Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fırat Aydınus Hakkında Şok Mail


Cintonik

Öne çıkan mesajlar

Beşiktaşlıların üye olduğu [email protected] isimli mailing liste bugün düşen bir mail adeta şok etkisi yarattı. Beşiktaş - Fenerbahçe Fortis Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçını yönetecek hakem Fırat Aydınus`un arkadaşı olduğunu söyleyen C.A isimli kişi Fırat Aydınus hakkında şok açıklamalarda bulundu. İşte C.A`nın Beşiktaşlıların tartıştığı mailing liste gönderdiği mail;

"Merhaba ben C.A. Türk futbolunu çok seven, Türk futbolunun daha iyi olmasını her zaman isteyen ben size üniversite yıllarında en yakın arkadaşlarımdan biri olan hakem Fırat Aydınus hakkında yazıyorum.

Gerçekten de söylenildiği gibi Fırat Aydınus çok iyi bir Beşiktaşlıdır. Fırat`la tanışmamız üniversiteye dayanır. Fırat`la İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği okuduk. Okulun ilk günleri tanışmalar, arkadaşlık kurmalarla geçti. Fırat sakin gibi görünen ama çok çabuk sinirlenen biriydi. Defterleri Beşiktaş kadrolarıyla, Beşiktaş yazılarıyla doluydu. Sevinmiştim. Benim gibi fanatik bir Beşiktaşlı`yla iyi arkadaşlık kurmuştuk.

Bir hafta sonu Beşiktaş`ın yakın deplasmanlarından biri vardı. Otobüslere dolmuştuk. Otobüsler tam hareket edecekken, apar topar terli terli boynunda siyah beyaz atkılı biri koşarak atladı otobüse. Koşmaktan pancar gibi olmuştu suratı. Bir baktım bizim Fırat. "A Fırat ne arıyosun burda. Sen gelirmiydin Beşiktaş maçlarına" dedim. "Tabii oğlum ne zannettin sen?" diyerek, otobüsün ön kısmında oturan daha önceden tanıdığı tribünün önde gelen abileriyle kucaklaştı.

Fırat o kadar büyük bir futbol tutkunuydu ki yıllarca Davutpaşaspor`da futbol oynadı. Daha sonra bize anlatmadığı sebeplerden futbolu bıraktı. Futbolu bırakır bırakmaz hakemlik için başvurdu.

Ben Beşiktaş`ın her maçına gidemiyordum. Ama Fırat bize her Pazartesi maçta neler olduğunu, tribünlerde neler yaşandığını anlatıyordu sağolsun. Bir keresinde okula geldiğinde kafasında pansuman bezi vardı. Kafasına taş gelmiş yarılmış.

Deplasmanda ettiği kavgaları anlatırdı.

Bir keresinde bir Ankara deplasmanına birlikte gittik. Fırat`ın gösterdiği agresif hareketler beni korkuttu açıkçası. Hiç korkmadan polisle dalaşıyordu. Sonunda polislerden jop yedik. Kolum mosmor olmuştu. Onunda bacakları jop izi içindeydi.

Ben eğitimim için Amerika`ya gittikten sonra pek görüşemedik Fırat`la. Amerika`dan döndükten sonra Kumkapı`da defalarca kafaları çektik. Alemcidir de kendisi aynı zamanda. Ee tribüncü olup da alemci olmayan var mı?

Fırat Aydınus`un ne kadar iyi bir Beşiktaşlı olduğunu göstermek isterdim ama 2 sene öncesine kadar Beşiktaş Çarşısındaki meşhur Hasbi meyhanesinin duvarında bulunan Beşiktaş formalı, atkılı resmi artık orada bulunmuyor. Kaldırmışlar. Fırat hakem olana kadar her yıl Beşiktaş kombinesi alarak maçlara giderdi. Hiç bir maçını kaçırmazdı.

İnşallah yarınki maçı iyi yönetir."

Kaynak: Antu.com

Umarım bence de iyi yönetir.Yoksa çok başı ağrır.

[ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 14:26 tarihinde, Cintonik tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilmem hatırlar mısınız,ali aydın a da gsli adam maçımıız yönetecek demi$lerdi.o maçta kırmızı kartlar havada uçu$mu$tu.ona benzemesin de bu.

öte yandan bir maille hemen inanmak ne kadar doğru,bilmiyorum.

p.s: bjkli fln değilim,objektif bakıyorum sadece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fırat Aydınus'un Beşiktaş'lı olduğu bilinen birşey bunu bir röportajında açıklamıştı zaten,ama aynı röportajda şunu da demişti;

-Tuttuğum takım benim işimi düzgün yapmama engel olmaz.


Fırat Aydınus Türkiye'nin en iyi hakemlerinden biridir,takımlar ne olursa olsun,ne durumda olsun hiçbir şekilde taraf gözetmeksizin maç yöneten nadir hakemlerimizden.

Ama illahi istatistik istiyorsanız bildiğim kadarıyla Fenerbahçe-Beşiktaş maçlarından ikisinin hakemliğini yapmıştı daha önceden ikisini de Fenerbahçe kazandı.

Neden yapıldığı basit bunların,kadro açısından olsun,ev sahibi takımı olsun vs. şuan BJK daha avantajlı gözüküyor,kazanırlarsa eğer bahane hazır olsun diye.Eminim bunu yapanda Fenerbahçe'li bir taraftardır veya BJK'nin kötülüğünü isteyen başka bir takımın taraftarıdır.

Ali Aydın'a da zamanında Fener'li dediler,adamı en sonunda istifa ettirdiler ki dönemin en iyi hakemiydi şüphesiz.Ali Aydın'in başına gelen en azından Fırat Aydınus'a gelmesin.


edt:imla

[ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 14:40 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya arkadaşlar kusura bakmayın ama bu yazının ortaya çıkmasının tek sebebi var o da fenerbahçe'nin yusuflaması başka bişey değil.

maç öncesi böyle bir iddia ortaya atıp, olabilecek muhtemel yenilgi sonrasında bahanelerini hazırlıyorlar. bir de sezon sonu yaklaştıkça fark da kapanıyor tabi, yine aynı yöntem. şampiyonluk kaçarsa hiç penaltı atmadık, kupa kaçarsa hakem beşiktaşlı diyip yine haklı çıkmaya çalışacaklar.

ama bilmiyorlar ki bu tutum fenerbahçeyi büyütmez, aksine küçültür. yani şu yazı fenerbahçe'lileri haksızlık oldugu konusunda ikna nasıl edebilir anlamıyorum. aynı olay galatasaray'ın başına gelse utancımdan koyamam bu yazıyı buraya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
@Darkrider Ali Aydın'ı kim istifa ettirdi, neden istifa ettirdi? O olayın Fırat Aydınus ile uzaktan yakından alakası yok.


toggie ben fırat aydınus'la alakası var demedim zaten.

Ali Aydın'ın başına ne geldi ? 6 kart çıkarmıştı sanırım öyle hatırlıyorum adamı Fenerli yaptılar,alakasız maçlarda Fenere çalışıyor dediler,adama demedik şey bırakmadı başta GS ve BJK taraftarı olmak üzere ve adam en sonunda hakemlik kariyerini bitirdi.

Diyorum ki şimdi aynısını da Fırat Aydınus'a yapmasınlar,harika hakemlerimizden biri de yine bu yolla işini bırakmasın.İşini gerçekten tarafsız yapan,en azından tarafsız yapmaya çalışan sayılı hakemlerimiz var onları da harcamayalım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dark gs-fb maçındaki verdiği kırmızı kartlardan sonra fazla üstüne gidilmedi, kartlarda haklıydı. hakemliği bırakmasının sebebi gs-bjk maçında gs 1-0 öndeyken verdiği 2 penaltı. beşiktaşlılar bile şok olmuşlardı, hatta ahmed hassan'ın surat ifadesini hiç unutmam adam penaltı kararından sonra şaşkın şaşkın bakıp alkışmlamaya başlamıştı. yasin de kendi kendine salto atmıştı.

bilemiyorum o zamanlar ali aydın'ın gerçekten galatasaray'la sorunları vardı ya da "ben cesur hakemim" triplerine girdi. ertesi haftada bıraktı hakemliği

bjk de caktı bu arada hehe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...