eagle_dnz Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 hakaret etmeyelim ne olursa olsun da... 16.00 da baykal la görüşcekmiş hadi onun tavrı belli de 17.30 da mumcu yla görüşcekmiş o önemli baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 tarikatçı abdullah ve türbanlı eşini cumhurbaşkanı sıfatında görmek istemiyorum ben. benide temsil etmiyorlar. [ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 14:42 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 ŞİMDİ OY VERMEYENLER BANA UYGUN PARTİ YOK DİYENLER MUTLULAR MI ALOOOOOOOOOO??? 8 milyondan fazla insan bu işin büyük sorumluluğu onlarda [ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 14:43 tarihinde, eagle_dnz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 said: Hey allahim bir gun gelir de muslumanlari savunacagim aklima hic gelmezdi ama insanlar o kadar mantiksiz konusmaya basladi ki. Yahu ne seriatindan bahsediyorsunuz azicik dusunun akp'nin seriat getirmesi imkan ihtimal var mi?Iran tarihini oku, tamamen ayni yolda ilerliyoruz artik su bi donum noktasi oldu yani. said: Ayrica bilmiyorum haberiniz var mi ama akp hukumetiyle birlikte turkiye son 50 yilin en buyuk atilimlarini yapiyor ortada inanilmaz reformlar donuyor. Son 50 yildir hangi hukumet ulkeyi akp kadar ileri goturebildi? Gercekten cok ilginc tarafli medyanin verdigi seyleri hemen yutuyorsunuzAtila atila bi hal oldu zaten, ben Turkiye'ye donmeye korkuyorum evimi ailemi falan satmislardir diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 sımdı akp veya onların savundukları ıdeolojılerden, hedef, yasam tarzı vesaıreden bagımsız olarak su turban ve kamusal alan konusunda bı ıkı bısey demek ıstıyorum zıra burdakı msjların cogu abdullah gul'den cok turbanlı esının cankaya'ya nası gırecegı, gırse de ortaya cıkacak sorunlar hakkındakı endıselerden olusmus. arkadaslar turbanlı kadınların, kızların kamusal alanlara gırmesının yasak olması turkıye ıcın cok buyuk bır ayıptır. sen koca turkıye cumhurıyetı devletı olacaksın ama turbanlı "vatandasını" unıversıtelere, devlet daırelerıne almayacaksın, neden? cunku turban sıyasal ıslam'ın sımgesı. komık. bu memlekettekı en bolucusunu, en ıslamcısı, en fasıstı, en komunıstı, en katılı, en dolandırıcısını unıversıtelerınde okutacaksın, devlet daırelerınde ıs vereceksın, ogretmen, basbakan yapacaksın ama turbanlı kadına, kıza yasak uygulayacaksın. bu ayıptır. onlar belkı sızın, benım degıl ama buyuk bı kısım ınsanın annelerı, kardeslerı. onlar da sızın annelerınız, kardeslerınız kadar bu memleketın vatandası ve aynı haklara sahıpler. bıraz empatı, ulkenın gerceklerıne ınatla kayıtsız kalmak gereksız. bır de turbanlı bı fırst lady, yabancı ulke zıyaretlerınde kotu? bır ımaj bırakıcak dıye dusunenler, turbanlı basbakan esının 5 senedır dunyayı turlayıp zıyaretlere gıttıgını unutmasınlar. tum dunya zaten su an turkıye'de ıslamcı bı yonetımın oldugunu bılıyorlar. yabancı gazetelerde kullanılan sıfatler hep aynı. sıyasal ıslam'dan rahatsızsak sımgesıne degıl kendısıne bakalım pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 türbanla bas ortüsü farklıdır türban tamamen siyasi simgedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 İkame.. Aslında herkes mutlu.. negzel! RTE hem koltuğunu hem de aktif siyaset hayatını bırakmak zorunda kalmadı.. hem de partisinin yüksek oy almasını garantiledi.. hem de master of puppets ünvanını takdirimde kazanıverdi.. Apo, cumhurbaşkanı olacak.. (Rte:apo gül bi be.. /Apo: =) bi süre sonra.. yüzüm acıdı yeter mi?) ama köşke gitmeden önce bi bağa gidip pekmez kaynatsın (ilk başbakanlık döneminde yaptığı gibin) Deniz Baykal da çok sevinmiş; keza: "Başbakan'ın adaylık hazırlığı içinde olduğu teşhis ettik. Kamuoyunu uyardık. Bu tereddütle karşılandı. Bir süre sonra toplum tarafından kabul gördü. Böylece başbakanın adaylığını son noktaya kadar gizleyip sonuca varmasını engelledik." ve "Son olarak bu salondaki sizlere teşekkür etmem gerekiyor. Erdoğan'ın aday olmasını engelleme gücünü sizlerden aldım. Bu süreçte herkes savruldu ama biz aynı yerde durduk. Cumhuriyeti hep beraber koruduk ve millete mal ettik." hadi canım diyorum bu "biz cumhuriyeti koruduk lafına".. aslında muhalefet için hatalı bir adam ama kötünün iyisi elimizde başka model kalmadı.. olsa valla tükkan (dükkan) senin! Her ne olursa olsun AKp'nin oyları bu olayla birlikte dağılamayacak hatta önceleri AKP'nin az biraz kaymış tabanı da geri dönecektir.. Belki Milli görüş oyları bile akp'ye akabilir. ben bilmem "hoca" (necmettin) bilir. Ha 14 nisan'da toplanan 2milyon kişi necidir? ööle sap gibi oturucu mudur? değildir.. oy vericidir.. vereceklerdir.. umarım bu seçimlerde yüksek bir oy verme oranı sağlanır ve "baba oy verecek parti yok" diyenler ile "ben liberalim ldp'ye oy vericem" gibi küçük partilere oy verenler bir daha düşünür ve "bu seferlik" sadece bu seferlik, bütün meclisin ve iradenin devre dışı bırakıldığı şu an adına, sadece bu seferlik politik düşüncelerine değil, mantıklı bir seçime oy verirler... Her ne kadar, Baykal "demokratik bi zafer" olduğunu iddia etse dahi.. zafer falan bişi değildir.. ancak demokratik bir başarı sandıkta elde edilebilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Halkın düşünceleri çok uç noktalara vardı. Sağ-sol olayı gibi yani; boş yere aşırı uçlara varmalar falan. Amaç da buydu sanki? Neyse, ben hiç memnun diilim bu durumdan ama yapabilcek bi şey yok. Ok yaydan fırladı artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 "oyle supriz bir aday acikliyicazki herkes sasiricak" nedense ne adaya nede RTE nin bizi kandirdigina sasirmadim para piriktirmeye basladim birgece ansizin gelirlerse direk kacicam ulkeden oy vermeyerek demokrasiyi cezalandirdiklarini sanan sahte enteller halki ve cumhuriyeti cezalandirdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Şimdi turbanın okula devlet dairesine girmemesi cok normal.. Bu sadece Buyuk Turkiye Cumhuriyeti devletinde değil.. Dunyanın heryerinde böyle.. Şeriat ile yonetilen yerleri saymıyorum.. Eğer birgün okuluma türbanlı öğrenciler gelmeye başlarsa bende slip mayo ile gitmeye başlayacağım.. 2. Akp nin muthiş atılımlarından bahseden arkadaş 3-5 ornek verirse çok teşekkür ederim kendisine. Kim medyanın her verdiğini yutuyor + medya ne vermis 1.5 milyon kişi toplandı medyada haber olamadık.. Kendinizi rezil etmeyin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 ya sımdı tekrar okudumda kudurdum ya hangi reformlar allah askına ya.. İç borc mu azaldı? Dış borçmu azaldı? benzinmi ucuzladı? pirinç mi ucuzladı? Okullarmı kazandırdılar? universitelermi kazandılar? 3 kuruşluk beyninizle 5 kuruşluk fikirler üretmeye kalkmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 AKp nin en(!) "müthiş" atılımı tek parti olmasıdır.. diğer atılım olarak nitelenen şeyler çökmüş bi ekonomi sonrası büyümedir.. ve Kemal Derviş'in eseridir. AKp tek parti olmanın bile avantajını uygun bi şekilde kullanmış mıdır? tartışılır.. gerçekten başarılı bi şiler yapmışlarsa öğrenmek isterim.. bilmemek değil öğrenmemek ayıp keza di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 ya ne büyümesi.. Nerde bir büyüme var varsa yemin ediyorum akp ye veririm oyumu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 akp hükümeti varken dış borç kaç katına çıktı acaba 50li yıllarda 0ladıgımız imf borcumuz su anda ne durumda acaba?çok büyük reformlar dönmüş gerçekten kar eden bütün hersey satılmışki zaten iflas etmiş olan devlet dahada iflas etsin. [ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 15:19 tarihinde, Luriel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 gellıdus sen sımdıden cık bı mayo bak kendıne. zıra er ya da gec tc. bu yanlısını duzeltecektır. ıcerısınde musluman cogunluk bulunduran ulkelerın bır gercegıdır bu. dıger dınlere mensup ulkeler de boyle bı kulture sahıp olmadıkları ıcın ornek alınmamalı. hem hepsını gectım sadece turkıyede boyle bı kultur olsa bıle nedır bu dunyaya bakıp karar verme sevdası. ezık bır mıllet mıyız kı bız, kendı aklımızı degıl de baskalarının kararlarına bu kadar guvenıyoruz. burası turkıye, gercegı bu, sorunu bu, cozumu bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 ya bişe dicem erdoğanın bi kaç ay önce atvde fatih altaylıyla konuşmasını izlemiştim ta o zaman çıkmıyacağı belliydi şimdi deniz baykal gelmiş biz engelledik fln die gitsin işine çıkması için elinden geleni yaptı çıkmasınıda istiyordu ama olmadı çıkmadı şimdi bu durumdan nasıl puan kazanabilirim die garip garip konuşuyo kimse başbakanın açıkmalamarını dinlemedimi ben bu işler başlamadan önce bile biliyodum olmayacağını belirtmşiti bunu teke tek programında sözlerini tam hatırlamıyorum CHP ile oynadılar bu güne bırakmalarının sebebi seçimlerde ben koltuğu alabilirdim ama almadım size hizmet için burda kaldım diyebilmek için seçimlerden önce izleyecez hepimiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 ya çok merak ediyorum,bu başörtüsüne karşı olanlar bu bir parça beze hangi anlamları yüklüyorlar. benim annemde kapalı, ama kardeşim kapalı değil. herkesin kendi seçimi. Bu niye sizi bu kadar rahtsız ediyor,ama götü açık olana götü açık dense banaz olunuyo.ama at gözlükleriyle baktınız için başörtüsü takana mudahale etmeninde banazlık oldunu,şekilcilik olduğunu anlıyamıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Dışişleri bakani veya cumhurbaşkanı olması arasında fark olmadigini belirttigim konu türbandı, işkembe i kübradan kopup gelelim artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Hala anlamayanlar var. Başörtüsüne diil lafımız, onu yaşlı teyzeler de takıyo. Ama başörtüsünü siyasi amaç için takmayan (ki normal olanı yapan) insanlar eve, okula ya da başka bi yere gireceği zaman çıkarıyolar. Çünkü amaçları belli; dökülen saçlarını bi arada tutmak, güneşten korunmak, saçlarını gizlemek, vs. Lafımız türbana. Bu siyasi bi sembol. Hem ister başörtüsü olsun, ister türban; devlet dairesine girerken bunlar çıkar. Türban siyasi sembol olduğu için, başörtüsü de az yukarda açıkladığım nedenler dolayısıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 ben etrafımda gotu acık kız ıstemedıgım gıbı bası kapalı kızda ıstemıyorum ama aralarından bırını secıceksem gotu acık olanı tercih ederim.. ayrıca bana burda islamiyeti tartıstırmayın.. Muslumanlıgın son 100 yılda basına gelen ile yokolmanın yobazlıgın hayvanlıgın okuzlugun simgesi haline dönmüstür.. Arabistanda kralın ucağını kadın kullanıyor. Ama aynı kadının ucagına arabayla gıtmesı yasak. Cunku orda kadınlar araba kullanamıyor.. Bana sonra müslümanlığın ılımlılgından hosgorusunden bahsetmeyin.. (edit: yanlıs anlasılsın ben islamiyetin ilk haline birşey demiyorum ama herkes kendine göre yorumladığı için bu hale geldi diyorum) Ayrıca turbanlıların okula alınmaması son derece guzel bir olaydır bir yanlıs deildir hatta turkiyenin yaptığı ender doğrulardan biridir.. [ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 15:26 tarihinde, gellidus tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 başörtüsü simge değildi eskiden bunu erbakan böyle yaptı imam hatipler arka bahçemiz dedi başörtüsünü kullandı islamı siyasete karıştırana kadar türkiyede böyle bir problem yoktu sen başörtüsünü simgeleştirirsen devlette kendisini tehdit altında hisseder ve buna karşı müdehale eder ama simgelikten çıkarsa tabiki onlarda kamusal alanlara girmelidir benimde annem hacı ama o başörtüsünü yada türban artık herneyse adı siyasal bir anlamı olduğu için değil inancı gereği takıyor ona kimse bir şey diyemez ama bu politakacılar örtüyü simgeleştirdi ve ülkeyi bu duruma getirdi elbette siyasal simge dışında karşı çıkanlarda var islamıda din kavramınıda sevmeyenler var ama devlet dinle uğraşmaz canlı bir varlık değil devlet bir sistem bir makine belki ve kendini tehdit altında hissediyor.. --- gellidusa cevap olarak ek yazıyorum senin bahsettiğin o arabistandı suriyeydi irandı bunlar islami örnek olarak gösterme onlar arap kültürünü benimsemiş istedikleri gibi değiştirmiş rejimler bizim islam anlayışımız da öyle saçmalıklar yok git bir mevlana oku yunus emre oku hacı bektaşi oku ahmet yesevi oku orda sana kadınlar araba süremez sokağa çıkamaz yüzünü açamaz gibi şeyler söylemezler insan olmanın huzurlu olmanın yolunu gösterirler islam diyince sürekli arabistan örnek gösteriliyor niye yanlış tarafa bakıyorsunuz gidin HORASAN ERENLERİ MELAMETİ rini araştırın bizim türklere gelen islamiyet ve yaşam biçimi araplarınkinden farklıdır farklı okullardan yetişmişizdir! araplaşmayı kabul etmiyorum ve islamı araplaşmayla özdeşleştirenlere akıl fikir diliyorum lütfen araştırın o kadar okudum yoktu böyle şeyler bu siyasal ılımlı islam saçmalıkları amerikanın oyunudur erbakan da bu oyuna hizmet etmiştir bizi esas kültümüzden uzaklaştırıp araplaştırma ve geri bırakma oyunlarıdır ne yazıkki herkes te bu oyuna alet olmuştur [ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 15:30 tarihinde, Milamber tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 türban baş örtüsü farklı şeyler işte..benim annem de başörtüsü takıyor ordu evi dahil her yere rahat rahat girebiliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 bittiniz olm. sokakta başı açık dolaşanı hapse atcaz. hahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 pardon taşlayarak öldürcez. hapis nedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 said: Hala anlamayanlar var. Başörtüsüne diil lafımız, onu yaşlı teyzeler de takıyo. Ama başörtüsünü siyasi amaç için takmayan (ki normal olanı yapan) insanlar eve, okula ya da başka bi yere gireceği zaman çıkarıyolar. Çünkü amaçları belli; dökülen saçlarını bi arada tutmak, güneşten korunmak, saçlarını gizlemek, vs. Lafımız türbana. Bu siyasi bi sembol. Hem ister başörtüsü olsun, ister türban; devlet dairesine girerken bunlar çıkar. Türban siyasi sembol olduğu için, başörtüsü de az yukarda açıkladığım nedenler dolayısıyla. Ya sen ne sacmalıyorsun,senin çevrendekileri bilmem ama benim çevremdekiler inançları için takıyorlar,aynı şekilde takmayanlada inançları için takmıyorlar. herkes dinini istediği gibi yaşar,kimse kimseye karışamaz.Ayrıca başörtüsü takanınmı,götünü açanınmı cennete gideceğide hiç belli olmaz.ama rafat bırakın insanları. Yaptınız yobazlığın alası, siyasi sembolmüş.sembolse sembol kardeşim. niye kurunun yanında yaşıda yakıyorsunuz. yani bunun bütün kürtleri pkk yla özdeşleştirmekten bir farkı yok. benim nişanlımda kürt,büyük dedeside çanakkalede yatıyor.senden benden çok sever vatanınıda.şimdi ne yapalım, bu vatan bizim defolmu diyelim. Vazgeçin artık yaa,lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar