Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adslbilgi.com Adsl hizmetinde ayrıntı!

Vodan

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar
http://www.adslbilgi.com

İsimli bir adres var burada adsl hakkında birkaç bilgi var ben ve Eno gibi dertli arkadaşların işine yarayacağını düşündüm hepinizin yararlanmasını istedim. Burada bir form var doldurup gönderiyorsunuz ve size bulunduğunuz semtteki santralde adsl hizmeti olup olmadığını belirtiyor ancak bunun Telekom'un sitesindeki aynı hizmetten bir farkı varki oda ellerinde port listeleri olması..
Örneğin bana gelen mailda bulunduğum semtteki santralde çok az sayıda boş port olduğu ve gidip telekoma başvurmam gerektiğini söylemişler.

Öte yandan bizim sokakta yeni açılan bir internet cafe adsl almış nasıl aldınız diye sorduğumda torpille aldığını söyledi demekki gerekli torpil olduktan sonra port sıkıntısıda tarihe gömülüyormuş..

Bu arada Web sitesinden başvuru yapan arkadaşlar için o başvuruların pek geçerliliğini olmadığını işittim gidip bizzat kendi semtinizdeki telekom müdürlüğünden form doldurmanız ve resmi olarak sıraya girmeniz gerekmekte.
Telekom sitesindeki formdan anladığım artık Türkiyenin 10 yıl sonraki hali düşünülerek bir maillist türü hazırlanmış resmi başvurular hizmeti aldıktan sonra sıra webden başvuru yapanlara gelecek gibi gözüküyor.

"Telekom Eno ile dalgamı geçiyor?"
Thread'ine de yazdım bunları ama o thread ile ilgilenmeyen arkadaşlarda yararlansın diye yeni bir konu açmayı uygun gördüm.

Bu arada o verdiğim site adsl modemde satıyor ama benimle bir ilgisi yok oranın aman bana reklam yapıyo fln demezsiniz umarım.[hline] V ò d à n
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün Telekomada gittim görevli hanımla konuştum daha öncede çok yardımcı olmuştu bugünde aynı tavrındaydı oldukça yardım etti cidden. Enazından ilgilendi surat asıp geçiştirmeye çalışmadı beni
Sordum aklımdaki herşeyi sordum
ADSL portlarını sordum önce
Bir miktar geldi ama verdik yakında yine gelicek ama dedi
Başvurun varmıydı dedi evet dedim
Nezamandı ? Haziran
Şu an Nisan ayına kadar verdik dedi. sonra kalktı yerinden başka bir yere doğru yürümeye başladı bende peşinden..
Sordum bizim sokakta bi internet cafe açıldı 1 ay oluyor ama adsl almışlar nasıl?
onun hızı fazladır dedi
256k yada 512k flndır bu tür olunca direk olarak ilk sıraya yerleşiyormuş bunu bilmiyordum örneğin.
Hmm evet cidden 256k hızında orası dedim.
Herneyse sonra ismin ne dedi söyledim search etti bilgisayarda
baktık 91. sıradayım bizim santralden bekleyenlerde..
Alabilirmiyim yeni gelicek olanları diye sordum.
Evet eylül sonu dediler ama biraz sarkıcak gibi görünüyor yeni gelicek portlarla kesin adsl alırsın dedi.

Bu arada İnternetteki siteyi de sordum hani telekom'un kendi sitesinden bulunduğum semtte dsl hizmeti olup olmadığını sorgulayan siteyi.
2 tane site açmışlar birisi anket biriside başvuru amaçlı dedi.
Oke dedim teşekkür ettim enazından 1 yada 2 ay içinde dsl alabilcek olmanın mutluluğuyla oradan ayrıldım.

Eno ben Istanbul - Bahçelievler de oturuyorum ama git konuş sırana fln bak oradan bizim santraldeki kadın cidden yardımcı oluyo 2. seferdir banane tribinde değildi yani..[hline] V ò d à n
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun bi süre hiçbir port ihalesi olmadı ama
Zaten 2001 yılından fln bekleyenler daha bikaç ay önce almaya başladılar şimdi azar azar portlar hizmete giriyor. Şu sıralarda DSL alan çok insan oldu ben sıraya yazıldığımda benden önce 300 kişi wardı
05,06,2003 de yazılmışım bugün baktım
3 ayda 210 kişiye verilmiş port banada werilir sanırım birkaç ay içinde. Ama tabiki yinede bekleyip görmek gerekli kesin diye bişey yok ama ADSL port'u onaylanmadan modem almayı düşünmüyorum.
Adslbilgi.com dan belirtilende bu zaten[hline] V ò d à n
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Ekimde ihale diye biliyorum ama ihale sevdasına kapılıpda adslyede 4 ellen sarılmayın diye öyüt vermek istiyorum özelliklende şuan kabloda olan tarz kampanyalar yapacakları kanısındayım 2yılı 1$ vıdı vıdı tarzı milleti kendilerine bağlamak isteyeceklerdir en azından bu tarz kampyanlarda olursa herzaman kendinizi onlardan koparabileceğiniz bir konumda tutun.Unutmayın 2003 sonu tekel kalkacak ve birçok şey değişebilir daha ucuza daha ii servis alabilirsiniz onlara bağlanmaktansa herzaman bu seçeneğide düşünün.[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix.
Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc
Viru Jan-Tiran BH of the Ecl
Sosyal ağlarda paylaş

Evet haznedarda koza kolejinin olduğu sokaktakinde.
Telekomun 1. katında hemen kapı girişinin az ilerisinde sağda merdivenler war 1. kata çık
kapıdan girdiğini farzedersek sağ ön çaprazda camlı bi odada yanlız oturan bir bayan görüceksin direk oraya git ismini hatırlamıyorm ama kimseye bişey sormana gerek yok.
O yardımcı olur cidden çok yardımcı oldu bana 2 kere gittimde.

Bu arada ben açıkçası o tekel kalkması olayından fazla bişey beklemiyorum sonuçta fiyatlar düşerse bizede yansır yeni üyelere daa ucuz diye bişey olmaz birisi müşteri toplamak isterken diğeride müşteri kaçırmamak isteyecektir ki zaten 1 ocak 2004 tarihinde kalkıcaksa bu tekel adsl altyapısı testleri portların hizmete girmesi sıranın gelmesi de uzun bi süre alacaktır.
Zaten telekomda özelleşmeyecekmi önümüzdeki zaman içinde yani telekom fazla dezavantajlı değil kanaatimce...[hline] V ò d à n
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere 2002 de fuarda başvuru formu doldurduğum ve webten başvuru yapmama rağmen, bugün telekom a gittiğimde sırada dahi olmadığımı gördüm. Webten başvurunun tamamen yalan olduğunu, fuarda doldurduğumuz formların çöpe gittiği ispatlamış oldum. Girdik sıraya bakalım merak etmeyin ekimde açılacak olanlar yetecek dediler.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaçıncı sırayı verdiler sana onuda öğrendinmi?

Evet bizzat gidip telekoma başvuru yapmayanlarınki geçersiz o formlar anladığüım kadarıyla tamamen anket amacıyla hazırlanmış şeyler..

Eğer netten başvurular kabul olsaydı 2001 de başvuru yapmıştım =)

Neyse hadi bakalım Ekim ayımı dediler tam olarak sana?[hline] V ò d à n
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Bende bugun gorendim netten yapılan herşey fasa fiso gittim başvuruda bulundum bugun %99 üsküdar telekomdada başlıyacakmış umarım kötü olmaz sonumuz[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Sosyal ağlarda paylaş

Telefon annemim üzerineydi vergi numarası, kimlik no filan istediler bende derse yetişecektim, yapılması gereken işlemleri anneme devrettim oda sormamış sıra no filan ama ekimde gelir demişler.
Adslbilgi den portların hazır olduğu altyapı çalışması yapıldığını onun için 15 eylül olan açılış tarihinin 1 ay ertelenip 15 ekim e kaydığını söylemişlerdi. Bakalım onlarda emin değil yine erteleyebilirler belli olmaz diyorlar.

[Bu mesaj Gallant tarafından 23 September 2003 17:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Açıkcaıs bendede birşey istemediler bir forum doldurdum ne baglantı istediğime dair ev adresi telefon bide nufuz cuzdanın fotokopisini çektiler okadar.[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Sosyal ağlarda paylaş

Ataşehir girişinin orda 3 tane yüksek bina vardır belki bilirsiniz. Trio konutları diye. Orda oturuyorum. 4 senedir başka şehirde okuduğum ve ailemde internetle ilgili olmadığı için zamanında bağlatmamışlardı dsl. Bizim 3 apartmana özel dsl sistemini Bnet diye bir şirket çekmiş. Her şey normal giderken nedense 1 ay önce Türk Telekom bölge yetkilileri gelerek noter ile bizim sitenin aşağısındaki portları kapamış. Bunun nedenini Bnet ten öğrenemedim ama sanırım Telekomdan izinsiz sistemi kurmuşlarsa bu yüzden kapatılmış olabilir. Şimdi Bnet Telekoma dava açtı. Ne kadar sürer allah bilir. Telekoma site yönetimi olarak kablo net için baş vurulduğunda da daire başı 500 dolar toplayabilirseniz sizin apartmanlar için hat çekebiliriz demişler.
Anlayacağınız şu an sadece dial-up la nete girebiliyorum. Ve günde 6-10 saat ortalama ile nette kalan biriyim. Ne kadar fatura gelebileceğini tahmin bile etmek istemiyorum. Herşeyi geçtim şu ana kadar dial-up la bağlandığım zaman bağlantı hızım 31.200kbps yi daha geçmedi. Sitede kimseninde bu hızı geçmemekte. Herşey burayımı bulmuş bilmiyorum ama çok çaresizim.
Sosyal ağlarda paylaş

Formu doldurduğunuz için teşekkür ederiz.
Şu anda İstanbul içinde hemen hizmet alabileceğiniz noktalar:
Avrupa Yakası: Ataköy, Bakırköy, Levent, Şişli, Tahtakale
Anadolu Yakası: Acıbadem, Bostancı, Erenköy, Kadıköy.
Diğer mevcut hizmet verilen noktalarda TT Şubesinden ön başvuru yapanlar sıra ile aranarak hizmet almaktadır.
60.000 ADSL Port açılışı beklenen tarih: 15 Ekim 2003

Arkadaşlar Adslbilgi.com dan tekrar baktım
Yukarıda yazılı olan ilçelerde oturup adsl almak isteyenler için özellikle..
Gİdip alabilirsiniz bu yazılılarda boş portlar warmış

Onun dışında 15 ekimde açılması bekleniyomuş 60bin Port'un
hadi hayırlısı diyelim hırr[hline] V ò d à n
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...