Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

14 Nisan 2007 Anıtkabir Yuruyusu..

gellidus

Öne çıkan mesajlar

said:
Diyanet işleri bakanlığı olması yanlış aslında ama olmazsa din tamamen tarikatlerin eline kalır. Bu mu olsun. Uzun uzun sakal bırakıp, kafa sallayıp kendilerini mi zincirlesin insanlar? Dini adam gibi öğretmek istiyorlari bence doğru birşey.

o kurum Dİyanet İşleri Bakanlığı değil Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Bakanlık olsa din ve devlet işleri ayrılmamış olurdu
Sosyal ağlarda paylaş

ExhaulteD açıklamaların için kendi adıma çok teşekkür ederim. Umarım dini oyuncak yapanlara ve yaptırtanlara ibret verici bir öğüt olur.

Lütfen unutmayınız ki Kuran-ı Kerim' in ilk emri "Oku" dur.
Lütfen dininizi türkçe kaynaklardan (ana dilinizden) öğreniniz. Kuşkusuz ki Yaratıcı 'mız sizin dilinizi anlayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

kurumsal alanlara çankayaya üniversitelere vs dinini sadece bakınca belli eden kimsenin gitmemesi gerekir olay bu

başında türban, boynunda haç, elinde lightsaber veya bilimum dinin sembolu neyse ne, ben bir insana bakınca aha bu adam şu dinden diyememeliyim. çünkü din şova dökülecek birşey değil tamamen inananla allah arasında olmalıdır

elbette ki bu kişiler ben şu dindenim diyebilir eğer sorulursa ancak dinini sanki takım tutarmış gibi maddeselleştirirse olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Dünkü yürüyüşte bir arkadaşımızın pankartı çok dikkat çekti, aynen aktarıyorum:

Fenerliyim dedi
Takımımdan soğudum.
Müslümanım dedi
Dinimi sorgulamaya başladım.
İyi ki laikim demedi
Zira Atatürk'ten vazgeçemezdim
Canımdan olurdum.

Lütfen anlayınız. Bu insanların müslümanlıkla uzaktan yakından ilgileri yoktur. Dini kendi menfaatlerine alet edenler de o günde cezalarını çekeceklerdir.
Benim haberim yoktu demekle bir yere varılamaz. Siz "okumak" ile yükümlüsünüz!
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Penthesilea

Asil laik bir ulkede gercek anlamiyla muslumanlik yasanir, diger tum dinler gibi.

said:

Necro

"-Hem laik, hem Musluman olunmaz.. "

İşte bu doğru Müslüman bir toplumda laiklik tartışılır eğer din devlet yönetiminde söz sahibi ise ki ; bizde öyle şu an

"Rabbinizden size indirilene uyun. Onu bırakıp başka dostlara uymayın. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!"7/3

"De ki: "Ben dinimi Allah'a has kılarak sadece O'na ibadet ediyorum."39/14

Din: örf ve âdet, ceza ve karşılık, mükâfat, itaat, hesap, boyun eğme, hâkimiyet ve galibiyet, saltanat ve mülkiyet, hüküm ve ferman, makbul ibadet, millet, şeriat, yol

Ibadet : itaat etmek, boyun eğmek, tapmak, kulluk etmek, küçüklüğünü kabul etmek

Sanirim simdi daha kolay anlasilacak.
Sosyal ağlarda paylaş

T.C Laik bir ülke değil kelime anlamıyla,
seküler bir devlet.
Laik din ve devlet işlerinin ayrılması
Bizde devlet dini yönetiyor
Diyanet işleri başkanı bir memur sonuçta.

Tabi bu ufak bir ayrıntı, söylenen değil kastedilen önemlidir her zaman için o yüzden laikiz diyelim.

Birde başörtüsü konusunda bişey demek istiyorum,
Devlet daielerine ve üniversitelerine alınmıyor türbanlı insanlar.Gerekçe belli,
Girmek isteyenlerin gerekçeleride dini sebebler.

E iyide önemli olan kafayı örtmek değil mi?Türban kullanmaya mecbur deilsin ki?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ben kurani okudum kendime gore farkli yorumladim Zoptirukaso mezhepini kuruyorum
benim analdigim kuranda insanalr saclarini kaziyip dualari kafalarina dovme yapmak ve sokaga cikarken metal zirh giyip benden baska hicbir otoriteyi dinlememek zorundalar

zira bu yeni mezhepde atiyorum hirsizlik suc degil o yuzden devlet bzie ceza veremez

verirse dini inanclarima saygisizlik etmis olur

ee turban in takilmasina izin varda neden bizim zirhla gezmemize izin yok?
ikiside inanc ve ikiside ortacagdan kalma

seklinde laikligin ne oldugunu ve neye karsi oldugunu en basit sekilde acikliyabiliriz

[ Mesaj 15 Nisan 2007, Pazar - 16:33 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...