Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tayyip'ten yeni bir inci, "Bir çocukta kalmayın"

Wispy

Öne çıkan mesajlar

_Faramir_ said:
arkadaşlar aranızda avrupanın neden devamlı buralardan işçi ithal ettiğini bilen yok anlaşılan.

yada avrupadaki yaşlı nüfusun ne kadar fazla olduğunu??

eğer türkiye güçlü ise bunu genc nufusuna borçlu.

eğer imkanı olan aileler (zenginler) deilde imkanı olmayan aileler cocuk yaparsa durum farklı. ama imkanı olanın bence görevi. 2 kişi 1 cocuk yaparsa 50 yıl sona nufus 3te 1 hatta daha fazla azalır.

ama eğer bahane tayibi böyle saçma şeylerle eleştirmekse eleştirin. ne tayip bişi kaybeder ne siz bişi kazanırsınız..

600 milyon aclik siniri
1.5 milyon fakirlik sinir
ulkenin asgari ucret 450 milyon ken
gotunle deil beyninle dusunursen
anlarsin ki bu ulkeye 1 cocuk bile fqazla

genc nufus genc nufus diye yillardir zihniyetine tukurduler su milletin
yasli dediginiz tuneiyor dediginiz iskandinav ulkelerinin AMELE olarak VASIFSIZ ISCI olarak COPCU TUALETCI KAPICI ODACI ISCI olarak ulkesine cairdigi insannarla gurur duyan zihniyete ediyim

sen muhendis yetistir sen doktor yetistir
genc nufus olmasin ben aradaki acigi kaparim yorma canini
Sosyal ağlarda paylaş

turkiye gucsuzlugunu genc nufusun cokluguna bagli

o yuzden ehr sene kac potansiyel yetenek harcaniyor bir ulkede

atiyorum 90 kusaginda 3000 tane doktor olucak duzeyde adam var ancak bunlarin sadece 1000 tanesine tip fakultesine girme sansini verebiliyorsun seviyeleri yettigi halde diger 2000 ogrenci yuvarlaklari karaliyamadiklarindan kel alaka islerle ugrasiyorlar

her sene kac potansiyel ziyan oluyor boyle

unievrsite cagian gelene akdar okuyamiyanalra deginmiyorum bile ki onlar cogunlugu olusturuyor

once elindeki nufusu rahat ettiricek hizmeti ver
daha sonra arttirin diye aglarsin

ama minubus mantigi ftw

tum koltuklari doldurmus ayakta 10 kisi almis arkaya dolusun gel biriniz motorun ustune yeterki 3-5 yolcu daha sigsin parami kazaniyim
sen rahat etmissin etmemissin banane gerekirse kapi acik gider basamakta adam tutarim

bole bakkala cakkala minubuscuye ulkeyi teslim edersen boyle oluyor iste
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Bu devirde bir Başbakan, "Çok doğurun" derse, o asla çağdaş bir devlet adamı değildir.

Donanımsız ve bilgisizdir.

Çok nüfusun değil, iyi yetişmiş nüfusun önemini, 5 milyonluk İsrail’in 200 milyonluk Arap álemini önüne katıp kovalamasından dahi anlayamamıştır.

Her 100 lise mezunundan 47'sinin, her yüz üniversite mezunundan 26'sının işsiz olduğunu... 250 bin çocuğun sokaklarda yaşadığını... Aşırı nüfus artışından dolayı Türkiye'nin AB'ye girme şansının azaldığını... Çok çocuktan dolayı bakımsız, eğitimsiz, sevgisiz çocuk ordularının, biraz büyüyünce Afrikalılar gibi gemi depolarında batıya kaçmaya başladıklarını, görememiştir...

adamın amacı avrupa birliğine girmek değil amerikan köpeği olmak ki bunu da başarıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

forumda bir arkadaşın lafı aklımda lambanın yanmasına neden oldu.

gömlek değiştirdik biz refah partisi değiliz diye geldiler başa bunlar. eskiden hatırlarsanız ağızlarında düşmezdi ab ile münazara da bilmem nerelere gelindi. imf borcunu bir günde sileriz. falan tarzı söylemler vardı.şmdi ise sadece söyledikleri türban türban türban. 3 den fazla çocuk doğurun......

gene gömlek değiştirdiler sanırım ya da üzerlerinde ki o geçici deney önlüğü gibi şeyi çıkardılar şimdi
Sosyal ağlarda paylaş

’En az üç çocuk’ ikiyüz yıl önce çürüdü

"EVLENİN, çoğalınız. Zira ben kıyamet gününde, diğer ümmetlere karşı, ümmetimin çokluğuyla övünürüm".

Bu sözün Peygambere ait olduğu (hadis) öne sürülüyor. Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’a soruyorum:

"Böyle bir hadisten söz edilir, ama gerçek olup olmadığı tartışmalı".

Buna rağmen, dinci basın, Tayyip Erdoğan’ın yine tartışma yaratan "en az üç çocuk yapın" sözünü, dine bağlamakta gecikmiyor.

Hatta, nüfus planlamasını savunanları "gizli güçler" diye tanımlıyor. Nüfus planlaması, ekonomik kalkınma açısından bilim olduğuna göre, dinciler açısından, bilim artık gizli güç kategorisinde.

MALTHUS’TAN BU YANA

Erdoğan’ın her sözü arkasında mutlaka dini bir referans aramıyorum.

Ancak, sözleri zaman zaman dini referansla örtüşüyor. Hatta, burada iyi niyetliyim, kendisi dini bağlantıyı bir an için unutsa bile, yandaşları imdada yetişiyor, o bağlantıyı anımsatıyor. Üstelik, işin içine gizli güçler bile giriyor.

Oysa, o gizli güçler ikiyüz yılı aşkın süredir var. En önemli temsilcisi İngiliz iktisatçı Thomas Robert Malthus. Aynı zamanda akıllı bir rahip.

Dünyanın bütün ekonomi kürsülerinde büyüme teorileri okutulurken, mutlaka Malthus Teorisi de anlatılıyor. Malthus teorisinin tarihi 1803. Buna göre:

Kaynaklar kıt, ihtiyaçlar sınırsız. Artan nüfus, kıt kaynakları hızla tüketeceği için, nüfus artış hızını önlemek gerek. Çünkü, yüksek nüfus artışı işsizlik, düşük ücret ve yoksulluk demek. Yoksulluğu önlemek için, nüfus artış hızını düşürmek gerek.

Bugün kalkınmış ülkelerin tamamı ikiyüz yıldır bu teoriden yola çıkıyor. Nüfus artış hızını frenliyor.

PAPAZLARIN FERYADI

Malthus’un teorisine önce papazlar karşı çıkıyor. Papalar ve rahipler, "doğum kontrolü Allahın işine karışmaktır" gibi hurafeler yayınlıyor.

Katolik ve protestan kiliselerinin tepkisi, belli bir aradan sonra İslam Dünyasına da yansıyor.

Türkiye’de nüfus planlaması, dini kesimin tepkisini anında çekiyor. Buna rağmen, sağda ya da solda, Türkiye’yi yöneten iktidarlar, kalkınmada çarelerden birinin de, nüfus artış hızını frenlemek olduğunu görüyor.

Şimdi ise, en az üç çocuk safsatası. İkiyüz yıl önce çürüyor.

ALTI YILDA YUNANİSTAN

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı Genel Koordinatörü Yaşar Yaşer:

"Türkiye’de her yüz bin doğumda 28 anne ölüyor, Batı ülkelerinde 5 anne. Bebek ölümleri binde 30. Batı ülkelerinde binde 5. Çok çocuk doğurun yerine, anne ve bebek doğumlarının önlenmesi daha mantıklı.

Ayrıca, resmi rakamlara göre, nüfus artış hızımız azalıyor ama, yine de Türkiye nüfusuna her altı yılda bir Yunanistan ekleniyor".

Ekonomik açıdan geri kalmış ülkelerin hepsinde nüfus artışı yüksek. Nüfus genç, eğitim düzeyi ve işgücü kalitesi düşük, kalkınmaya katkısı sınırlı.

Varolan nüfusu beslemekte, eğitmekte, iş bulmakta çok ama çok zorlanan Türkiye, hangi büyük nüfusla, kimin derdinde derman olacak?

"En az üç çocuk", bilimsel açıdan, hurafeden ibaret.

Yalçın Doğan, Hürriyet
Sosyal ağlarda paylaş

millet gaza gelmis saldiriyor ama biraz sakin olupta dusunmekte var

simdi olayin ozu su anki nufusu devam ettirebilmek icin her ailenin 2.2 cocugu olmasi lazim. Ve batidaki parali aileler diyelim 1 bilemedin en fazla iki cocuk yapiyor bu yanlis iste bunu cozmek lazim. bu kadar saldiracak birsey yok aslinda.
Sosyal ağlarda paylaş

Nüfus artışı zaten kötü birşey ki. Ayrıca Tayyip'i çocuk yapmak konusunda dinleyerek çocuk yapan kişilerin çocuklarının %70'i vasıfsız olacaktır. Doğudaki cahil ailelerin cahil çocukları olacaktır ve nüfusumuzda gereksiz bir artış olacaktır. İstanbul'a Ankara'ya İzmir'e göç edip suç işleyen binlerce velet daha olacak yani. Bu mudur istenilen?

Bütün batı medeniyetleri aptal bi Tayyip akıllı zaten diğer ülkelerde bol bol çocuk yapın denmiyor da burada deniyor sadece.

O da farkında cahillerin sözünü dinleyeceğini ve daha çok cahil insan olacağını bu sayede Türkiye'de. Adam gelecekteki oylarını güvence altına almaya çalışıyor. Durum açık, kılıf bulmaya çalışmayın komik oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
O da farkında cahillerin sözünü dinleyeceğini ve daha çok cahil insan olacağını bu sayede Türkiye'de. Adam gelecekteki oylarını güvence altına almaya çalışıyor. Durum açık, kılıf bulmaya çalışmayın komik oluyor.

yuh diyorum tayyip 50-60 yaşında adam. şimdi doğacak çocukların oy kullanması için 20 yıl geçmesi lazım. 80 yaşındaki oylarınımı garantiye alıyor... ne parayona ama :D
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:
nileppezdel said:

yuh diyorum tayyip 50-60 yaşında adam. şimdi doğacak çocukların oy kullanması için 20 yıl geçmesi lazım. 80 yaşındaki oylarınımı garantiye alıyor... ne parayona ama :D

Bu yapılanların tek adamlık bir proje olduğunu düşünmek, kusura bakma ama, en hafif deyimle saflıktır.
Menderes'ten beri süregelen gizli ajandanın başkanı bugün Tayyipse yarın Ali olur, öbür gün Veli.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
hadi tayyip saçmalamış ona alıştık, bu "gelecek oyları garanti altına almak" nedir yaa aheahuhfsds

kurun daha iyi bi parti alın oyları artık be!

Sorun orda zaten aha iyi parti kurmakla olmuyor ALLAH icin siyaset yaptigini soyleyen birine karsi ne diyebilirsin.. Ya onu yok edeceksin yada sende LAIKLIK ten vazgecip ondan daha MUSLUMAN oldugunu idda edip siyaset yapacaksin..

Yani bunlarin soylemlerini curutmek kolayda o zaman onlardan farkin kalmaz kurdugun parti ile.
Sosyal ağlarda paylaş

insanların dini hassasiyetlerini gözetirken laiklikten ödün vermek şart değil. mesela her türbanlıya "imdaaak irticaa!" feryatlarıyla yaklaşma yeter =)

ayrımcılık yerine bütünleştiricilik politikası yürütmek gerek..akp her boku yedi ama seçim zamanı ayrım yapmadı, her ile gitti, her kesimden insana ulaştı, o yüzden de %47yi alabildi.
Sosyal ağlarda paylaş

Tayyip kendine oy garantiye almıyor radikal islamcı görüşe oy alıyor.

Hiç yeni daha iyi parti kurmakla alakası yok, AK parti hükümeti çok ahım şahım işler yapmadı şu ana kadar ve insan haklarını ve özgürlükleri kısıtlayan saçma sapan kanunlar çıkartmaya başladı son zamanlarda da. Sansür olayları da başladı iş çığırından çıkıyor. Din üzerinden siyaset yapmakla alakalı böyle şeyler ve gerçekten de laikliğin gerekliliklerinden ödün verdikleri için bu kadar oy alıyorlar. Açıkça da ortada.

Yada fındıkçılara yapıkları gibi üç kuruş para verip oy alıyorlar. Seçimlerden önce AKP'ye saydıran ve oy vermeyeceklerini açıklayan fındıkçıların oyları yine "mucizevi" bir şekilde akp'ye gitti...
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
Konu eski ama rakamsal dökümler can alıcı, sıcağı sıcağına ekonomik kriz demişken...

Mehmet Tezkan said:
Kusura bakmayın Sayın Başbakan!

Başbakan bu sözü çok seviyor.. Kusura bakmayın diye başlayıp fetvasını veriyor..
Son fetvası şu üç çocuk..
Tutturdu.. Üç çocuk da üç çocuk.. Belinize kuvvet muhabbeti..
Altı yıldır söylüyor.. Doğur, sal sokağa..
Yardım yapacakmış!
Ne yardımı?
Kömür, pirinç, şeker, un, kalem, defter, kitap..
Herkes bakacağı kadar çocuk sahibi olsa?
Olmaz!.. Hemen o meşhur sözünü yapıştırıyor kusura bakmayın, böyle düşünürseniz olmaz. Sonra yandım Allah dersiniz..
Başbakan farkında değil.. Asıl üç çocuk yapan yandım Allah diyor.. Dört, beş, altı olanların yandım Allah demeye bile mecali kalmıyor..
*
Türkiye zor ülke..
Türkiye fakir ülke..
İspatı mı?
Başbakan 2 milyon aileye kömür dağıttığını söylüyor.. Düşünün, 16 milyon aileden 2 milyonu kömür yardımı ile yaşıyor..
Altı yılda 6 milyon 761 bin ton kömür dağıtılmış..
Kömüre muhtaç olanlara Başbakan üç çocuk doğurun demez mi?
Şaka gibi!
Kömürün dışında 2.5 milyar TL yardım dağıtılıyor.. İnsanların karnı doysun ayakkabı alsınlar, ceket alsınlar, çorap alsınlar diye..
*
Başbakan’a uyduk diyelim.. Üç çocuk yaptık, karınlarını nasıl doyuracağız?
Patatesle mi?
Geçen bir yılda yüzde 50 zam geldi..
Kuru fasulyeye talim mi ettireceğiz?
Yüzde 58 zamlandı..
Mercimek falan demeyin, zam şampiyonu..
Bakın daha eğitim, sağlık işlerine girmedim.. Karın doyurmakta takılıp kaldım..
*
Adam mühendis.. Şanslı ki iş bulmuş! Bin TL aylık alıyor.. O parayla üç çocuğu nasıl büyütecek? Eşi de öğretmen diyelim.. O da çalışıyor.. Bütçe denkleşiyor.. Peki o zaman çocuklara kim bakacak?
Başbakan kadın bakacak diyor..
Evde oturacak bakacak.. Niyet bu galiba!.. Kadının görevi evde oturup çocuk bakmaktır!
Hadi otursun, evin çarkı nasıl dönecek?
*
Yazık!
Başbakan 20 yıl öncesinde kalmış..
Veya Türkiye’yi muhtaç insanlar ülkesi yapmaya niyet etmiş.. Kendisi baba rolüyle o toplumun tepesinde oturacak.. Biz de baba şefkatine sığınıp yaşayıp gideceğiz..
Ne verirse Allah razı olsun..
Bize reva gördüğü hayat tarzı bu mu?
*
Çocuğu doğurdun..
Karnını doyurmakla.. Okula göndermekle olmuyor ki..
Kitap alacaksın, gazete alacaksın, dergi alacaksın.. Sinemaya, tiyatroya götüreceksin, giydireceksin, gezdireceksin.. Tatil denen kavramla tanıştıracaksın.. Bir dil yetmiyor artık, en az iki dil öğrenmesini sağlayacaksın..
Bunun için para gerekli para..
*
Eğitimsiz insanlar ordusu bir işe yaramıyor.. Eğitimli, dünyayı bilen, Avrupa’daki yaşıtlarıyla rekabet edecek donanıma sahip gençler gerekiyor.. Böyle olmak bile sorunu çözmüyor.. Türkiye işsizler ülkesi.. Çok iyi eğitim almış gençler bile işsiz..
Üniversite mezunları maden işçisi olmak için kuyruğa giriyor..
Halimiz bu..
*
Başbakan kusura bakmasın!
Kimse çocuğuna ‘gemi’ alıp iş kuramıyor..
Ay sonu zar zor geliyor..
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kafa yatırım kafasıdır. Onun lafını dinleyecek olanlar yüksek ihtimal zaten düşük eğitimli kesim ve kendisi için hali hazırdaki oy potansiyelinin büyük kısmını oluşturanlar. İlerisi için yatırım amaçlı olarak boylece elinde hazır kuvet olarak az okumuş bir generasyon hazırlıyor. Kömürü dağıtıp hukumeti alması için gelecek AKPlerin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...