Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

excuse me ve congratulations gibi kelimeler

Bone

Öne çıkan mesajlar

ingilizcede söylenmesi çok zor olan böyle kelimeler var.
geçen gün düşünüyordum, "birisine çarpsam ve aniden özür dilemem gerekse", herhalde bu kelimeleri söylerken saçmalayıp tükürükler saçmaya başlardım.
ya da birisine "tebrikler" demek istiyorsunuz, "konkuruculunz" diye bir laf çıkıcak ağzınızdan, rezil olacaksınız.

herhalde bu yüzden resmi dil olarak kaldı bunlar. günlük hayatta excuse me yerine sorry, congratulations yerine bravo deniyor.

yine de, genelde ingilizce konuşmam gereken bir okulda okuduğumdan, her gün bu tip kelimeleri söylemekten feci korkuyorum.
umarım başıma gelmez bu durum.

ingilizler neden bu kadar kasmışlar ki...

[ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 22:27 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Adam kaç topik açsa üstüne gidiyo millet. Ben mi yanlış anlıyorum, yoksa ortada herkesin bilip benim bilmediğim bi espri falan mı var?

Congratulations baya kasış bi kelime. Hatta Angry Video Game Nerd'ün bi incelemesi vardı, oyunun sonunda "CONGLATURATION!" yazısını görüp dumura uğruyodu. Süper bi videoydu sdf
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ben çok rahat söylüyorum valla bişey yok ki.

Kong - raç(uü) - leyşıns

eks - kyuuz - mii

kendini zorlayarak tabii ki söylenir, imkansız değil.
ancak benim kastettiğim günlük hayattaki konuşmalar.
böyle cümle arasında ekskyuzmi diyebilir misin hızlı şekilde?
insanın dili dolanıyor söylerken.
hele kongraçüleyşıns daha kafa karıştırıcı.

said:
Adam kaç topik açsa üstüne gidiyo millet. Ben mi yanlış anlıyorum, yoksa ortada herkesin bilip benim bilmediğim bi espri falan mı var?

yok ya, birkaç topic açtım beğenilmedi, o yüzden ne zaman topic açarsam eleştiriyorlar. olay o yani.
Sosyal ağlarda paylaş

hehe, lise hazırlığın sonunda, dallama bi şovumuz vardı, hazırlığın bitmesini kutlamak (neyini kutluyosun, ense yapmışsın koca sene, bitiyo diye kutluyosun sonra da of of) için düzenlenen. orda bi yarışmada ikinci sunucu gibi bişeydim, ödülü kazanana congratulations demem gerekiyodu.
- hocam congratulations nası söyleniyo?
+ kongra-cı(ü ile karışık ı ama)leyşınz diye, tekrarla
- kongra-cıleyşınz, aa çok kolaymış
+ :) .

sonra yarışma bitti, kazanana ödülünü verdim, congratulations demeyi unuttum, kimse de dememi beklemedi, o günden beri içimde kalmıştır, herkesin gratz dediği yerde, uzun uzun congratulations derim.

sonuç olarak congratulations'dan korkmayın, congratulations sizden korksun, behey bre.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...