Brigand Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Bazen tam bilgisayarı kapat'a tıkladıktan sonra birşey unuttuğum aklıma geliyor. O anda kapatma işlemini iptal etmek için bir kısayol filan yokmudur yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 ı-ıh kapat dedikten sonra geri çağırma şansın yok en azından normal yollarla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 tam emin değilim ama,hızlıca başlat-run> shutdown -a yazarsan durdurabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Tekrar aç :) En fazla 2 dk kaybın olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Ya o anda kapatmanın üzüntüsüyle ve hayal kırıklığı ile o düğmeye basıp 2 dakka geçirmek nasıl koyar var ya insana. Ben hiç açmam mesela direk bırakır, sonra yaparım. Çok aceleyse küfürler eşliğinde açarım ancak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 shutdown -a yapsan bile hizmetlerin yarısı kapanmış olur, allak bullak bir halde devam edersin. ayrıca hem mikro hem soft diye çok alay ettik, en ufak şeyi bile elli kere soruyor diye alay ettik (geri dönüşüm kutusuna attığın bir şeyi soruyor ya. en olmadı geri dönüşüm kutusundan geri alırsın di mi? amacı o değil mi zaten geri dönüşüm kutusunun?) ama lazımmış. yani bilgisayarı kapat diyince "bak kapatırım" demesi lazımmış. insanımız böyle severmiş aah ah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Aynen bende de öyle. Ama dark soul'un dediği güzel, deneyecem bidakine. Direk win+r sonra shutdown -a, umarım işe yarar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 mum_chamber, bişe sorup sormamasına gerek yok. Ama kapatırken iptal edebilmek mantıklı birşey. Sonuçta kapatırken 'kapatayım mı?' diye sorsa da ben evet derim, masaüstü gitmeye yakınken aklıma unuttuğum şeyler geliyor. Tabi böyle olunca kapat der demez sanisesinde çıkan bir soru kutucuğu bir işe yaramaz. Dediğin çok saçma birşey, umarım kendin de inanmamış ve sadece gırgır olarak yazmışsındır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 sadece gırgır olarak yazdım pek tabii ki. ama farkındasındır, ondan sonra da "yaa tamam diyoruz ama ondan sonra aklımıza geliyor" diyen insanlar çıkacaktır. onun sonu gelmez. onun sebebi de istemdışı, beyincik tarafından yönlendirilen harekettir. daha kapatma eylemi üzerine düşünmeden kapatma tuşuna basmaktan kaynaklanır. ben de yaparım ama mantıklı değildir ve bir çözümü yoktur. ki kendin oturup da bilgisayarı kapatmak için çok basit bir script yazabilirsin. hatta sen bilgisayar mühendisliği okumuyor muydun? yaz bir exe, hem uyarsın, hem geri saysın hem de üç takla atsın.. çok mu zor? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 private sub form load() bişiler bişiler:)) button1.caption="kapatiyom dikkat"; end sub private sub button1 click() bişiler bişiler Msgbox("kapatiyom_bak_son_şansin",1+32+256,"Cızzzz") end sub Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Müm'cüm hem mikro hem soft'un en büyük gerzekliği sorup sormaması değil, b.k varmis gibi her seferinde odagi oradan oraya atmasi ve bu arada sittin sene adam akilli shutdown -a yazamamak. Birak herseyi kapat en son benim ugrastigim programi kapat kardesim. Ne diye en once konsolu kapatiyorsun. Hep bir konsol acik tutuyorum mesela ben. Ha bir de hic anlamadigim sey cat diye birden bire restart etmesi. Engellesene kardesim baska bir programdan gelen yeniden baslatma emrini. Saniyorum ki s.k kafali anti-virus programimdan kaynakli ama beni germez. Engellesin. Deli oluyorum boyle cat diye is arasinda kapanmasina. Kisacasi sokayim bu mikrozortun her biseyine ... (oh bee) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 introducing batch file.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 son mesaj atan zopik görünüyordu dedim aha kesin microsofta laflar hazırlamıştır..ehah..aş artık kendini zopik bey =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Zaten kendimi aştığım için böyle açık seçik şekilde şikayet edip şusu kötü busu kötü diyebiliyorum Kutulu bey. Zira sizin gibi bilinçsiz bir kullanıcı değilim nihayetinde!! Hıh!! (vazgeç kutulu çenemle baş edemezsiniz :D ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 bence kendini tekrar ediyorsun..ekmeğini yediğin kapıya tükürüyorsun =) boneC'den farksızsın her yere opera rulz yazmak gibi bişi bu.. [ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 10:53 tarihinde, CthuLhu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Ben vindoz harici birşey rulz demiyorum ki, açıkça çok daha iyi alternatifler olduğunu düşünmekteyim ama yazılarımda vindoz kötü bak bu iyi demiyorum. Micros~1 beş para etmez yazılımlar üretiyor diyorum ve bu yazılımlar üzerinden para kazanmıyorum. Vindoz'un (mikrozortun) beni tatmin eden iki şeyi var. Biri excel (hayatlarında çıkardıkları en iyi yazılımdır muhtemelen), diğeri ise eğlence konusunda (oyunlar vs) işletim sistemleri arasında diğerlerine oranla daha geniş bir yelpazeye sahip olması ki bu da kendi başarısı değil, dünyanın büyük kısmının asıl nimetleri göremeyecek kadar odun olmasından dolayıdır zaten. Şanslılar yani. Bir işletim sistemini kurduktan sonra haftada bir ayda bir format atmak zorunda kalmazsın kutulu bey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 ben pcme hazirandan beri format atmadım hala taş gibi. edit: ayrıca tek yaptığım nod32 kurmak ve biraz daha bilinçli davranmak :) o senin sorunun zopikcim, kullanmayı bilecen ahah [ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 11:21 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 lol. msn'de yedigin laflarin intikami yerine mi geciyor bunlar pru. onunu don oyle oku, arkan donukken haliyle baska yerinden anliyorsun. ben yeterince bilincli kullaniciyim zaten. bilgisayara program kurmamakla bilincli kullanici olunmuyor, adam akilli ne yaptigini bilerek kullanmakla bilincli olunuyor. Hala iki sene once kurdugum isletim sistemini kullanmam da bunun sonucudur. Dahasi milyon kere 2. ya da 3. bir isletim sistemi kurup silmisligim vardir. Bunu yaparken zerre kadar veri kaybetmis degilim. Arada bir kac kere cok boktan sebeplerle su asigi oldugunuz sistem cokmustur ama her seferinde kurtarmisimdir cesitli yollarla. Hani bilgi, deneyim, bilinclilik diyorsak az bucuk geri tutun kendinizi kime laf carpittiginiza dikkat edin. Ama yine de diyorum ki madem bu vindoz ve mikrozort urunlerinin cogu son kullanici icin, madem bana hitap etmiyor son kullaniciya hic hic edemiyor. Mikrozort urunlerinin her bir seyini bir yerlere sokusturup ileri seviye calismak isteyenlere eziyet eden bir firmadir. Hic bi halt yok bu sistemde diyenlere var ama siz bilmiyorsunuz deyip olmayacak yere olmayacak sey koyan firmadir. Hani madem bu kadar bilgilisiniz bunlari da bilin ki iki satir yazarken komik durumlara dusmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 o şey gibi oldu yaw.. depremden kaçamazsınız! depremle yaşamayı bileceksiniz windowsdan kaçamazsınız! windowsla yaşamayı bileceksiniz. Windows'un çökememesi için antivirüslerle güvenlik duvarı güçlendirilmeli ve taşıyıcı olması için firewall eklenmeli (burada firewall dolgu duvar değil perde kabul ediliyor ve pi=pi alınıyor 3 falan değil yani) Windows'un çökmemesi için yerleri arada sırada bol bol (ms türkçesi örneği olsun bu arada sırada bol bol kalıbıda) defragla dezenfekte etmeliyiz. Dosyları sıkı sıkı backuplamalıyız.. Belli mi olur şişer patlar! vs vs.. yazamayacağım daha fazla geyik.. keza içim sıkıldı lam.. hocam şu windozun çalışan versiyonu çıkmadı mı hala! çocuk gibi peşinde koştur dur, onu yama bunu tıka!! yamaa yama yama tika tika tika.. der ve sizi roman havası ile uğurlarım.. ahaha.. kahvaltı etmem lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 windowsu savunmuyorum, bazen saçma abuk küçük sorunlar yüzünden çöktüğünü biliyorum. antivirüs kurmak hariç o dediklerinin hiçbirini de yapmadım. ayrıca ben öyle mi görünüyorum bilmem ama pcyi açıp oyun oynayıp kapatan biri değilim, öyle olsa bu dedikleriniz geçerli olabilirdi. sen bilinçliysen ben de bilinçli olabilirim, niye olamayacağımı söylüyorsun ki zopik? orada da ciddi olarak yazmadım onu, ben de senin bilgisayar kullanmayı iyi bildiğini biliyorum. ayrıca msn'den laf sokmadın sadece küfür ettin. asıl sana lol. [ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 12:04 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 racta'cım script derken batch demek istedim, bir türlü aklıma gelmedi. hay dilini öpeyim. düşündüm de parmağını öpeyim (ne sapıkça oldu di mi?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 ben laf sokmadım be sadece geyiq yaptım her zamanki gibi..Ayrıca ekmeğini yemekten kastım para kazanmak da değildi kullandığın ettiğin anlamındaydı,nimetinden faydalandığın yani..Bir de sana laflar hazırladım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar