Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Firefoxu dünyadan silelim

Chemical

Öne çıkan mesajlar

iyi de sonucta kullanıcı hangisinde hızlı oldugunu, rahat oldugunu gorurse onu kullanır. testerlar opera hızlı dedi diye benim rahatımdan vazgecemem. opera yavas acılıyor dediyse kullanıcılar yavas acılıyordur onlarda. babasının oglu mu yapmıs ki firefoxu yalan yere savunsun.
di mi dasaaaacım?

ha bir de güvenlik konusunda şunu diyim. ne kadar cok kullanıcı o kadar guvensiz demektir. yani opera > ff > ie diye sıralayabiliriz guvenliği. operanın da ff kadar kullanıcısı olsa, bir o kadar güvensizlik sorunu onda da olacaktır.

[ Mesaj 22 Eylül 2007, Cumartesi - 15:04 tarihinde, toggie tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

efendim, opera'nın ff'den daha yetenekli browser olduğuna inanmıyanlar varsa, şu iki linki okusunlar:
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_web_browsers,
http://my.opera.com/Rijk/blog/2006/07/04/top-150-popular-firefox-extensions-and-opera

alın sıze firefox'tan opera'ya geçmek için birkaç neden:

- opera daha gelişmiş özelliklere sahip, sadece kendisini kurduğunuz an neredeyse herşeye sahip olursunuz.
- opera daha güvenlidir, ie7 ve ff'de açık varken (kaynak secunia), opera'da açık yoktur.
- opera'da da firefox gibi bir community vardır, widget ve blog'larla uğraşanları takip edebilirsiniz.
- firefox mükemmel browser değildir. http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/FirefoxMyths.html
- kötü opera yoktur, opera'yı kötü kullanan vardır.
- you don't use firefox, firefox uses you.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
- opera daha güvenlidir, ie7 ve ff'de açık varken (kaynak secunia), opera'da açık yoktur.

buna inanan varsa zaten tavsiyelerine hiç ihtiyacımız yok :)

böyle diyen varsa zaten internet kullanmasına bile gerek yok.

1)
opera: http://secunia.com/product/10615/?task=advisories (%0 unpatched)
firefox: http://secunia.com/product/12434/?=advisories (%40 unpatched)

2)
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_web_browsers#Vulnerabilities

gerçi dediğim gibi,
ie'den firefox'a ilk kez geçip, plug-in'leri kullanmaya başlıyınca öyle bir affalıyor ki insan,
opera gibi başka bir browserın "42" olduğunu mutlak olarak kanıtlasak bile, siz "hayır efendim benim dediğim doğru, firefox'u değişmem" dersiniz.
evet, bu aşamaları ben de yaşadım, biliyorum.

en azından opera'da neo 1.5 temasını kullanın derim ben size.

daha diyebileceğim birşey yok,
secunia'yı kaynak gösterdiğim cümleyi bile yalanlayıp beni suçluyorsanız, gözünüzü yumup ağzınızı açıyorsunuz sadece diyebilirim.

[ Mesaj 22 Eylül 2007, Cumartesi - 15:39 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

opera mükemmel bir browser, acıgı yok, eksiği yok. ama kullanıcı sayısı az.
bir browsera bu kadar duygusal yaklasma bone.
senin acık yok dediğin browsera kimse saldırı yapmıyor ki acıklar kesfedilsin. kullanıcısı olmayan bir yerde av da azdır. bu yüzden saldıracak olanların son tercihlerinden biridir opera.

ama sen hala açıksız, güvenlik sorunu olmayan bir browser olarak kabul etmeye devam et. biz etmiyoruz. firefox ile mutluyuz.
Sosyal ağlarda paylaş

firefox da kullandım, opera da kullandım.
Firefox operadan daha çok hata veriyor, bookmarklarını silme gibi huyları oluyor arada.
Firefox + plugin = opera. Yani firefox normal olarak kullanılamaz, illaki plugin gerekir. Pluginsiz kullanıyorum, gesture yok adblock yok hiç bir şey yok diyen varsa bu konuda yorum yapmasın zaten
Operada ise firefoxda herkez tarafından kullanılan pluginler standart olarak gelir.
Opera ile firefoxun farkı burada çıkıyor. Firefox kendi pluginleri ile uğraşırken yavaşlıyor. Bir firefox browseri opera ile aynı özelliklere getirdiğinizde (gesture, adblock vs.) açılması 10-15 saniyeyi bulabiliyor. Çünkü pluginler plugin, tamamen uyumlu olamalarını bekliyemezsin.
Opera ise her zaman aynı süratte açılıyor.

firefoxun yayılmasının en büyük nedeni pluginleri yüzünden çok lüzumsuz pluginlerin kullanılabilmesi. Bu da bu "firefox fanbois" denilen kitleyi çekti. Bunlar 13-14 yaşındaki çocuklar, firefoxu oyuncak haline getiriyorlar, her tarafına plugin yükleyip eyleniyorlar. Sonra forumlarda "flame wars" yapıyorlar firefoxa en küçük laf atılınca.

Pluginsiz firefox operadan daha hızlı açılıyor o kesin doğru. :) ama pluginsiz firefox da pek bir halta yaramıyor.
Ha diyorsanız ben plugin anlamam, x tuşuna basarım her ekranı kapatmak için, firefox kullanın.

Bunu şuna benzetebiliriz. Piyasada yüzlerce telefon var, en çok kullanılan telefonlara baktığımızda 1milyarlık 700ytlik 500ytlik çift kameralı ters bilem durabilen telefonlar. Ama motorola motofone f3 diye bir telefon var. 75ytl, şu an en başarılı cep telefonlarından birisi olarak görüyorum ben. Çünkü bir telefon. Her tarafından özellik çıkmıyor, son derece basit ve kullanışlı. Zil sesi, telefon sesi özellikle kuvvetli, trafikte motosikletle giderken çok rahat duyulabiliyor, telefon 10gün açık kalıyor, inanılmaz ince ve hafif, cebe konulunca unutuluyor orada olduğu (titreşene kadar) ekranı elektronik kağıt, geceleyin dışarıdan giren ay ışığında okunabiliyor, gündüz kumsalda en kuvvetli ışıkta kesinlike yansıma yapmıyor normal kağıt gibi okunabiliyor. Teknolojinin günümüze getirebildiği başarılı telefonlardan birisi.
Kullanan insan sayısına bakıyoruz, çok çok az, niye? İnsanlar mal, bilmem bunu şimdi mi fark ediyorsunuz. Sadece kullanıcı sayısına bakarak bir şey anlıyamazsınız. Ama kullanıcıların kendisine bakarak anlıyabilirsiniz.

[ Mesaj 22 Eylül 2007, Cumartesi - 17:04 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya takıldıgınız seye bak. addonlar opera ile birlikte geliyomus. aman ne buyuk olay. sanki firefoxa addon yuklemek için 10 gb download yapıyoruz. 5 dakikada hersey halloluyor zaten. hem ne var yeni versiyonlarda monte ederler onemli addonları olur biter yani bu mudur operayı firefoxtan üstün yapan?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...