Mike Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 idam olmazda bu sene giderler sanırsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Önceki cumhurbaşkanları dinsiz miydi diye sormak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Bir hükümet nasıl halkın din duygularini araç olarak kullanir?Yazık ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 arkadaslar bızım cumhuriyetımız bir devrim cumhuriyeti ve meclisimiz bir devrim meclisidir.Bu yapısından dolayı halen cumhuriyeti içine sindiremeyenler var.Askerın sıyasete katılması gerıde oldugumuzdan değil bu sebeptendir. Zonguldakta calışan komur işçisi hakları için 100 yıla yakın kanlı bır kavga verseydı avrupadaki gibi,ya da kadınlarımız insan yerine konmak için 20.yylı bekleselerdi Atatürk bunları milletimize altın tepside sunmasaydı bedel odenseydi herkes Cumhuriyetin değerini daha iyi bilecekti. ayrıca demokrası gıdılecek duraga gelınce ınılecek otobustur dıyen bır zıhnıyete karsı demokrasının kurumlarının demokrasıyı savunması kadar doğal birşey yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 3 kuruşluk karalama kampanyaları. Doğal olarak 14 nisanda yürüyenlerde dinsiz Cumhurbaşkanını savunanlar oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 o dindar cumhurbaşkanınız ........sin sizi. şimdi bir tek geriye başkanlık sisteminin getirilmesi kaldı. onu da yaparsa al sana şeriat. 2002 seçimlerden önce "nedir akepe şeriat mı getirecek 5 senede?" diyen arkadaşlara buradan selamlarımı yolluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rottweiler Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 cumhurbaşkanı tutucu, meclisin yarısından coğu tutucu, başbakanda tutucu olunca, para basmanesinden para basar gibi tutucu kanunları cıkarıp, laik liğin temeli olan kanunları kaldırmaya başladıkları zaman, umarım TSK gerekeni yapar. üzücü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 imam lam akpnin bütün milletvekilleri herhalde dini bütün seçcekler hem asıl korku hem dindar yönü ön planda olup, hem de laik depresif (rahan vardı ne oldu ona, kızardın sen buna, gel hadi foruma) özelliklere karşı çıkmayan biri olması, öle olunca da şeriat gelmiyor bi türlü, burdan ekmek yok bize olcak. ee son demlerine gelmiş, silinmemek için eski numaralarına tutunmaya çalışan kişilerin işine gelmez tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovrld Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Askerin yönetime müdahele etmesi, siyaset içine girmesi yerine göre yanlış olabilir ama, böyle zamanlarda yanlış falan değil, kimse vik vik etmemeli. Şu anki gibi rahat yaşamak istiyorsak eğer, demokrasi maskesi altında neler yapıldığının farkına varmalıyız ve bizim millete demokrasinin bazı zamanlarda fazla geldiğini kabul etmeliyiz. [ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 15:45 tarihinde, ovrld tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 söylesinler ne düşünüyor ne istiyorlarsa daha iyi daha güzel gizli saklı bıyık altında yürütüyorlardı eskiden şimdi daha açık sonlarını getirecek acık sözlülük inşallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 edit/dabıl post [ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 15:48 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Beni seç,Beni seç,Beni seç,Beni seç,Beni se.,Beni..,Be.....,v.b [spo][/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 evt rejim hiç olmadığı kadar tehlikede, 5 yılda ülke ne hale geldi, her taraf şeriat oldu, laik dinine mensup insanların nefes almasına bile izin yok hem daha bu başlangıç, ilerde kim bilir neler olur, ordu bile şeriatçı, hiçbişey yapamıyor, ne hale geldi ülke öeehhh yazarken bile içim bi tuhaf oldu, ışık sizinle olsun ekşide bir entry okumuştum, yukardaki yazdığım tipte yazıların kin ve nefretle ilgili olduğuyla ilgili, hak vermiştim, başta zor gelse de, vazgeçmiştim, boş anıma gelince nüksediyor gerçi, bende o entry e benzer bişeyler yazmak istiyorum kin ve nefret ve bunlardan zevk alan halkın birbirini farklı parçalar halinde görüp, bölmesi, birbirinden nefret etmesi, düşüncelere yansıması, farkına varıp devam ettirmesi, farkında olmadan içinde olması, sabretmekle, düzelme ihtimalinden umut kesip nefret etmek arasındaki ince çizgi birbirlerine tahammül edemeyen insanlar, temel hedefleri aynı olup, sonuca giden yolda birbirine güven duymayan insanlar, evt birisi bence bu duruma el koymalı, insanlar bu saçmalıklar konusunda uyanmalı. kimseden nefret etmeden, düşüncelerimiz, yaşayışlarımız için karşılıklı güvence duyduğumuz bir ülke için gerekli herşeye sahibiz ve herşeyi mahvetmek için de herşeye fazlasıyla sahibiz. belkide bana böle geliyor bilmiyorum ama düşününce arada baya bir fark var, belki ortası da vardır, neysebir anlık gazla yazılmış, fazla utopik, duygu yüklü gelmiş olabilir yukarda yazdığım ama farklı bir duygu gerçekten, o entry i bulmam lazım benim, baya güzeldi okumak, değiştirdikleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 said: Evet mitingler yapılsın 1 milyon değil 10 milyon toplansın, ne güzel olur fakat hukuk devletinin güvenilirliğini düşürecek şekilde belirli düşünceler işimize gelmedimi demokrasiyi yok edici bir şekilde yaklaşmamız doğru olmayacaktır. işte böyle sağduyulu yaklaşımlara ihtiyacımız var. katılmamak elde değil. biraz daha sakin kafayla fikir yürütmek gerekiyor söz konusu asker ve siyaset olunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 bundan önceki cumhurbaşkanları dinsiz miydi demek geliyor aklıma ki tahminimce gelen soru üzerine böyle bi cevap verilmiştir ki o da şöyledir. yeni seçilecek cumhurbaşkanı dindar biri mi olacak? oda gelen soruya bu tarz bişey demiştir ki aramızda görüyorumda işin sadece dindar kelimesini alıp aklıma olmayacak şeyler getiren kişiler görüyorum. birincisi dindar'ın kelime anlamı dinini bilen insan demek. bunda sorun teşkil eden bişey var mı ? öncelikle biri bunu izah etsin isterim. ikincisi dinini bilen bi insan demokratik ve cumhuriyetçi olamaz mı? 3. bi insan ya dinini bilmiyip diğer işlerle uğraşıcak.Ne biliym siyaset futbol gazeteci gibi.Ya da dinini bilicek o zmn da bu işlerle uğraşmıycak. Böyle bişey mümkün mü lütfen. Ne bilirse bilsin ne olursa olsunlar ülkeyi devleti layıkıyla yönettikten sonra ister dindar ister mundar olsunlar beni ilgilendirmez. Kelimelere ideolojilerin sözlerine kapılıp at gözlüğüyle yaşamayalım lütfen. Ben hala ortada şeriata yönelik 1 tane durum göremiyorum.Türkiye 5 sene önce neydiyse hala o.Hatta daha ilerde bunu kimse reddedemez. 5 sene önce yaptıgınız neyi şu an yapamıyorsunuz diye sormak isterim. Yok ama durun ben şimdi akp ci dinci şeriatçı olurum sizin gözünüzde varsın olayım.Ben ne ampulü ne de başkasını tutarım.Fikrimi tutarım fikrime uyanı tutarım.Tutmadıysa yererim tutarsa alkışlarım.Eksiğini artısıyla kapatmam artısını eksisiyle kapatmadıgım gibi. Bugün kimse yapılanlardan konusmuyor sadece yaygara koparıyorsa ben buna yanarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Ya bunlar kendileri gibi körelmiş olmayan insanları dindar değil sanıyor. Bunlara göre kendileri cennete gidecek gerisi cehenneme. Başını kapayan kadın namuslu,kapamayan fahişe oluyor. Tek dindar kendileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 bunu seçsinler hiç derdimiz kalmasın ------> <(^.^<) dansda ediyor güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fmea Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 soulcube aradaki bazi ufak farklari anlayamamissin sanirim, genel kurmay baskani laik bir cumhurbaskani istiyoruz derken arinc biz dindar bir cumhurbaskani istiyoruz diyor daha ne demesini bekliyorsun!?! hayir ben laik sistem karsitiyim bence bu ulke din eksenli bir ulke olmali diyorsan o baska, tartisiriz. daha onceki cumhurbaskanlarinin ne kadar dinine bagli olduguyla bunun bir alakasi yok.daha once yapmadigimiz neleri yapamayacaz AKP'nin sectigi cumhurbaskaniyla aklima gelen ilk seyi soyleyeyim: icki yasaklanacak.bu yasayi hatirlarmisin bilmem suanki cumhurbaskanimiz reddetti ve yasa suan unutuldu.ama yeni cumhurbaskanini bekledigi kesin bu yasanin.kirmizi isik sokaklari kurulacak ve icki icmek icin buraya gireceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Yobaz dinci şeçicize demiyorlarda Dindar diyorlar peh... Bi papazı falan seçinde görelerin çocuk kandırıyorlar sanki.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 benim anlatmak istediğim dinini bilen biri laik olamaz mı yani. içki yasağına gelince onu biraz zor yaparlar bence yaparlarsa onlara laflar hazırladım. hoş fuhuş yapmak da yasak kim tınlıyor ülkemizde. ahlaki olguları insanlar bakış açısına göre yapmamalı kanaatimce.İçki iyi bişey deil ama yasaklanması da hoş deil ayrıca gereksiz yasaklayamassın yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fmea Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 laikler dinsizmi yani? yillardir bunu dayatiyorlar hem laik hem dindar olunmaz gibi sacma sapan birsey. laik demenin ne anlama gelmedigini bilmeden..inaniyorumki ahmet necdet sezer'de dinine bagli bir insan.dinine bagli oldugunu kanitlamak icin sakal birakip kadinina basortusumu gecirmek zorundasin boylemi dindar olunuyor bu din mi yoksa sekilcilik mi? hz.muhammet sekilcilik karsiti konusmalariylada bilinmez mi? kimin ne kadar inancli oldugunu bir tek allah bilmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 aynı şeyden bahsediyoruz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Şu adamı seçsinler yakışır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fmea Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 soulcube ben onlar tarafindan tanimlanan 'dindar' kelimesinin kararlarini islam'in gerektirdigi sekilde veren, yani , islami anayasanin ve kanunlarin uzerinde goren bir sey olarak algiliyorum.ben boyle algiladigim icin sen 'nolacak dindar olsa' dersen bende oyle tepki veririm iste.herhalde sen benim anladigim gibi anlamiyorsun bu aciklamayi ayri pencerelerden bakiyoruz .tabiiki dinine bagli bir cumhurbaskani olabilir.ama anayasa herseyden ustundur.cumhurbaskani hristiyanda olabilir bu beni ilgilendirmez onemli olan gorevini laikiyle yapsin 3 4 sene once boyle bir aciklama sonrasi kiyamet kopardi ulkede.simdi gazeteler bu tur aciklamari sirin bile gosteriyor.ozellikle aydin dogan kismi...hic iyiye isaret degil bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 bundan önceki cumhurbaşkanı dinsizmiydi diye herkes sormaz. nedeni de insanlar dindarsa,dini vecibelerini yerine getirir,hak ve hukuğa riayet eder,uygulama noktasında dinini hayatına gerçekten başarılıdır,dindar insan böyle bir şeydir. ya da dine inanıp dindar değildir,düşünce babında dinine inanır,ama hayatına uygulamasında lafta kalır,bu insan ne dindar ne de dinsizdir. dinsiz de hiç bir dine inanmaz.(islam,hristyanlık,şamanizm,budizm,musevilik v.s) ateizm de bir dindir buudu ayrı olayın,öledir ya da değildir.dinsiz nedense kötü lanse edilir ama elbetteki tercihtir. böyle bir açıklama bence şu yüzden yapılabilir; türk insanı o koltukta her görüşe saygılı,laik ve dindar bir adam görmek istiyor,genel olarak anketlerde ortaya çıkan sonuç bu,bunu da eğrisi doğrusu programında izlemiştim. dindar olmak ya da dinsiz olmak elbette kişisel bir meseledir,ama gerçek bir dindar ,nefret edilmeyen bir insandır.%100 gerçekliğindedir bu.her zman böyle olmuştur.bir ateist için bunu söylemem,gerçek ateist nedir ne değildir bilemem =),ama görüşlere saygısı olmayan ateist gördüm ben,ne kadar harbici olduğunu bilemem,ama dindar dediğin zaman dindar nedir,bunu bildiğim için böyle konuşuyorum. dindar insan gelmesini,türkiye'deki çoğu insan gibi ben de isterim bu yüzden,gerçek bir dindarın zararını hiç bir zaman görmedim ben.umarım gelir öyle birisi. bundan önceki cumhurbaşkanının ne oldunu ben bilemem,dindar değildi onu biliyorum,sonuçta insanlara biraz saygısı olsaydı,televizyonlara çıktığı zaman ramazan ayında suyunu lüpletmezdi,bunlar ince ayrıntılardır,kimse böyle yaptı diye bunu sorgulamaz ama,gözüne takılır insanların.dindarı dindar yapan ufak ayrıntılardır bunlar da belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar