Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

19 yaşında prof. olmak...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

var bizim okulda bi tane aslında bekliyorum bakalım gelecekte ne yapacak bi 10 sene sonra bu konuya geri bildirim yaparım ehe d: bir de hiç zorlanmadan fizik-genetik çapı yapıp bir sürü sosyal aktiviteye vakit ayıran deli dehşet ortalama yapan bir insan varmış zamanında o da gitmiş ama o ne yapıyor bilmiyorum. evet tabi biraz törpüleniyor belki bu insanları üniversite yönetimleri ayıklayıp daha bol kaynak ve imkan sağlasa, projelere araştırmalara yönlendirse çok daha iyi sonuç çıkabilir. ama mesela bunu bilkent matematik bölümünde denemiş ama hiç başarılı olamamış tarihinde de. her bölgenin insanına ayrı muamele lazım bence d: türk insanına bıçak kemiğe dayandı modeli lazım. bak mesela sadece türkiyeye kesin olarak tehdit eden bir durum olsun (meteor falan) ne dahiler ne buluşlar çıkar yeminnen, ya da türkiyedeki herkesi kesin öldürecek bir hastalık çıksın ne genetikçiler, ne tıpçılar çıkar ehe

bir de öss zor olsun o önemli değil deha kişimiz giremesin üniversiteye. tarihin çok önemli fizikçilerinden biri (lanet olsun yine adını unuttum nefret ediyorum hafızamdan) bir ciltçide çalışırken oraya gelen kitapları okuyarak yetişmiş. biraz da kendini yetiştirmeli insan öss zor hayat zor diye oturmamalı (sana laf değildi tabi bu senin oturmadığın gayet açık ortada hehe).

[ Mesaj 14 Mayıs 2007, Pazartesi - 00:59 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

11 yaşında aşmışlık göstersen kimse seni engelleyemez chemical.
Bunlar aşmış işte, bildiğin aşmış.

Eğitim sistemiyle alakası yok, o kızlar beyin patlaması yaşıyorlar ve ders mers çalışmayı seviyorlar anam yapacak bişey yok.
Onlarında eksileri vardır elbet diyip çamur yapıp kendimi tatmin ediyorum

[ Mesaj 14 Mayıs 2007, Pazartesi - 01:19 tarihinde, Suark tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

egitim sistemiyle ne alakasi var bunun ya

okumadan yaziyorsunuz

kizlar ileri zeka
siz rusyada her 11 yasinda olanin liseyi bitirdigini saniyorsunuz ?

11 yasinda kesfedilmisler ona gore ozel okullara gitmisler(eve hoca gelmis) sonra amerikada kabul almislar vs

11 yasinda bu seviyede tanidiklariniz varsa soleyin turkiyedede aynisi saglanir. Milli egitim bakanliginin bu adamlarla ilgilenen bir bolumu var.

ama sunu soyliyim 10 senede bir gelen bu tip adamlari alipta egitim sistemine giydirmeye kimsenin hakki yok
kaldiki rus egitim sistemide turklere 10 falan takmaz , tek farki olumune disiplinli bir sistemdi, simdi ondan kalan artiklarla takiliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

bizde ustun zekali cocuklara sahip cikilmiyorki

liseyi nasil bitiricek 12 yasinda egitim sistemi boyle vakalara acik degilki

anca cok zengin aileler kendi cocuklarini kesfedebilir

doguda IQ su 200 olan ogrenci olsun
cocuk sabah kalkiyor okula okuldan geliyor tarlaya
bilgisayar desen tek tuk adam gibi kutuphane yok labaratuar filan lol diyip geciyorum

bu cocuk nasil kesfedilicekki 50 kisilik siniflarda hangi ogretmen bunu farkedicek

istanbulda filanda durum oyle

kaldiki zeki insanlarin okulda notlari cok dusuktur cunki chem in bi yere kadar acikladigi olay zeki cocugu limitler

adam uzay hayali kuruyor 11 yasinda buldugu ansiklopedielrden yalayip yutuyor ama okulda ona sacma sapan seyelr ogretiyorlar zek iinsanda haliyle baskaldiriyor sisteme ve egitimden uzaklasiyor

ben kucukken matematigi cok severdim asiktim nerdeyse ne versen tik tik cozer geri verirdim buna akrsi sosyal bilimelre burun bukerdim ne hayallerim vardi
aldilar beni bu cocuk super diye ozel bi sinifa verdiler uyuz bi matematikci vardi matematik olimpiyati sampiyonumu neymis
(anadolu liseleri sinavian hazirlaniyorduk ilkokul 4 deyim daha) adam isini yapmak yerine cebirden filan bahsediyor bunaltiyor konuyu anlatmadan %100 basari bekliyordu
her matematigi iyi olan insan uber ogretme yetisine sahip olabilirmis gibi israrla bu adami tutuyorlardi sikayetlere ragmen

sonucta ne oldu 10 kisilik siniftan sadece 1 tane cocuk basarili olmustu geri kalanin sinav notlari ise normal siniftakilerin altindaydi adam hemen cocuklara mok atti yetersiz bunlar filan diye

ordan matematigim heba oldu 2 yilda sonra hazirliga verdiler ingilizce hedesine orta 1 de ingilizce matematik geldi
benim mantigim bunu kaldiramadi haliyle dersi ingilizce anlatiyor resmen boguyordu kadin bide ustene felaket yetersiz bir ogretmendi orta1-3 arasi benim matemati sevgimi birakin nefretim tavan yapti

misal aklimdan denklem cozmeyi severdim kagida sonucu yazardim "yok efm illa nasil cozdugunu gostericen" diye dayatim paso zayif verdi bende yazamiyordum yazmaya calisinca aklim karisiyordu filan

OSS ye kadar ite kaka gectim matematikden, OSS canavari ufukda belirince (ki develt okuluna gecmistim abdullah ocalan a benziyen kiro bir matematikcimiz vardi) ders aldiralim dediler olmiycak boyle diye (kaldiki siyasal/kamu yonetimi filan istiyorum bana matemati kcozuceksin illaki diyorlar mantigimda bunu almiyor)
basladil derslere ama bende orta1 den bu yana bir temel sorunu var 0 dan basladik filan fenada gitmiyordu hocam hatta sey dedi bana "kendine ozgu benim anlamadigim seyler yapiyorsun olmadik seyelri farketip 3 dakikada cozucegin seyi 30sn de cozuyorsun, yazik etmisler sana harcanmissin" demsiti dahada uzulmsutum hatta bazi konularda bana "sen kendi yonteminle coz unut benim dedigimi" filan da diyordu

ne oldu ama OSS canavari dislerini gecirdi 2 defa attik biyere kapagi omrumun sonuna kadar fen/matematige veda ettim

gecenlerde ortaokuldaki fen hocamla karsilastim (kadinin yanindan ayrilmazdim tenefuslerde labaratuara soksun egleniyim filan diye hatta bi arkadasla hocayi kafaya alip amerikan okullarindkai gibi mileltin projeyle gelicegi bi senlik yapilmasi icin zorlamistik) ne akdar buyumussun hebe hube muhabbetinden sonra ne yaptin nereyi kazandin dedi dedim hocam kamu yonetimindeyim dumru oldu nasil ya sakami yapiyorsun sen nasil sosyal bolum sectin zekanlada yeteneginlede fenciydin tam sen o zaman senin ilerde buyuk bir mucit olucagini dusunurdum nasil oldu filan dedi

boyle abuk bir egitim sistemimiz var iste
kisinin yetenegine zekasina filan bakmiyor rastgele yonlendiriyor kaymakam olmak isteyen adama matematik dayatiyor
ogretmenler yoksulluk sinirinin altinda maas aliyor yonlendirme egitme ogrecinin piskolojisiyle ilgilenme yok
ezberlet gitsin anasini satiyim

mucizevi sekilde piyangoyu kazanip yetenek alaninda egitim gorebilen adamlari ise binbur turlu yetersizlikten yurtdisina akciriyoruz

bu ulkede nah cikar boyle zeki cocuklar
ciksalarda 2 ay sonra dooogru amerikanyaya
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Her türlü dayatma envai çeşit sıkıntı ve zorlama diğer ülkelerde de var. Her ülkede değişiyor sistem. sanıyor musunuz ki bu 2 kız toz pembe dünyalarında tıkır tıkır okuyup öğrendiler?

urfada oxford mu vardı da okumadık olayına gelmesin yani, zira öss birincisi cıkan cocuk tarlada calısıp dersaneye gidecek para bulamadan 1. olmustu vaktinde
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...