ghost_boo Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 idamı destekliyorum ben açıkçası ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PZero Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 idam şart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Durmadan af çıkarılıp, bi sürü hırsız, katil, tecavüzcü ortama geri salındığı için artık gerekli bence de. Ha, adalet dediğiniz doğru düzgün uygulanır, herkes hak ettiği cezayı çekerse, tamam. Ama bizde çok çok zor bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 ya cezaevleri tıka basa dolu, adamları yakalasan da, af sökmese de napıcaksın ki? idam bu açıdan önemli. cezaevlerini mezbahaya çevirmek açısından değil de caydırıcılık açısından önemli. hadi diyelim yakalandı, diyelim yargı sistemi doğru düzgün çalıştı, hakettiği cezayı aldı.müebbet yese noolcak? ömür boyu devlet besliycek kendisini... bu açıdan ağır suçlara idam gerekli bence. Hele bazı "sayın" teröristleri beslemek düpedüz saçmalık. İnsan hakları konusuna değinirsek: Başka bir insanın yaşama hakkını elinden alma cüretini göstericek şahsiyetleri insandan saymayın bi zahmet... İnsan olanın insanlığını bilmesi lazım. Tutup ta çekinmeden bir insanı öldürebiliyolarsa sonradan insan hakları af bik bik bik diye ötme hakları yoktur, olamaz, olmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 idam rulaz diyenlerdenim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Allahım argümana bak. Cezaevinde yer kalmadı o zaman idam olsun. Ahahahahahahaha daha neler ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Af hakları var diyen yok burada anladığım kadarıyla. Ancak kimsenin de kimsenin canını alma hakkı yok. Ne yapmış olursa olsun, başka bir insanın canını resmi yada resmi olmayan yollarla ellerinden alıyorsak, bizim de onlardan bir farkımız yoktur demektir. Biz de onlar kadar alçak, onlar kadar iğrenç yaratıklarız demektir. Ve ben bu sorumluluğun altında vatandaş olarak ismim yer alsın istemiyorum. Vahşiler gibi adam öldürmek isteyenler olabilir ülkemizde, ben karşıyım, ben vahşi değilim. Üzgünüm, bu kadar basit yani. Ne yapmış olursa olsun, hukuki yollardan da olsa birilerini öldürüyorsak bu vahşiliktir, adice bir şeydir, hiç bir şekilde yakıştıramıyorum o insan ne yapmış olursa olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Arkadaslar cok uzgunum kimseye hakaret etmek istemiyorum fakat buraya oyle yorumlar yazilmis ki oy oy oy.... Simdi 2 durum var; buraya yorum yazanlarin %90'i idam cezasi olan diger ulkeler hakkinda en ufak bir arastirma bile yapmamis ve tamamen gaza gelip yaziyorlar ya da cok afedersiniz ama zeka ozurluler. Guzel arkadasim simdi size amerikan hukuku ile turkiyedeki hukuku karsilastirmayacagim ama amerikan hukukunda bile idam(veya buna benzer cezalar ile) pek cok hatali karar verilmisse lutfen sadece 2sn (hatta 1sn bile olabilir) dusunun bu sistem Turkiyede nasil isler? Dogru uygulanabilir mi? Ek olarak: 1.)Apo meselesine gelince cok acik soyluyorum omur boyu hapis idamdan cok daha caydirici bir cezadir. 2.) Sizin o tecavuzcu diye bahsettiginiz adamlarin cogu ceza evine girip tabutla beraber cikiyorlar zaten. Bunu lutfen ceza evinde calisan tanidiklariniz varsa onlara sorun. Bu tur sorunlu kisilere genelde mahkumlar tarafindan tuz yedirilerek olduruluyorlar. [ Mesaj 26 Haziran 2007, Salı - 22:07 tarihinde, Sylian tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Orda söylemeye çalıştığım şuydu: Adamlara ceza veremiyolar, salıyolar, suçlular ortalıkta geziyo.O konudan bağımsız olucaktı aslında, ama yazarken kaynamış biraz:) İdamı direkt olarak buna bağlamadım aslında, ceza verememeleri idamı haklı göstermez tabii ki. İdamla ilgili kısım daha sonra yazdıklarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 konu sapmasın, sil sil sil [ Mesaj 26 Haziran 2007, Salı - 22:05 tarihinde, Werewolf tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Ya ben aklıma takılan birşeyi sormak istiyorum, idamı savunma amaçlı değil mesaj, yanlış anlaşılmasın. Müebbet hapsin mantığı nedir? Hapishanelerin mantığı, suçluları rehabilite etmekse, müebbet hapse mahkum olmuş bir kişinin durumu ironik değil midir? Eğer işlenen suç, müebbet hapisle karşılanamayacak kadar ağırsa, idama "İnsanlık dışı" demek nedir? Yani anlamadığım olay, müebbet hapse mahkum olan bir kişi hayattan soyutlanacak, hayatının sonuna kadar gördüğü insanlar sadece diğer suçlular ve gardiyanlar olacaksa, asıl insanlık dışı olan bu değil midir? Eğer hapishaneler, rehabilite etmekten ziyade, cezalandırma amaçlıysa, "Kana kan, dişe diş" hesabı, idam mantıklı bir ceza değil midir? Kısacası, idam borcun peşin ödenmesiyken, müebbet hapis -bir nevî işkence tarzı olarak- bu borcun taksit taksit, yavaş yavaş ödetilmesi değil midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 idam olmalı bence,ona kadar bilumum seçenek olmalı,af olmalı,bu da aile tarafına bırakılmalı,aile affı kabul etmezse mahkemeye gidilmeli,hunharca bir şey varsa idam cezası verilmeli,bu cezayı devlet ayarlamalı,aslında referanduma sunulmalı böyle konular da yok rejim bozulur,sistem aksar falan diye önümüze gelmiyor. olumlu düşüncenin,insanlığında bir sınırı var ,vahşilik diye kestirip atmak pek doğru gelmiyor o yüzden bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Ben idam cezası yanlısıyım. Eskiden ceza kesildikten sonra infazı gerçekleşmiyordu yani sanki idam cezası yokmuş gibiydi. En önemli şey ise terörist başının durumu, adamı idam edersek bölücülerin kahramanı yapmış oluruz, hayrımıza olmaz. Bu sebeple her ne kadar cezanın yanlısı olsam da bu şartlar altında idam cezasını geri getirmeye karşıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Aile tarafı falan olmaz, devlet açar suç işleyene davayı, ailesi tazminat falan istemez en fazla. Kamu davasıdır yani öyle bilmem kimimi öldürdü ama affediyorum desen de çatır çatır çeker. Mesela adam zengin o zaman, işler cinayeti, ailesine verir parayı susturur. Benim ceza hukuku bilgimden de bu kadar, kişisel görüşüm de evet, idam istemek vahşiliktir bence de. Ayrıca gene evet, apoyu asmaktan daha iyi hapiste tutmak. Eceliyle ne zaman ölürse artık. edit: Ne kadar hümanist olursam olayım, kahraman yapılacağını bilmesem apo idam edilsin dense ses çıkarmazdım, onu da belirteyim. Bendeki uygarlık seviyesi bu kadarına yetebiliyor valla, o derece uygar olamıyorum =) [ Mesaj 26 Haziran 2007, Salı - 22:29 tarihinde, Griswold tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bayat Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Idam caydirici bir ceza degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Asteroth'cuğum, bunu normalde açıklamam sayfalarca sürer diye düşünüyorum ancak bir iki satırda elimden geldiğince açıklamaya çalışayım. Ben yaşam gücünü ölüm sonrası yaşamdan değil, varoluşun kendinden alan bir insanım. Durum böyle olunca ortaya iki sonuç çıkıyor: 1-) Tek kutsalım varoluşun kendisidir, bu hayatın bir parçası olmaktır (ne şekilde olursa olsun, hangi şartlar altında olursa olsun) 2-) Varoluşum tek kutsalım olduğu için varoluşumun sorumluluğu tamamen sırtımdadır. İdam durumu da şöyle bir problem yaratıyor benim için: En büyük sorumluluğum olan varoluşumla, başka birinin varoluşunu, gözümdeki en büyük kutsalını elinden almak, inandığım her şeye ihanet etmek gibi. Ne olursa olsun, 4 duvar arasında da geçse, varoluş kutsaldır benim için ve ben kimsenin varoluşunu elinden alan bir şeyi destekleyemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Arcane idam geri gelse bile Apo'yu asamazlar. Hukukun geriye yürümezlik ilkesine göre cezası verilen birine kanun değişikliğiyle sonradan yeni ceza veremezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 sileyim konu feci sapabilir [ Mesaj 26 Haziran 2007, Salı - 22:35 tarihinde, Sylian tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Antimodes bırak bu işleri :) Suç oranının düşmesi, insanların suç işlemekten korkmaları lazım.. Adam müebbet yiyor s.knde değil nasıl olsa af çıkar çıkarım diyor.. Ama idam olursa af maf çıkmıyor bi kere karşı tarafa gittin mi dönüşü yok.. O kadar çok idam cezasını hak eden insan müsveddesi varki hapishanelerde.. Hepside bi kaç yıl yiyip çıkıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Sorun af çıkmasındaysa çıkartmazsın, bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Werewolf çıkartmazsın demekle olmuyor malesef.. Sırf af olsa iyi, başka sebepler dolayısı ile de cezasını tamamlamayanlar dışarı çıkıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 IDam kesinlikle geri gelmeli dunyanin en uygar en demokratik FOR JSUTICE AND FREEEEDOOOOOM takilan ulkesi ABD de bile hala idam var cokta iyi oluyor asmiyoruz besliyoruz yahu adamlari insan haklarina aykiri bence idam etmemek adam omur boyu ayni yerde kalicagina kurtulsun hatta italyada muebbet alan bazi mahkumlar idam geri gelsin diye protesto etmisti sallandirican 3-5 PKK liyi kizilayda bak bakalim bir daha yapiyorlarmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 @Antimodes52; O zaman şöyle bir soru sorayım bakalım. Eğer ki bir kişi senin gibi düşünüyorsa da, başka bir kişinin en kutsal varlığını, yani yaşamını, elinden alıyorsa -ki bu da kendi sorumluluğundaki bir şeye kendi insiyatifinle ihanet etmek oluyor- bu kişi idamı göze almış demek olmuyor mu? Eğer ki senin gibi düşünmüyorsa, yani hayatı en değerli varlığı değilse, başkasının en değerli varlığını elinden aldığı için verilecek bir idam cezası bu kişi için az kalmıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Çok net ve keskin bi ceza, ama hem dünyada hemde ülkemizde kaç kere insanlar için idam kararı çıkıp sonra vazgeçilmişti, neden idama gerek olunmadığı anlaşılmış. Peki ya asılanlar onların asılma kararları ne kadar dogru ve haklıyıdı? Çok sağlam bi adalet, hukuk mekanizmasının oluşması lazım ülkemizde bile 10larca boş yere hapis yatan insanlar var idam da yalnış karar gibi bi lüks yok . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 O değilde Vatan'da Can Ataklı(adamın adı bu muydu?)'yı okudunuz mu bugün? Akpli milletvekilinin yazdığı kitaptan alıntılar var. Akp chp, mhp (dış desteki basınımızn bunlara oy verin gözümüze soktuğu partiler) hepsinin İngiliz, Amerkan Fransız kontrolünde olduğu ile ilgili itiraflar. Çuval olayını bizzat RTEnin düşünüp, uygulatması, Akp'nin ta kuruluşunda cia ile anlaşmalar yapması, İngilzi büyk elçisinin "chp bizimdir, ve size yardım edecektir" lafı, biz hainler mangasıyız itirafları vesaire. Resmen kanım dondu. Vatanı resmen satmışlar, hepsi birlik olup. Şuna kanaat getirdim ki bizm TVlerin gösterdiği (bir kaç kanal hariç tabi ama çok izlenen kanalların tamamı bunlar) kimseye oy vermeyeceğim. Yarın devamı var, şiddetle tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar