matama Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 unutmayin ki iranda bir cumhuriyet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 halk her zaman kendisi için en iyi olanı bilemez, Liderler başkaları tarafından satın alınmış, ayartılmış olabilir Onları izleyen insanlar tam kavrayamadıkları yanlışların içine sürüklenebilirler. Bu yazıda bununla alakalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Daha önceden %10 olayını çok anlamsız buluyodum..ama günümüzde bunun kesinlikle kullanılması lazım Dehap Genç parti DTP gibi partiler bu yüzden giremiyor meclise ve girmemesinde de çok yarar var.. Yanlız arkadaşım..bi yerde takıldım Demokratların görevi cumhuriyetçilerin de olduğu gibi anayasayı korumaktır..Tutup ta kutsal vatan toprağını bölemezler yada ayrı bi dil ayrı bir düzen getiremezler.. Halkın iradesi her ikisinde de üstündür ama çoğunluğa bakar..bütün halkın şeriat istediğini düşünün..Bu durumda zaten cumhuriyetçilerin bi işlevi kalmaz..Yargıyada orduya da meclise de sıçrar bu düzen..Ve bir şekilde ilk maddeler kalkmasa da sonraki maddelerle düzen içinde düzen getirilir.. Şükür ki..burda Yargı da ordu da düzen de Kemalizmin arkasında duran kurumlar..Her ne kadar değiştirilmek istense de.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 10% çok yüksek. en azından 2milyon üstünde oy barajı geçmeli bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 said: ares şimdi alakasız bir videoyla ne yapmaya çalıştın anlamadım ama, amacın ortamı gerip futbol muhabbetine çevirmekse benim elimde de şöyle bişey var hoşuna gidebilecek güzel bir tespit kupa finalinden önce. Evet tüm amacım bu topici dağıtmak,futbol bölümü yetmiyor bana zaten,ayrıca o fotodan benim anladığım rakam 6 toggie,malum 6 tek el ile gösterilemiyor sende bilirisin.... [ Mesaj 25 Nisan 2007, Çarşamba - 18:36 tarihinde, A-R-E-S tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 işte o yüzden 6 değil o zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Alın size demokrat örneği; Zamanında memleketimizde Demokrat Parti (adı üzerinde demokrat işte) lideri Adnan Menderes "Siz isterseniz hilafeti bile geri getirirsiniz." gibi bir cümle kurmuştur. Tabii işte size o demokratın halkın iradesine yönelik olduğununu düşündüğüm bir sözü daha; "Ben odunu aday göstersem milletvekili seçtiririm." Buyrun size demokratlar... Bu memlekette tonla var bunlardan. [ Mesaj 25 Nisan 2007, Çarşamba - 20:59 tarihinde, Apis tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Devletin insandan ustun olmasi lazim zaten, ben oyle dusunuyorum en azindan. Devlet'in bir nevi Leviathan olmasi lazim insanlarin uzerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 @trapt; Önümüzdeki seçimde DTP olarak değil bağımsız adaylarla seçime girilecek ve o bölgedekiler bağımsız milletvekili seçilip daha sonra meclis içerisinde DTP grubu oluşturacak. 40 kişiye ulaşabilecekleri söyleniyor malesef. Yani demek istediğim %10 seçim barajı DTP'nin meclise girmesi için engel değil. Sadece şimdiye dek bunu akıl edememişler hepsi bu. Bu seçim sisteminde büyük boşluklar olduğu aşikar. %10 seçim barajı yüzünden geçtiğimiz seçimde GP'nin oyları bölmesi sebebiyle örneğin DYP 9.küsür ile meclis dışında kaldı. Zaten AKP'nin GP yi desteklediği dedikoduları da buradan kaynaklanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 bakın matama ne güzel söylemiş. iran da bir cumhuriyet. ayrıca, devletin dev olduğu, halk üstünde hüküm sürdüğü bir rejim istiyor olsam, krallık isterdim. kimse bir kral kadar iyi devlet yönetmek üzere yetiştirilmezdi, ve başa geleyim biraz da ben yiyeyim derdi olmazdı. burada yutturulmaya çalışılan şey ise cumhuriyet değil aristokrasidir. bari cumhuriyet kelimesinin içi boşalmasın. türkiyenin cumhuriyet yapısı, mümessilli demokrasidir. meclis halkı temsil eder, ve halkı temsil eden meclisin dediği olur. ha seçim sistemi ile alakalı tartışma yapılır, ona bişi diyemem. halk temsil edilmiyor diyebilirsiniz, ona da bişi demem. ama cumhuriyet diye bana aristokrasi, hatta burjuvazi-si yutturamazsınız. olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 aristokrasi fikrine katılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Cumhuriyetçilerden korkarım işte ben. Vakti zamanında Kazım Karabekir'i bile vatan millet düşmanı olarak görebilmiş kimseler kendileri. Bu ülkeye madem cumhuriyet Atatürk'le geldi, ya Atatürkçüsündür ya da değilsindir. Ha şeriatçı ha cumhuriyetçi benim için. ekleme: benim için cumhuriyetçi demek eskilerden Atatürk'ün rakı sofrasına oturup, ondan sonra herşeyi bildiğini iddia edip ortaya çıkan tipler demek. Kısmen, evet kendini elit ya da seçkin gören kesim. İtiraf edelim memleketin yönetiminde uzun zaman söz sahibi oldular. İsmet İnönü'den falan bahsetmiyorum tabii bu arada. İsmet vs Kazım gibi bir durum yok yani. [ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 00:53 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Kazım Karabekir'in neden "bazıları" tarafından bu kadar sevildiği bile bazı şeylerin kanıtı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Evet Atatürk İstanbulda padişaha "gel onu öyle yapmayalım böyle yapalım" diye dert yanarken Karabekir senin artık burada bir işin kalmadı bas git Anadoluya diyen olduğu ya da kendisi henüz Osmanlı Ordusu subayıyken Atatürk'ü tutuklayıp İstanbula postala emrine karşı geldiği için falan filan di mi? Ne yaptı Kazım? Necisinin anlamadım sen ama dürüst ol ve söyle. Kazım, Kemal'i İstanbula postalasa ne olacaktı? Ha bi de çok cumhuriyetçi olan varsa tabii bugün ülkede adı Kazım Karabekir olan okullardan, fakültelerden, caddelerden, sokaklardan vs de dert yanar. Cumhuriyetçi ya, herşeyi bilirler heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Kahveden arkadaşların galiba kazımla kemal? Kazım Karabekir değilmi Cumhuriyete karşı çıkıp Hilafetin de korunmasını isteyen? Şunuda ekleyim. Atatürk ile kurtuluş için adı geçen bazı isimlerin (Rauf Orbay, Kazım Karabekir, Adnan Adıvar ve unuttuğum 1 2 kişi daha olacak) yolları, Atatürk'ün Cumhuriyet rejimini düşünmesi sebebiyle ayrılmıştır. Bu kişiler kurtuluş için pozitif katkılar yapmış ve Atatürk ile birlikte çalışmış olsalar da, bahsettiğim gibi Hilafetten vazgeçilmemesini ve Cumhuriyet dışında bir rejim kurulmasını istemişlerdir. [ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 01:31 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 said: Kemal'i İstanbula postalasa ne olacaktı? oh beyim bu ne samimiyet once bu ulkenin kurucusundan bahsederken dogru duzgun konusmayi ogren kazim karabekir hilafeti desteklemis kurdugu parti seyh sait ayaklanmasina ve Ataturk e yapilan suikast girisimine karismistir o yuzden sevilmez kendisi Ataturk vatani kurtardi padisahliga son verdi orda durmaliydi ve reformlarla ve hilafetle ugrasmamaliydi diyen cephededir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 ağır ol huun saçmalıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 komiksiniz. Kemal değil mi adı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 sen komik oluyorsun asil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 aaaah ah bi türlü yazamadım valla çok uyarı aldım bu aralar. Neyse, komik olan sensin evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Kazım Karabekir Paşa, Mustafa Kemal Atatürk'ü tutuklayıp İstanbul hükümetine teslim etmedi. Siz mutluysanız ben de mutluyum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 o zamanlar soyadı yoktu :) alışık olma meselesi heralde, kemal deyince acaip geliyor hakkaten. mustafa kemal desen acaip olmuyo ama.. enteresan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 ben kemal demesine çok takılmadım.postalamak nedir yani. hadi günlük dilini kullanıyosun da biraz dikkat et. Hem ztn madem tek isimle hitap edeceksin Mustafa demelisin. Kemal sonradan verilmiş bir isim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 o konuda bi itirazım yok benim de. sadece garip geldi, gözlem yaptım aklımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 insanlar bizzar tanimadiklari insanalrdan bahsederken sonuna saygi sifati eklerler kemal bey kazim bey vs vs soyadi olmadigi zamanalr kullaniliyordu Kemal Pasa en cok kullananidir sonra soy adi kanunundan sonra Ataturk kullanilmis misal ismet inonuden bahsederkende inonu deriz bir kisiye direk adiyla anca arkadassan veya hakaret ediyorsan hitap edebilirsin soyadi basina sn veya sayin koymakta abska bir yontemdir "kemal i istanbula postaladi" demek asagilama ve kucultmedir bal gibi biliyor bunuda yazan adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar