Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Makinelerle Fotoğraf Çekme işkencesi

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Ya sadece benim makinedemi oluyo bilmiyorum ama çoğu böyledir diye tahmin ediyorum. Canon A520 makinem. Fotoğraf çekerken eğer çok minnacık bir oynama,titreme falan olursa fotoğraf kamaşık çıkıyor. Çekerken sanki kamera ayaklığı gibi durmaya çalışıyorum,zaten elleri titreyen biriyim...
Yok mu bunu aşmanın yolu,sebebi nedir? Çok eski bir makinemiz var mesela 90 yılında mı ne alınmış,bastığım gibi net bir şekilde çekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin makinenden kaynaklı bir şey bence. Benim Canon (yanımda değil şimdi modelini hatırlamıyorum) gayet net çekebiliyor.

Çoğu kamerada şöyle bir sistem var. İlk önce tuşa yarım basıyorsun. Basılı tuttuğun sürece ortada yeşil (yada odaklanma kötüyse kırmızı) kutucuklar çıkıyor. Sonra geri kalan yarısını da ittirdiğin anda anında çekiyor ve harika oluyor. Belki işine yarar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
domun dediklerini yaparsan bulanık cıkmaz birde canonda cok fazla efekt li çekim var onları kaldır çekerken daha cabuk cekmesini sağlıyor titresimden daha az etkilenir

daha kötü bişi sölim ben sana
powershot a640 var
makinayı sabitliyorum ekranda elin titriyo uyarısı cıkıyor gene :)

diyeceksin ki çektigin şey rüzgardan sallanıyordur?

ona da şöyle sölim ev içinde duvarı çekmeyi denedim gene farketmedi hehe

hassaslık ayarını fazla kacırmıs caponlar
Sosyal ağlarda paylaş

canonlarda slr larda image stabiliter var diğer kompaklardada bu iş en son yazılım ile yapılıyordu diye biliyorum yeni modellerdede olabilir ama biraz uzak kaldım tek yapacağın shutter ı yükselterek ve gece ise flash kullanarak görüntüyü blur olmadan çekersin

[ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 23:25 tarihinde, Enyalios tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ISO ayarı falan yok mu?
slr makina var bende dijital, mesela hokey maçının resimlerini karanlık bir yerde çekicektim, iso yu 200 den 800 e getirince hareket eden şeylerin bulanıklığı bayağı düştü. Bilemiyorum senin makinada öyle bir ayar var mı ama iso kemaranın ışık hassasiyeti gibi bir şey, yüksek isoda atıyorum 1 saniyede çektiğin resmi (ışık geliyor, kameranın alıcısında birikiyor 1 saniye boyunca) daha hassas bir algılama ile 1/10 saniyede çekiyorsun. Ama yüksek iso da resim üzerinde lekeler oluşturuyor.
Ama arkadaşın dediğine göre yüksek isonun yaptığı bozulmaları sonradan fotoşopta silmek, hareket eden bir şeyin yaptığı bulanıklığı silmekten çok daha kolay.

Shutter speed resmi çekme süresi diyeyim. Shutter speed i ne kadar düşürürsen, resmi çekme süren o kadar artar ve kamera o kadar ışık toplar, resim daha aydınlık çıkar. Shutter speedi arttırırsan kamera daha hızlı açılır kapanır ve daha az ışık toplar, daha karanlık hatta simsiyah resimler çıkarabilir.
Shutter speedi arttırarak kameranın açık kaldığı süreyi azaltırsın, bu da kameranın harekete hassasiyetini düşürür. Mesela koşan birini çekerken kamera 1 saniye açık kalırsa adam kamera daha çekerken yarım metre ileri gider bulanık bir resim çıkar ama 1/10 saniye açık kalsa idi adam pek hareket edemezdi resim bulanık çıkmazdı.

Basit olarak böyle yanlışım varsa düzeltin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...