arjantin Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 ee 1 haftada da 50 milyon asker yığarız herhalde...atarken biraz mantıklı olsak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Sabah çıksak akşam yemeği Atina'da yiyor muyuz, yemiyor muyuz? Asıl soru bu olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arjantin Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 maalesef gurur duyacak birşey bulamayan halkımızın kendi kendini kandırdığı konudur.tsk çevresindeki komşulara göre güçlü ama genelde güçsüz bir ordudur.güçsüzlüğü de çok gizli olmayan bir konudandır,kullandığı silahların ve teknolojilerin hepsinin dışarıya bağımlı olması.. bir ordu düşünün ki daha orta menzilli füzesi,yerlii üretim tankı,ülke şartlarına uygun piyade silahı yok.askeri araçları otokarın 3. sınıf 4 tekerleri..genelkurmayının kripto şifrelemelerinin yerel kaynaklı olması ancak 2 sene önce sağlanmış..askeri uydusu fransızlar sayesinde ve sınırlı..elindeki f-16 ların ömrü bitmiş... evet,çevremizdeki ortadoğu ülkeleri ve 10 milyonluk yunanistan için caydırıcı,ama o kadar...kusura bakılmasın ancak güçlü bir ülkeye karşı caydırıcılığımız bile yok.. ülkemizin caydırıcı olabilmesi için derhal orta ve uzun mesafeli füze teknolojisi geliştirmesi lazımdır.füzesavar teknolojimiz yok gibi birşey..nükleer teknoloji keza yok....yerli üretim tatmin edici uçaksavar sistemi yok.. eğlencemiz yunanlılar ve suriye meydan okumak ise başarılıyız evet...ama işte ancak oraya kadar...korkarım iran'a bile rakip olamayacağız bu gidişle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
n3mrut Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 iran dediğiniz ülke çin rusya 2 lisinin arasına 3 cü giren bir ülke şuanda askeri olaraktan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tormento Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Bu sorgulamanın nedeni nedir ? Amaç nedir bunları sormakla ben anlamış değilim ? Sizce, biz askeri olarak güçsüz ve etkisiz olsaydık... Bu cennet topraklar bizlerde dururmuydu ? Her yanımız düşmanlarla çevriliyken bu olurmuydu ? Askeri gücünü, silahlarını, teknolojini açıkca ortaya koyarsan senin düşmanların da buna göre kendini geliştirip daha üstün hale getirmek için çaba sarfeder. O nedenle gereksiz şovlara gerek yok... Bizim barıştan yana olan tavırlarımız nedeni ile ve abd, israil, vs gibi sürekli savaş üzerine kurulu bir stratejimiz olmadığından dolayı da size zayıf gibi görünüyor olabiliriz... Allah kimseye savaş göstermesin... Ama sanırım kaçınılmaz bir yola doğru ilerliyoruz... Bölgemizin güvenliği için sanırım bu günleri görmemiz yakındır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 said: ee 1 haftada da 50 milyon asker yığarız herhalde...atarken biraz mantıklı olsak... sen de biraz düşünerek mesaj yazsan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Tormento +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 @arjantin sevgili genç arkadaşım 50 milyon tane yaşı tutan genç arkadaşımız varsa (18-50 arası sanırım) savaş halinde tam 50 milyon tane askerimiz olur. abartı yoktur. tabi sen gerekli durumda ben memleketim için orduma hizmet etmem diyorsan sana benim söyleyecek hiç birşeyim yok. zaten seni askeri mahkeme "şerefsizlik" suçuyla yargılar. evet şerefsizlik bir suçtur. sen ilk başta ülkene inan ve güven, kulaktan dolma bilgilerle gelip burda caka satma. yok anlatmak istediğin şey ülkemizin daha fazla silaha ihtiyacı var biz çok büyük bir ülkeyiz ama askerimiz biraz daha güçlü olursa daha büyük olabiliriz diyorsan, saygı duyarım ve ilk paragraflarımın hepsini geri alırım. fakat en başında bunu söylediğini sanmıyorum seni kompleksli bir kişilik olarak görüyorum "britanyanın köpeğiyiz" piskolojisinde görüyorum "fransa olmasa f16mız bile olmazdı" ezikliğinde görüyorum "bu ülke için gereken durumda ben ölmem arkadaş" haysiyetsizliğide görüyorum... lafım sadece arjantin'e değil böyle düşünen herkeze. her kim olursa olsun.... ve bu söylediklerim yüzünden birisi bana cesa kesecekse bu forumda, lütfen bu sonsuza dek hesabımın kapatılması olsun... [ Mesaj 08 Nisan 2007, Pazar - 21:12 tarihinde, sheref tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 birde böyle birşey vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampirhuma Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Arkadaşlar genelde burda işte yok türk ordusu güçlü değildir kendimizi kandırmayalım niye milli duygularımızın güçlenmesi önemli ki şeklinde yorum yapanlar acaba bi kaynağa dayanıp mı bunu söylüyolar yoksa kulaktan dolma bilgilerle oluşturdukları kendi yorumlarımı bunu merak ediyorum. İkincisi cumartesi günkü cumhuriyet gazetesini okuyanınız varsa ilk milli tank ile ilgili ilk sayfada bi haber verilmişti(Belki başka gazetelerde yazmıştır bilmiyorum) ve dikkatli okursanız 500 milyon dolarlık bu projenin hem tüm üretim fikirleri türkiyeden çıkıcak(hiçbir yabancı destek almadan) hemde projenin çok büyük bi kısmını sadece türk firmaları üstlenicek ki aselsan da bu firmalardan biri. Türkiyede milsoft diye bir firma vardır bilmem duydunuzmu odtu teknokentte bir binası iki ayrı yerde ofisi vardır ve bu firma orduya yazılım üretir ayrıca türkiyede cmmi 5(iso 9000 gibi bir standarttır tek farkı yazılım standartı olmasıdır)standartında yazılım geliştiren tek firmadır ve cmmi 5(capability maturity model) yazılım geliştirme süreçlerinde dünyada en yüksek seviyedir ve milsoft türkiyenin en büyük yazılım firmasıdır avrupanında sayılı yazılım firmalarından biridir.Yaptıkları işleri merak edenler varsa buyrun buda link http://www.milsoft.com.tr/tr/references.php Artık bu tip özelliklerimizle biraz olsun gurur duyabilmeli en azından gurur duyamıyosak bile gelişim için milli bilinci sağlamalıyız. [ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 09:13 tarihinde, vampirhuma tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 lisedeyken 2.zırhlı tugay a okul gezisi düzenlenmişti milli güvenlik dersi çercevesinde o zaman gittik 1-2 duman püskürttüler vs bu ne lan tırt fln dedigimizi hatırlıyorum 30-40 senelik silahlar vs artik eskimiş yani hersey buysa 2.zırhlı tugay sıctık olm biz fln moduna girmiştik. (zira askerler de ogrenci kızların bacaklarını kesmekten başka bişeyden anlamayan insan topluluguydu =p) asker e gidince hiçte öyle olmadıını ögrendik efendim, gayet gıcır gıcır silahlar ve hergün 2 kez temizlenen / kontrol edilen tüfekler. kullanılmadıgı dönemde sürekli bakımda olan ağır zırhlı araçlarımız mevcut yani öle atılıp kenarda çürümüyor hiçbirşeyimiz emin olmanız gerekir ki türkiyede ki ordu sizden alınan o paraları en helal hakkıyla kullanan kurumdur. değerini biliyorlar yani sizde yok lan bizden cacık olmaz demektense onların kıymetini bilin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arjantin Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 yazıyı yazmadan önce site adminlerine şikayette bulunmuştum.sheref nickli bir yazarın iğrenç yazısı dolayısıyla.ama madem forumda bu yazı olduğu gibi kalmaya devam ediyor ve yazarına birşey yapılmıyor ve madem diğer yazarlarımız da bu arkadaşın üslubundan rahatsızlık duymamaış,o zaman forum kurallarımızın kötü şekilde azami esneklik taşıdığına kanaat getirdim ve bu terbiyesize gereken yanıtı ben vereceğim.. bak sheref , forum,net,sosyal ortamlarda yazıp çizerken karşındakine asgari bir saygıyı göstermek mecburiyetindesin.sen nasıl sosyal ortamda karşındakiyle üsturuplu konuşmak zorundasındır,türlü kompleksin olsa bile sosyal kurallara uyarsın,hah işte nettede aynı şeyi yapacaksın.bilmiyorum fake nick falanmısın. hata sende değil muhakkak,sana bu terbiyeyi zamanında ailen güzelce verse idi,sen bu seviyesizliğini yapmayacaktın.ben sana abi tavsiyesinde bulunayım,sen gene idstersen şamatana devam et... bana genç arkadaşım demişsin de,yazı üslubuna bakarsak senin lise son dengi olduğun anlaşılmakta.yaşının ufaklığına ve heyecanına vererek başka bir yanıta gerek duymuyorum,inşallah aile terbiyeni bir gün alırsın,yoksa bu dersi birgün daha kötü şekilde alırsın,aman diyeyim,üzülme sonra... (kimse kişisel mesajla yollasaydın demesin lütfen,forum yetkilileri önceki yazıyı silmemeiştir ve bu yazı önceki yazıyla aynı formattadır) diğer yazılara ilişkin ise konunun özü şudur.. günümüzde asker sayısı hiçbirşeydir.iş askere kalsaydı pakistan,endenozya,malezya,mısır orduları dünyada önde gelirdi.tsk nın zaafiyette olmasının sebebi teknolojisinin tamamen batı ikameli olmasıdır.o batı ki,yunanistan ve rumların ab ye girmesinden itibaren kıta sahanlığı yahut bir kıbrıs probleminde ab savunma anlşamaları dolayısıyla kapışabileceğimiz batıdır.o batı ki ırak realitesiyle herhangi bir sınırötesi harekatta karşılaşabileceğimiz abd dir. yunanistanın hava ve yer birlikleri incelendiğinde nato tipi silahların yanında rus menşeili silahların da yaygınlığı görülür.bu akıllıca yapılan kaynak çeşitliliği mantığıdır.allah korusun bir savaş olsa,ne yedekparça,ne kaynak kodu,ne silah tipi bakımından hiçbir çeşitliliğimiz yok... bizim hatamız kendi silahlarımızı üretmeye çok geç başlamamız..tank filosunun yenilenmesinde bile görülen bir durum.oysa örnek olarak pakistan, ülke arazisine uygun tank tipini 5-6 senedir üretiyor. komuta kademesi,subay eğitimi yönünden iyi durumdayız.ama değinmek gerekirse,özellikle terörle mücadelede profesyonel ordunun geniş bir şekilde oluşturulması gerekmektedir.inşallah şehit sayısını da bu yolla azaltabiliriz (g.kurmayın zaten çalışması var,sorun biraz ekonomik kökenli gibi) [ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 12:59 tarihinde, arjantin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 genç arkadaşım dedim çünkü anlattığın şeyler ancak kulaktan dolma, yada onun bunun anlattığını aktarmaktan başka hiç birşey değil. bunu belli bir yaşın üstündeki insanlar yapmayacağına göre 23 yaşından küçük olduğunu düşünerek sana genç arkadaşım diye hitap ettim. forum ortamında daha fazla sert tartışma rüzgarları estirmek istemediğimden, yada burda anlaşamayacağımızı bildiğim için istersen, buluşur karşılıklı kahve içerken türkiye'nin ordusunu, dış kuvvetleri, iç işlerini veyahut bilimum enstantaneyi tartışabiliriz. Saygı ve genel kültür eğitimimi tam aldığım gibi, hangi konuya saygı duyup hangi konuda seviye düşürebileceğim eğitimimi de iyi aldığımı düşünüyorum... endenezya pakistan vs..... kim ya bu devletler Türkiye Cumhuriyeti ile aynı kefeye koyuyorsn edit= sadece bir yazım hatasını düzelttim [ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 13:58 tarihinde, sheref tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar