Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beykoz vapuru

malik

Öne çıkan mesajlar

sadece akıl ve mantık tuhaf işlemiyor, bildiğimiz pozitif bilimlerin hemen hemen bütün dalları da tuhaf çalışıyor.
İsterseniz darb-ı mesellere konu olan Beykoz Vapuru'nu kısaca aktarayım. Şirket-i Hayriye döneminde (ki bu 1850'li yıllara kadar uzanır) İngiltere'den getirtilen 'yandan çarklı' denilen yolcu vapuru Beykoz rıhtımında hizmet vermeye başlar. Ancak Boğaz'ın Beykoz civarındaki akıntısı çok güçlüdür. Akıntıya ters gitmek isteyen vapur, denizde onca köpüğü dalgaya katar, fırtınalar estirir; ama bir metre bile yol alamazmış. Bir süre sonra, ortalığı toz duman etmesine rağmen bir adım yol alamayanlar için 'Beykoz Vapuru' benzetmesi yapılmaya başlanmış. İşte yönetimi ve demokrasisi Beykoz Vapuru misali olan ülkemizde bilim de öyle, bilim adamları da...

Örneğin matematik: Bilirsiniz sayılar vardır, misal rasyonel sayılar küçükten büyüğe doğru sıralarız, 4 işlem yaparız mesela. Ülke demokrasisinde kullanılan 4 işlem ile bilimin dört işlemi asla aynı sonuçları vermez. Sözgelimi 361 rakamı matematikte 330'dan büyüktür; ancak Meclis aritmetiğinde bu böyle değildir. Bu nedenle A.Necdet Sezer 330 oyla cumhurbaşkanı olur; ama Abdullah Gül 361 oy ile olamaz. Bu tuhaflığın sağlamasını da yaparız üstelik. Anayasa Mahkemesi, bu garip işlemi onaylar ve tarihe geçirir, adına da hukuk deriz misalen.

Herkes AKP'nin genel oyların yüzde otuzunu alarak ülkeyi yönettiğini söyler; ama genel oyların yüzde onunu bile zar zor alan bir başka partinin ülkeyi kilitlemesi, neredeyse ülke kaderiyle oynamasını kimse yadırgamaz. Keza 'halk hareketi' adı altında birtakım mitingler düzenlenir ve milyonlarca insanın katıldığı söylenir, halkın mevcut iktidarı istemediğinden bahsedilir; ancak aynı halkın cumhurbaşkanını seçmesinden korkulur. Yine aynı halkın mevcut iktidarı tekrar seçeceğinden endişe edilerek türlü koalisyonlar, olmadık taklalar atılmaya çalışılır. Sol partilerin 'hık deyicisi' durumuna düşürülen içleri boşalmış, misyonları kalmamış 'merkez sağ' denilen partilere ölü makyajı yapılır ve seçim katafalkına konulmak istenir. Bir dergi darbe yapılmasıyla ilgili birtakım günlükler yayınlar. Günlüklerde darbenin adı bile vardır, 'Power Point' sunumu olduğu ileri sürülür. Günlüğe göre darbeciler medyayı kullanacak, adına 'sivil' denilen birtakım kuruluşların öncülüğünde halk hareketi düzenlenecek ve sonunda darbe yapılacaktır. Bu günlük şiddetle reddedilir, arşivlerin tarandığı ve bu tür bir darbe sunumuna rastlanmadığı söylenir. Sonra garip bir şekilde günlükte adı geçen isimler emekli olur, sivil toplum kuruluşlarının başına geçirilir, birtakım basına 'Tehlikenin farkında mısınız?' başlıklı kampanyalar hazırlatılır, mitingler tertip edilir ve power point sunumu olmayan darbe metni 'rich text editor' olarak internet sitelerine gece yarısı konulur. Kurguya bakıldığında günlükte yazılanların tamamı uygulanmıştır; ama olan derginin yöneticilerine olur, darbe yapacak olanlar değil, bunu yayınlayanlar dava edilirler ve dergi kapatılır.

Şehit cenazeleri olur örneğin. Bir dolu başı kapalı, gözü yaşlı analar, bacılar şehidin tabutu başında gözyaşı dökerler. Kimseyi rahatsız etmez bu durum. Başı örtülü kadının kocasını, oğlunu, babasını şehit olmak üzere askere alırız. Ama genelkurmay başkanına şöyle bir soru sorulur örneğin: 'Eğer Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olursa eşi baş örtülü olarak o makama geçecek ve başkomutan olacak. TSK'nın türbana karşı tavrını biliyoruz, eşinin başı örtülü başkumandanı kabul eder misiniz?' Keza aynı örtü başbakanlık için bir sakınca olarak görülmezken, bu ne mene bir mantık örgüsü ise cumhurbaşkanlığı için ölümcül bir hata olarak kabul edilir ve 'gerekirse cesedimizi çiğnesinler' cengaverliği ile Çankaya yolları kapatılmaya çalışılır.

Beykoz Vapuru ülke modellerinde böyledir hep. Mantık yoktur, iz'an yoktur, hukuk ve adaletin zaten esamesi okunmaz. Ve matematikte dört işlem yamuk yapılırken en çok 'bölme' işlemini sever vapurun gizli kaptanları. Bol bol bölücü üretirler... Cebir ve geometriyi ise ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Yamulturlar ters konuşanları biliriz.

-alıntı-
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiden pati de siyasi içerikli yazılar yazmak yasaktı. Hatta çok iyi hatırlıyorum akp iktidara gelince birşeyler yazmıştım da topicim silinmişti emaleth abla yassah kardeşim gibisinden birşeyler söylemişti öms de.

Şimdi her siyasi topic pimi çekilmiş el bombası mübarek, hadi kiming dötünde patlatalım yarışı
Sosyal ağlarda paylaş

[spo] iranda zina suçu işlediği düşünülen kadına yapılanlar. Bu arda erkeğe bir ceza yok. Neden acaba? (ben erkeğim huylananlara 23 cm olan cetvele bakmalarını öneririm) [/spo]

malik kardeşimin akp ayarında giden ve yalan söyleyen tayyip şeyhini körü körüne izleyen bir vatandaş olmasını ortaya çıkaran beyanını esefle kınama yapıyorum.

not; tayyip in yalanları cin uzanı geçti. örnekler;
1-
cumhurbaşkanı seçimlerinden önce;
-erken seçim isteyen vatan hainidir.
anayasa mahkemesi kararından sonra;
-erken seçime gideceğiz.
2-
cumhurbaşkanı adayını açıklamadan önce;
-Adayımız bellidir.
17 mayıs hüriyet manşeti;
-Adayımı karıma bile sölemedim, herkes grupta öğrendi.
(burda 2-3 kişi bir araya gelerek cumhurbaşkanı seçiyor ve bunu milletin iradesidir diyerek yutturmaya çalışıyorlar.)

[ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 15:42 tarihinde, Trevize tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 15:44 tarihinde, Trevize tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Şehit cenazeleri olur örneğin. Bir dolu başı kapalı, gözü yaşlı analar, bacılar şehidin tabutu başında gözyaşı dökerler. Kimseyi rahatsız etmez bu durum. Başı örtülü kadının kocasını, oğlunu, babasını şehit olmak üzere askere alırız. Ama genelkurmay başkanına şöyle bir soru sorulur örneğin: 'Eğer Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olursa eşi baş örtülü olarak o makama geçecek ve başkomutan olacak. TSK'nın türbana karşı tavrını biliyoruz, eşinin başı örtülü başkumandanı kabul eder misiniz?' Keza aynı örtü başbakanlık için bir sakınca olarak görülmezken, bu ne mene bir mantık örgüsü ise cumhurbaşkanlığı için ölümcül bir hata olarak kabul edilir ve 'gerekirse cesedimizi çiğnesinler' cengaverliği ile Çankaya yolları kapatılmaya çalışılır.

Yazıkki başörtüsü ile türbanı karıştıran insanlar var. Eğer karıştırmıyorda bilerek yapıyorlarsa daha beter. Sadece bu dikkatimi çekti benim. Yoks AKP yanlısı bi yazıya bakacağım yok. Bu yazıları yazanların kendileri bile inanıyormu şüpheliyim. Bu Cumhuriyet mitinglerinde bi sürü başı örtülü insan vardı gidip sormak lazım onlara araya ajan olarak mı karışmışlar acaba. Nokta
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sözgelimi 361 rakamı matematikte 330'dan büyüktür; ancak Meclis aritmetiğinde bu böyle değildir. Bu nedenle A.Necdet Sezer 330 oyla cumhurbaşkanı olur; ama Abdullah Gül 361 oy ile olamaz. Bu tuhaflığın sağlamasını da yaparız üstelik. Anayasa Mahkemesi, bu garip işlemi onaylar ve tarihe geçirir, adına da hukuk deriz misalen.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAAHHAHAHAH
HAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAH HAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAH

abi seviyorum be bu ampülcüleri.
Zaman'dan alıntılandığı nasıl da belli. Fethullah'ın gazetesi direk.

Bazı kişiler ülke gerçeklerini görmezden gelmeyi çok seviyor.
Neden?
Çünkü işlerine böylesi geliyor.
Demokrasiyi araç gören de onlar,
Hukuku araç gören de onlar,
Laikliği araç gören de onlar,
Dini araç gören de onlar.
Ben demiyorum, baştaki adam diyor.

AKP'ciler Ahmet Necdet Sezer'e çok kızgınlar. Çünkü işlerine gelen şeyleri yapmadı.
Vakit'te, Yeni Şafak'ta, Zaman'da sürekli Sezer'e laflar döktürüyorlar.
Eleştiri değil, direk azarlıyorlar.

Ahmet Necdet Sezer, uzlaşıyla seçildi.
AKP uzlaşı karşıtı oldu.
Sonra diğer partiler AKP'nin karşısında durunca, o partileri suçlamaya hakkınız yok.
uzlaşmak istemeyen AKP'nin ta kendisiydi zaten.

Ülke gerçeklerine duyarlı olmak, hukuk karşıtlığı olacaksa,
evet biz hukuk karşıtıyız.

Öpüyorum sizi.
Sosyal ağlarda paylaş

tekrar tekrar konuşulanlar, boş bir alıntı olmuş, işinize gelen yazı görünce gaza gelip topik açmayın hemen..

bunu yazan adam normalde iyi bir yazar, bu fıkrasında da bol bol edebiyat yapmış ama boş bir fikri süslendirerek yandaşlarını gaza getirmekten ileri gidememiş.

zaten bu konular konuşuldu. bok atmaya çalıştığı kesim belli, uzun süredir yürütülen orduyu yıpratalım çalışmasının destekçilerinden. geçmişte şeriatçıların şeyhlerin sahte peygamberlerin ayakbağı oldular, şimdi önceden önlem almaya çalışıyorlar orduya karşı.

-yazara-
Neymiş darbe metniymiş.. bu saatten sonra darbe olmaz, o sadece boşbakanımıza verilen bir mesajdı, inceden alındı, medyaya verilen bir mesajdı, inceden alındı, yeter. sen hala bunu "darbe yaparım haaa!!" tehdidi olarak anlıyorsan gerizekalı, öyle anlamayıp da inadına körüklüyorsan vatan hainisindir..

yok efendim türbanlının oğlu askerde şehit oluyormuş da neden cumhurbaşkanı eşi türbanlı olamıyormuş, birincisi, duygu sömürüsünün alası, ikincisi tamamen alakasız konular.. demiş ki başbakan olurken sorun yok da neden cumhurbaşkanı olurken izin verilmiyor, hatırlatırım, başbakanın eşinin türbanına jartiyerine kimse karışmaz, ama cumhurbaşkanı ordunun da başkomutanı olacağı için buna tepki gösterilir, bunu bildiğini biliyorum, bu yaptığı ise sadece gaza gelecek cahil kesime olta atmaktır, avlanan bol olacaktır...
Sosyal ağlarda paylaş

1. yanlış
AKP %34
karşısında
CHP %19
DYP %9
MHP %8
GP %7
ANAP %5 ve diğerleri

AKP %34 e dayanarak cumhurbaşkanı seçmeye çalıştı, adını saydığım diğer partilerden AKP yi destekleyen varmıydı? Yani meclisi kilitleyen %10 değil, meclisi kilitleyen %34 tür.

2. yanlış
Millet seçti!!!! Peki muhalefete oy verenler Fransız Japon Hindu falanmıydı?

3. Yanlış
Eşi türbalı diye c.başkanı olamıyor insan hakları nerde tırı vırı bır bur. AKP Merkez Bankası başkanının eşi illa ki türbanlı olacak diye atamayı bir türlü yapamazken neredeydin? Eşinin başı açık diye kendisi yerine daha 3-5 yıllık bir din kültürü öğretmeni okul müdürü yapılan Amcama ne cevap vereceksin?

4.Yanlış
AKP meclisin 3 t 2 çoğunluğuna sahip bakanlar kurulunun sadece 1 i kadın, sadece 3 bakanın eşinin başı açık. Türkiye de oran hakikaten böyle mi? Türkiye'de kadın nüfusun oranı 30 da bir mi? TÜrbanlı türbansız oranı 10 a 1 mi? AKP hakkaniyetli mi?

Yoksa bir yanda laikçiler öbür yanda takunyalılar sırayla biri tutup diğeri ırzımıza geçiyor değişerek milletin anasını ağlatıyorlar mı?

En önemlisi; bu ülkenin tek sorunu türbanlı öğrenciler midir? yoksa Cumhurbaşkanı'nın eşi midir? Yoksa açlık işsizlik, çöple beslenenler, sokaklarda yatan yüzbin genç, okuma yazma bilmeyen 5 milyon kişi, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan 20 milyon vatandaş mı?

[ Mesaj 18 Mayıs 2007, Cuma - 02:05 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ehe uzun uzun yazıp bi de öpüyorum demiş adam lol,ezdin sen beni helal.

fetullahın değil bulvar gazetesi olsa senin tutumun farksız olacaktı,senin gibilerden ziyade önyargısızlar okusun ve paylaştığım fikirleri bilsin diye gayet beni temsil eden bir yazı olduğu için açıldı bu topic.

şimdi,matematiğe dönelim.

4 kişi anaptan mecliste,2si girdi 2si girmedi meclise.

bu oy verenlerin yüzde 50 si eder sanırım.

dyp'den insanlar da mehmet ağar'ın zorlarıyla girmedi,demokrasi görevini yapıp meclise girdi kimisi de,red oyu attı ya da evet oyu attı sonuçta,kaçmadı yani .

kısacası akp'yi desteklemek vardır,akp'yi desteklememek vardır,desteklemeyince bunlar sizlerin görüşlerini mi destekliyor olurlar,ayrı bir soru tabi o da.

uzlaşı diye bir safsatadan bahsediyorsunuz,işte halkın uzlaşısına ,oyuna gidilecek.parti başkanları sağ partilerin seçmenini ne kadar temsil ettiği cumhurbaşkanlığı seçiminde de ortaya çıkacak.

uzlaşıyı da sonuçları da görürüz yüzdesiyle yazın,sadece kaosun sonuçlanması için gün sayıyoruz.beykoz vapurunun bir adım atabilmesi için.

edit: http://forum.paticik.com/konu.php?id=181463

@ombakkok:bu topicte yanlış hatırlamıyorsam allah karikatürü çizen arkadaş değil miydin sen ?arattım ama bulamadım,silinmiş mesajın heralde.

sen ve senin gibilerle bırak dinle ilgili ya da laiklikle ilgili meseleyi,oturup konuşmaktan ar ederim.

[ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 22:03 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yoo yasaklamıyor ve yasaklayacak tek merci maderatör burada malik kardeşim (kardeşim=insan kardeşim).Din kardeşiyiz diyemiyorum çünkü önce söylediğin gibi yahudiymişin olsun gene de bu LAİK ülkemizde yaşabiliyorsun değilmi? benim anlamadığım bir yahudi tayyip beyi bu kadar nasıl destekliyor? ve neden destekliyor?

[ Mesaj 20 Mayıs 2007, Pazar - 15:06 tarihinde, Trevize tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...