Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekmeğimin İçi Boş.

RedallHoor

Öne çıkan mesajlar

Az önce fırından gittim ekmek aldım. Yemeğimi yaptım, şuanda yiyorum yemeğimi, yanlız birkaç günden beri dikkatimi çeken birşey var.

Bakkaldan, fırından ekmek aldıgımda nedense içi hep boş çıkıyor. Ekmeğin içinde böyle kocaman bir delik.

Ya bende göz var, ekmek falım öyle çıkıyor yada artık saygıdeğer fırıncılarımız ekmek arası peynir domates yemeye yönlendiriyor bizleri.. Ekmeğin içinde öyle bir delik varki rahatlıkla ekmeği kenarından kesmeden içine birşeyler doldurulabilir...

bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmeğin içindeki boşluk etil alkol fermantasyonundan oluyor. Bira mayası katıyorlar ekeğin hamuruna sonra o pişerken önce etil alkolle birlikte karbondioksit açığa çıkıyor. Karbondioksit ekmeğin içindeki küçük küçük boşlukları (bazen büyük de olabilir) oluşturuyor yani kabartıyor. Etil alkol ise daha sonra ısı ile değişerek başka maddelere dönüşüyor. Eğer ekmeğin az olduğunu düşünyorsan, ekmeği bi yerde tarttır bence. Gerçi hamuru için bir miktar veriliyordur ama piştikten sonra da çok aman aman bi değişiklik olacağını zannetmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bi arada poşette satılıyordu ekmekler, süpermarketler harici bakkallar gene acık satıyor.

Pahalı gelmiş daha önemli ya para sağlıktan ondan heralde zaten poşette değilmiş onlar böyle değişik üstünde hava filtresi filan olan küçük noktalar varmış
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...