Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

powerpoint-slayt-mp3

Cermy

Öne çıkan mesajlar

şimdi bir okulun mezuniyetinde kullanılacak bir slayt hazırladım arkadaş için 40 ve 30 ardan olmak üzere 2 tane. 30 luk olanda 5 tane mp3 ekledim. ama hiçbir türlü bu mp3ler sunu ile birleşmiyor. yani slaytı cdye atıp başka bilgisayara atınca calmıyor. bakıyorsunuz, diger bilgisayardaki mp3ün linkini almış sadece c:/blabla.mp3 seklinde.

ama bnm mp3u slayta dahil etmem gerekiyor. napmalıyım yardım edermisiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

sunumla mp3leri aynı cd ye koyacaksın işte. aynı klasörde olacaklar. powerpointten yeri de diyelim şu an c:/fikibok.mp3 ise sadece fikibok.mp3 şeklinde yap ki direk kendi yanındakine baksın yoksa yine aynı şey olur

[ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 00:40 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

mesela dosyan C:Sunumsunu.pps şeklinde olsun. çalacağın mp3ü C:Sunumsunu.mp3 şeklinde yapıp tanıtırsan düzgün bir şekilde çalışır. burada önemli olan iki dosyanın da aynı klasör içinde olması. adının aynı olup olmaması fazla önemli değil sanırım ama aynı yaparsan garanti olur iş.
Sosyal ağlarda paylaş

türkçe powerpoint;
ekle > nesne > dosyadan oluştur...

ingilizce;
insert > object > create from file...

burada seçeceğin müzik dosyası .wma ya da .wav olursa iyi olur, zaten mp3 dosyasına sadece link verebilirsin. embed edemezsin. bu sırada "bağla/link" checkbox'ını da işaretlemeyeceksin. ayrıca dosya boyutu ne kadar büyük olursa, sunum ona göre yavaşlar. o yüzden dosyayı küçük tutmaya çalış.

yalnız default ayarlarda en fazla 100kb dosyayı embed edebilirsin. bu ayarı değiştirmek için...

türkçe;
araçlar > seçenekler > genel > ses bağlanacak dosya boyutu alt sınırı

ingilizce;
tools > options > general > Link sounds with file size greater than x KB

bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...