Vodan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Önce Hasan Celal Güzel, Ardından Engin Ardıç. Ben bekliyorum birazdan Mehmet Barlas ile Cengiz Çandar da gelir. Gerçi Mehmet Barlas şimdi Sabahtan tekme yediğinden kendisine sığınacak yeni bi liman arama çabasındadır belli olmaz. horace "sizinkilerden" olan Ahmet Hakan bile artık hükümetin hata yaptığını canlı yayında açıkça söylerken çok merak ediyorum altına "imzanı" atacak kaç liboş daha bulabileceksin gözünü kapatıp yıkama yağlama yapan? Bide organize çalışmalar var bakıyorum forumdaki tayfayla ardarda mesajlar atmalar falan. Gözden kaçmıyor bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 sg-1 dalga mı geçtin ciddi misin anlamadım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Türkiye Cumhuriyetinde ordu kutsaldır o halde ordu herşeye karışabilir bence yaptığınız bu yada en azından aranızdan bazılarının yaptığı bu İnsanlar Akpye oy verdiler Akp başa geldi e Akp önümüzde ki seçimlerde ne yapacak hepimiz göreceğiz halkın çoğunluğu bunu istemiyorsa inecek oradan aşağıya.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de başarılı olamadılar istediklerini seçtiremiyorlar bu yüzden erken seçime gitmek zorundalar artık E ne problem kaldı da ordu darbe yapsın?Alttan alttan laikliği değişime uğratmak veya kaldırmak için çalışıyorlar ancak bu neden zaten Akpyi iktidardan düşürecek muhtemelen.Madem böyle neden şimdi Cumhuriyete aykırı birşey yapılmalı ki?Atatürk siyasete karışmasını engelledi ordunun ki zaten Osmanlı'Nın son döneminde gördük siyasete karışan ordunun neler yaptığını ne problemler çıkardığını Her ülke birbirinden farklıdır e bu yüzden cumhuriyet anlayışında ufak değişimler olabilir ancak ben Türkiye'de kurulan cumhuriyetin darbe gibi bir hareketten zarar göreceğine inanıyorum.Bence darbe en son ana kadar halkın egemenliğine bir hakarettir ve hiçbir zaman halkın egemenliğine karşı olan bir hareketi desteklemem.Halk birilerini başa getirir eğer o kişiler koltuklarının hakkını veremezlerse halk tarafından indirilirler yine ordu tarafından değil.Tamam Türkiye de bazı şeyler farklı olabilir ama bu onlardan biri olamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EarS Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 said: Değiştirir işte. Bana bir tane örnek verir misin bizim geçmişimize sahip olan, devrim meclisine ve devrim ordusuna sahip olan, halkının 22.8%'i okuma yazma bilmeyen, iki kilo un bir kilo deterjana oyunu veren bir ülkeden? yani senin dediğine göre de rejimin değişmesi lazım, belli yeterlilikleri gösteremeyen adamın yönetim de söz sahibi olamaması lazım vs. ki bence de böyle bir şey gerekli çünkü insanlar eşit dense de bana da koyuyor bilmem nerede hiç bir özelliği olmayan adamın yönetimde benle aynı ağırlığa sahip olması. ama elden gelen bir şey yok mevcut sistem her vatandaşı eşit sayıyor. sevdiğin devam etmesini istediğin cumhuriyetin temellerinden biri bu. not: biraz faşist gelebilir düşüncelerim, ama malesef benim düşüncelerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Millet kendini yönetme gücünü bi araya toplayarak otoriteyi yaratır. Kendi seçtiği kişilere otoriteyi kullanma yetkisi verir; bu kişiler de iktidarı oluşturur. Kısacası iktidar sadece aracıdır; halkın yarattığı gücü halk için kullanır. O gücün hem ülke içinden, hem de ülke dışından gelebilcek müdahelelere karşı korunması ve otoritenin yanlış biçimde kullanılmasını önlemek askerin görevidir. Laiklik ise bu gücün bi parçasıdır. İktidar eğer laikliği kaldırmaya teşebbüs ederse, bu otoritenin yapısını değiştirmeye yönelik bi hareket olarak algılanmalıdır. Dünkü açıklamada yer alan her türlü olay, bahsettiğim konulara giriyo. Asker de doğal görevi dahilinde olduğu için müdahele edebilir. Durum şu an demokrasiyle falan ilgili diil yani, rejimin bütününü bozmayla ilgili. Demokrasi lafının arkasına saklanıyo AKP, olay bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Kojiroh eğer halk ilkeleri koruyamazsa seçim sandığında o zaman ordu ilkeleri korumalıdır ancak unutma ki Akp son kozlarını oynuyor ve şuana kadar başarılı olamadı. Hala halk cezasını verebilir Akpye bu durumda ordunun müdahalesi hem gereksiz hem de Türkiye Cumhuriyetine zararlı bir harekettir Ears düşünceye saygı:) [ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 20:55 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Bodrack bende sana katılıyorum seçimlere kadar darbe falan saçma olur eğer seçimlerde yine akp seçilirse o zaman darbe şart ama zaten şuan genelkrmay başkanı çıkıp darbe yapacaz demio ki. Ayağınızı denk alın yoksa biz aldırtırız dio =) henüz ciddi bi uyarı yok yani paniğe gerek yok =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Zaten burada darbe yapılsın evet lazım diyenler için söyledim şuan vakti değil bence Bence seçimlerden sonra yapılması bile yanlış ancak doğrudan doğruya ilkelerde bir değişikliğe gidildiği zaman asker uyarısını verir söz dinlemezlerse o zaman harekete geçebilir.Ancak Türkiye ye bu kadar zarar verecek bir hareket için son ana kadar beklenmeli bence sonuçta her zaman başka bir yol olabilir [ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 21:00 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 İyi de halkın düşüncesi sürekli olarak değişir. Politikacıların milleti uyutup kandırma yeteneği de düşünce değişikliklerinin bi sebebi. İktidar o gücü ödünç alıyo; doğru düzgün kullanmalı, hatta korumalı. İktidar istediğini yapmaya devam edip de halk bunu görmemekte kararlıysa, kim korur otoriteyi askerden başka? "Abiler" ve "ablalar"la çok güzel örgütlediler halkı zamanında. Malumunuz dershaneye gidip kapanan kızlar, 5 vakit namaz kılmaya başlayan erkeklerle dolu etraf. Bu nesil eskiden dershane gençliğiydi ama şimdi seçmen. Halkın gerçeği görmesi imkansız gibi şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Derim ki halk gerçeği görmüyor demek yanlıştır.Halkın doğru bulduğu şeylerin yanlış olduğunu söyleyemeyiz düşünce kişiden kişiye değişir.Bunun da ötesinde etrafımızda ki kişilere bakarak seçimleri tahmin edemeyiz belki de görüyorlar sizin gerçeğinizi ve belki de indirecekler Akpyi.Kimse bunun aksini iddia edemez?Eğer ki düşürmezlerse ve Akp artık direkt olarak ilkelere saldırıya başlarsa o zaman müdahale yapılabilir.Dediğim gibi darbe Türkiye'ye çok zararlı olacaktır bunun için son ana kadar beklenmeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Darbe en son çare olmalı zaten; hatta çare olarak bile düşünülmemeli. "reset" tarzı bi olay o. Ama parti kapatma ve daimi siyaset yasağı getirme gayet yeterli olur. Bunun için nası şartlar gerekir bilmiyorum da, en temiz yol bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 E zaten seçimlerde Akp düştüğü takdirde yeni iktidar yada koalisyon iktidarı doğrudan Akp'nin üzerine yüklenecektir bu dediklerinin olması da muhtemel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 AKP nin secildigi gunden beri yaptigi bir icraatini gosterin memlekete hayirli olan tek bir tane yahu yok ekonomiyi kendi beceriksizlerine ragmen hababam ozellestirme yoluyla stabil tuttular ondan baska yaptiklari tek bir icraat yok once laiklikle dalastilar 21 yasindaki imam hatipliyi cocuk diye yutturmaya calistilar rejimle halkla dalastilar orduyla yargiyla dalastilar misyoner misyoner dediler cinayet cikti iste o uyeler dedile danistay basildi AB 2052 de belki diyor ordada elle tutulur bir sey yok verilen bu kadar tavizden sonra PKK yi hortlattilar bugun bolgede belediye abskani resmen boluculuk yapiyor her gun bir sehit veriyoruz kibrista denktas i devirdiler kendi ciftlikleri gibi at kosturuyorlar elle tutulur tek icraatlari hizli trendi onuda gorduk secmenine verdigi vaatlerin hicbirini tutmadi imam hatip lere universte yolunu acamadi amerikan aleyhtari iken bush un sut dokmus kedisi oldu dokunulmazliklari kaldiricaz dediler yargiya guvenimiz yok diyip yapmadilar turban yasagi kalkicak dediler birde ustune AIHM den yasagi onayliyan karar cikti AIHM ulemeya sorsun dediler yolsuzluklara son vericez halk a refah sagliycaz dediler en buyuk yolsuzluklari kendileri yapti veginin vergisini almaya basladilar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crane Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Bende TSK'nin bu tavrini cok hos bulmadim acikcasi, kalkan yumruk havada kalmamaliydi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Tabii ki darbe olmasını savunmuyorum, istemiyorum. Ama gün olur oldu bittiyle cumhuriyetin sonu gelmeli diyen bir adam cumhurbaşkanı olur, o zaman başka çare yoktur. Elbette bu olmadan darbenin gerektiğini söyleyemeyiz, öyle bir durumda dahi, öncelik halkın yapacağı darbedir, silahlar en son konuşur. Ama bu bir uyarıdır, ordunun görevidir, cumhuriyet ve laiklik karşıtlarının başka yollardan başını kesmek için yapılan stratejik bir hamledir. Ancak bir gerçeği gözardı edemeyiz ki, Kojiroh'un bahsettiği abi abla uygulaması şu an çok daha geniş çapta yayılmış durumda, şimdi gitseler 10 yıl sonra daha güçlü olarak geri gelecekler, belki halkın çoğunluğunu oluşturacaklar küçük yaşran zehirlenmiş eğitimli cahil kesim olarak, o zaman ne yapacağız? Hani bir laf var ya yılanın başını gençken... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 said: sg-1 dalga mı geçtin ciddi misin anlamadım? Yok abi dalga gecmiyorum, bizim milletin padisahliktan gelen bir kulluk icgudusu vardir, "devlet-hokumet en iyisini bilir" mantigiyla gider. Cem Uzan`in bu kadar oy almasini baska nasil aciklayabiliriz? Basibos birakirsan hersey olabilir yani, arada bir bilenin (ki burada ordu) kulak ve ayar cekmesi gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 o yilani besliyen kenan evrendir bir ulkedeki butun solculara iskence yapip susturur hapse atar siyasetten uzaklastirir sagcilara ise "cik cik cik cok ayip bir daha gormiyim" dersen o ulkenin balansini bozarsin turkiyede radikal islami hortlatan bugun federe devlet hayalleri kuran kenan evren ve onun yaptigi 12 eylul darbesidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 @doruk Aynı şey başta her parti varken yapılıyordu zaten insanları bu şekilde cumhuriyet yandaşı yaptılar. Kimse cumhuriyetin ilk yıllarında cumhuriyet karşıtı birilerinin bulunmadığını iddia edemez heralde.Ancak erken yaşta eğitimle cumhuriyet sevgisini insanlara yükleyince cumhuriyet karşıtlarının birçoğu yandaş oldu.Ancak bunca yıl boyunca bu uygulandı ve buna rağmen hala cumhuriyet karşıtları var o zaman 4 yıl boyunca yapılmış bir endoktrinasyonun(yada yapılmasına izin verilmiş diyelim ki aynı şey bence) etkisi rahat rahat atlatılacaktır Yani şuan hiç geri getirilemez bir kaybı yok Türkiye'nin.Seçimler yakın ve cumhurbaşkanını seçemiyorlar yani korkulacak birşey yok şuanda.Bu yüzden eğer ki Genelkurmayın bu açıklaması hükümete bir tehdit ise gayet gereksiz bir hareket olmuş [ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 21:24 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 4 yıllık değil bu iş. ideolojisi adnan menderesten gelir, öncülüğünü erbakan yapar, destekçisi fethullah gülendir. Viktor'un dediği günlerden bu yana (kenan evren >> turgut özal) ise t.c. tarihi boyunca en kolay yayılma şansını buldular. akp şimdi yalnızca kaymağını yiyor, bir yandan da bunu nihayete erdirmeye çalışıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 şovmen hasan peki 'demokrasi bizim için amaç değil araçtır.durağımızda ineriz biz.' diyenleri duymuyor mu? bırag! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 4 yıldır artış var diyorsunuz ya ona cevaben söylüyorum yoksa Menderesi geç Atatürk döneminde bile bu iş için uğraşan insanlar vardı Ancak bazı dönemlerde artışa geçtiler ki şu son yıllarda her zamankinden çok arttılar öyle değil mi?Bende bunu söylüyorum işte zararları iyileşecektir ancak hiçbir zaman bu tarz hareketlerin engellenebileceğini sanmıyorum zaten şu ana kadarda engelleyememişler öyle değil mi Ancak şunuda unutmamak lazım ki her abi abla sisteminde ki insan bu düşüncede olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 evet orası öyle benim de tanıdıklarım var abilere gidenlerden, niyetleri kötü değil, ancak öylesine kör destek veriyorlar ki, öylesine fikirleri yontulmuş derlenmiş ki, bu adamların dediği herşeyi yaparlar. mustafa kemal kurtuluş savaşında hemen hemen tüm anadolunun desteğini aldı, ancak o zamanlar çoğunluk cahil, cumhuriyetin daha iyi olacağının farkında değil, osmanlı kurtulacak diye savaşa girdi. tabii mustafa kemal cumhuriyeti getirince 10 yıl boyunca halkın büyük çoğunluğu atatürkten nefret etti, ama zamanla eğitilen ve bilinlendirilen halk, en sonunda atatürk'ü kutsadı, tabii hala cahil, çıkarcı, himaye yanlısı kişiler vardı ki günümüze kadar uzanabildiler, öylesine hain, öylesine kurnazlar ki her türlü oyunu çevirdiler, en son geldikleri yer bu. ha dersin tekrar eğitilip bilinçlendirilemez mi, tabii ki yapılır. ancak ben ortada bunu yapabilecek bir lider ve oluşum göremiyorum türkiyede.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 said: 4 yıllık değil bu iş. ideolojisi adnan menderesten gelir, öncülüğünü erbakan yapar, destekçisi fethullah gülendir. Viktor'un dediği günlerden bu yana (kenan evren >> turgut özal) ise t.c. tarihi boyunca en kolay yayılma şansını buldular. akp şimdi yalnızca kaymağını yiyor, bir yandan da bunu nihayete erdirmeye çalışıyor.. katılıyorum. said: Ancak erken yaşta eğitimle cumhuriyet sevgisini insanlara yükleyince cumhuriyet karşıtlarının birçoğu yandaş oldu.Ancak bunca yıl boyunca bu uygulandı ve buna rağmen hala cumhuriyet karşıtları var o zaman 4 yıl boyunca yapılmış bir endoktrinasyonun(yada yapılmasına izin verilmiş diyelim ki aynı şey bence) etkisi rahat rahat atlatılacaktır atatürk sevgisi yeterince verilmedi. buna katılmıyorum. asıl osmanlı sevgisi verildi. yok işte fatih istanbul'u fethetti, osmanlı padişahları 3 kıtada at koşturdu felan... ama tarih derslerinde ne zaman cumhuriyet dönemine gelinince, okul senesi bitiyor ve o konular işlenmiyor. ayrıca atatürk genelde okul piyeslerinden öteye gitmiyor. o dönemin zorlukları bence daha iyi anlatılmalı. sırf bu yüzden, internette gördüğüm birçok kişi, atatürk'ü osmanlı devleti'ni yıkmakla suçluyor, kendilerini kurtuluş savaşı torunları değil, osmanlı padişahı torunları gibi görüyor. ha bir de şu var, "cumhuriyet karşıtları cumhuriyet yanlısı yapıldı" felan diyorsun. ama o zamanın cumhuriyet karşıtı ünlü said-i nursi, yıllar boyunca çok güzel kök saldı. onun misyonunu şu an fethullah gülen devam ettiriyor. yani tamamiyle yok olmadı bu kafa. özal döneminde ise genişlemek için büyük fırsat bulmuş oldular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalabilmesi için darbe yaşamamız gerekiyorsa yaşarız, sıkıntı çekmemiz gerekiyorsa çekeriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Arkadaşlar halk cahil, fakir. Dünya gözüyle güzel birşey görmemiş öküzün yanına geçip tarla sürmüş insanlar için din çok önemlidir. Bu dünyada bişey görmedik bari öteki dünyada görelim. Bu yadırganacak birşey değil aksine bence çok haklı bi fikir. Neyse, Terakkiperver Cumhuriyet Fırkasından başlayan süreç, yukarıda da yazıldığı gibi adnan menderes, necmettin erbakan, turgut özal, tayyip ile devam ediyor ve bayrağı bir başkası mutlaka devir alacaktır. Bunlar fakir insanların dini hassasiyetlerini çok güzel kullanıyorlar ve oy topluyorlar. Eğitim şart geyiği yapmak kesinlikle istemiyorum fakat gerçekten eğitim olmadıkça hiçbirşey düzelmez. İnsanlar eğitimsiz bırakıldıkça dine sığınmaya ve dini bütün(!) partilere oy vermeye devam edeceklerdir. İşin en acı yanıysa cahil oyuyla iktidara gelenlerin bu cahil oyundan vazgeçememesi ve halkı cahil bırakmak için eğitime vereceği paraları asfalt bozup tekrar yapmaya harcamasıdır. Cumhuriyet sonrası döneme değinilmiş bende bi örnek vermek istiyorum; Benim anneannem yaklaşık 90 yaşlarında ve 3. sınıfa kadar köy enstitüsünde eğitim görmüş. Bir teyzem ise hiç okula gitmemiş ve inanırmısınız anneannem kızından çok daha aydın. Sadece 3 yıl okumanın bile insana kazandırdıklarını ben kendi ailemdeki bu örnekle çok net görebiliyorum. Dün gece annem anlattı, o da bi araştırmadan okumuş. Aynı evde aynı şartlarda büyüyen ikizlerden birisine öğretmeni sadece "doğru tektir" der, diğerine de "doğru çeşitlenebilir" derse bu ikiz kardeşler çok farklı dünya görüşlerine sahip olarak yetişebilirler. Eğitim çok önemli gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar