Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar sorunu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya deli olcam bilgisayarım (laptop) oyun oynarken kendi kendini resetliyor. Mavi bir ekranda bir sürü anlamsız yazılar çıkıyor önce daha sonra resetleniyor. ÇÖzüm bilen var mı ?
Mesaj tarihi:
çok büyük ihtimalle yazılım kaynaklı bir sorundur. bir çok kere başıma geldi (büyük çoğunluğu çalışan servislerle alakalıydı).

eğer sorun olmayacaksa sistemini yeniden kurmanı öneririm.
Mesaj tarihi:
bilgisayarım> özellikler> gelişmiş> başlangıç ve kurtarma ayarlar> otamatik yeniden başlattaki ticki kaldır
direk restart ı önlemek için
ısınınca hata vermeden direk kapanıyor ya da resetleniyor.

[ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 22:19 tarihinde, EarS tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
sorun ekran kartıyla ilgili bunu anladım o reset sırasında kısıtlı almancamla :D:D bir şeyleri deactive et diyordu ama neyi anlamadım :S . Update etsem sürücüyü sorun gidermi ? nvidia geforce 2 kart
Mesaj tarihi:
dostum sorun şudur ;

o mavi ekran dediğin şey fiziksel hatadır. yani kısacası senin yüklediğin yazılımdan kaynaklanıyor. nedir bunlar ? driver en basiti. yüklemiş olduğun driver, windows ile çakışmasından dolayı hata verip kapanıyordur.

sorunu çözme yöntemin ise ;

driverlaron son güncellenmiş halini indirmen lazım
Mesaj tarihi:
Eğer devam ederse bir bilgisayarcıya götür. Belki fanların tozlanmıştır. Aşırı ısınmadan dolayı yapıyor olabilir. Özellikle oyunlarda yapıyorsa Ekran kartı ısınıyordur.

Birde MAvi ekran yazılım sorunu değildirki sadece. Ram'in bozuksada mavi ekran görürsün. HDD'de fiziksel bozukluk varsada mavi ekran görürsün. Önemli olan mavi ekranın içöeriğinde yazanlar.
  • Yeni Oluştur...