Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

D&D Başlamak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
D&D ye başlamak istiyorum, çevremde başlamak isteyen arkadaşlarım da var. Üniversite de kulüp filan var fakat kendi aramızda başlayalım istiyoruz. Herkesin yeni başladığı bir ortamda D&D oynanabilirliği ne seviyede olur?

Bir diğer sorun, D&R da oyun satılıyor mu? Bu oyuna başlamak için neler satın alınmalıdır, fiyatı nedir, kaç kişi lazım minimum oynamak için? Bu ve bunun gibi bilinmesi gereken soruların yanıtlarını verebilirseniz çok sevinirim...
Mesaj tarihi:
her zaman basınızda iyi bi len biri olması iyidir, yoksa cok acı cekebilirsiniz, akabinde bir dm'e ihtiyacınız olucak baska bişey değilse oyunun kurallarını bilen bi dm'e.

Onun dısında oynayabilmek için sadece kural kitabi yeterli, onuda okulunuzun klubunden rica edersinzi fotokopi cektirirsiniz, baska bişey...

hmm zarlar var o kadar, gerisi kağıt kalem o kadar
Mesaj tarihi:
Iste ınsanların yaptıgı standard hata...biz bilmiyoz eziliriz orda gitmeyelim kendi aramızda ogrenir oyle gideriz....

Sakasınız siz...kulubunuzde varsa gidin adamlarla konusun...kitapdır dm dir adamlar ayarlar sizde rahat edersiniz 1 yılda ogrencegınızı 1 hafta halledrsınız...size kalmıs...
Mesaj tarihi:
İnsanın ağzını bozacaksın illa. Ben eziliriz, bilmiyoz gibi birşey demiş miyim? Kendi aramızda oynamak istiyoruz demişim. Ayrıca dikkat edersen bilmemiz gereken bilgiler nelerdir demişim, yani bu henüz bilmiyoruz, nasıl iyi olur, ne tavsiye edersiniz anlamlarına geliyor. Bunu insani bir tavırla söylemen yeterliydi. Yaktığı oksijen kaçak heralde, çalışmıyor kafa.
Mesaj tarihi:
Yok oksijenle sorunum yok..ben Uluslararası Kıbrıs Universitesi FRP kulubu baskanıyım..ve bu dusuncede cok ınsan tanıdıgımdan dolayı sende onlardan bırısın sanmıstım...ama hala tavsıyem gıdıp kulup baskanınla gorusmen...bılmemek degıl ogrenmemek ayıp..korkma olayı ıste sosyal bı ortamda masaustu atıldıgı ıcın cekıngenlık olarak tanımlamam dogru olabılır...genede cok gerızekalıyım herhalde anlamadım sorry...
Mesaj tarihi:
dragon aşırı ve saçma tepki göstermişsin. Kendi arkadaş grubunda oynamak istiyorlarsa oynarlar. 1 yılda öğrenirler veya bir haftada öğrenirler bir şey fark etmez. Önemli olan kendi istekleri.

DnR da kaldımı bilmiyorum bir başlangıç seti alırsan: zarlar bir harita, seni bilgilendirecek küçük bir kitap çıkabilir iyi olur :) . Daha sonra players hand book alırsınız isterseniz, sonrada dm hand book veya internetten de indirebilirsiniz. Ama yapmanız gereken ilk öncelik kendi aranızda bir dm belirlemek bu işten sıkılmayacak, hayal gücü yüksek olan, hikaye yazmayı becerebilecek birini seçmelisiniz ki sizi sıkmadan oyunu oynatsın. Ondan sonrası merakla, araştırmayla yavaş yavaş öğrenilir. Gidip bir kaç oyun izlerseniz veya başka oyunlara da katılırsanız bir şeyler kaparsınız sizin için daha iyi olur :) . Yardım lazım olursa sorarsınız veya elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.
Mesaj tarihi:
Teşekkür ederim.

Mesela bu forum altında komik bi video var googleda. Orada adamlar 15 yıldır haftada 1 olmak üzere devamlı oynuyorlarmış. Bunun için epey uzun bir hikaye gerek. Bu hikayeyi yazan kendileri mi, yoksa hazır hikayeler var onları mı oynuyorlar?

Aslında dragon da doğru diyor da üslubu yanlış oldu biraz. Gidip bi oynayanları görmek lazım Bellow senin de dediğin gibi.

DM hakem oluyor, yani onun her dediği kural oluyor öyle mi? Bir de gene o videoda, oyunda sınır yok deniliyor ve herşey için zar atıyorlar. Oyunda hayal gücünün sınırı yok mu harbiden?

Abartı bir örnek vereyim mesela: Ben mage'im ve bi tane paladin var. Paladin'e sinir oluyorum ve tabi paladin zırh giyinik. Diyorum ki yağmur yağıyor ve senin zırhın paslanıcak. Ben zar atıyorum (çift ya da teke göre mi evet hayır anlamına geliyor bilmiyorum) kazanırsam onun zırhı paslanıyor mu? Yani böyle şeyler mümkün müdür? Biraz şeyini çıkarttım gibi geliyo ama?
Mesaj tarihi:
isterseniz hazır oyunlar da var. d&d başlangıç setlerinde falan olur mesela. ama genelde bir dünyada oyun oynatır dm kafasına göre. diğer seçenek ise kendiniz bi dünya yaratırsınız, orada oynarsınız ama o daha zordur tabi..
Mesaj tarihi:
Peki bu hazır dünyalar mesela haftada 3-4 saat oynayarak ne sürede biter, ya da DM'nin yeteneğine göre uzayıp kısalabilir mi? Bir de bu bahsettiğim videoda adamın 15 yıldır geliştirdiği karakteri ölüyor, tekrar kullanamaz mı?
Mesaj tarihi:
Bence hazır oyun almaın. Sonuçta iyi bir dm'le tamamen size bağlı yepyeni bir senaryo sizi daha çok tatmin edecektir. Bir zar seti alın ve çok oynamak istediğiniz bir dünya varsa o dünyanın büyükçe bir haritasını edinin. Forgotten Realms'ın falan mesela. Tecrübeli, kurallar konusunda fazla sıkmayacak, hayal gücü kuvvetli ve size zaman ayırabilecek, eğlenceli bir dm bulun. Oynamaya başlayın.

İngilizce biliyorsanız ve ben ciddiyim diyorsanız çok ayrıntılı kitapları var, pdf olarak indirebilirsin. 5-6 kitaptan birden faydalanarak yaratılan karakterler biliyorum. Ben genelde en fazla 3-4 kitaba bakmaya kastığımdan o kadar ayrıntıya giremem ama gerçekten özgün ve istediğiniz gibi bir karakter yaratmak isterseniz kullanabilirsiniz.
Mesaj tarihi:
Uslubum agır kacmıs olabılır bu konuda uzgunum..ama frp nin ne oldugunu tam olarak anlamadan oyun oynayan ve tecrubesiz yada cıvık dmler yuzunden bir cok kısının masaustunden sogudugunu gordum..bunun tekrarlanmaması ıcın ıse bır kulup kurucak kadar cıddıye almıs olan ınsanlardan her konuda yardım ıstenmesı ıcap edıyor..tabıkı aranızda oynayın tabıkı hayalgucu yeterlı ama lezzetlı bır yemek ancak iyi bir ahcı tarafından yapılır..önce ahcıyı ızlersın sonra bakmısınki sende bir ahcı olmusun..
Su sıra unıversıte genelınde bır define avı projesı yuzunden sıkı calısmak zorundayım..ve artık etrafımda cok daha fazla frp sever gormek ıstıyorum..bunlar sınırımı yıpratmıs olabılır tekrardan uzgun oldugumu belırtmek ısterım..

ıyı oyunlar herkese :)
Mesaj tarihi:
said:
..ben Uluslararası Kıbrıs Universitesi FRP kulubu baskanıyım..

made my day

@aragorn; o video power dnd oyuncuları ile dalga geçen bir video. Fazla ciddiye almasan iyi olur. Zaten haftada 1 kez, 1 yıl boyunca oynarsan lvl 20 olabilirsin (şansın yaver giderse tabi) O zaman da demi-god olursun zaten.

[ Mesaj 06 Nisan 2007, Cuma - 03:20 tarihinde, Muhallebi tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Cüce'ye katılıyorum burada. İyi bilen biri olduğu zaman türlü türlü cinlik öğreniyorsunuz. Hem daha çabuk öğreniliyor. Benim DM'im sucksmış mesela. 5 yıl sonra farkettim. Ama olsun, bizde öğrendik bir şekilde.
Mesaj tarihi:
said:
Level 20 çok mu fazla? Demi-god yarı tanrı gibi bir anlama mı geliyor?

realm'den realm'e ve oynatandan oynatana değişir.

örneğin dragonlance'te lvl 20 olursan tanrı kıvamına geliyorsun. (tanrılar orda lvl 25 felandı)
ancak forgotten realms'te lvl 20 olmayanın yüzüne bile bakılmıyor. lvl 40 olduktan sonra demi-god oluyorsun (tanrılar burda lvl 50 felan)
  • Yeni Oluştur...