Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhurbaşkanı adayı açıklandı

Apache

Öne çıkan mesajlar

Valla askerlerin zaten hükümetten memnun olduğunu sanmıyorum, harp okullarının açılışında yapılan konuşmalarda teker teker döşemişlerdi diye hatırlıyorum. Yeni cumhurbaşkanımız bu zat olursa pek hoş düşünmezler diye düşünüyorum. Ama tabi teknolojik gelişmenin eksponansiyel arttığı bir devirde darbe marbe bence biraz yalan eder ülkeyi. Aradaki farkı ikiye katlarlar gibi geliyor (neden derseniz, zaten ülkemizde kalan bilim adamı ve mühendis çok az, bir de öyle bir olayın korkusuyla ne kadarı türkiyede kalmak isteyecek?)

[ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 19:24 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya siz böle senaryolar kuruyosunuzda kimse kimseye zorla bişi yaptıramaz ki
kim türbanlı kim değil kimene yaf...
asıl amaç orada abdullah gül olmuş başka aday olmuş değil amaç belli, nasıl olsa akp çatısı altında erdoğan olmaması daha ılımlı göstermek için sadece...

ps:kimse beni baş örtü ile kapatamaz.gelip özgürlümü kısıtlayacak değil ya halkta okadar cahil değildir umarım.

[ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 19:36 tarihinde, Villians tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten türkiye'nin gidişiatından ve imkanlardan memnun değiliz diye bir sürü insan gidiyor. Türkiye geçmişinde yapılan darbelerde iyi düşüncelerle anılmıyor pek, adam ben geleceğimi ve ailemi düşünüyorum diyerek burdan giderse ben şaşırmam. Zaten temel bilimcilerin bol bol bulunduğu ortamalara çok girip çıkıyorum, bir çok insan üniversitelerdeki kadrolaşmadan, nitelikli insanların olmamasından şikaetçi gitti, gidecek, neden arıyor ve çoğu bulup gidiyor. Kadrolaşma canavarı AKP bir, bir de darbe korkusu iki olur buna bence.

Ben de darbe görmedim tabi ki ama darbe konusundan yaratılan imajın kessinlikle hoş olmadığı bir gerçek (gerçekler ne olursa olsun), dolayısıyla bir çok insan gitmeyi seçebilir. Tabi ekonomi, siyaset vs okuyanlar daha iyi bilir öyle bir durumda ekonominin nasıl etkileneceğini falan ama benim etrafımdaki yeni kuşak bilimcilerden edindiğim elektirik bu. Çok nitelikli öğrenciler var ki Türkiyenin onları kaybetmesi çok acı. Umarım vaz geçip dönerler ilerde.

[ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 19:44 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bana da bu çağda aklı başında bir devlet darbe yapmazmış gibi geliyor (gibi geliyor çünkü kesin bir şey söyleyecek kadar bilgim yok)zaten ama korku denen şeyin mantıklı temeller üzerinde durması gerekmediğini hatırlatırım. Bence AKP'nin ülkeye şeriat getirmesi gibi bir şeyden korkulması da mantıksız ama korkan bir sürü insan olacaktır. Ama mesela akpnin daha da fazla kadrolaşması ve toplumun her alanında sözünü geçirmeye başlaması gayet mantıklı temeller üzerine oturtulmuş bir korkudur.

[ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 19:48 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

buralarda da çok komik duruyolar, bu kafadaki insancıklar var hep. eğitimsizler yazık. ufacık kızlar liselere yaşıtlarıyla kapalı gidiyorlar, kim ne derse desin, güzel durmuyor arkadaşım biz böyle görmedik. benim de anannemin baş örtüsü vardı nedir yani, ama kasıt var işte. zoraki bir olay var ortada, ve bunu kullanan bu tipler var. bir de bütün dünya var bunu istedikleri gibi yorumlayıp kullanan...
bir de abdullah gül'e avrupa destek vermiş diye haber okudum şimdi, en basiti ulan bunlar destek veriosa kesin bi bok vardır bu işte diyesim geldi. tamam belki en tanınan adam, ama maşa işte. olay şu ki, bunların önünde artık en ufak bir engel kalmadı, asker de birşey yapamaz çünkü büyük olasılıkla destekleyen kitle de mevcut baya, Cahiller sürüsü türkiye çünkü bunu anladım ben. şimdi bunlar istedikleri her yasayı çatır çatır da geçirirler, görün siz bir dahaki seçimlere kadar bile neler neler değişebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Werewolf kim isterki
ama durum ona gidecek feci olacak

laik adamız atatürkçüyüz diye takılan bir kesim var. teseddürlü versek eline domuz bagı yapacaklar kin dolmuşlar.
şeriatçıları zaten biliyoz müslümanın bile bogazını keser duruma geldiler.
türkün müslümana düşman kesilmesi müslümanın türke düşman kesilmesi cok abes geliyor bana. abeste iştigal hakedilmemiş birşey. türk bunu almasa o kitapta dinde arap yarım adasında kalırdı.

böleyken böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

insanların sınıflandırıldığı bir Türkiye istemiyoruz
yakasındaki rozete bakılarak insan ayrımı yapan zihniyet Türkiyeyi hiçbir zaman ileri götürmez
dini siyasete sokmak onların işi
tabiki amerika destekleyecek Türkiyenin gelişmesini istemezler ne de olsa...

işsizlik kalmadı,borç azaldı laflarını kimse yemiyor doğan grubu ve kendi medya grubundan başka basın organı bırakılmadı bunlarda kayıtsız şartsız destek halindeler
insanlara olmayan şeyleri olmuş gibi aktararak beyin yıkıyorlar...

bide rüzgarın estiği yöne dönen kaypaklar mevcut iktidar kimse oraya yamanıyorlar bunları iyi tanımalı ve yorumlamalıyız

darbe gerçekten çok ürkütücü bir tablo sunuyor devletin 40-50 yıl geri gitmesi kimse istemiyor ama bide 400-500 yıl geri gitmesi gibi bi durum var(her zaman için son çare olmalıdır)

herkesin inançlarına saygılıyız ancak bunu siyasileştirmek yada araç olarak kullanmak ülkeyi bölmeye neden olacaktır diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada bir not düşelim şu 367 ile ilgili :) araştırdım bari bilgilendirelim hukukçu arkadaşlar varsa daha ayrıntılı bilgi versin

meclisin toplanması ile ilgili madde;

D. Toplantı ve karar yeter sayısı

MADDE 96. – Anayasada, başkaca bir hüküm yoksa, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının en az üçte biri ile toplanır ve toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile karar verir; ancak karar yeter sayısı hiçbir şekilde üye tamsayısının dörtte birinin bir fazlasından az olamaz.

Bakanlar Kurulu üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin katılamadıkları oturumlarında, kendileri yerine oy kullanmak üzere bir bakana yetki verebilirler. Ancak bir bakan kendi oyu ile birlikte en çok iki oy kullanabilir.

------- 3 te 1 le toplanır ----

Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili madde

B. Seçimi

MADDE 102. – Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu ile ve gizli oyla seçilir. Türkiye Büyük Millet Meclisi toplantı halinde değilse hemen toplantıya çağrılır.

Cumhurbaşkanının görev süresinin dolmasından otuz gün önce veya Cumhurbaşkanlığı makamının boşalmasından on gün sonra Cumhurbaşkanlığı seçimine başlanır ve seçime başlama tarihinden itibaren otuz gün içinde sonuçlandırılır. Bu sürenin ilk on günü içinde adayların Meclis Başkanlık Divanına bildirilmesi ve kalan yirmi gün içinde de seçimin tamamlanması gerekir.

En az üçer gün ara ile yapılacak oylamaların ilk ikisinde üye tamsayısının üçte iki çoğunluk oyu sağlanamazsa üçüncü oylamaya geçilir, üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğunu sağlayan aday Cumhurbaşkanı seçilmiş olur. Bu oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde üçüncü oylamada en çok oy almış bulunan iki aday arasında dördüncü oylama yapılır, bu oylamada da üye tamsayısının salt çoğunluğu ile Cumhurbaşkanı seçilemediği takdirde derhal Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimleri yenilenir.

Seçilen yeni Cumhurbaşkanı göreve başlayıncaya kadar görev süresi dolan Cumhurbaşkanının görevi devam eder.

----- Şimdi 3 te 2 oyla seçilir diyor toplanmasıyla ilgili bir açıklama yok o zaman toplantıyla ilgili madde geçerli olur yani üçte bir gerekiyor oda 542 millet vekili var şuan 180 oluyor yani meclisin toplanması için 180 millet vekili yeterli
seçimde ilk iki turda 3 te 2 aranıyor 361 oluyor oda ilk iki turdan sonra salt çoğunluğa bakılıyor. akp bu durumda rahat rahat seçiyor zaten diğer türlü 185 üyesi olan bi parti isterse cumhurbaşkanı seçtirmez saçma... tvlerde rakam veriyorlar şu gerekli diye ama bu rakamı verirken ölü olanlarıda dahil ediyorlar ölü bir kişinin milletvekillinden bahsedilemez bu da medyamızın ne kadar bilgisiz olduğunun göstergesi :S ben 2 dakkada anayasaya baktım öğrendim asdasdjasjdasjdj

http://www.tbmm.gov.tr/Anayasa.htm
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkede bi kesim var ki şimdi benim çevremdede var mesela bu insanlar yolda bi tesettürlü görse yobaz die demediini bırakmıyo.bi de yanında oldukça açık seçik göze hitabeden bi bayan geçince onada modernlik bu diyo.

bi dier kesim bu da çevrede çok.bu kesim de yanında göze hitab eden bi bayan geçince Cehennemin kapılarını sonun kadar açıo.tesettürlü görünce vay din kardeşim cennete birlikte girelim muhabbetinde.

şimdi bu iki tezatlığın ortasında bi grup insan siyaset yapıo.siyaset ki politika gerektirir.peki politika nedir? koca bi yalan söyleme sanatı.sağından çeken solundan çeken orta yolu buldum burdan gidelim dien.hepsi aynı yerde koca bi çukurun içinde debelenip duruyo.

sonra ne mi oldu?

ben askerim dedi.vatan elden gidio.zaman dar kurtaralım derken hoop çukurun altında aslında bi de kapak varmış.rivayete göre kapak açılmış.kapaktan aşşa düşen millet 50 yıl geri gitmiş.bu kapak bütün bilim dünyasında şok etkisi yapmış.türkler sadece konuşarak zamanda geri gitmeyi makineye bağımlı olmaksızın başarmış mış mış mış...

herkes bi köşeden düşünüo.hiç kimse yapılanlara neyin nasıl yapıldığına ülkenin nasıl yarar gördüüne bakmıo.ülke kalkınmışmı? ülke ilerlemişmi bakmıo. yalnızca çamur at izi kalsın politikası.bu gün muhalefetle yükümlü kişiler daha önce hiçmi millete hükm etmedi.hiç mi kanun çıkarmadı.hiçmi kadrolaşmadı.hiçmi kendi memurunu kendi istediği mevkiye getirmedi.hiçmi yemedi.hiçmi devalüasyon yapmadı.hiçmi para yemedi.

sütten çıkmış ak kaşık gibiyiz herbirimiz.gönülller bir olduğu sürece seyrande beklermiş sevgili.o misal.tencere kapağını bulduu yerde kapak tencereye olmamış gibi.

zaman akıo.herkesler konuşuo....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...