Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mitingler ve Medyamız

fede

Öne çıkan mesajlar

14 Nisan 2007 Ankara'nın Tandoğan meydanında bir miting yapıldı. O mitingte ADD den konuşmacılar geldi. Kanaltürk genel yayın yönetmeni Tuncay Özkan geldi. Konuşmalar yapıldı. Sloganlar atıldı. Sonra da olaysız bi şekilde dağıldı millet.

29 Nisan 2007 İstanbul'da Çağlayanda bir miting yapıldı.O mitingte ADD den konuşmacılar geldi. Kanaltürk genel yayın yönetmeni Tuncay Özkan geldi. Konuşmalar yapıldı. Sloganlar atıldı. Sonra da olaysız bi şekilde dağıldı millet.

14 Nisandakinden tek farkı olayın gerçekleştiği yerin farklı olması. Ama bi fark daha var ki bana Türkiye'ye endişe ile baktırıyor.

İlk mitingi görsel medyadan benim bildiğim sadece 3 kanal yayınladı. ( Sky, HaberTürk, Kanaltürk). Ana haber bültenlerinde sanki bi 3. sayfa haberiymişçesine verildi. Yazılı basında da aynı şeyler. Ancak 2. mitingi görsel medya yine de tan hakkıyla olmasa da yayınladı. Ana haber bültenlerinde hatrı sayılır yer de verildi. yazılı basın da bu sefer 1. sayfaya taşıdı bu miting haberini. Peki 2 miting arasında ideolojik ve teknik açıdan neredeyse hiç fark yokken neden bu kadar değişik.

Türkiye bu medya anlayışıyla nereye kadar gidece. AKP si gelir yönlendirir elinde oynatır. Sonra asker çıkar muhtıra eyler Medyada bi silkinme ( demeye dilim varmıyo ama evet silkinme ) olur, değişirler hemen. Korktular da denilebilir tabi. Bence medya çok çok önemli bi etken insanlar üzerinde ama onun da orası burası oynuyor....
Sosyal ağlarda paylaş

dejenere olmuş medya üzerine makale yazıyordum bende okul için bu ay sonu teslim edicem.(bölüm: medya&iletişim) Oldukça güzel örneklere deginiyorum.

Medya'nın halk üzerinde büyük etkisi vardır, bu gücü elde etmiş olan kişiler medyayı yönlendirerek amaçlarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar ülkemizde. Tabi kurumlara-kişilere göbekten bağlı olmakda ayrı bir mevzu konusu. Kendi çıkarları için medya gücünü kötü yöne kullandıran medya patronları, er-geç meydana çıkar afişe edilirler.

Yanlı yayın yapan her kuruluşa insanlar tepkilerini gösterecektir yavaş yavaş.
Sosyal ağlarda paylaş

yürüş dağılırken trt önünde protesto yaptık. dağılalım diye cama atatürk resmiyle çıktı bi tane eleman. sözde değil özde diye bağırdık içeri girdi sonra (göz yummuşlardı, hep ordaydılar ama müdahale geç oldu) polisler dağıttı kalabalığı yürüyüşe devam ettik.
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer ulusal kanallarda da kendilerine yer bulan liboşlardan daha farklı yorumlar gelmedi aslında.

Mesela NTV ekranında yer bulduğu için kendini adamdan sayan Mehmet Barlas isimli eskinin hızlı solcusu şimdinin AKP tetikçisi,

"Genelkurmay'ın web sitesine birisi bunu yazmış koymuş, genelkurmay başkanlığı da bunu üstlenmek zorunda kalmıştır" dedi.

Evet aynen yukarıdakini dedi. Ben daha fazla dayanamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Hani Vakit'e, Yeni Şafak'a kızıyoruz ya.
En azından bu adamlar dürüst. Kendi düşüncelerini hiç bir iktidara yalaka olmadan ifade ediyor.

Ama Sabah, Radikal, Star gibi gazeteler iktidara nasıl yalakala olabiliriz diye uğraşıyor.

Emin Çölaşan'ın tabiriyle liboş, annemin tabiriyle sosyal medyası diye nitelendirdikleri köşe yazarlarını görüyoruz.
Mehmet Barlas mesela. Halkın sesini değil iktidarın sesini yansıtmakla uğraşıyorlar.
Parayı iktidar ödüyor çünkü, halk değil.

24, TV8, NTV gibi kanalları izleyemiyorum.
Çünkü o kanalı açtığım zaman adamların üstüne atlayıp boğasım, öldüresim geliyor.

Yemin ediyorum Samanyolu TV ve Kanal 7 bile bu kanallardan çok daha uslu, çok daha düzgün. Adamlar bu kadar abartı ölçüde yanlı yayın yapmıyor.

"Satılmış Medya" diyorlar ya hani, ben daha ağırını söylüyeceğim ama banlanırım diye susuyorum.

[ Mesaj 30 Nisan 2007, Pazartesi - 08:22 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

miting? medya?

medya neyi doğru düzgün verdi ki mitingi versin. İnanın bazı kanallara nazaran BBC World daha doğru bilgi verdi... bi garip satılmışlık havası hakim ulusal medyamız üzerine..

Bone'un söylediğini ben de söyleyeceğim ve beraber uçacağız ^_^

kabus gibi bir şey Türkiye'de medya.. bazen şaka gibi, inanmakta zorlanıyor insan.. ama genelde kabus gibi, boğuyor, sıkıyor ve uyanamıyorsunuz..
Sosyal ağlarda paylaş

yahu medyanin zaten %70'i dogan grubunun.star, hurriyet, milliyet, radikal, kanald, star, cnn turk

bir sekilde muhalefet yapanlara ne oldu? star grubu dmg'ye katildi, sabah grubu suan devletin elinde

kanalturk'ede suan sorusturma acilmasi icin calismalar mevcut
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...