malik Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 ben nesi garip geldi onu anlamadım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 sporaktif program be tv 8 de pazar günleri yayınlanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 masti yanlış anlamışsın bi kere..orda hz muhammedi anan geziyle falan değil milli bayramla dini bir şeyi bütünleştirmenin saçmalığını yansıtıyordu o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 gecen Cumhuriyet Bayramında da bi belediye dua eden Atatürk resmi dagıtmıstı. herşeyi kendilerine göre yontmaya calısan bir zihniyet işte. dua etmek kötü birşeydir dien yok ama her şeyin içine zorlayarak dini bir unsur koymaya calısma zihniyetidir burda sorun olan. kaldı ki bi de buna cocukları alet etmek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 23 Nisan'da küçücük çocuklara böyle şeyler yaptırılıp dinle ilgili şeylere özendirilmesi hiç güzel birşey değil. Basitçe bütün toplumun kabul etmiş olduğu ahlak kurallarını öğretin şu çocuklara. Yıkamayın böyle minicik beyinleri din ile. Cumhuriyet'in din ile ne ilgisi var? Yazık etmişler yine. Cumhuriyetçi düşünceler aşılanacağına dini düşünceler mi aşılanacak şimdi küçücük çocuklara? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 arkasındaki art niyeti buldum, buraya gönderme yapılıyor laiklik elden gidiyor [spo]1. allah'ın yardımıyla 23 nisan cuma günü, cuma namazından sonra ankara'da büyük millet meclisi açılacaktır. 2. vatanın bağımsızlığı, yüksek halifelik ve saltanat makamının kurtarılması gibi çok önemli vazifeleri olan meclisin açılış gününü, cumaya tesadüf ettirmekten maksat, o günün kutsallığından faydalanmak ve açılmadan önce sayın "milletvekilleriyle hacı bayram camii'nde cuma namazı kılmak, kuran ve namazın nurlarından faydalanmaktır. namazdan sonra peygamberimiz (sav)'in sakalı ve sancağı el üstünde olduğu halde meclis binasına gidilecektir. camiden buraya kadar olan merasim için kolordu komutanlığı'nca özel olarak askeri tertibat alınacaktır. 3. o günün kutsallığını güçlendirmek için bugünden başlayarak valiliklerde, vali beyefendinin düzenlemesiyle hatim indirilecek, muhayiri şerif okunacaktır. hatmin son kısımları cuma namazından sonra meclis binası önünde tamamlanacaktır. 4. kutsal ve yaralı vatanımızın her köşesinde aynı biçimde bugünden başlanarak muhari ve hatm-i şerif okutularak cuma günü ezandan önce selavat verilecek ve hutbede halife padişahımızın adı söylenirken, padişahımızın ve topraklarımızın bir an önce kurtuluşu ve mutluluğa erişmesi için dua edilecektir. cuma namazı kılındıktan sonra hatim duası yapılarak yüce halifelik ve saltanat makamının ve bütün yurdun kurtulması uğrundaki milli çalışmaların kutsallığı ve milletin her bireyinin kendi temsilcilerinden oluşan büyük millet meclisi'nin vereceği vatan görevlerini yerine getirmesine ilişkin vaazlar verilecektir. sonunda halife ve padişahımızın, din ve devletimizin, vatan ve milletimizin kurtuluşu, mutluluğu ve bağımsızlığı için dua edilecektir. bu dini ve vatani törenin arkasından camilerden çıkıldıktan sonra bütün yurtta hükümet konaklarına gelinerek meclisin açılmasından dolayı kutlama yapılacaktır. her tarafta cuma namazından önce mevlid-i şerif okunacaktır. 5. yüce allah'tan tam başarı dileriz." mustafa kemal atatürk - 21 nisan 1920 tbmm açılış bildirgesi'nden.[/spo] "23 nisan'da yapılamayacak yarışmalardandır. zira dindarlara 23 nisan haramdır. mesela 23 nisan'da çocuklar arasında bir futbol turnuvası düzenleyebilirsiniz. ya da şarkı yarışması da olabilir. zira 23 nisan futbolsever ve musikişinas ailelerin çocuklarına atfedilmiş bir bayramdır. mütedeyyin ailelerin çocukları o gün evlerine kapatılır, kimse onlarla konuşmaz, selam verse alınmaz, yasaktır." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 23 nisan günü kimin tekelinde ? istedikleri günde isteninen şeyi kanunlar ve kurallar dahilinde yaparlar. 23 nisan da çinde birlmemne otelinde sex yarışması yapılsa istanbul çırağan otelinde sex partisi yapılsa bilmemne kanalında şifreli yayınla sunulsa kimin umrunda. ayrıca kutlu doğum hatası olduğğu için ister istemez denk gelebilir 22 nisan olsa arefesinde oldu denir 24 de olsa ardından hemen böyle yapıldı denir.Bok atmak bahane bulunmak istendimi herşey yapılır. ayrıca saçma sapan şu konu üstüne gidip kuranı ayaklar altına almaya teşeşbbüs etmeyiniz sakın. forgiverın verdiği atatürke ait şeyide bugün x milletvekili söyleseydi ne olurdu bilemiyorum tabi. Ha Atatürk olunca işin içinde sesinizi çıkaramassınız dimi. ama yok siz yine atatürkün bu yönünü deil size gerekli olan yönlerini çekin çıkarın bravo size. Ben heralde aranızda hem dinine hemde laiklige demokratikliğe atatürk ilkelerine uyan ve sorun yaşamayan tek insanım.Zaaflarınızla yapamadıklarınızı kötüleyerek bi yere ulaşamassınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 14 nisan mitingi rahatsızlığı 23 nisan da Kuran okuma yarışması yapılması rahatsızlığı fark var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 ramazan bayramında christmass kutlanmasına kimse kızıyomu bu ülkede? millet oruç tutarken şapır şapır yemek yiyene kim kızıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Ramazan Bayramı ve Christmas, ikiside dini bayramdır. İkisinede kimse karışamaz. Ne bir müslüman bir hrsitiyana "dini bayramını kutlama" diyebilir ne de bir hristiyan bir müslümana "dini bayramını kutlama" diyebilir. verdiğin örnek çok yersiz, kusura bakma. Christmas kutlanması zaten bu tartışmanın dışında bir şey. [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 14:47 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 14:47 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 yılbaşı da bunu içine dahil .Dini bir bayramda halkın hassasiyetini umursamıyım sabahlara kadar içki içmekte rahatsa insanlar bundada diğer taraf rahattır bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 forgiver, senin mantığınla yapılan tarih analizi yüzünden adam akıllı objektif tarihçilik tekniği oturmuyor dünyada, biliyorsun değil mi? O dönemde öyle bir açıklama olmadan açılmaya kalkışılacak bir meclisin hiçbir şekilde dayanamayacağını, "din karşıtı" diye halkın desteğini alamayacağını; bu nedenle öyle bir bildirge ile açılması gerektiğini düşünemiyosun sanırım? Ya da görmezden geliyorsun, bilemem. 87 yıl öncesinin olayını bugünün toplumsal koşulları ile analiz etmeyin. Yamulursunuz boşu boşuna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 şimdi şöyle birşey var eğerki bu olay her sene yapılırken bu sene tamamen tesadüf eseri denk geliyorsa bir sorun yok. ama ben bunun tesadüf olduğuna inanmıyorum. tesadüf olsa her sene 23 Nisan'ın kutlandığı yerde 23 Nisan kutlamalarının yerini alamazdı bu yarışma. bunu yapanların 23 Nisan'ı bu şekilde kutlamaya çalıştıkları fikri geliyor insanların aklına doğal olarak. yılbaşı ramazan oruç içki terimleriyle ne alakası var bunun? oruç tutan birinin önüne gelip şappur şupur yemek yiyen mmmm diyen bi adam öküzdür insan değil, ama diyorsan ki ben oruç tutuyorum siz içki içmeyin yemek yemeyin bu da öküzlüktür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TRA_GS Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 geçen sene 23 nisanda eşşek kadar olmuş imam hatipliyi çocuk bayramı die meclise çıkarırlar bu sene kuran okuma yarışması yaparlar bazıları hala bunları anlamaz geri kafalılıkmı aptallıkmı anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Atatürk takiye mi yapıyordu yani, zaugna verilen bir örnek o, mesela önceden türkçe ezan vardı şimdi yok, önceden meclis öle açılıyordu şimdi farklı açılıyor filan şartlar değiştirmiş bir çok şeyi, tarihten bir parça spo içersindeki yer o deil de ister x günü, ister y günü, yasak olmayan z eyleminin yapılmasınından rahatsızlık duymak bunu günümüzün hangi güncelliği ile açıklayabilrsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 cemad zaten kimse ben oruç tutuyorum içki içme demiyor. zaten kimse içenlere karısmıyorsa diyorum ki burdan anladıgın gibi herkes serbest istedigini yapabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 @zaugna:objektif tarihçilik ütopya bir yerde bence,konuyla pek alakalı değil ama görüşümü söyleyeyim. sonuçta kazanan tarafın tarihi yazacağını biliyoruz. 87 yıl öncesine göre yorumlamayın dersen,atatürk'ün bu sözleri ne amaçla sölediğini de açıklaman gerekir. evet niye söylemiştir bunu irdeleyelim. halkı mı kandıracak,gerçekten buna inanıyor mu ya da ?ya da nedir başka seçenek ? eğer inanıyorsa ki ben böyle düşünüyorum,kemalizmle atatürkçülüğün arasındaki farkın dağlar olduğu sonucuna varırız. bir şeyin esasının arkasına sığınan ve radikalleşen çoğu düşüncede zaten biz bunu görüyoruz,islamiyettede bu var,kişisel bilumum çıkar ve bunun sonucu istismarın neticeleri bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Bunu savunanların zaten nasıl niyetli insanlar oldugu belli. Bu yarışmayı kasti gerginlik olsun diye 23 nisana koydukları ortada 1 gün sonraya konulamaz mı yani? gülünç olmayın. Ayrıca küçücük çocuklara arapça Kur'an okutup yarıştırmak neden önemli olan o kitabı anlamak degil midir? Ha bide niye böyle birşeyi şova dökmek lazım bunun yarışması mı olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 said: cemad zaten kimse ben oruç tutuyorum içki içme demiyor. zaten kimse içenlere karısmıyorsa diyorum ki burdan anladıgın gibi herkes serbest istedigini yapabilir.ben onu genel manada söyledim yani bu tür şeyler serbest isteyen sitediğini yapabilir katılıyorum. isteyen kuran okuma yarışması da düzenleyebilir benim bunla bir sorunum yok. benim burada rahatsız olduğum normalde geleneksel olarak 23 Nisan kutlaması yapılan biyerde kuran okuma yarışması yapılması. Tesadüfse bi sorunu yok ama bana pek tesadüf gibi gelmiyor. Yok bu sene orada zaten 23 Nisan kutlaması yapılmayacaktıysa bunu iptal edenlerden rahatsızlık duyarım, yarışmayı düzenleyenlerden değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Sözlükteki bi yazarın yazısı direk tüm hissettiklerimi ortaya koymuş paylaşmak isterim. ''sözlükteki gerçek demokratların ısrarla ama ısrarla "ne gariplik var bunda, parasını vermişler salonu kiralamışlar, cocuklar christmas mı kutlasınlar (sanki christmas kutlayan var), 23 nisan da allah'ın günü değil mi, meclis de dualarla açılmadı mı, siz dinsiz misiniz?" şeklinde yaklaştıkları ilginç tesadüf (!) tabi ki boyle bir olay laikliği, cumhuriyeti tehlikeye sokmuyor ama bu ve bunun gibi şeyler bir araya gelince veya gelmeye başlayınca bence düşünmek gerekiyor. butun bunlar alıştırmak, tepki ölçmek, biraz dürtmek ve kışkırtmak için yapılıyor.. adım adım başka şeylere yol açabilmek için, bazı şeyleri olağan hale getirmek için yapılıyor. bu organizasyon için, kutlu doğum haftasının 23 nisan'a denk gelmesi belki biraz hareket alanı sağlıyor gerçek demokrat arkadaşlarımıza. bu sayede insanlar "dinlerini yaşamasınlar mı" diyebiliyorlar, özgürlükten, haklardan dem vuruyorlar ve aslında haklılar da. ama gerçekten bu ve bunun gibi şeylerin kotu niyetle yapıldığına inanmıyorlarsa demokrat oldukları kadar da saflar veya onlar da kotu niyetliler. bu arada meclis de dualarla açılmadı mı demişler. curetlerini tebrik ederim, hayranlık duyuyorum. sen "yaptıkları yapacaklarının garantisi" olan bir adamın meclisi dualarla açmasını başka bir "yaptıkları yapacaklarının garantisi" olan bir adamın meclisi dualarla açmasını bir tutabiliyorsan gerçekten kötü niyetlisin, safsın veya hiç umursamıyorsun.'' burda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 haberin hürriyetten okduğum kısmı kadarıyla çocukların kuran okuması diye birşey yok. bildiğin her yaştan kişiler arasında olacak bir yarışma bu çocuklar arasındaysa çok büyük skandal zaten ama okadar da değildir heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Gıcıklık olsunda ne olursa olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 http://www.milliyet.com.tr/2007/03/20/guncel/axgun02.html bir de böyle bişey var yanında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horten Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Gün mü kalmadı arkadaşlar. Zaten ortam gergin, hızla kutuplamşaya gidiliyor ki allah muhafaza. 23 nisan çocuk bayramıdır. dokunmayın, ellemeyin. yirmi küsür yaşında çocuğu başkan yaptır, kuran okuma yarışması yaptır kimbilir seneye başka ne. Kimsenin kuran okumasına bişey diyeceğini sanmam ama onlar zamanlamayı ve tarzı öyle bi yapıyolarki sanki insanlar kuran okunmasına karşı çıkıyormuş, kuran' a karşı çıkılıyormuş gibi bir hava estiriyolar. gerek medyalarında gerek mecliste. bunların hepsi karasızlara olta. insanların tepki göstericeklerini bildiklerinden"işte bakın kuran okunmasına bile karşı bu dinsizler" imajı yaratmanın arapcası. Ortamı germekten baka neye hizmet allah aşkına... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Aynen dedigine katılıyorum sanki insanlar Kuran okumak kötü birşey diyomuşuz gibi algılamakta ısrar ediyor. Bunu kasti bugüne denk getirmek dini suistimal ederek gerginlik çıkarmaktan başka birşey degildir.Yoksa insanların Kuran okuyanlarla alıp veremedigi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar