Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nimet Çubukçu mu?

A-R-E-S

Öne çıkan mesajlar

Akepe'nin yeni sürpriz Nimet Çubukçu,az önce cnntürk'te gördüm,akepe devlet bakanı Nimet Çubukçu'yu Cumhurbaşkanlığına aday gösterebilirmiş.Gerilen ortamı yumuşatmak ve biraz daha kafaları karıştırmak için bilgi kirliliği yaratmak istiyorlar kanımca...

[ Mesaj 20 Nisan 2007, Cuma - 17:19 tarihinde, A-R-E-S tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

önce kukla cumhurbaşkanı...

buna inanmak kusura bakmayın ama saflıktan başka birşey değildir. devletin zirvesine oturmuş bir insanın kendisinden daha alt mevkilerdeki görevlerdeki kişilerin kuklası olabilmesi hiçbir şartta mümkün değildir. bir kişinin cumhurbaşkanı olduktan sonra hiçkimseyle göbekbağı kalmaz. kabineden dışlanma korkusu, sonraki seçimlerde listeye girememe korkusu gibi zayıflıklara sahip olmayan birini hangi güçle yukarıdan ipleri sallayarak idare edebilir ki bir parti lideri?

ha derseniz ki rte cumhurbaşkanı olur ve partinin başına kendi ağırlığını koyabileceği birinin geçmesini sağlar... bir dereceye kadar kabul edilebilir bir iddia. ancak pratikte bunun da oluru yok. iç kurallar gereği (kastettiğim parti içi yetkiler) yaptırıma tabi tutamayacağı bir insanı ne dereceye kadar idare edebilir rte? bunu özal denedi, bulunabilecek en mülayim insan bulundu parti için. ama o da çekirgenin 3. sıçrayışındaki vaziyetine döndü. özal, kendi örgütü içinde rte'den daha mı az liderlik gücüne sahipti? kesinlikle hayır. özal'dan sonra 2. bir isimden bile bahsedilmezdi dönemin anap'ı içinde. buna rağmen çalışmadı bu plan. tabi, rte "bir kez daha denemekten zarar gelmez" deyip idare edebileceğini düşündüğü bir ismi parti başına koyarak cumhurbaşkanlığı koltuğuna çıkmayı planlıyor diye düşünebiliriz. ama hevesi kursağında kalır. tıpkı özal örneğinde olduğu gibi.

tabi işin insani yönü de var. gurur bakımından en pasif durumdaki insan bile gönüllü olarak birilerinin kuklası olmaz. örgüt hiyerarşileri içindeki, üstlere şirin görünüp kendisiyle aynı basamakta duranlardan bir basamak üste çıkabilme gayretini kuklalıkla karıştırmıyoruz tabi ki. bu, en küçük arkadaş gruplarından en organize kuruluşlara kadar böyle işleyen bir mekanizma. bunu tasvip ettiğimi söylemiyorum, iğrenerek bahsediyorum bu durumdan ama vakıa bu. dediğim gibi bunun da kuklalıkla ilgisi yok. köprü, dayı ve ayı meseleleri.

ikinci olarak da nimet çubukçu...

şimdiki pozisyonuna erkek koymak uygun olmadığı için vs... yani buna söyleyebilecek hiçbir şeyim yok. 2 kere 2 kaç eder diye sorarsınız, cevap olarak taocu seks gelir. soruyu unutmak en iyisidir bu durumda.

nimet çubukçu vasıfsız denmiş. birisi için bunu söyleyebilmek için ciddi anlamda bilgi sahibi olmak gerekiyor o kişi hakkında. ne kadar tanıyorsunuz ki söylüyorsunuz bunu? ne yapıyor ki tanıyalım diyebilirsiniz tabi. siyasetçinin duyulur olmasının ölçüsü siyasetçinin sivri çıkışları ve ihalelerdeki katakullilerinin karmaşıklığına bağlı olduğu bir düzende bu hengamenin uzağındaki isimleri bilmemek gayet de normal bir durum. medyamızın gözlerinden öperim.

---

birkaç hafta önce başlığın birinde benim cumhurbaşkanı adayım olarak nimet çubukçu'yu söylemiştim. şaka olsun diye dememiştim bunu. nimet çubukçu, şimdiki şeriat gelecek ebemizi bilecek korkularına en uzak isimlerden biri. benim düşünceme göre anamuhalefetin bile destek olmasa da köstek olmayacağı isimlerden biri.

nimet çubukçu, akp'nin ciddi bir bölümünün olduğu gibi milli görüş çizgisinden gelip yükselmiş bir isim değil. ne akp dahilinde ne de dışarıda diyet borcu olduğu birileri var. cumhurbaşkanı olması halinde partisiyle arasına mesafeyi çok rahat koyabilecek birisi. köklü bir siyasetçi değil, daha önce de dedim son milletvekili seçimlerine kadar aktif olarak hukuk camiasında olan bir kişi. kaşarlanmış, pişkinleşmiş bir siyasetçinin cumhurbaşkanı olmasından daha çok tercih ederim açıkçası böyle birinin oraya oturmasını.

---

son olarak da nimet çubukçu'nun cumhurbaşkanı olmasını gerçekten isterdim ama bu ihtimal çok zayıf, gözünüz aydın. arzu ettiğiniz gibi sivri bir isim oraya gönderilecek ve kaos devam edecek gibi geliyor bana.

korkmayın malzeme bitmez.
Sosyal ağlarda paylaş

cumhurbaşkanlığı seçimi bizim ülkemizde kriz havasında gösterime girdi

rte krizi yönetmek olarak bahsetmişti bu süreçten
o açıdan yaptığı açıklamaların bir yere varması pek olası deil, bence seçimi önceden belli, açıklanana kadar en iyi nasıl oyalarım diyor, en büyük etken ekonomiyi gösteriyor bu tutuma
yapılanlar kendi içinde mantıklı ama beklemesi zevkli deil.

http://forum.paticik.com/konu.php?id=178928&syf=3 açılmışı var
Sosyal ağlarda paylaş

nerdenmi ogrendik vasifsiz oldugunu?

ugandada filanmi yasiyorsun sen?

cocuk yuvalari krizinde kendine bagli kurumalrdan bir haber oldugu cikti bakan bakanliga bagli kurumlari bilmiyor ve otorite kuramiyor

elestirildiginde zehil zemberek gazetecielre saldirmasini gectim olayi cozdum diye yaptigi basin toplantisinda

cocuk yuvalarindaki sorunu cozduk
her yuvada muhpirim var artik kimse karanlik isler ceviremiycek eki eki

seklidne bir aciklama yapti

onun disinda cok kritik bir konumda olamsina ragmen faliyet gosteremedi aksine zina yasagi yonundek iaciklamalariyla gundeme gelmeyi basardi

aile kanunu konusulurken kanuna birlikte yasiyan ciftlerin girmemesi konusunu soktu

muhalefet akp de imam nikahiyla yasiyan insanalr var diye sikayet etiiginde piskin piskin "ne yani chp dede emtresiyle yasiyan dolu vekil var" demistir

kendisi iyi bir vatandas olabilir iyi bir vekilde olabilir ancak iyi bir devletadami degildir (cunki kadindir gibi igrenc bir espri yapmayin ekieki :P)

ha illa akp den biri olucaksa nimet cubukcu en iyi secimdir
hirsiz takiyyeci veya gerici bir insan yerine vasifsiz bir insan gelsin daha iyidir

yanniz su bir gercektir
turkiye bir daha Ahmet Necdet Sezer gibi bir cumhurbaskanina zor kavusucaktir
kendisi Ataturk doneminden sonra cankayaya altin donemini yasatabilmis bir cumhurbaskanidir

kendisini burdan saygiyla aniyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

1 ay kadar önce Akşam gazetesi yazarı ve akademisyen, bu makama gerçekten çok yakışacak ve ülkenin imajını yükseklere çıkartabilecek bir isim atılmıştı ortaya.
Deniz Ülke Arıboğan

Madem huzursuzluk yaratmayacak bir kadın Cumhurbaşkanı seçilecek, o halde neden daha iyisi varken partili biri seçilecek diye ısrar edilsin ki? Kaldı ki bu partili hanım kendi görevinde bile yeteri kadar başarılı olmamamış ve Ana Muhalefet partisi başkanıyla eşi münasebetiyle papaz olup siyasi olarak ezik konuma düşmüştür.

Bu arada kuklalık bu partinin damarlarındaki kanda olan birşey. Ha yok diye iddia eden arkadaşa Gül'ün başbakanlık mevkini, RTE ye bırakmasını örnek gösterebilirim.

Şunu da eklemek istiyorum ki, Ben yönetilebilecek birisinin Cumhurbaşkanı seçileceğini ve 5 yıl sonra istifa ederek önümüzdeki hükümet döneminde -ki muhtemelen akp hükümeti olacak- RTE'nin cumhurbaşkanı seçileceğini düşünmekteyim.

Şu anda gündemde olan Cumhurbaşkanı adaylarından illa biri seçilecekse, (Köksal Toptan, Nimet Çubukçu, Mehmet Aydın, Beşir Atalay) Köksal Toptan'ın seçilmesini tercih ederim

Sosyal ağlarda paylaş

said:
yabancı dil bilen çağdaş bir siyasetçiye ne zaman kavuşucaz onu çok merak ediyorum. Sezer inde tek eksik yanı diğer ülke cumhurbaşkanlarıyla iyi bir dostluk kuramamasıydı. Tek ziyaret ettigi ülkeler diğer türk cumhuriyetleri.

Ben bunu bir eksiklik olarak görmüyorum,unutma ki Atatürk'te hiçbir yabancı gezi yapmamıştır,yabancı dil bilmediğinde mi hayır,çünkü herkes tıpış tıpış ayağına geldiği için..Sezer dil bilmiyor olabilir ama namusuyla şerefiyle görevini sonuna kadar yapmıştır,RTE'de yabancı dil bilmiyor ama maşallah yurda ara sıra uğruyor,ne zaman görsem dışarda...egemen bağış diye bir tip bulmuş paso arkasında çeviri tapıyor...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...