Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anime: Naruto Shippuuden (Mangadan spoiler vermek yasaktır) #1

Luriel

Öne çıkan mesajlar

haha neler dönmüş arkamdan =)

Zaten ne demişim mesajımda, "izlemeyi deniim anlarım belki çat pat". 1 yıldır öğreniorum japoncayı, şimdi de burda 1.5 aylık bi eğitimdeyim. Valla bugun tokyonun çoğunu sırf japonca ile gezdim insanlarla sohbet ettim, yer sordum falan. Gayet de adamlar japonca anlattı bana herşeyi demek ki bişeyler anliorum xP. Ama animeleri vs izlerken herşeyi anlamam çok zor o kadar kelime bilgim yok. Bi kısmını anlasam bile gerisini anlayamabiliorum bi cümlenin vs.

Ayrıca japonca 6 yılda öğrenilmio. Çok daha kısa sürede öğrenebilirsin ki ben sosyoloji okuourm seçmeli ders olarak japonca alıp 1 senedir öğreniorum. Burdaki insanların çoğu üniversitede japonca okuolar. Hollandalı bi kız var 2. sınıf japonca öğrencisi, Çatır çatır da konuşuo. Tabi ki kanji okumak vs uzun sürer 2000 kanjiyi bilmek. Ama bunun yılla alakası yokbunun kendi kapasitenle ve çalışmanla alakası var. Hiçbişey okumassan hiç bi kanjinin ne olduunu nasıl okunduunu öğrenmessen belki hiç öğrenemessin. Vardı öle birisi bizim okulda doktora yapan 40 yaşında adam. yıllar boyu rehberlik tercümanlık yapmış japonca adam kanji falan bilmio, hocamla kanji çalışıodu. Bi taraftan Çinli öğrenciler var burda bazıları japonca dğoru düzgün konuşamio bile ama koyuosun önüne kanjiyi çatır çatır okuolar kendi dillerinden geldiği için. Neyse bu işler böle ! xP
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

haha xP

1 2 3 sayılarının kanjileri zaten 1 çizgi 2 çizgi 3 çizgi altalata 一 二 三

10 desen + şeklinde. 十

e bi de insan kanjisini bilsen 人 5 etti iste xP

Rakamları saymıyorum canım :) Yoksa 11-12-13-21-22-23 diye eberlemekde var kolay yoldan :)

Yondaime'den 4 biliyorum, Byakuya'dan 6'yı, Hitsuhaya'dan 10'u :) Rakamlar kolay.

Gündelikden çok az biliyorum. Bildiklerim, hito (insan), kasa (şemsiye), ooki (büyük), ai (aşk) felan aklıma gelenler. Yok la aslında 10 tane var bildiğim :P
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...