fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 said: 2007 Vakıf Medeniyeti Çevre Yılı TBMM Başkanı Bülent Arınç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun katılımıyla TOBB Üniversitesi'nde gerçekleşti. Etkinlik 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' şarkısı ile başladı. TBMM Başkanı Bülent Arınç, konuşmasında hükümetin 5'inci yılını doldurduğunu ve yakında seçimlere gidileceğini belirterek, seçim döneminde hükümetin yaptıklarından tatmin olmayanların 'onlar az yaptı, biz daha fazlasını yapacağız' diyeceklerini söyledi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün özellikle bu dönemde çok başarılı olduğunu söyleyen Arınç, geçmiş dönemde sadece 46 eserin bu dönemde ise 2 binden fazla eserin onarıldığını kaydetti. Arınç, 'Üç dönemdir Meclisteyim, her zaman vakıflardan yıkılmak üzere olan eserlerin onarımını rica ettim. Sürekli 'ödeneğimiz yok' deniyordu. Ama bu dönemde bu mazeretlerin hiçbiri konuşulmamıştır ve eserler onarılmıştır. Ben seçim bölgem olan Manisa'dan biliyorum' dedi. Arınç, vakıf işinin 'Allah'ın rızasına uygun bir iş' olduğunu ifade ederek, ''Laikler şimdi 'bu da nerden çıktı diyecekler''. Laiklik çerçevesinde söyleyeyim, bu millet için de yapılan bir iştir' dedi. Arınç, vakıflar için yapılan çalışmanın Türkiye'de son ayda yapılan tartışmalardan çok daha üstün olduğunu söylerken, son 1 ayda konuşulanların bir su bardağını bile doldurmayacağını savundu. Hükümetin cemaat vakıfları ile ilgili yaptığı çalışmayı da çok olumlu bulduğunu ifade eden Arınç, 'Dilerim ki bizden sonra gelecekler bu yapılan işleri daha da ileriye götürsün' dedi. Hurriyet.com.tr Kendisi laik olmadığı için laiklere tercüme ihtiyacı duyuyor söylediklerinin laikçe mealini. İnsanın fikri neyse zikri de o dur sözüne çok güzel bir örnek. Yakında Arınç çıkar çarpıtıyorlar, ben öyle bir toplantıya bile gitmedim, yanlış anladınız vs. der ama biz anlayacağımızı anladık Arınç hazretleri :) [ Mesaj 07 Mayıs 2007, Pazartesi - 15:05 tarihinde, fedaykin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 sağolsun muhtıra. hürriyet artık hükümet karşısı politika içine girdi haha komedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 laik devlettir,kişi değil. "bu adam da devlettir ,böyle davranıyor " derseniz,demagoji olarak görürüm olayı,ama siz rejime tehlikeli davrandığının kanıtı derseniz saygı duyar geçerim. ordaki laikten kastı da kemalistlerdir bence,kemalizmi destekleyenler yani. olgun bir meclis başkanı görüyoruz,bazen çok hırslı ve inatçı biri olması rahatsız etmesine rağmen bunun dengesini kurduğu an rahatça görüşlerini dile getirebiliyor,bu da hoşuma gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Olgun bir meclis başkanıymış.. Şeyini şey ettiminin şeyi.. Milli görüşçü,beş para etmez, 23 nisanda 20 yaşındaki geri kafalı imamhatipliyi koltuğa oturtan, demokrasinin ne olduğundan haberi olmayan, meclisi taraflı yöneten rezil, çirkef bir herif.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Öncelikle düzelteyim hürriyet değil miiliyet de çıkmış yazı. Burada laik devlet filan değildir, laikler debnilen laiklik ilkesine bağlı kişilerdir. Laikler, devletin laik olmasını savunanlar - laik olmayanlar devletin din kurallarına göre yönetilmesini savunanlar. Bu son derece basit bir ayrım. Yok devlet olurmuş halk olmazmış filan bunlar sadece lafı karıştırmaya, işi yokuşa sürmeye çalışan zorlama yorumlar. Olgun içini nasıl dolduracağımıza göre son derece göreceli bir kelime. Mesela Mustafa Kemal Atatürk'e de olgun diyebilirsiniz, Saddam Hüseyin'e de, George Bush'a da. Birisi olgunsa diğeri ne diye soracağım cevap sadece laf kalabalığı olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 hukuk Devlet ile din işlerinin ayrılığı, devletin, din ve vicdan özgürlüğünün gerçekleşmesi bakımından yansız olması, laisizm: tanımı bu türk dil kurumun'da laikliğin. ben müslüman hristiyan ya da inançsız olucam,devletim de taraf tutmayarak adil bir şekilde hüküm verebilecek politikasında ve adaletinde,ben de inancımı kısıtlama olmaksızın yaşayacam. bunun içindir laiklik.inançlar insan hayatını etkiler,hayatını şekillendirir,laiklik de bunun hakkıyla yaşanması içindir. tanımı yukarda,dine inanmasan da laik olmuyorsun.(bazıları arapça kelime manasını konuşuyor dinsiz falan,hukuksal anlamı cumhuriyetimizde uygulanan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Bu adam Türkiye için tehlikeli biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Ne kadar patavatsız bi adam bu yahu? Değilsen bile bu kadar açık söyleme be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar