parasi olan askerligi odiyerek yapsin zamanini harcamasin fakir fukaranin cocugu zamanini harcasin sehit olsun hastasiyim bu (so called) adaletin ve (so called) demokrasi anlayisinin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Belki offensive bir cumle olacak, yani ben kendimi geciyorumda, eger biri olecekse Harvard mezunu olmesin tabii ki. Fakir fukara edebiyatiyla bir yere varilmaz.. ama topyekun savas olsa tabii herkes cepheye.. oyle bir durum yok tabii.. [ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 20:17 tarihinde, nedanko tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Parası olan-olmayanı bilemem de eğitimini yapmış bir an önce işe başlayıp en azından iş deneyimi kazanmayı amaçlayan kişiler için koskoca bir engel bu askerlik. Fakir-fukara yı küçük gördüğüm gibi birşey çıkarmayın bu söylediklerimden ama eğitimsiz insanlar ülkelerine askerlik dışında hiçbir şekilde katkıda bulunamazlar. Ama eğitimliler ciddi anlamda katkıda bulunabilir, bu açıdan eğitimlileri tehlikeye atmayı anlamsız buluyorum. Zaten eğitme kapasitemiz nedir ki? Yani zaten azıcık doğru düzgün eğitimli genç çıkartılıyo, bunların yarısının önüne "hött önce gidip doğuda sürünüceksin sonra işine gidersin" demek saçma bence. Adam direkt olarak işe başlasa bi sene bi senedir, kendisini geliştirmesi için daha uzun zamanı olur en azından -ki gelir elde etmeye başladığında devlete vereceği vergi bile doğunun bi köşesinde sürünerek devletine kazandıracağından -doğal olarak- daha fazladır. Bu açıdan sosyal hizmet olayını sonuna kadar destekliyorum. Vatana hizmetten kaçmak için değil, vatana daha düzgün hizmet edebilmek için... [ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 20:24 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 fakir fukaranin cocuklari okumaz seklinde bir sonuc ta cikardini kutluyorum sizi bu ulkede ailesinin ekonomik gucu olmiyan universite mezunu o kadar cok genc varki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 sen oraya cekmissin, konu okuyan, calisan cabalayan bir seyler yapmaya calisan adamin askere zorla gonderilmesi, bende diyorum ki illabirileri olecekse onlar olmesin tabii ki.. Yani birde sen bedelliye kac postdur laf ediyosun, ben bi kac post oncede dedim, bedelli yapmak isteyenlere degil bu kanunlara, buna izin veren TSK ya falan laf et. Kanunsuz bir is mi ki bu? Alakasiz oluyor bedelliye laf etmen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar