Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ateist babadan anayasaya dava...

calimero

Öne çıkan mesajlar

Genel olarak Türk kültründe halifeliğin gelişiyle bir yozlaşma, Arap kültürüne kayma gerçekleşti. O zamandan sonra her bilimde ilerideyken Arapların "şeytan işi" mantığı yüzünden herşey sona erdi bizim için. En ileri medeniyetlerden biriyken geriledik. Zaten korkutarak öğretme de İslam'dan sonra Arap dünyasının ve de bizim etkilenmemizle ortaya çıktı.

Yani bildiğim kadarıyla sosyal olarak böyle etkileri oldu..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Allah'tan korkmak yanlıştır, insan sevdiğinden korkar mı?

bu konuda şöyle birşey demek istiyorum.

müslümanlık allah'a inanmaktır.
ama müslümanlık kesin olarak allah sevgisi veya kesin olarak allah korkusu değildir.

sünni demem bazılarını rahatsız ettiyse lafımı geri çekiyorum.
sünni demiyorum.
x grubu diyorum.

x grubu kişilerin sürekli "allah korkusu"ndan bahsettiklerini duyuyorum.
allah'ın cezalandırmasından, allah'ın yapabileceklerinden korkuyorlar.
bu yüzden x grubu insanlar, belirli sorumlulukların altında eziliyorlar. günah yaptığında affedilmiyeceğinden korkuyor. hatta diğer insanların günahlarının da kendilerini lekeyeceklerinden endişe ediyorlar. x grubu insanların yönetimi islam olarak değiştirme isteği de burdan geliyor. herkesin müslüman olarak yaşama zorunluluğu olduğu bir toplumda daha mutlu olacaklarını düşünüyorlar.

halen töre cinayetleri olan toplumumuzda, allah korkusuyla yaşayan insanların olması çok da anormal değil hani.

allah'ın bağışlayıcı olmasından ziyade, cezalandırıcı olması düşüncesiyle eğitiliyor, yetiştiriliyorlar.

elbette islamiyet sevgi dini, dostluk dini, kardeşlik dini. ona bir itirazım yok. yanlış anlaşılmasın.
ben sadece bu şekilde yetiştirilen insanların da olduğunu söylemek istiyorum.

said:
her türlü aşırı uçtan zarar gelir ister ateist olsun ister dinci

düzgün adamdan zarar gelmez ister ateist olsun ister dindar

böyle tanımlamak yanlış olacak diye düşünüyorum.

ateizm'in aşırı ucu olmaz. ateizm zaten inançsızlıktır. inançları olmadığı için uğrunda fanatiklik yapabilecekleri birşey de bulunmuyor.

bir de dinci diye tanımladığımız islamı sömüren insanlar, sadece kendileri zarar vermiyor. yanlış bilgiler ile dindar kesimden insanları değiştirerek kendi amaçlarına hizmet ettirerek, onların da zarar vermesini sağlıyorlar.

said:
bu korku meselesi birazda bizim kültürümüzle alakalı sanırım çünkü bizde her şey korkutularak öğretilir

hah işte benim de demek istediğim bu. teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar dine inananlara söylüyorum;atesitler neden bu kadar çok seviliyor yahu?
Medenileşecez,Avrupalı olacaz diye bazı şeylerin cıcığını çıkarıyorsunuz. O hristiyanlar dinlerine ne kadar çok bağlı biliyor musunuz? Medeni olalım derken dini neden yok sayıyorsunuz? Din ile de medeni olunuyor.
Kur'an 'a inanlar için söylüyorum, Kur'an Ateistlerden hiç de iyi bahsedilmez. Kur'andaki en önemli unsur Allah inancı. Ateistler yani inanmayanlar ve inanıp iman etmeyenler direk cehennemlik olarak gösterilir. Yoldan sapmış gibi tabirler kullanılır.
Deistlere gelince bilemiyorum dine inanmamak anlaşılır olabilir çünkü kökeni bilinmeyen,değişip değişmediğinden emin olunamayan birşey ha ama ben inanıyorum.Ama kitaba inanmayanları suçlamıyorum.

Ateistlerin de neye inandıklarını çok merak ediyorum. Birara Raelyanlar vardı televizyonda izlemiştim.
Şöyle bir diyalog geçiyor aralarında:
+Bizi kim yaratmış?
-Uzaylılar
+Peki onları kim yaratmış
-başka uzaylılar
+nasıl yani?
-böyle sonsuza kadar gidiyor

Bu raelyanlar sapkın insanlar
Birşeye inanmayan insan olamaz mutlaka birşeye inanıyordur. Allah'a inanmıyorsa başka birşeye inanacak. Herşeyin başlangıcını,neden burada olduğunu,hayatın ne olduğunu ve amacını,ölünce ne olduğunu mutlaka merak edecek. Sonunda bir inanca varacak.
Neye indandıklarını söylemiyorlar tabi...

[ Mesaj 15 Mayıs 2007, Salı - 01:22 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Şöyle bir diyalog geçiyor aralarında:
+Bizi kim yaratmış?
-Uzaylılar
+Peki onları kim yaratmış
-başka uzaylılar
+nasıl yani?
-böyle sonsuza kadar gidiyor

+Bizi kim yaratmış?
-Allah
+Peki onu kim yaratmış?
-..........
+nasıl yani?
-Allah'ın başlangıçı ve sonu yok. böyle sonsuza kadar gidiyor.

-----------------------------------------------------

Arada pek fark göremedim ben? Başkalarının inancına saygılı ol, kimseye sapkın demeye hakkın yok..

Ben şahsen müslüman olmama rağmen Kur'an a güvenmiyorum.. Daha doğrusu araplara güvenmiyorum diyelim..Kur'an'ı değiştirdiklerini düşünüyorum.. Bana kalırsa İslam'ın temeli olan hoşgörüyle çok çelişen ayetler var.. ,

Allah'a inanıyorum, koymuşum gerisine..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Birşeye inanmayan insan olamaz mutlaka birşeye inanıyordur. Allah'a inanmıyorsa başka birşeye inanacak. Herşeyin başlangıcını,neden burada olduğunu,hayatın ne olduğunu ve amacını,ölünce ne olduğunu mutlaka merak edecek. Sonunda bir inanca varacak.
Neye indandıklarını söylemiyorlar tabi...
E heralde olunce ne oldugunu herkes merak eder, ben de ediyorum.
Sunu anlamamakta direniyorsun, olumden sonraki yasama inanmamak da bir inanctir. Tabi ki inancsiz insan olmaz. "Inancsiz" diye sifatlandirilanlar genelde belli bir dini sisteme, ozellikle semavi denilen dinlere inanmayanlara deniyor, bu onlarin inanclari yok demek degil inancsiz insan olmaz zaten insan olmanin geregidir bu.

Mesela tanriya inanirim ben, dinlere inanmam. Baslangicin beni enterese etmedigini dusunuyorum, neden burada oldugumu bilmiyorum ama varligimin hakkini vermeye ve hayati tadini cikararak ve basarili bir sekilde yasamaya calisiyorum, olunce de nasil dogmadan once yoktuysam, yokolacagimi dusunuyorum.
Ha cidden bu dini sistemlerden birisi dogruysa o zaman zaten cehenneme de gideyim yani, mantiksiz cunku bence hepsi, tanri kavramini falan da kucultuyorlar, iste seven tanri, merhamet eden tanri vs. hala mitoloji etkileri bence bunlar. Tanri oyle biseyse yaksin zaten anasini satayim.
Sosyal ağlarda paylaş

+rep dominic

bu korku olayi cidden biraz bizim toplumdan kaynakli. mesela "sunu yaparsan sevap kazanirsin, odulun cennet olur" yerine "sunu yapma gunah kazanirsin, carpilirsin, cehennemde koz olursun" deniyor. misal oruc tutan birisi tutmayana diyecegi ilk laf yukarda belirtildigi gibi allahtan korkun yok mu cehennemde yanacaksin zindik gibi oluyor. evet herkes boyle tepki gostermiyor ama cogunluk boyle. "kral dan cok kralcilik" her konuda oldugu gibi dinde de var bu cografyada.

bir de herseyin asirisi genel laf olarak dogru ama bana gore pekde oyle degil. cok gorduk veya duyduk asiri dincilerin neler yaptigi. hatta birakin ateistlere karsi ayni din icindeki mezheplere neler yaptigini biliyoruz. lakin hic gormedim ya da duymadim "asiri ateistler x ilinde 32 din adamini diri diri yakti." diye.

sensible'in postu guzel bir ornek. ondan daha vahimleri emin olun bircok kisinin aklinda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ölümden sonra yaşam mı olur yaaa hepsi hikaye. Tek hayat bu hayat güzel yaşamaya bakın. Ölümden sonraki hayatta kimse kimseyi tanımıcak kardeş kardeşi, karı kocayı bilmicek diyor Kuran çok yanılmıyorsam. Ee ben ne yapayım öyle hayatı :). 4 tane Huri için mi bütün gerçek yaşamı harcıcam o günah bu günah diye. Yani bu hayatta güzel yaşarım diğer hayatta nasılsa cezalarımı çekip sonunda cennete gidicem :) (tabi ki müebbet cehennem suçlarını işlememe dikkat ederek :) )
Sosyal ağlarda paylaş

@penthesilea

din oyle birsey. artik nasil isse kendi inancinin %100 dogru oldugunu saniyor. yani ne dersen de ne yaparsan yap bi defa kafadan sen yanlis biliyorsun. halbuki onu sana soyleyen zaten cevresinden "gunah ve cehennem" tehditleriyle ogrenmis (allah korkusu). ustelik en basindan dusunme ozgurlugu kisitlanmis. tanrinin varligi yada yoklugunu dusunmek bile gunah (allah korkusu?).

turklerin nasil musluman oldugu diye bir topic var tarih bolumunde. bakmanizi tavsiye ederim
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır bi sürü açık kapı var cennete gitmek için. MEsela al eline silahı git doğuda PKK ile çatış, şehit ol, çok cennete gitmek istiyorsan. Garantili cennet bileti.
Veya ölürken tövbe etme vardır Türk filmlerinde. Adam anasını beller bütün köyün ama ölürken esas oğlan buna bi kelimei şahadet okutur herif Nur içinde yükselir göğe vs vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...