spompas Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 "OKUL EKLİYORUZ" KAMPANYASININ AMACI NEDİR? Türkiye;nin en önemli sorunu eğitim.Hızlı artan nüfus ve göçler nedeniyle derslik ihtiyacı hızla artıyor. UNICEF Türkiye Milli Komitesi ve NTV;nin işbirliğinde düzenlenen bu derslik ihtiyacının karşılanmasına destek olunması amaçlanıyor. NEDEN PREFABRİKE DERSLİKLER? UNICEF;in desteklediği kız çocuklarının okullaşması projesi kapsamında aileleri ikna çalışmaları yürütülüyor.Aileler evlerine yakın okul bulunmadığı için çocuklarını okula göndermiyorlar. Türkiye;de acil olarak 5500 dersliğe ihtiyaç var. Hükümetin okul yapımı konusundaki seferberliği sürmekle beraber belli yerlerde hızlı çözüm gerekiyor. Yapılan araştırmalar prefabrik binaların ömrünün 35 yıla kadar çıktığını gösteriyor. Maliyetinin betonarme okullara kıyasla düşük oluşu da dikkate alındığında, prefabrik derslikler sorun yaşayan iller için hızlı ve ucuz çözüm sunuyor. KAMPANYAYA NASIL KATKIDA BULUNABİLİRİZ? Kampanya için T.İş Bankası Çankaya (Ankara) Şubesi Hesap No. 500 (YTL, USD ve Avro için aynı) ve Garanti Bankası Çankaya (Ankara) Şubesi 6290000 (YTL) numaralı hesaplara doğrudan bağış yapabilirsiniz. Ayrıca tüm GSM operatörlerinden 3005;e boş attığınız her bir SMS ile kampanyaya doğrudan 5 YTL bağış yapmış olacaksınız. HANGİ BÖLGELERE, KAÇ TANE DERSLİK YAPILMASI HEDEFLENİYOR? En acil derslik ihtiyacı olan 10 ile 100 derslik eklemeyi hedefliyoruz. Bu iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır dışında Güneydoğu ve Doğu Anadolu;dan iller bulunmaktadır. Bir derslik 26.000 YTL;ye mal olmaktadır. UNICEF;in sağladığı paranın diğer yarısı valiliklerce tamamlanacağı için her 13.000 YTL;ye çift tedrisatla 100 öğrenciye eğitim verilebilecek bir derslik yapılabilecektir. DERSLİKLERİN ÖZELLİKLERİ NELER? Derslikler Milli Eğitim Bakanlığı standartlarına uygun olarak tam donanımla kurulmaktadır. BAĞIŞLARIN TAKİBİ VE DENETİMİ NASIL YAPILACAK? KAMPANYA ŞEFFAF MI? UNICEF raporlama üzerinde önemle durmaktadır. Kampanyadan beş ay sonra dersliklerin yapımı ile ilgili bilgilendirme bağışçılarımıza duyurulacaktır. DERSLİKLERİN YAPIMI İÇİN İHALEYE Mİ ÇIKILACAK, YOKSA YAPIM İŞİ TEK BİR FİRMAYA MI VERİLECEK? Dersliklerin yapımı için valilikler ihaleye çıkacak. Ben Sms imi yolaldim, biz bilgisayar başında oyalanıp internete 29 milyon veriyoruz... Hadi arkadaslar lutfen sadece 5 ytl... Gelecek nesillerin 100 yıl gerisini gormelerini istemeyiz??? [ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 19:50 tarihinde, spompas tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 valla benim kontor sıfır. yerime annem babam yollamıstır. yollamasa da zaten arada sırada köydeki cocukların okul ihtiyaclarını karsılıyolar birlikte alışverişe gidip, çocuklar da bayramda elimizi öpmeye geliyo hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 ben televizyonda görmüştüm bu kampanyayı. sms'i yolladım bile :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 İstanbul'da ki değerli kamu arazilerini peşkeş çekerek araplara dağıtan hükümet burdan gelen paraları eğitime versin,halktan da para toplanmasın,ama hiçbir cesur veya şerefli gazeteci bu soruyu sormuyor nedense? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 http://forum.paticik.com/konu.php?id=180367 :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Güzel bir kampanya ama çok önemli bir şey unutulmuş... Türkiye'de şu anda varolan okullarda bile öğretmen eksikliği var ciddi biçimde. Öğretmen yokluğundan tatil olan, dersleri boş olan pek çok okul var. Hatta sadece köyde kasabada değil şehirlerin göbeğinde bile böyle bu. Öğretmenlik zaten zor ve uğraştırıcı bir iş. Üstüne bir de maaşı çok az olunca, abuk subuk tayinler çıkınca herkes kaçıyor öğretmenlikten, bakın puanına ÖSS'de ne kadar düştüğünü göreceksiniz. Öğretmen olanlarınsa yarısı zaten özel derslere dershanelere geçiyorlar para için. Dolayısıyla okulda zaten eğitimci açığı varken yeni okul esas birinci öncelik değil bana göre. O binayı doldurmak, öğrencilere bir şeyler verebilecek öğretmenlerle donatmak olmalı esas hedef. Varolan okullara yardımcı olabilmek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar