Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dindar Cumhurbaşkanı Seçeceğiz

DoruK

Öne çıkan mesajlar

ahah 14. dalai lama yüksek dinarlığı sebebiyle TC cumhurbaşkanı seçildi.. dasaaa nın hazırlamış olduğu dindarometre de tam 378puan alan dalai lama, koltuğa layık olduğunu kanıtladı. Artık Türkiye Cumhuriyeti çanyaka tepesinden değil, Tibet'te bi tepeden yönetilecek. zati tibet hep tepelik.

söz sende mehmet ali..
Sosyal ağlarda paylaş

Evet konusmalar almış başını gitmiş, burada bir arkadaş yazısında demiş 5 sene önce yaptıgınız neyi yapamıyorsunuz ? Ayrıcana bu ülke de hala askerin sokulması gerektiğini savunanlar, bana çok garip geliyor, allahaşkına bir 1982 anayasasının orjinal halini gerekçeli bir biçimde okuyun. Bir Anayasanın amaçlarından biri bir yönetim akımını yok etmek olabilir mi? (1982 anayasasının bir amacı komünizm akımını silmek ve bu Kenan Evren in açıklamalarında da var, ki komünizmi de desteklemem)Demokrasi kültürünün oturmamasına Tayyip in bu dereceye gelmesine çanak tutan en büyük etkenlerden biri. Sen daha önceki yazımda da belirttiğim gibi demokrasi kültürünü oturtmayıp daha önceden seçim barajının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin meşru ama zalim gibi bir açıklamasına rağmen hala düşürmez isen, 1982 anayasasında hala cumhurbaşkanının yetkilerini bu kadar çok tutarsan, ancak faşist bir devlette olabilecek derecede sansüre baş kaldırmassan RTE gelir fakat Rte geldiği zaman hemde büyük bir seçmen kitlesiye asker vursun, şu olsun, bu olsun. Yok böyle birşey, olamazda. Olursa darbe RTE ye değil, hukuk devleti ilkelerine ve demokrasi kültürüne vurulacaktır.

[ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 22:55 tarihinde, Dregoth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlamadığım şey, neden askerimize köle muamelesi yaptığınız, TSK da bir kurum değil mi, onlar da bizim gibi insan değil mi bu ülkede, ve o kurumun en yetkili kişisi olarak genelkurmay başkanı kurumdakilerin siyasi/siyasi olmayan görüşlerini söyleyemez mi? askerin herhangi bir siyasi konuya müdahil olmasından sadece silahlı darbe fikrini mi çıkarıyorsunuz?

[ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 23:18 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ordunun görevi siyaset yapmak değil ülkeyi korumak bizde biraz daha farklı bi misyonu var diğer ülkelere göre laik cumhuriyeti korumak,Atatürk ilkelerinin devamını sağlamak gibi...Şuan konuşuyorsa ondan konuşuyor Büyükanıt farkettiysen şu olsun bu olsun demiyor siyaset yapmadan sadece olması gerekeni söyledi adam.
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye anayasasında ordu rejiminin baş koruyucularından biri olarak gösterilir.

ve secimler oncesi ekonomi politikasıydı,yolsuzluklarıydı değil devletin temel presiplerine uymadıkları için eleştirilen bir hükümetin döneminde ordunun bir açıklama yapması bana anormal gelmiyor.

[ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 23:28 tarihinde, DoGMeaT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

demek ki anormal bir durum söz konusu derim o zaman..

ayrıyeten, zaten siyasete karıştığı yok, adam, cumhurbaşkanı seçilecek kişi bizim de komutanımız olacak, komutanımızın şöyle böyle olmasını isteriz tarzı bir açıklama yapmış, ki bunun siyasetle dolaylı yoldan ilgisi olsa bile sonuçta askeri makamı da ilgilendirdiği için kendi alanında bir açıklama olmuş, gayet doğaldır, ayrıca karışmamış, fikrini belirtmiş.

bir de, Türkiye'de devrim meclisi ve devrim ordusu gerçeği belleklerden silinmediği sürece, avrupa dengi bir siyaset-ordu-demokrasi üçlüsü beklemeyin. Kaldı ki çoğu avrupa ülkesi demokrasiye bizim gibi tırnaklarıyla kazıyarak değil, halkın kararıyla gayet rahat koşullarda geçiş yapmıştır, ve bizden çok sonra sahip olmuştur..
Sosyal ağlarda paylaş

hmm ben izlemedim yine de kenan baba artık ağzını açmayıp çok beğendiğimiz resimlerini yapmaya devam etse fena olmayacak :) yaşlandı artık..

mesajı attıktan sonra gördüm yazdığını, evet aynı şeyi söylemişiz zaten..

[ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 23:37 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Dogmeat oradaki sembolik bir yasayı alıp bu kadar çevirmek ? Ona bakarsak Anayasa da Türkiye nin demokratik bir hukuk devleti olduğu yazıyor? Hemde bunun bir sürü demokratikleştirme yasası ve anayasa değişiklikleri çıkmamış 1982 halinde de yazdığını düşünürsen garip değil mi sencede ?
Sosyal ağlarda paylaş

gene anlasilmiyan soyle birsey var

diegr toplumlarda halk develti devlet ise orduyu kurar
askerler genellikle para ile filan toparlanir

Turklerde ise milattan onceden beri gelen ordu milelt kavrami vardir
Turklerin ortaasyadan kalkip buraya kadar gelebilmelerinin sebebide kesinlikle budur

Turklerde ordu halk i korurken halk da orduyu korur

ordu sirf silahla vatani koruyan guc degil turk halkinin gurur duydugu bir kurumdur anketlerde zaten en guvenilen kurum hep ordu cikar

ve en kritik nokta ise siyasiler yan gelip sevr i imzalarken askerler ayaklanip Turkiye Cumhuriyetini kurmustur

kuzey avrupa ulkelerinden veya amerikadan filan farkimiz budur
bizim toplumumuzda asker savasmak icin savas alanina atilan bir aletten cok daha ote biseydir

ABD de avrupada ailelerin okumuyan cocuklari veya bir baltaya sap olamamis cocuklari icin bir tercihi dir askeri okullar
Turkiyede ise tam tersine en iyi yetistirilmis caliskan ve en parlak gencleri alir ve turkiyede su anda sunulan en kaliteli ve modern egitimi verir harp okullari

Turk askeri ile falanca ulkenin askerini mukayyese edemessiniz o yuzden
bizde asker bambaska bir kavramdir

buna verilicek en buyuk ornek darbeler konusundadir
dunyanin felanca ulkesinde asker darbe yaparsa %93 bir oranla darbenin basindaki iktidara gelir ve olene veya devrilene kadar gitmez
Turkiyede ise asker darbeyi yapip mutlaka demokrasiye en kisa zamanda geri doner cunki askerin ulke guvenligi ve cikarlarindan baska dusundugu gundemi yoktur

ha Kenan Evren vardir o apayri bir olgudur
asker icindede sevilmez zaten kendisi
netekim 12 eylulde olan cirkin olaylardan ve alinan gerizekali kararlarin %90 indan kendisi sorumludur
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor senin bahsettiğin kültürümüzdür, orduya yüklediğmiz manevi değerlerdir, bunları inkar etmek abest olacaktır ve gereği de yoktur ancak bu ordunun ordu kimliği altında siyasete karışmasını haklı çıkarmaz. Asker kendi başına Irak a gireriz, laik cumhurbaşkanı isteriz diyemez, dememeli. Askerlerin hepsi sivil kimlikleriyle isterse RTE ye küfretsinler açıkçası umursamam o kadar ama askeri kimliklerle demeleri çok yanlış ve bunun Türkiye nin askere hissettiği manevi değerlerle haklı çıkarılamayacağını düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

"laik cumhurbaşkanı isteriz diyemez"
Oysaki bu sözü söylemek bu ülkede bütün kurumların ve insanların görevi.Bu sözü siyaset olarak görmek hata.
Asker de olsa üniversite de olsa demokrasi için faydalı olucaksa konuşmasında bir sakınca görmüyorum.

[ Mesaj 18 Nisan 2007, Çarşamba - 12:34 tarihinde, elm tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

asker ic siyasete karismiyorki zaten

satilmsi emdyadan ogrenmissiniz bi asker isyasete karisiyor ingaa olayini

asker siyasetmi yapiyor?
su yasayi gecirin bakiim yada su yasa igrenc hadi yallah mi diyor

kendilerini ilgilendiren konualrda konusuyor

kuzey irak a kim giricek?

akp gurubu toplanip mi giricekler?

asker giricek tabiki ve cepehede carpisarak sivilelr olmesin diye askerler oluyorsa tabik asker konusucak

dinci vasin askere saldiriyorsa tabiki asker cevap vericek

TSK kzuey avrupa ulkesi askerleiryle bir tutulamaz
TSK surekli savasan ve can veren bir ordudur
bu canalri siyasetcielrin bagnazligi yuzunden veriyorsa tabiki TSK konusucaktir

bu yetkiyi ona anayasa vermistir

TSK nin gorevi ulkeyi bir butun oalrak korumaktir
ve eger bastaki yoneticiler ulkenin birlik ve beraberligine saldiriyorsa asker tabiki konusucaktir
Sosyal ağlarda paylaş

Birincisi benim neyi nereden öğrendiğimi sen nasıl karar verirsin viktor yani ? Ben senin orduyla ilgili sempatinin nereden geldiğini tahmin edebiliyorum ve saygıda duyuyorum fikrine fakat bana göre ordu siyasete hiç bir surette karışmamalı... Şu anki durumda buna dahil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Türk kültürü mü kaldı başlatmayın şimdi beni. Ölünün arkasından konuşuyorum ama o salak padişah hilafeti buraya getirdiğinden beri ilerleme durud, yobazlık aldı başını gitti. Acısını hala çekiyoruz, bilimde Türkler ilerideyken şimdi şaka gibi duruyoruz diğer ülkelerin yanında. Arap kültürü yaşıyor bu ülke, Türk kültürü falan değil.

Ayrıca hala "karışmak" lafını kullanıyorsunuz. Be de "Laik cumhurbaşkanı istiyorum" diyip kanallara yollayayım "Ege siyasete karıştııı!!" desinler. Genelkurmay başkanı gereken hatırlatmayı yaptı, ordudan bu kadar korkmayın. Tayyip saçmalamadığı sürece darbe falan olmaz. Yapılan her yorumun altında bişeyler arıyorsunuz. Karışmak değil hatırlatmaktır o...
Sosyal ağlarda paylaş

bu ulkede demokrasi kulturu yoktur
eger insanalr oyalrini 3-4 paket erzaga satiyorlarsa ve aa bu dinci allahtan korkar bu adam o yzuden iyidir diye vasifsiz insanalra oy veriyorlarsa demokrasi kulturunden bahsedemeyiz

insanlar demokrasiyi 5 senede bir oy kullanmak olarak algiliyorsa gene bahsedemeyiz

politikacilar ise aldikalri oylari 5 sene koltukta saltanat oluyorsa gene demokrasiden bahsedemeyiz

adamin yolsuzlugu cikiyor ortaya piskin piskin gazetecilerle dalag egciyor
demorkasi olan ulkelerde en ufak hata yapan hemen istifa eder

bizde ise basbakan elestiri kaldirmiyor kendini elestireni azarliyor bagirip cagiriyor
padisah saniyor kendini ve herkese meydan okuyor

en komigi ise turkiyedeki ilk demokratik baskaldirma hariekti olan miting i CHP nin isi, bindirilmis kitle bunlar, ayaktakimi hepsi

seklinde ele aliyorsa bu ulkede demokrasi yoktur
5 senelik secilen saltanat vardir

ne zaman bu ulkeye demorkasi tam olarak yerlesir ve rejimle ugrasmadan siyasiler ulke icin calismaya baslarla o zaman asker mudahale edemez

zaten askerde boyle dusunuyor
kendileride merakli diil mudahale etmeye

bir yanda demokrasiyi kullanip ondan guc olarak demorkasiyi yok etmeye calisan bir kitle var

obru yanda ise demokrasiyi koruyabilmek icin demokrasiyi cignemek zorudna olan bir kitle

kafa karisikligi burdan kaynaklaniyor

[ Mesaj 18 Nisan 2007, Çarşamba - 17:59 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...