Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Waffle öğretisi yazsın biri


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bizim yaptığımız waffle tarifi şöyleydi.

Yarım litre (yarım kilo) süt
2 yumurta
1 poşet (5 gr) vanilin
1 poşet (10 gr) kabartma tozu
Yarım bardak zeytinyağı veya tereyağ
1 kaşık şeker
1 çay kaşığı tuz
2 bardak un

bunları bir kapta, yoğun bir kıvama gelince kadar karıştırıyorsun.
Hatta bir gün buzdolabında beklerse, daha tatlandığı söyleniyor.

çükülat kreması dediğin şey nedir bilmiyorum.
belki erimiş çikolata kastediyorsundur.
onu yapmak için ise,
benim bildiğim kadarıyla,
bir tencere içinde su kaynatıyorsun, içine bir kase içinde çikolata koyuyorsun. Kase suyun üstünde yüzdüğü sürece, içindeki çikolata eriycek ve sıvı bir kıvama gelicek.

Ama bununla uğraşmak yerine, üstüne hazır çikolata soslarını alıp dökebilirsin (marketlerde dondurma kısmında bulunur genelde). Ballı da çok güzel oluyor, ben hep ballı yiyorum.

[ Mesaj 21 Nisan 2007, Cumartesi - 18:47 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
pekmez ile waffle'ın ne alakası var hehehehe.
pekmez ekşi bir tadı var, türk yemeklerinde kullanılıyor, avrupada yendiğini bile sanmıyorum.

bir not:
bir bardak 250gr diye düşünürsek,
bir bardak un koymamız gerekli, 2 bardak değil.
Mesaj tarihi:
said:
biliorum o şişedekileri de o dondurma üstü fln kullanılıyor daha çok benim bildiğim. bu wafflecılarda bıçakla sürüolar hani onu soruom

e tarif ettim ya onu
Mesaj tarihi:
çükülat kreması nedir ya bildiğin çukulata işte. eritirsen sulu olur eritmessen katı. ille de wafflecıdaki gibi mi olacak sonucta cukulata işte bu. ama senin derdin waffle falan değil ben anladım onu.
×
×
  • Yeni Oluştur...