jksqe Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 olmasıı gereken olduu,iyi sonuclar bekliyoruz :)
matama Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 kadin 250 yasina geldi bir birlesin dedi birlestiler helal olsun rahsannn a ikisini toplasan bir adam etmez ya neyse
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Deniz orda dps yazması çok hoş bir 2. anlam katmış, kazara olmuş ama hoş olmuş : )
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 SHPyi de aralarına almaları gerek. %1-2de olsa boşa giden -oy yazık oy olur.
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Şu Baykal'a bu kadar yüklenmeyin be, nesini gördünüz adamın? Gül gibi siyasetçi işte, en iyi siyasetçilerden. İlerici demokrat, Kemalist... O olmasa nerelerde olurduk şimdi bir düşünün... Nesini sevmiyonuz bu adamın anlamıyom ki? rte gibi konuşmalarında sokak çocukları gibi konuşmuyor, ağzından çıkan her kelimeyi planlıyor, çok akıllıca konuşmaları var. Ne kastınız var yani adama anlamıyom ki? Bir sorunu varsa söyleyin biz de bilelim?
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 baykal in adi cikmis bi kere ha yararli islerde yapmistir ama rakipleri onu hep hizipci olarak tanittigindan oyle kalmistir herseye muhalif bir adamdir hatta siyaset anlayisi muhalefetten ibarettir filanda yahu adam en azindan dinci degil ya komplo teorisi yada bizim entel dantel kesmin salakligidir bu kime verelim o olmaz bu bole su soyle o bunu dedi o bunu yapti ee kime evrilicek %1 lik bi partiye gider verirler sonrada aglarlar enden akp iktidara geldi diye vitrini birkaip kadrolara bakin baykal disinda kac tane adam var chp de yok baykal i begenmiyorum vermiycem gidip %1 lik partiye vericem mongollarla dolu bir ulkede yasiyoruz gercekci bir bakis acisi sagliyamiyoruz demokrasi teorileri iyi hosta farkinda olmdan demokrasinin altini kaziyoruz ileriyi dusunmeden sacma salak hariketler yapiyoruz sonra vaah vaaah ne yaptik biz moduna giriyoruz en acisida kendi fikirlerimizle degil baskalarinin yonlendirmeleriyle ancak hariekt ediyoruz
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Sene 1994 yerel secimler: SHP oy orani %14 CHP oy orani %2.5 Sene 1995 SHP CHP birlesti Baykal baskanliginda secime gittiler. Sonuc: Birlesik Sol:%10 oy aldi. Sene 1999 Genel secimler: CHP %8.6 Birlesik sol baraj altinda kaldi. 2002 Secimleri: CHP%19 DSP%1 bence bu ikisinin toplami %16 17 oy alir. Sunu belirtmek istiyorum, ben TKP ye oy verecegim onun oyuda binde bir ve ya iki olur ama en azindan bu mecliste temsil edilmemis olurum. Simkdiki meclis beni temsil etmiyordu gayet memnunum.
druenler Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 soyle bir sey var http://huseyinekici.blogcu.com/2423118 deniz baykalin adi felan ciktigi icin degil, bariz hizipci oldugu icin hizipci deniliyor. bunu chp'yi veya baykali sevmeyenlerden cok kendi icindeki (su an cogunlugu degil ne tesaduf) insanlar soyluyor. sulalem shp li ve chplidir. bundan bayagi bir sure once baykalin artik chp i ele gecirmeye basladigi zamanlarda bir cok tanidigim eski shp li pasifize edildi. alakasiz, sacma sapan baykalin adamlari tarafindan. sadece bizim bu cevreden 10 bin civari kisi iliskisini kesti chp ile. sadece uye delege vs. degil, tanidigim 2 belediye baskani ayrildi partiden. hatta bir ornek vereyim. degil ilce, belde iken bile chp nin kalesi olan, gecen yerel secimlere kadar tarihinde hep chp ve shp belediye baskani olmus bir istanbul semtinde bu hizipcinin kiyim yapmasindan sonra akrabam olan baskan (2 secim baskandi, yollari camurlu kenar mahallesi iken calismalara felan giren bi adamdi bu) chp yuzunden kaybetti secimi. hemde kime, evet akp li bir baska adaya. nedeni ise 2 seydi, birisi akp nin ulkeyi ele gecirmeye ugrasi niyetiyle her yere secmen kaydirmasi ve hizipcinin kazanamayacagini bile bile ne yapip edip oy boldurmesiyle. yaklasik 1000 oyla secimi kaybetti. bu olaydan sonra ne oldu biliyormusunuz? chp burosunu kapatip cekip gitti. bunu yapan chpliler degildi elbette oyle genelleyemeyiz, ama bunu yapan hizipci baykalin adamlariydi. cevremden yada entel dantellerden degil gozlerimle gordugum seyler bunlar. kaldi ki siyaset ile hic bir sekilde ilgili alakali degilim, ona ragmet bunlara tanik olabildim. o bahsettigim 5 bin kisinin neler gordugunu tahmin etmek zor degil. bir onceki secimde akp tek basina iktidar olduysa bunun baslica sorumlularindan birisi baykalin ta kendisidir. "ona ragmen" bile chp o kadar oy alabildi. bir de baykalin bir hemsehrisinin kitabi vardi, yazari baykalin gencliginden beri arkadasi. kitabin adini tam hatirlamiyorum ama "hizipci baykal"in daha ilk kez yerel parti burosuna gittiginde orda herseye basladigini acik acik yazmisti.
wildpervert Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 arkadaşlar kime neye nasıl oy verdiğiniz hiç önemli diil normal şartlarda, herkes istediğine versin. ama şuanki durumumuz biraz karışık ve şuanda hizipçi baykal, şöle hede hodo diyecek lüksümüz yok çok fazla. herşey bir yana bu kadar insanın neden baykala bu kadar yüklendiğini anlamakta güçlük çekiyorum. 10 kişiye sorsanız 9 tanesi hayıflanır da hayıflanır bunlardan 8 ine sorsan baykal naptı abi desen bi kelime bile çıkmıyo azından, ben bunu gerçek hayatta insanlarla bire bir konuşup görüyorum. anlamsız triplere gerek yok, ülkemizin ne hale düştüğünü bu saçma zihniyetlerden, atılan boş oylardan anlıyoruz. ben oy kulanmıcam bu meclis beni temsil etmesin, vercek kimse yok vermicem gibi kaçışlar yapıldığı için şuanda bu durumdayız, onun için akp istediği gibi anayasa değiştirebiliyo, onun için gazetelerde tayyip: - herşeyi düşündük, geçiricez bunu!(cumhur başkanının 2 veto hakkını hesaba katarak) tarzı açıklamalar yapabiliyo. ve hala durup da ben şuna vercem ben buna vercem ben vermicem, böle siyasetçi mi olur bilmem ne demeyin lütfen. oyların bölünmesi kimsenin yararına değil, zararına artık anlayın şunu. öle çok vaktimiz yok, neyse bi dahaki seçime bakarız dicek şansımız yok, allah rızası için bölmeyin şu oyları. kullanın oyunuzu ve şu ülkeyi enazından şu durumdan çıkarın. CHP ye verin. solda birlik de oluştu. o kadar milyonlar boşuna yürümedi dışarda, boşuna toplanmadı. ordaki milyonlar: -ben açım, ben işsizim, ben şöleyim! demediler! onlar 7 sinden 70 ine, işçisinden memuruna gelip laiklik dediler, ülke bölünmesin dediler, kırmızı beyaz giyindiler, öğlenin 12 sinde belkide üşenip yerinden kalkamayıp iki adım ötesindeki o yürüyüşe bile katılıcak coşkusu olmayan insanlarda oldu ama 3.5 milyon insan "gavur izmir" de öğlenin 12 sinde zevk olsun diye toplanmadı. artık uynanın lütfen, bi silkinin, dışarda hayat hiç burdan göründüğü gibi değil. geçen seçimlerde tkp ye ona buna oy vere vere SATILDI VATAN, satıldı ülkenin her tarafı, al verdiler mersin limanını izmir limanını arada. her şey gidiyo farkında değilmisiniz. cumhuriyet gazetesinin bi dönem çıkarttığı "tehlikenin farkında mısınız" sloganını herkes hatırlıyodur, sanırım şimdilerde biraz daha iyi anlıyabiliyosunuzdur ne anlama geldiğini. bizler bilinçli, akıllı, üniversite okuyan gençleriz, bu ülkenin geleceği bizdeydi ya, işte bu kadar zor bi yerden girmeyi beklemiyoduk belki ama, oldu bi şekilde, şimdi bizim görevimiz evimizde oturup pc başında hizipçi baykal yazıp seçimlerde havuza girmek yerine, gene istiyosanız hizipçi baykal yazıp, seçimlerde sandıkta gerekeni yapmak ve şu halden çıkarmak ülkeyi. biraz düşünün oturduğunuz yerden lütfen çeşitli dolduruşlara gelip veya çeşitli duyumlarla gaza gelip sessiz kalmayın, oyunuzu çekmeyin. geçen seçimlerde %30 gibi bi rakam boş oy atmıştı. eğer onların hepsi kalkıp oylarını kullansaydı bütün meclisi alamıcaktı akp, gene düşmeyin bu oy bölücü oyunlara. daha bi çok söylenti dolanıo ve dolanıcak. şuanda düşünülmesi gereken tek şey bu ülkenin geleceği. lütfen ve lütfen oylarınızı kullanın hatta gittiğiniz tatil beldelerinden değil, mümkünse o tarihlerde kendi ikametkahınızda olun ve ordan oy kullanın. antalyadan 100 kişide oy kullansa 2 10.000.000 kişide oy kulansa 2 miletvekili çıkıcaksa eğer, oylar harcanmış olur. dikkatli olun. umarım enazından bi kaç kişiye birşeyleri farkettirmişimdir. herkes çok fazla şey bildiğini zanneder, mesela "bülent arınç" ın derviş memedin torunu olduğunu biliyo muydunuz? yani babasının babası derviş memed. size derviş memedle ilgili bişi yazmıcam buraya, bilen biliyo bilmeyende ekşiden faydalanabilir(menemen olayi). yada son seçimlerdeki 4.5 milyon akp oyunun çift kullanıldığını biliyo muydunuz? bunu sadece şunun içni yazdım, hayat hiç öle satılmış medyadan veya üç beş provakatörden duyduğunuz gibi gitmiyo, bişiler öğrenmek istiyosanız bu kadar yalanın içinden, gerçekten çaba harcamanız gerekiyo. enazından benim yazdıklarımı araştırıp bi çaba gösterebilirsiniz. baykalla ilgili siteyi gezip kendi kendinize gaz olup insanlarıda böle yönlendiriceğinize, benim yazdıklarımı değerlendirip daha yapıcı işlere girebilirsiniz. ben burda parti sempatizanlığı yapmıyorum, ben burda şuna oy vermeyin buna oyverin yapmıyorum. paticiğe en son ne zaman girdiğimi bile hatırlamıyorum, ama belki bir kaç kişiye birşeyler farkettirirm diye bugun açtım ve bunları yazdım. lütfen daha fazla sessiz kalıp yıkılmayı izletmeyin, sesinizi duyurun, siz sessiz kalırsanız kim sesini çıkarıcak, unutmayın bu vatan hepimizin! yükselirsek hepberaber, düşersek gene hep beraber, lütfen... [ Mesaj 18 Mayıs 2007, Cuma - 10:07 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 18 Mayıs 2007, Cuma - 10:10 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 18 Mayıs 2007, Cuma - 10:36 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 18 Mayıs 2007, Cuma - 10:37 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ]
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 @wildpervert çok güzel demişsin arkadaşım. Katılıyorum söylediklerine.
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Aslında o karikatürün "ulan cennete gitsem solu benim birleştireceğim aklıma gelmezdi" şeklinde yapılması lazım :)
Trevize Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 bunu söylemek beni çok üzüyor ama arkadaşlar AKP hükümetinin yaptığı olağanüstü hırsızlıklar (bakınız siirt olayları, bakınız milli emlak ihaleleri) bu seçim kararı akabinde katlanarak max seviyeye ulaşmıştır.
jksqe Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 cok iyi oldu,belki bu sekilde birseyler yapılabilir.. hadi hayırlısı..
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Geçen dönemde sadece AKP'ye vermemek için CHP'ye vermek gibi bir hataya düştü birçok insan. Bir daha asla öyle birşey yapmayacağım. Görüşüm neyse ona uygun bir partiye vereceğim.DSP gözümde zaten Rahşan Hanımefendi[!] 'nin yediği haltla ( bütün tecavüzcüleri,sapıkları ve katilleri salmasıyla ) gözümde bitmişti. CHP'yi de zaten burda tartışıyorsunuz siz. Baykal geldiğinden beri ağırlıklı olarak sadece muhalefet yapıyor, ve CHP'nin kendi içinde demokrasi hak getire.Başa gelirse yönetimini hepimiz göreceğiz.Olağan kurullarda bir türlü aday çıkmıyor.Acaba herkesin Baykal'ın yönetimini beğendiğindenmidir bu? Yoksa parti içinde totaliter bir rejim uygulandığındanmıdır? Tabii ki bu benim görüşüm, bir türlü beğenemiyorum işte solu.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 said: Geçen dönemde sadece AKP'ye vermemek için CHP'ye vermek gibi bir hataya düştü birçok insan. Keşke öyle olsaydı, o zaman AKP ülkeyi bu hale getiremezdi. Ayrıca solu beğenmiyorsan bari sağın en güçlüsüne, yani birliğe oy at. Maksat oylar adam gibi dağılsın, tek başlarına iktidar olamasınlar. Ya da en azından koltuk sayıları meclisin toplamkoltuk sayısının yarısı kadar olsun en fazla..
matama Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 hala baykali savunanlar varya su son 20 senedir baykalin yaptigi bir dogruyu soyleyin bana ya? ne yapmis ekonomi icin ? ne yapmis milli egitim icin hadi yaptiklarini gectim chp nin milli egitim ekonomi plani ne NE NE NE bir taneniz bilmiyorsunuz sacma sapan bir gaza geldi insanlar bok yoluna gidiyor secim laiklik bilmemne ayrimi degil, onumuzdeki 5 yilda ulkenin iktisadi idari durumunu belirler chp nin ikisi hakkinda fikri yok, hatta net soyluyorum laikligi nasil koruyacagi hakkindada fikri yok anca bagiriyorlar
Dregoth Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 CHP nin son Baykal ı seçtikleri dönemde geldiği halin en güzel açıklaması Tarhan Erdem den gelmiştir. Tarhan Erdem CHP başkanlık seçimlerinden çekilir ve der ki: Ben bu rezilliğe daha fazla katlanamayacağım. Bu nedenle bende sağda birliğe vermeyi düşünüyorum... [ Mesaj 20 Mayıs 2007, Pazar - 11:42 tarihinde, Dregoth tarafından güncellenmiştir ]
JsH Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Dsp nin %1.4 lük oyuna kaldıysa Chp nin işi, yazık gerçekten.. Cumhuriyet in öncülüğünü yapmaya çalışan partinin haline bak, yazık...
maelstrom Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 şu anki halimize yazık asıl, chp düşürmedi bu duruma en azından
MrLevie Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 çoğu insan oyun boşa gideceği için dsp ye vermemişti geçen seçimlerde. hatta o kadar ki dsp'ye vermeyip akp ye oy verdi bazıları. işte o oyların bölünmemesi için birleşti dsp ile chp. bana göre %20yi görür ikisi birlikte. tabi ne değişir aradaki%2'yle orası mechul
matama Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 bugunku durumdan akp kadar chp de sorumludur alternatif uretmedigi, tartismayi siyaset sandigi, yeni yollar gostermedigi icin bunu goremedigi icin chp hic bir zaman bu ulkenin sesi olamiyacak.
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Hiçbiriniz CHP hakkında bişe bilmediğiniz için cahilliğinizden CHP'yi kötülüyorsunuz. Baykal ne yapabilir ki? Adam gibi güç geçmedi ki eline. Baykal 360 milletvekili ile iktidara mı geldi ki? Adamın yaptığı bir kötüyü söyleyin. Malesev elinde güç olmayınca iyiyi de yapamıyor. "DSP gözümde o kadar kişiye af çıkarması ile bitti", dediğin gibi affın çıkarılmasında Rahşan hanım rol oynadı. Şimdi Rahşan mı var DSP'de? Sizdeki mantık bu kadar mı? Başta kim varsa ağırlık ve güç ondadır. Sağa oy verin sağa. Kaçınız sağcı ile solcu arasındaki farkı biliyor acaba. Yazıklar olsun böyle gençliğe. http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=sagci [ Mesaj 20 Mayıs 2007, Pazar - 13:41 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 baykal iktidardi dimi hicbisey yapmadi bi onceki donem chp mecliste yoktu bu donemde ise "ben muhalefeti muhatap almam" diyen bir tek parti iktidari vardi baykal egitimle ilgili ne yapicakti? veki lsecme yasini indirelim diyen CHP ama iktidar reddetti simdi raftan cikardilar kendielrine ait bir projeymis gibi sunuyorlar chp ne yapicakti peki sayisiz yasa tasarisi verdiler iktidar bir saniye dusunmeden muhalefet lan bunlar diye reddetti kimse hatilamaz ama tayyip erdogan in siyaset yasaginin kalkmasi baykal in isidir o bastirdi boyel demokrasi olmaz diye ve bugun sorduklaridna gene olsa gene yaparim diyor vekil dokunulmazliklarini kaldirmaya soz verdi iki partide akp sozunden dondu secimden sonra chp kac defa teklif etti resmen dalga egctiler bu secim chp veki laday adaylarina bile kagit imzalatiyor dokululmazlikalri kaldiricakalrina dahil baykal su son haftada ne yapicaklarini acikladi iktidarin zaaflarini suclarini soylemek secim propagandais oalrak bizim isimiz degil kaldiralim dokunulmazlikalri bagimsiz yargi halleder bu isi diyor egitimle ilgili kac tane aciklama yapti su son haftada "OSS bu ulke genclerinin onundeki en buyuk engeldir" dedi ilk onceligin bu olucagini soyledi kaciniz bunlari okudu? daha dogrusu kac gazete bunlari yazdi? baykal in sucu nedir bi tane soyleyin surda iki konu vardir enerji bakani oldugu donemde hukuemti cokertmistir amerikadan chp yi dps gibi bolmek icin talimatlandiralan sarigul kitlesine karsi antidemokratik hareketleri vardir bide aynisini ecevit e de yapmislardi once icerden 3-4 kisi koparip partiyi parcaladilar parcalanan partinin basina bi kadin i aday gosterdiler dsp liler yuhaldi diye herkes ecevit e yuklendi taktik hep ayni parcala ve yonet
Öne çıkan mesajlar