Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Malatyadaki Olayın Otopsi Raporları

Misafir Guest

Öne çıkan mesajlar

bu olaylar böle şeyleri yapanların problemi degil, tamamiyle islam aleminin problemi. daha islam cemiyetleri birbirleri arasında anlaşamıyorki (şii-sünni vs.)birlik olup bu olayları ortadan kaldırsınlar.yapılamıyacak birşey degil kocaman bir islam toplulugu var dünyada..5 taş oynuyorlar bu islam ülkeri toplantılarında sanırım.

bu olaylar git gide artacaktır, müslümanlarıda yoketmeye yemin etmiş batı medeniyetlerine davetiye işte
Sosyal ağlarda paylaş

y abu işleri yapanların islamiyetle falan alakası yok
Baştan söyleleyim ateisttim bende yanlış çarptırılmalar yapmayın.

Bu dangalaklar kutsal saydıkları kitabı bile okumamış okumuşsalarsa ki sanmıyorum çarptırılmış versiyonunu okumuştur. Semavi dinlerin hiçbiri böyle bir manyaklığı kaldırmaz.

Çarptırılmış beyinler bu elemanlar, çok güzelde kukla oluyorlar. Dünyada zaten islamı karalama kampanyası var güzelde sürüyor. Bu cahillerde onların ekmeğine yağ sürüyorlar. Benim bildiğim islamıyet (sen ne bilirsinde diyebilirsiniz doğaldır) bunları amaçlamaz. Türkiyenin %95'i müslüman ise bunların %90 da müslümanlığı başka taraflarından anlamış tiplerden oluşuyor,cahillik rezalet tarikar gibi şeylerin içinde müslümanız diyorlar.

[ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 01:27 tarihinde, SenariouS tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya herkes biliyor yapılanların islamiyetle bir alakası olmadığını. Fakat şunuda biliyor ki Müslümanım diyenlerin %80'i bu rezillikleri yapıyor. İstediğiniz kadar "abi alakası yok ki islam ile" desenizde öyle gözükmeyecek. Bu insanlar temizlenmediği sürece islam dini bu şekilde anılacak. Bişey yapamazsınız bununla ilgili.

Sanki diğer dinlerde aynı kitleden yok? Hristiyanlarda da bolcana mevcut falan. Ama işte fark insan haklarının uygulanmasıyla ortaya çıkıyor. İslam devletlerinde veya islam'ın çoğunlukta olduğu ülkere bir bakın. Yasalar ne kadar işliyor, insan hakları ne kadar ön planda. E meydanı boş bulan aşırıcılarda milletin beynini yıkayarak kendi hükümlerini oluşturmaya, kendi "islam"larını oluşturmaya çalışıyor.

Batıda meydan boş değil, burda boş. Fark burdan çıkıyor.

Şimdi diyorsunuz ki islam dininde bir reform yapılsa sorunlar kalkar. Evet kalkabilir ama bu ne yazık ki olmayacak. Kim bundan sonra bu aklı evvelleri doğru yola getirebilir? Kim bu yozlaşmış islamcıları temizleyebilir? Böyle birşey olanaksız gibi bişey bu devirde.

Ve korkarım ki gün geçtikçe durum dahada kötüye gidecek.
Sosyal ağlarda paylaş

reform yapmaktan kasıt nedir yani,onu tam anlamadım.
her şarta hitap edecek bir kitap ki çok islam alimi var mısır'da,iran'da,türkiye'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde güncel yorumlar yapabilen.

en güncel ve çağdaş dindir hatta islam,çağdaşlıktan ne anladığımıza da bağlı gerçi.
Sosyal ağlarda paylaş

kuran da reform zor. Yani değişmemişliği ile bilindiğinden (bu şii sunni mezhepleri ne öyleyse diye sorunca farklı yorumlama demiyorlarmı kıl oluyorum) reform biraz kasar. Bide pek çok kişinin işine geliyor kadınları kapanmaya zorlayan zihmiyet 14-15 yaşındaki kızlarla evlenmeyi yasaklamıyor nedense. İyice çarptırılmış olaylar doğuda...
Sosyal ağlarda paylaş

E tabiki... İşlerine geldiği için yeniliklere, insan haklarına, modern hayata karşılar. Kendi krallığını kurmuş adam niye karşısında akıllı, sorgulayan adam istesin ki. Oturmuş emir veriyor, insanlarda koşup yapıyor. Millet bu hocalara falan tapıyor. Niye değişsin, değiştirsin sistemi. Çürümüş bir kere artık sistem.

En modern dinin halini görüyoruz bu arada. Afrikalılar daha modern.
Sosyal ağlarda paylaş

Değişmez kurallara sahip, var olan yapıyı korumaya yönelik tutumu olan hiçbi dinin çağdaş olabileceğini sanmıyorum ben. Bu konuda en katı din belki de islam. O yüzden bikaç senedir aklımdadır, bi reform da islama gerekmez mi diye düşünürüm.
Ha bi de, şimdiki islam Hz. Muhammed'in zamanındaki islamsa ben de Lukunku'yum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ataturk un guzel bir lafi vardir

"Islam en son din olarak saglam temellere sahip ve kusursuzdur ancak yuzyillar boyunca o temelin ustune yapilan bina curuk ve kasvetlidir ve islamin gercek halini yansitmamaktadir aksine onu cirkinligi ile ortmektedir" gibin bisey

Bundan daha iyi ifade edilemezmiş gerçekten
Sosyal ağlarda paylaş

daesu haklısın, bu islam aleminin sorunu. islamı temsil eden ve insanlara sesini duyurabilen herhangi bir kuruluş yok. en yakını islam konferansı örgütü ki, o dahi pek cılız.

islam aleminin tek bir çatı altında toplanması olayına halifelik diyoruz biz. şu anda olmayan bir kurum (aslında tbmmnin halifelik yetkisi var güya ama aktif hale getirilse bile kimsenin takacağını sanmam). müslümanların anarşik yapısı batı devletlerinin işine geliyor, yeni bir yapılanma zor.

fedaykin "Başkasını herhangi bir sebepten öldürmek haksızdır demek bu kadar mı zor?" demişsin. çok çok naif olmadığın sürece zor evet. veya hayatta kalmak istiyosan zor.

şu kadar harika bir ceza sistemi başka hiçbir yerde yok:
senin ailenden biri öldürülüyor. sana savcı diyor ki, istersen kısas ister, adamı öldürürsün, istersen fidye karşılığı serbest bırakırsın. tercih senin.

bunları diyip kaçıyorum ben. yakalayana aşkolsun.
Sosyal ağlarda paylaş

21. yy da hala din için savaşlar yapılmasını insanların öldürülmesini anlayamıyorum yaa... Artık biraz ilerlesek çok süper olcak . Bu dediklerim tüm dünya için geçerli artık bu dindi bilmemneydi saçmalıklarını bırakmalıyız bence. Herkesin dini kendine git neye inanıosan napiosan yap başkalarının haklarına tecavüz etme...

Marx çok süper bişe demiş ztn ;

''din toplumların afyonudur! ''
Sosyal ağlarda paylaş

laikliğin tanımını da mı yeniden yapıyorsunuz? laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır."Dinen Laik" diye bir kavram yoktur devletler laik olur insanlar değil.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaş lütfen olaya nekadar tuhaf olduguna değil olayın heryerde yaşandıgına bakın

almanda müslümanlar evlerinde yakılıyorlar ve halen olan bir olay

amerikada siyah beyaz ayrımı var

ve Güney kore ile kuzey kore arasında insanları cani bir şekilde parçalıyabilecek bir düşünce var...

arkadaşlar demek istedigim herşeyin ve her yerin kendine ait bir düzeni
bu yüzden bu düzene inan insanlar ve bu düzene sahip çıkmak isteyen insanlar olucak
en basit örnegi halen ırakta yaşanıyor ...

neden bu olay bizde olunca bu kadar yadırgıyoruz...

çok güzel bir laf var Müslüman Mahallesinde Salyangoz Satılmaz...

biraz düşünün bir insanın evine gittiniz ve karısına kızana asıldınız ev sahibi olan insan size ne gibi bir ceza vermeli

aynı olay malatyada oldu malatyada yaşayan insanların dinlerine göreneklerine örf ve adetlerine sarkıntılık yapılmıştır ...

lütfen arkadaş bu ölen insanları savunan insanların basın açıklamarı bir okuyun bir dinleyin ... sonra yazın
Sosyal ağlarda paylaş

Hasta düşünceler dünyada var diye içimizdekileri normal mi kabul edeceğiz? Senin gibi düşünen insanlardı o caniler de keşke aralarında olsaydın.Ne demek dinlerine sarkıntılık edilmiş o insanlar kendi dinlerini tanıtmaya çalışıyorlar senin dinin MÜKEMMELSE zaten başarı elde edebilirler mi? Edemezler diyosan bu psikopat düşüncenin sebebi ne? hadi herşeyi geçtim kimsenin kimseye saatlerce işkence yapmaya ve boğazlamaya hakkı yoktur sen vardır diyorsan otur insanlığını sorgula bence
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bizsiziarariz
üye § 25 Nisan 2007, Çarşamba - 22:38 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

Hasta düşünceler dünyada var diye içimizdekileri normal mi kabul edeceğiz? Senin gibi düşünen insanlardı o caniler de keşke aralarında olsaydın.Ne demek dinlerine sarkıntılık edilmiş o insanlar kendi dinlerini tanıtmaya çalışıyorlar senin dinin MÜKEMMELSE zaten başarı elde edebilirler mi? Edemezler diyosan bu psikopat düşüncenin sebebi ne? hadi herşeyi geçtim kimsenin kimseye saatlerce işkence yapmaya ve boğazlamaya hakkı yoktur sen vardır diyorsan otur insanlığını sorgula bence

sorun orda bizde aynı şeyi yaptıgımız da onların içinde onlarda bizi yakıyor almanya örnegini verdim...

yani bu olay insanların kendileri için deyerli gördükleri şeylerle ilgili arkadaşım yani olaylara insani boyutun dışında millet ve değer kavramları olarak bakın
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...