Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eu2 son patch rus sorusu


Jadelith

Öne çıkan mesajlar

reinstall ettim, bütün patchleri betaları indirdim, pskov olarak oynadım, 1712 deyim.
ama şöyle problemler var.
normalde herzaman teknolojide avusturyayı bile geçmeme rağmen, şu anda onlar 45 ben 23 üm. (land tech, naval benim zaten 12, onların 27). sonuna kadar innovativeyim, trade ve infra'm 7şer. sadece cb shieldli yerleri aldım.
son patchlerde rusya oynanmıyor? kolonize olamıyosun çünkü eskiden 2 $ olan trade post şimdi 6 $ ? ayrıca success şansı % 70-80 lerden % 45 e düşmüş? ayrıca enflasyon inmiyor? senede %0.01, ki exceptional yearlar olmasa bu hesaba göre benim enflasyonum (1600 de %30 civarında idi), oyun bittikten sonra %0 oluyo :-p ( ama exceptionlalar sağolsun şu anda 0)bu, bir daha savaşmamak anlamına da geliyor :)
heee, 4000 küsür olan stability costları da unutmayalım.

eskiden en eğlenceli oyunlardan biri olan rus minör ülkeleriyle oynamak imkansız olmuş. avusturya & savoy bütün avrupayı aldı ikisinin de teknolojileri benim iki katımdan fazla. sınırlar onlara dayandı, dakikada bir savaş açıyorlar ve 1500 $ verip savaşı bitirebiliyorum anca.

aka. imdat :-p[hline]Lloth 'udtila naut saph lil gow del nindol k'lar! a.k.a. çöplükler çöpe, paticiğe değil!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"pirates!'dan bile iyi olduğu düşünülüyor" demişti ki gimli gibi adamdan öyle sözü duyunca zaten afalladım bir an, gamespot 1,5 verse gene alacaktım o derece yani.. :)

valla konuyu tam anlayamadım (yüklemedim de henüz) ama yeni çağ'da korsancılık/gemicilik gibi bişi. anlaşma yapıp her türlü işi yapıyorsun filan, daha da anlatamıyorum gimli'yi bul sen en iyisi.. :-p[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rusya;
istediğin kadar innotiative git, istediğin kadar centralized ol, avusturya kadar hızlı tech geliştirmen zor. En bariz sebebi de, adamın latin tech grupta seninse ortodoks tech grupta olman. Üzgünüz, adamlar latin sen değilsin.

Yeni peçlerle beraber, governerların işlevi değişti. Tüm provincelerinde governor olursa 0.25 deflation alıyorsun yılda. Güzel bi sistem bana sorarsanız eskisine nazaran. Minorlar çok daha avantajlı hale gelmiş, ve sadece majorler tarafından kullanılan bi olay olmaktan çıkmış bu deflasyon olayları.

Rus minörle oynamanın eskisi gibi zevki kaldı mı? Bilinmez. eu forumlarına bakıyorum, multi oyunlarda 1600 lerde mutlaka Persia'nın ve Rusya'nın teknolojilerini editliyorlar iyi oyun olsun diye. Bu konuda ciddi bi durum söz konusu, özellikle grand campaign oynuyorsak. Fazla da bi yorum yapamıyorum, çünkü rus minor oynamak bana kalırsa emici bi durum. Bir kere muscowy oynadım, bi daha da elimi sürmedim. Herkesin unuttuğu topraklarda devamlı iskandinav loncası ve polonyayla savaşmak bi süre sonra bayıyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Port Royale'se güzel oyun. Ama ben hep aynı şekilde oynadığım için korkunç sıkıldım uzun süre oynadıktan sonra. (2 hafta aralıksız) Şimdi oyunu açamıyorum. Baya bi idare eder. Fakat bi süre sonra monotonluktan kurtulamıyor. Multi oynansa nasıl olur o da soru işareti
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.05 zamanında avusturyayı rahat geçerdim tech'de
ama bu patchde rusya cidden oynanmaz olmuş. oyun gayet güzel gitmesine rağmen oyunu 40 tech ile bitirdim. yani barok tech ile. halbuki eskiden ortalama bir oyunda en az 55 ile bitirirdim.
bir hata var cidden. 1819 yılında bütçem aylık 350 idi ve stability cost 4500 idi. yani, political crisis olunca ((4500/350)*3)/12 = 3.2 yıl boyunca stability vermem gerekiyo. ki bu sadece oyunun sonu için. 1650 de stability cost 3500 dü ve income 150 idi. o zaman 5.8 yıl boyunca stability arttırmam gerekiyodu.
bu ne demek. rusya cbsiz savaşa giremez demek. yerinde kös kös oturan bir rusya da, oyuna hiçbir zevk katmaz. oynayan da eğlenmez.
ne bu rezillik :-p

enflasyon olayını biliyodum, sadece saçma olduğunu söyledim :) en azından yılda %1 filan inseydi. bence yine çok şey farkettirir. eskiden ayda %1 di şimdi 4 yılda %1 e çıkmış. %4800 lük bir artış.. Çok :)[hline]Lloth 'udtila naut saph lil gow del nindol k'lar! a.k.a. çöplükler çöpe, paticiğe değil!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eskiden (may 11 öncesi) enflasyonu sadece bir kere düşürüyordu governor'lar, berbattı. o kadar berbattı ki bu kadar dengesiz bir olayı görmedim hiçbir stratejide. governor'ları başın sıkıştıkça yapacaksın filan, iğrenç..

rusya bana göre osmanlı ve ispanya'dan sonraki en cb manyağı ülke, çine kadar bütün topraklara sataşabiliyorsun. avrupa'daki bütün russian culture toprakları da alabiliyorsun. ee daha ne kaldı ki? muscowy ile oynamak bence gayet zevkliydi, (dk 1 savaş, osmanlı gibi müttefikin yok ve ekonomi daha dandik uzun süre, kolonileşme de gani, uğraşırsan para babası da oluyorsun, domestic policy'ler de süper) benim en büyük şikayetim bembeyaz ekranın gözlerimi yorması.. :)

gimli sen de o kadar övdün port royale'i, aldık elimizde mi patladı şimdi? :-p pirates! ile yarıştırıyordun, 2 haftalık oyun değildi ki pirates!..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi
pskov ile oyna.
cidden.
kolonileşemiyorsun çünkü paran yetmiyo. eskiden kolonileşmeyi çok rahat tamamlardım çünkü koloni başına para çok daha azdı ve yüzde şansı çok daha fazlaydı. governorları o şekilde yapmaları rusyayı oynanmaz kılmış; ya da madem öyle yapacaklar en azından kolonileşmeyi inanılmaz zor yapmasalarmış.
1819 yılında sibiryanın yarısına bile gelemedim. zaten koloninin şehir olması için lvl10 olması lazım. bi de düşük şans ve artmış paralar ve enflasyon eki olunca imkansız oluyor.

ya beni burda dinleyeceğinize bi kere açın (muscowy oynayın hatta kolay olur), bakın anlayın.
belki muscowy olarak daha kolay olur, zira oyunun başında acele expansion yapman lazım pskov olarak yoksa teutonicler annexliyo anında. acele expansion için de deli gibi para basman ve loan alman lazım :D[hline]Lloth 'udtila naut saph lil gow del nindol k'lar! a.k.a. çöplükler çöpe, paticiğe değil!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

avusturya zaten event olarak, yani otomatik olarak alıyo oraları. normal topraklarının 4-5 katı kadar toprağı oluyo 1500lerin sonunda kimseye saldırmasa bile. o yüzden onu durduramazsın.
oynaması en kolay ülke avusturyadır zaten. (single player ise :))
parayı land/trade/infra arasında bölüştür. infra ve trade 1650 de 10 lanır. sonra land/naval arası yap. afrikanın tamamını al. zaten VP de 2. olan kişinin 3 katı victory pointin oluyo. avrupayı rahatça alabilmek de cabası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

patchlerle oyunu daha zor yapalım mantalitesini köke vurdular da ondan. zaten topiğin açılış amacı buydu; zırvalamışlar.
katolik tech grouptaysan oyun kolay; burgundy ile wc ye yakın bişi yaptım en son :)
zaten dünyadaki bütün katolikleri annex ettikten sonra senin 60 tech level oluyo onların 15. 5000 kişi ile 35000 kişi alıyosun rahatça...[hline]Lloth 'udtila naut saph lil gow del nindol k'lar! a.k.a. çöplükler çöpe, paticiğe değil!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben hiçbir zaman wc oynamadığımdan (avusturya devrettiler mp'de, normalde sahip olmadığı toprakları dağıtmaya çalıştım :-p ) o konuda yorum yapamayacağım ama port royale süpeeeeeeerrrr!!!

bir süre sonra bayabilir belki, biraz kendini tekrarlama eğilimi var gibi ama 2 gündür yapıştım başına, net'e bile bakmayı unuttum, paticik'i filan uzundur unutturan bir oyuna rastlamamıştım. :) tavsiyemdir..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...