Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Demokrasiyi içimize ne zaman sindireceğiz?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Gene sorulara cevap yok :)
Sam hayat ne yazık ki senin okuduğun o idealist kitaplarda ki gibi demokrasi veya cumhuraiyetlerden kurulu değil. Birz daha hayata katıl gör farkları.

[ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 17:00 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
dişlerinizin kovugunu ordu doldurur siz rahat olun.

oldu.

abso, sorduğun birşey varsa da göremiyorum?

hayata katılmakla hayat anlaşılıyorsa sizin fikirlerini beğenmediğiniz ama hayata katılmış milyonlarca, milyarlarca insan var. fikrinizi getirin.
Mesaj tarihi:
Sam bana laf kalabalığı yapmana gerek yok biliyoruz birbirimizi.
Benim görüşümden olmayan milyarlarca insan beni ilgilendirmez ama benim ülkemde beni etkileyecek karşıt görüş varsa o ilgilendirir. Yani elin koresine özenip de gelip kendi askerime laf etmem. :)

[ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 17:13 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
evet abso, o yüzden ben de hayret ettim 'hayata katılma' kısmına.

ben de zaten uzun zaman önce bıraktım burada ciddi konu tartışmayı ama gelip bir bakayım dedim. belki ilerleyen dünya ile bizim gençliğimiz de ilerliyordur diye. maalesef hüsran.

[ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 17:16 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Sezer: İrtica var : Ülkemizin iç güvenliğine yönelik bir diğer tehdit, Cumhuriyet'in kuruluşundan beri var olan, bugün de etkinliğini artırarak sürdüren irtica tehlikesidir. Türkiye'de irticai tehdidi yeterince algılayamayanların, özellikle son 20 yılda yaşanan olayları üst üste koyup birlikte değerlendirmesi, Türkiye'deki toplumsal ve bireysel yaşamın nereden nereye geldiğini iyi çözümlemesi gerekir.
İrticai tehdidin, devletin temel niteliklerini değiştirme hedefinden sapmadığı gözlenmektedir. Bu çerçevede, Cumhuriyet'in kazanımlarının ortadan kaldırılması, laiklik kavramının çeşitli biçimlerde yorumlanarak içinin boşaltılması, irticai tabanın giderek genişletilmesi, kadrolaşma ve dini bireysellikten çıkararak toplumsallaştırma ve siyasete yansıtma çabalarının yoğunlaşmasının, toplumda gerginliği artırdığı dikkat çekmektedir. İrticai tehdide karşı savaşımın kilit taşı laikliktir. İrtica ile savaşımda, Cumhuriyetimizin laik yapısının korunması, dinin, din duygularının ve dince kutsal sayılan değerlerin siyasal amaçlı olarak kötüye kullanılmasının önlenmesi, toplumun bu yönde bilinçlendirilmesi, devrim yasalarının ödünsüz uygulanması ve devlet organlarının yetkilerini duraksamaya düşmeden etkin biçimde kullanmaları zorunludur.

Büyükanıt:
"Ülkemizin bugün karşı karşıya olduğu iki ciddi tehdit
vardır. Bölücülük ve irtica."
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ: "İrticai tehdit, bazı kesimler kabul etmese de, kaygı verici boyutlara ulaşmaktadır."
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert: "Ulusumuzun çimentosu Atatürk ilke ve devrimleridir. İrticayı ve terörü besleyen farklı yaklaşımlar ulusumuzu felakete götürür."
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu: "Bugün, fertlerin dinden esinlenen duygu ve düşüncelerinin siyasete yansımasını normal bir durum, sosyolojik bir olgu olarak gören bir zihniyetin de etkisiyle laiklik karşıtlarının güç kazandığını ve laikliğin yavaş yavaş yıpratıldığını görmenin bizleri düşündürmesi gerektiği kanaatindeyim."

bi akıllı sensin Sam kanıt yok diye irtica var diyemeyiz diyen.o yüzden mahkemeye taşımaya aklımız ermiyor.
Mesaj tarihi:
ya bilmiyorum da, son zamanlarda demokrasiyi savunup şu anki durumdan memnun olmayanlar (sam geldi şimdi aklıma) ile tersi insanlar (ben, szasstam, abso, fistan) arasında böyle bi uçurum görüyorum. açıkçası neden bilmiyorum bu demokrasiyi savunanların tanıdıkları ya da kendilerinin başı mı yandı son darbeden de böyle yapıyolar(kimin yanmadı ki? kim acı çekmedi ki ?) ama bildiğim birşey ayak yapıyolar ve gerçek vatansever olarak görmüyorum artık kesinlikle bunları. yemişim lan sizin demokrasinizi.
Mesaj tarihi:
diyolar ki halk yeşil devrim istiosa icabında o da olur demokrasi uğruna. OLMAZ ARKADAŞIM!!11. önce laiklik sonra demokrasi bu ülkede sokun bunu kafanıza. izin vermiyorum ben buna var mı.
elimden birşey gelmesse de çeker giderim bak söylüyorum.
eğitimsiz halkla demokrasiyi savunmak bölücülükten farklı değil bana göre, üzgünüm ama böyle. var sizde bi bölücülük. sanıyo musunuz ki demokrasi olsa %100 bunlar istediğini yapsa irana dönsek ya da ne bileyim kürdistan diye bi ülke peydahlansa bu kafayla falan yurtdışında veya ekonomide işlerimiz düzelecek insanlar daha çok mu saygı duyacak bize?
hayır, ilkelerimizi ister biz ister ordu korudukça, taviz vermeyip sadece ekonomi ve sanayileşmeye yöneldikçe saygı duyuluruz ancak,ondan sanayii derim başka birşey demem.

[ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 17:29 tarihinde, Sly-One tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Ankarada yürüyen 1 milyon İstanbulda onun kat kat fazlası insan lakırdı peşinde koştu zaten. Hepsinin ele avuca gelecek bir argümanı yok.

Sly-One +1 diyorum.
Yerim sizin demokrasinizi!
Mesaj tarihi:
komutanların hiçbirinin siyasi görüşünü dikkate almam. herkes kendi işini yapsın. sezer de cumhurbaşkanı, elinde yetkileri var. buyursun yapsın görevini. demokratik cumhuriyete tehdit olan kim varsa yakalanırsa en önce ben sevinirim. kim olduğu önemli değil.

valla sly, birebir anlatamam ama benim ailem darbelerden doğrudan bir zarar görmüş değildir. bilakis size benzer görüşlere sahip yakınlarım çok. yakın ve uzak ailemde başörtüsü takan yok. onu geçtim sakal bırakan yok. akp'ye oy verdiğini de kimsenin sanmıyorum.

amerika'da üniversitelere sokulmayan siyah öğrencilerin koluna girip onlarla üniversiteye yürüyen beyazlar vardı. onların kazancı neydi?

tabii maalesef bilgisizlikten kaynaklanıyor bazı şeyler. mesela demokrasiyi savunan bir kişinin "halk isterse yeşil devrim olur" demesinin imkanı yok. olamaz.

demokrasi >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> *

hangi partiyi destekliyorsan sandığa gider, 5 yıllığına seçersin. bu akp de olur chp de. dtp de olur mhp de. demokrasinin ne olduğunu, hangi koşullarda yaşayabileceğini önce öğrenin. şeriatla demokrasi yanyana olamaz. laiklik zaten demokrasinin olması için gereklidir. cumhuriyet zaten demokrasinin temelidir.

yerim sizin bilginizi.

[ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 17:36 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
lol, kendi söylediklerinle çelişiosun, demokrasi için laiklik lazım diyosun, laiklik elden gidiyor diye ordu açıklaması ve yürüyüşlere demokrasi hede diye tepki gösteriosun. bırak.
Mesaj tarihi:
bizim o zaman ne cahillere ne senin gibi çok bilmişlere ihtiyacımız var samcim. çok biliosun madem amerikada değerlendir kendini.

ek: benim ailemde darbeden birebir zarar görmüşler var. akrabalar arasında başörtülü de vardır,akp ye oy veren de vardır. ben de sakallıyım şu anda. hehe gg.

[ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 17:40 tarihinde, Sly-One tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
önce okumayı öğren.

yürüyüşlere destek vermişim. ordu bildirisine karşı çıkmışım. laiklik elden filan gitmiyor, gidiyor olsa gereği yapılır.

korku siyasetine dayalı politikacılara kanıyorsunuz. "hürriyetimiz elden gidiyor" diyerek oy toplayan, sağa sola savaş açan bush'a destek verenlerden farkınız yok.

ekleme: kanunlara uygun seçim yapılırsa sonuçlarına saygı gösterilmesi demokrasinin gereğidir. seçilen kişiyi beğenmeyebiliriz, saygı da duymayabiliriz. ama kabulleneceğiz. mahkeme kanuna uygun değil demişse değildir. abdullah gül seçilmiş ya da seçilmemiş zerre kadar umrumda değil. seçime gidiyoruz zaten. önemli olan sonuçları beğenmeyince "ama bu haksızlıııııık" deyip kalimero moduna girilmemesi, darbeye davet çıkarılmaması.

[ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 17:43 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
arkadaşım a partisine oy atarsın, ancak a partisi seçimlerden önce xxx diye vaadleri sıralar.seçimler biter xxx ler gündeme gelmeden ya da uyutularak xyy şeklinde faaliyete geçirilir.
o zaman demokrasi ya seçtik bunu biz sesimizi çıkarmayalım bi 5 yıl kendi kesen ağlamaz mı yapalım? bilgi eksikse sende eksik yani.hiç öyle demokrasiyi savunarak döne döne gelme konulara. ilk ne diyordun şimdi ne diyorsun.
Mesaj tarihi:
din elden gidiyor diye oy toplayanlar ok o zaman?
sevmiyorum bunları da senin gibileri de. napalım.

ek2 : 1. bilgisizsiniz, 2. okumayı öğren diyerek güya "ben hakaret etmiyorum bana ediyolar" ı bana karşı 2 kere çiğnedin ben sana bişi demedim daha. demokratik şeker çocuk seni.

[ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 17:41 tarihinde, Sly-One tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
lol, kendi söylediklerinle çelişiosun, demokrasi için laiklik lazım diyosun, laiklik elden gidiyor diye ordu açıklaması ve yürüyüşlere demokrasi hede diye tepki gösteriosun. bırak.

yani katılıyorum, ilk ne diyordu adam şimdi ne diyor. korkuyorum ben.
Mesaj tarihi:
tutunacak bilgisi olmayınca "hakaret ediyorlar " diyen kişi bir anda "gençliğimiz hüsran" , "önce okumayı öğren", "yerim sizin bilginizi" gibi laf oyunlarıyla hakarete mi başladı acaba?
Mesaj tarihi:
- Mevcut duzen degistirilmeye calisiliyorsa, bu duzene karsi tehdittir.
i) Demokrasi kendisine tehdit unsuru teskil edilmesine izin vermez.
ii) Yesil devrim mevcut duzeni degistirmeye yoneliktir. (bkz. insan hak ve ozgurlukleri, dini belirtilmis bir devlette, o dine mensup olmayan vatandaslar icin farklidir. Bu tum vatandaslarin esit olma ilkesine karsidir.)
iii) Bu nedenle yesil devrim demokrasi catisi altina girmez.
Mesaj tarihi:
Sam hangi dönemde devlet dairelerinden Atatürk resimleri kaldırıldı?
Milleti dindar ve dinsiz diye 2ye ayırıldı
Mecliste istediği şekilde at koşturdu.
Cumhurbaşkanlığı seçimini muhtarlık seçimi havasına soktu.
Açık açık hükümtten insanlar TCyi yıkmayı hedeflediğini söyleyebildi.
Bir başbakanın tarikat liderinin ayakalrı dibinde oturan resimleri göründü.
Bütün bular yapılırken kimse hesap sormadı çünkü halk sindirildi. En ufak ağzını açan veya rakibin 7 sülalesi bezdilirdi.

Bunun gibi yüzlerce şey varken sen hala laiklik teflikede değil diyorsan ya uyuyorsun ya art niyetlisin ya da hakkaten çok ama çok safsın.

[ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 17:47 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...