Bone Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 ankara'da pc için bir philips webcam almıştım. çok da memnunum diyemeyeceğim. ışığı güzel alamıyor, kapkaranlık çıkartıyor ortamı. ayrıca bir yavaşlama, hareketlerde belirsizlik var. hele aydınlık özelliğini arttırdığımda bunu çok bariz farkediyorum. kıbrıs'ta laptop için bir webcam alıcağım. çok fazla seçeneğim yok. öyle creative, microsoft, philips felan satılmıyor. farklı markalar olsa da, tek tip "layout" var burdaki webcam'lerde. o da şu: http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=83526&ProductID=bd48572 yani modelden ziyade marka tercihi yapmam gerekicek. hoş, hepsi uyduruk zaten. 25 dolar - 35 dolar arası değişiyor genelde. ama benim kafamı karıştıran olay şu. klişe layout ile webcami hazırlamış firmalar, webcam'e lamba koymuş da, neden pahalı webcamler üreten firmalar bunu kullanmamış? mesela logitech'in laptop için şöyle modeli var: http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=94024&ProductID=bd90672 200 milyon civarı para. odadaki ışığı yeterince kullanamadığı için aydınlık özelliğini arttırıcağız, bu da fps'de düşmeye neden olucak. 25 milyonluk webcam'lerin üstünde bazılarında 500k, bazılarında 2mp yazıyor. acaba bunların lambaları benim işime yarar mı? yoksa pahalı firmaların yapamadıklarını bu 25 dolarlık aletler hiç beceremez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 pirana almıştım zamanında, ışığı oldukça kuvvetli. hatta o kadar ki benim gözümü rahatsız ediyor, açamıyorum. görüntüsü de bu 300-500 k olanlara göre oldukça kaliteli. 30-40 lira civarı olması lazım şu anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 gösterdiğin tipteki webcamlerin atası Apache'dir. kral görüntüsü vardır harikadır. diğerleri Apache'nin dizaynını herbişeyini taklit etmiştir.Ama görüntüleri dandik ötesidir. Bu görünüş ve dizaynda alcaksan Apache marka olanını al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 ayrıca apache webcamsex de bir numara çok hızlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 piranha baya güzel görüntülüyır diğerlerine nazaran soruyorlar bazen logitech falanmı var diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Peki yeni konu açmıyım ben bir soru sorayım. Benim salak webcam'ın üstte gözü var ve hafifçe karanlık oldu mu otomatik ışık açılıyor yavaş yavaş, ortamın aydıngılığa göre. Fakat usb'den bağlı iken sürekli ışık yanıyor :) Kendi programı da yok adam gibi, ışığı kesmek için filan. Ne yapmak gerekir acaba? Böyle usb bağlantısını kesen filan program var mı? Yoksa acaba bir fiş gibi birşey mi taktırmam lazım kablonun arasında, açıp kapamak için ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Cortrex webcam aldım. bakalım kalitesi nasılmış. [ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 16:17 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sephrioth Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 nasılmış ? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 @Brigand ışığı kısmak için anahtarı falan yok sanırım anlattığın kadarı ile direk siyah elektrik bantı ile kapa o kısımı sorun çözülür =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 said: nasılmış ? :D anlamadığım bazı şeyler var. hadi driver'ı kurduk, bi de program yanında beraber geldi. ama iki şeyi beceremiyorum. 1- ses kaydetmek istediğimde, sadece cızırtı çıkıyor, ses kaydetmiyor. 2- webcam'in ışığı yanmıyor, programı o kadar didik didik ettim ama ışığı açma özelliğini bulamadım. bunun dışında 320x240 veya 640x480 için gayet güzel kalitesi var bence. daha iyi olabilirdi elbette, ama philips'in webcam'i gibi ışık sorunu yaşatmadı. fps'si de gayet iyi. ışığı açmayı bulsam belki daha iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 1 için; Ses ayarların ile ilgilidir muhtemelen. Kaydederken kısmından mikrofonu seçtiğinden ve mikrofon sesinin açık olduğundan emin ol. Bir de yanlış yere takmadığından tabi. Her ne kadar basit şeyler olsa da karışıklık olabiliyor. 2 için; Ben o kablo üstündeki ayar hedesini ilk aldığımda ses için zannediyordum. Meğerse ışık ayarı içinmiş : p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 [spo]http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=86039&productId=bd83040new[/spo] ben çok güvenemeden ama yinede ucuz nasılsa denerim diyerekten bu aleti aldım pek memnunum kendisinden.ben de kıbrıstayım zaten :D bu alet karanlıkta da gayet güzel gösteriyo.face tracking gibi eğlenceli bi özelliği de var :) bi de kablosunun üzerinde ayar var ışığı istediğin kadar açıp/kısman için.tavsiye ederim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 ya ben şey gördüm, yada görmedim ama düşündüm, düşündüysem de ben üretecem çalmayın inrared ışık yayan webcam, hem gözünü almıyo.hemde aydınlatıyo. nası? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 @Enyalios o zaman sürekli ışık yanar hiç sönmez :), beyaz bantla örtsek belki ama sanmıyorum yine de... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 brigand lol alıcıyı değil ışığı örtecen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Hmm şöyle usb bağlantısını durdurup tekrar devam ettirebileceğim bir program yok mu? Öyle birşey olsa çok daha süper olurdu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar