Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop Tavsiye

olorin84

Öne çıkan mesajlar

toshiba alma, dell veya paran çoksa sony tavsiye ederim.

tabii hafif olsun hep yanımda mı taşıycam diyosun
yoksa
her oyunu çalıştırsın ama ağır olsa da farketmez mi diyosun
eğer ikisini de istiyosan 2500$ gözden çıkarman lazım.?

laptop'u kullanma amacın ne olucak ?

oyun ?
autocad ?
photoshop ?
vs. ?
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi oncelikli amac yukseklisans tezi yazıcm ama ben oyun oynayan bi kişiliğim o yuzden agır olsun ama performanslı oolsun örnek vermek gerekirse biraz baktım piyasaya 1500 ytl lik bi lap top ile 2500 ytl lik bi laptor arasında performans farkı yok 2 side 1024 2 sindede 256 mb gfx var 2 sininde işlemci ve ana kartı aynı benim aradıım 2048 mb ram 512 mb gfx
gibi ama bunları göremedim.

birde şöle birşey var bi laptop begendim dellin ama ram yukseltilebilir diyor alırken fiyat farkı verip 2048 taktırabilirim değil mi ?

önerileriniz için teşekürler anlıyacagınız oyun agırlıklı bi makina oluck

[ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 11:47 tarihinde, olorin84 tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

turkiye`de bulabilir misin bilmiyorum. fsc lifebook serisi muhtesem aletler uretir, amilo serisi boktandir ancak yeni cikan Xi serisinin ozellikleri ve fiyati harika.
http://www.fujitsu-siemens.com/home/products/notebooks/amilo_xi_1546.html

[ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 12:19 tarihinde, rahatsiz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

aquila, kertenkel toshiba almayın demişsiniz de, toshiba'nın ne kötü tarafını gördünüz?

onlarıda söyleyin baride bilelim. benim evde 2 tane toshiba var hepsi birer harika, hatta hayatım boyunca aldıgım laptoplar arasında en iyi laptop toshiba diyebilirim (vaio bile kullandım ona göre söylüyorum)

ayrıca kesinlikle dell almayın, servis türkiye'de sıfır, sorunlu makinalar.
hp falanda düşünmeyin..

ya sony yada toshiba..
Sosyal ağlarda paylaş

dizayni sakat toshibamin, hayvan gibi toz biriktiriyo heat sinkte, bi zaman sonra alet cilginlar gibi isinmaya basliyo ve kendi kendini kapatmaya basliyo. speakerda elektriksel bir dava var, bazen dokununca resetliyo aleti, simdilik aklima bunlar geldi, ha bide aldiktan bi sene sonra filan hdd yattara oldu. nette arastir hocam bi tek patiye bakip karar verme, belki bana bozuk alet geldi ya da sadece bu model boyle, ama genelde sikayet var toshibadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Dell'lerin parçalarının farklı olma sorunu var. Mesela aynı model Dell'lerin birinin cd-rom'u Pioneer olurken biri LG olabiliyor. Bunun nedeni Dell'lerin Çin'de farklı fabrikalarda montaj edilmeleri.
Sony ve Toshiba'lar kalitelidir ama pahalıdır. Fiyat/performans olarak ben HP öneririm. Biraz daha ucuz olsun diyorsan Acer da fazla sorun çıkarmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Performans için yerli markalara yöneleceksin çünkü diğerlerinin fiyatı pahalı gelir.Casper Nirvana al Intel Core Duo T7200 ve 4MB L2 cashe'i var.Fiyatı da 2054 YTL daha ucuza zor bulursun.http://www.casperstore.net/pinfo.asp?pid=505 Bir incele istersen.Kardeşim kullanıyor bir sorunu yok ve makine nerdeyse günde ortalama 20 saat açık.

[ Mesaj 08 Mayıs 2007, Salı - 15:54 tarihinde, Odrin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
laptop alırken teknik servis desteğinin ne kadar iyi olduğunu araştırarak alın derim ben. mesela hp pavilion ürünleri son kullanıcı için bir sürü sorun çıkarabilip hiçbir destek sağlayamazken, hp compaq serisinin sorun çıkarma/teknik yardım özellikleri gayet başarılı =)
tavsiye etmediğim markalar var: fujitsu siemens, asus, casper vs(turevi yan sanayii tipi ürünler)

dell, hp compaq, ibm... bunlara bak laptop alacaksan eğer.

(not: bende de pavilion dv6185t var, gayet memnunum ama her laptop'un sorunu olan ısınma sorunu bunda da var. kendi kendini kapayabiliyor makine uzun süreli çalışmalar sonrasında. =) )

[ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 01:24 tarihinde, Sacros tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...