moonfall Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Basına ve Kamuoyuna, KiM, KiMi, NEYDEN KORUMAYA TALiPTiR ? 27 Nisan 2007 tarihli Genel Kurmay Başkanlığı "basın açıklaması", en basit hukuksal tanımı ile TCK 311. maddesinde düzenlenen " Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" olarak değerlendirilmelidir. Eğer bu müdahale beklendiği veya korkulduğu gibi, cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılamaması ve parlamentonun "erken seçime zorlanmak" suretiyle feshine yol açacaksa, teşebbüs aşamasında kalmayıp "askeri hükümet darbesi" niteliğine bürünür ve burada TCK 309. maddesi ile düzenlenen "Anayasanın öngördüğü düzenin ortadan kaldırılması" suçunun tamamlanmış hali mevcuttur. Trajik bir karşılaştıma ile, TBMM'ni zor tehdidi ile tasfiye etmeye çalışmakta veya cumhurbaşkanlığı seçimini engellemekte anayasal rejim açısından hiçbir sakınca görmeyen Genel Kurmay Başkanlığı'nın, açıklama için "borsa etkilenmesin" diye geceyarısını beklemesi; banka ve sigorta şirketi sahibi bir ordunun sorumluluklarının ve sermaye ile ilişkisinin tezahürü olsa gerektir. TBMM'nin ülkenin siyasal yaşamındaki ağırlığının, borsaya kıyasla, ölçülmesi imkânını yaratan ortamın; "seçim barajları, delege ağalığı, lider diktaları" nedeniyle, temsil yeteneğini çoktan kaybetmiş parlamentonun bizzat kendi tercihi olduğu akılda tutulmalıdır. Muhtıra kime verilmiştir? AKP iktidarını, Cumhurbaşkanı adayını veya Anayasa Mahkemesi hâkimlerini muhtıranın tek muhatabı olarak görmek yetersiz bir yaklaşımdır. Bu tehdit esas olarak ve her zaman olduğu gibi bu kere de siyasal ve toplumsal muhalefete yöneltilmiştir. Silahlı Kuvvetler "Laikliğimizi" mi korumaya karar vermiştir? Bizi, 1971 ve 1980 cuntalarının kontrolünde yaratılan "zorunlu din dersi, imam-hatip okullarının örgün orta öğretim içerisine alınması, sola karşı Türk-islam sentezi adı altında orta sınıf milliyetçiliği ile gericiliğinin harekete geçirilmesi" projelerinin sahibi ve uygulayıcısı olan Milli Güvenlik kurullarından ve yüksek rütbeli askeri yönetici elitten de koruyabilecek midir? Tek bir dinin tek bir mezhebini "devlet dini" haline getirerek Diyanet işleri Başkanlığında örgütlenmiş onbinlerce "devlet memuru" eliyle dini siyasete alet eden, askeri cuntaları meşrulaştırmak için üniformalarıyla çıktıkları meydan mitinglerinde "ayet" okuyan gelenekten de koruyabilecek midir? Silahlı Kuvvetler "Bağımsızlığımızı" mı korumaya karar vermiştir? Amerikan Emperyalizmi ve NATO ile "işbirliği" adı altıda imzalanan yüzlerce askeri bağımlılık belgesinden, "dost ve kardeş" amerikan üslerinden, savaş tezkereleriyle peşine takılıp dönem komutanlıkları üstlendiğimiz uluslar arası işgal ordularından, Uluslararası Para Fonu'ndan, Dünya Bankasından, müşterisi olduğu uluslar arası silah tekellerinden de koruyabilecek midir? Silahlı kuvvetler "Demokrasimizi" mi korumaya karar vermiştir? Son 50 yılda; 60'da, 71'de, 80'de, 97'de ve 2007'de yönetimlere silahla el koyan veya el koyma tehdidi ile parlamentoları dağıtıp demokrasiyi çalışamaz hale getirenlerden de koruyabilecek midir? Silahlı Kuvvetler "Türklüğümüzü" mü korumaya karar vermiştir? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını, TCK'nun 216. maddesini açıkça ihlal ederek, birbirinin düşmanı olarak ilan edenlerden de koruyacak mıdır? Silahlı kuvvetlerin bizi "korumaya" talip olduğu açıktır. Mevcut parlamento çoğunluğundan, siyasal iktidardan, kadrolaşmış bürokrasiden bu yolla ne kadar korunabileceğimiz tartışmalıdır. Ancak, bizi bizden, yani günlük ortalama iki dolar ile yaşam mücadelesi sürdürdüğü için; sağlığa, adalete, eğitime erişimi imkansızlaştırıldığı için; farklı dinden-mezhepten, etnik kökenden, ırktan geldiği öne sürülerek itilip kakıldığı, katledildiği için; sendikalanıp işten atıldığı, sürüldüğü için, siyasetle ilgisinden, yazdığından çizdiğinden cezaevinde bulunduğu için "NE MUTLU" olamayan içimizdeki "kalıcı düşmanlardan koruyacağını" şüpheye yer vermeyecek ölçüde anlamış bulunuyoruz. Parlamento kendi itibarsızlığının ve sahte demokrasi geleneğinin, AKP kendi gericiliğinin ve sermaye siyasetinin, CHP yeni ve dehşet verici sağcılığının esareti altındayken; siyasal partilerin ve medyanın kulağı silahlı kuvvetlerin andıçlarına eğilmişken, birbirleri ile çelişkilerini askeri bir darbeye havale eden sermaye kanatları karşısında artık temel ihtiyacımız, bizi " koruyuculardan" kimin koruyabileceğini öğrenmektir. Zor tehdidi ile yasama (TCK 309, 311) ve yargıya (TCK 277, 288) yapılan müdahale ve halkın birbirine düşmanlaştırılması (TCK 216) girişimi, adli-idari kovuşturma konusu yapılmalıdır. Mevcut siyasal çürüme ve meşruiyet bunalımı nedeniyle bunun başarılamayacağı açık gerçeği karşısında ise, siyasal alanı bu derecede itibarsızlaştırarak sermayenin orta oyununa dönüştüren tüm siyasal kurum ve kurulların geleceği tartışma konusu edilmelidir. Saygılarımızla. Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkezi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 çok nefis olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 darbenin kotulugunun hepimiz farkindayiz, ama akp sivil darbe girişiminde bulundugu icin cok fazla yuzsuzluge basvurduklari icin insanlar ordunun aciklamasini normal karsilamislardir bu ulkede. guzel bir aciklama ama ayni sekilde akpnin baslattigi sivil darbedende bahsetsinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 bu hukukçular, tayyip erdoğan halkına "bindirilmiş kıta", "ananı da al git lan" diyerek neredeydi, merak ediyorum. a pardon, dokunulmazlığı vardı di mi adamın. hey yüce allahım, bugünlere de mi kaldık yarabbim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 hhahahahasssiktir kraldan çok kralcıyız yine.akp Atatürk ün ilkelerinin hepsinin belini bükerken asker sessiz kalcaksa bırakalım ölelim o zaman? Bu aydınlar nerdeydi akp yasadışı işler yaparken? nerdeydi bu fettulahın adamcıkları akp halka dalga geçerken? Zamanında konuşmayan bu adamlara hiçbirşey demiyorum zaten yukarda dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 bu kendini bilmez adamları dava edebilir miyiz biz peki? adamlar resmen kavga istiyor, başka birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 gerçek dışı olan ne var bu yazıda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 çağdaş hukukçular derneği danıştay baskınından sonra niye sesini çıkarmadı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 said: gerçek dışı olan ne var bu yazıda? hepsi gerçek dışıdır. hiç biri gerçek dahilinde değildir. gerçek nedir sana söyleyeyim mi? - KKTC rumlara verilmek için uğraşılıyor. - PKKci terröristler destekleniyor. - İktidar, dış devletlerin her istediğini yerine getiriliyor. - Para yok diye herşey satılıyor, sıra köprülere gelindi. - Geçinemediğinden yakınan başbakan, gemi, villalar alabiliyor. - 1 Milyon Kişi Ankara'da toplandı. - 4 Milyon kişi İstanbul'da toplandı. - Halk hükümete karşı. - Hükümet halkına hakaret ediyor. Daha sayfalarca burda liste çıkartabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Patiye bu a.kp yanlılarını kim aldı yahu? Sinirlerimi gerip gerip duruyolar. Patiyi arındıralım, çok üyeye gerek yok, elit üyeye gerek var. Mesela burada güzel bir site var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 görüşlerini benimsemesemde rahmetli Türkeş'in bir lafı vardır. "Ne mozaiği ulan" diye. Cağdaş hukukcular birliğiymiş.Gülerler adama. Düzmece bir oyunla yasaklı rte hukuk dışı bir şekilde milletvekili olurken, yargıtay gibi bir kurum basılıp türban kararı yüzünden üst düzey bir hukuk adamı öldürülürken, anayasa catır catır ihlal edilirken, cemaatci savcılar bir bir gerekli yerlere atanırken, Cumhuriyet kurumlarının her yeri tarikatlar tarafından kuşatılmışken, neredeymiş bu birlik? Bugünde gördünüz milyonlar sokakta bunlar daha başlangıç. Ok yay dan cıktı, bıçak kemiğe dayandı. Mandacı irticacılar geri adım atmıyor. bu saatten sonra, "ne hukuku ulan" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 said: Patiye bu a.kp yanlılarını kim aldı yahu? Sinirlerimi gerip gerip duruyolar. Patiyi arındıralım, çok üyeye gerek yok, elit üyeye gerek var. Mesela burada güzel bir site var. vauv uzun zamandır gerçek l33t görmemiştim . görende pkk yanlısıyız sancak. ve yazıyı okumadığına o kadar eminimki. oku bakalım akp yanlısımı bu yazı. [ Mesaj 29 Nisan 2007, Pazar - 18:33 tarihinde, elesso tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 hakkaten yazıyı okumamışsınız belli ki. hehe. veya okuduysanız daha fena. ben aklınızın kilitli olduğuna iman ettim artık. ne desem boş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Benim gözümde pkk ve a.kp (şeriat) yanlısı insanlar birdir. Bu ülkeyi bölmeye çalışan, ülkeye, rejime zarar vermeye çalışan insanları o öyle bu böle diye ayırmam. Kimse rejim tehlikede değil filan demesin Ahmet Necdet Sezer bunu kendi ağzı ile söyledi. Heralde Cumhurbaşkanından iyi bilecek değil kimse? a.kp'yi desteklemek onlardan biri olmak, onların yaptıklarına göz yummaktır. pkk fiziksel, akp siyasal olarak ülkeye zarar vermektedir. öcalana sayın diyen insandan ne beklersiniz? Onları savunmak da insanı onlarla bir yapar. Bu ülkenin onu yüceltmek için çabalayacak insanlara ihtiyacı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 said: ben aklınızın kilitli olduğuna iman ettim artık. Dua et bari de aklımızın kilidi açılsın, biz kafiriz ya biz dua etsek olmaz... [ Mesaj 29 Nisan 2007, Pazar - 18:40 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Ben de günlerdir bu forumda mitingleri ve akpye karşı tavrı destekliyorum. Ordunun yaptığı şey konusunda henüz rahatça yorum yapabilecek kadar düşünüp bakınmadım ama bence bazılarınız harbiden yazının tamamını okumamış heh. AKPnin ve CHPnin son dönemdekini tavrını iyi yansıtmış bence sondan ikinci paragraf. [ Mesaj 29 Nisan 2007, Pazar - 18:44 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 İstediği kadar laf salatası yapsınlar, uğraşsınlar.. Bu ülkenin orduya olan güvenini sarsamazlar.. Kenan evren gibi bir dallama bile orduya olan güveni bitiremediyse hiçbirşey olmaz.. Hele çağdaş hukukçular derneği diye kıçı kırık bir grup hiç başaramaz bunu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Terör örgütü ele başına sayın, şehitlere kelle diyen bir adamın partisini hala destekleyenler varya ben birde ona yanıyorum. Ama doğru hedef aynı Türkiye Cumhuriyeti. Ama bu halk ve şanlı ordumuz oldukca Türkiye sonsuza kadar ayakta kalacaktır. Şüpheniz olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 takiye güzel şeydir. sadece laf salatasıyla sanki birşey diyormuş gibi görünürsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Brigant'ın verdiği linkteki siteye bakayım dedim, resmen sinirden çıldıracaktım. Böyle siteler var ya, insanlarda oralara üye olabiliyor ya!! Yani cidden inanılmaz, insanların nasıl beyni yıkanıyor. Bakın sitedeki topiclerden bir tanesi "Cumhuriyet'i bunlar kurdu!!!" idi. Girdim baktım, konulan resim beni şok etti resmen: [spo] [/spo] Yani insanlar böyle fotoları editliyorlar, sonra kendileride inanıyorlar, millete inandırıyorlar. Sonra bunlar gelip AKP'yi buralarda savunabiliyor. Cahil, bilgisiz, dengesiz, IQ'suz insan kaynıyor ortalık, imdat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Bizi, 1971 ve 1980 cuntalarının kontrolünde yaratılan "zorunlu din dersi, imam-hatip okullarının örgün orta öğretim içerisine alınması, sola karşı Türk-islam sentezi adı altında orta sınıf milliyetçiliği ile gericiliğinin harekete geçirilmesi" projelerinin sahibi ve uygulayıcısı olan Milli Güvenlik kurullarından ve yüksek rütbeli askeri yönetici elitten de koruyabilecek midir? Tek bir dinin tek bir mezhebini "devlet dini" haline getirerek Diyanet işleri Başkanlığında örgütlenmiş onbinlerce "devlet memuru" eliyle dini siyasete alet eden, askeri cuntaları meşrulaştırmak için üniformalarıyla çıktıkları meydan mitinglerinde "ayet" okuyan gelenekten de koruyabilecek midir? 1.Ordu yarattıgı şeyden korkar olmuştur 2.Bu yazı akp yanlısı değildir ben hic değilimdir. Eger oyle diyorsanız neden oldugunuda bana acıklayın bende ozur dileyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 bu topic bu ortamda daha fazla siyaset tartışmamam gerektiğini bana göstermiş oldu.(l33t olamadığımdan olsa gerek) . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 said: hakkaten yazıyı okumamışsınız belli ki. hehe. veya okuduysanız daha fena. ben aklınızın kilitli olduğuna iman ettim artık. ne desem boş. horace sende belliki yazilanlari okumuyorsun. darbenin iyi oldugunu savunan yok ama tayyibin ve adamlarinin sivil darbe yapmaya calistigini gormuyor musun?? cok ileri gittiklerini fark etmedin mi? kimse darbeyi desteklemiyor bu ulkede. ama eger tayyyip sokaklara dokulen halki kaale almazsa bu kadar eylemden sonra askerde cikip fikrini acikladi. askerler hep ordaydilar ama aciklamadan sonra nedense akp mazlum ayagina yatti.(oy toplamak icin) sana bu konuda yalcin kucugun 29 nisandaki konusmasini tavsiye ediyorum. onumuzdeki gunlerde konur mutlaka youtubea. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 burda suçlanması gereken ordu değil kenan evrenin ta kendisidir. durup durup orduya laf söyleyecek yer aramayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Salak herifler.. Her yandan orduyu yıpratmaya çalışıyorlar.. K.çımın hukukçuları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar