Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye Avrupa Birliği'ne girmeli mi ?

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

avrupa birliğine girmemek ayrıcalık bana göre girmek değil. sonuçta avrupa birliğine girdiğimizde eğitiminden hede hödösüne kadar herşey iyi olacak diyoruz ama, bunu yapacak olan avrupa birliği değil ki, onlar bizden istiyor biz yaparsak girebiliyoruz. e biz yaptıktan sonra o işi neden bir gruba bağlı hale gelelim, hiç gerek yok.

ayrıca bakın isviçre, norveç gibi ülkeler de avrupa birliğine girmemişlerdir, bu kıtanın en önemli ülkelerinden olmalarına rağmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Girmesinin yararından çok zararı var.
Saçmasapan istekleri olup duruyor yüce(!) Avrupalıların.
Bizi alsalar bile çifte standart uygulayacaklarından eminim. Yani bütün üyelere tanınan bazı hakları bize tanımayacaklar kendi menfaatlerine göre.
Macaristan Avrupa Birliği'ne girdi de ne oldu? Hiçbir değişiklil yok.
Sosyal ağlarda paylaş

konu Tr EU'ya girmeli mi yerine girmesini ister misin olsa cevabım evet olur..

girmeli mi? sorusuna verilecek yanıt ise... yahu adamlara da yazık be.. hani benim doğduğum ülkeyi seçme şansım yoktu. Öbür tarafta yapılan Dünyaya Gelme Sınavında ben kopya falan çektim. benim aynı anda (saniyesi saniyesine) doğan eleman Prens William oldu beni de buraya yolladılar. Ok. kader kabul ederim. ama adamlara da yazık be baba.. Ben olsam almazdım valla. Objektif bakarsanız, ekonomi berbat, genç nüfus fazla da kafası çalışanı çok az! Bilimsel gelişme yok. Atılım yok. Bir 10sene geriden gelen garip bi ülkeden bahsediyoruz. Sağlık reformları eksik. 301.var (ki 301 300spartalıyı bile mahkum eder. adamlar kahırlarından ölür, kılınç sallamayı bırak elleri kolları taş olur. Öyle bişi) Özgürlük yok. Toplum parçalanma belirtileri gösteriyor tabiri caizse. Şehirlerin alt yapıları yetersiz. Medyada tröstlere karşı çıkılamıyor ve devletin de kanunlarının yorumlanması bu tröstlerle birleşince çok seslilik gibi bi kavram ve düşünce özgürlüğü gibi şeyler hayalden ibaret kalıyor.

daha bi sürü şey var ama boşver.. zati ne onlar bizi istiyor, ne de bizim kutu kafalı (türban değil, görüşlerin kapalı olması) kesim onları istiyor. nihayetinde ee adamlara da yazık.,

norveç, isveç vs. adı geçmiş.. kardeşimle jermaine dupri hakkında bi belgesel izliyoruz. amca bolluk içinde yaşıyor falan.. kardeşim büyük bi laf etti 'adamla tek ortak yönümüz güneşin bizleri aydınlatması, hepsi bu' heh. norveç ve isveç gibi ülkelerle tek ortak yönümüz güneşin bizleri aydınlatması. diğer tarafta onlar rolls royce phantom sahibi jermaine dupri, bizler belediye otobüse biniyoruz. Avupa birliğine girsek veya girmesek dahi o seviyeye ulaşmamız çok zor.. belki benim torunların torunları falan görür
Sosyal ağlarda paylaş

Isvec Norvec Izlanda dediginiz ulkeler sadece bolgenin degil dunyanin onemli ulkeleri arasinda ama onlarin Avrupa Birligine girmeme sebepleri Avrupa birliginin sacma sapan bir topluluk insanlari kolelestiren bir olusum oldugunu dusunmelerinden cok farkli..
Kendi zenginliklerinin avrupa birligi uyelerininkinden cok daha fazla oldugunu soylemeleridir ve haklidirlar

ki simdi orda bile tartismalar var girelim girmeyelim tarzinda..
ki giricez deseler heralde 3 gun fln surer almalari :)

Neyse herkes bir girilmesine karsi ama kimsenin gecerli bir sebebi yok cunku kimse Turkiyenin Avrupadan daha iyi oldugu bir noktayi bulamaz bana gore..

Sonuc olarak kimseye Venezuella nin yaptigi gibi bir rest koyucak ne imkanimiz ne gucumuz ne gotumuz olmadigina gore en iyi yolun Avrupa Birligine girmek oldugunu dusunebiliriz.. Yani avrupa birligine girmek Turkiyeye ne kaybettirebilirki ama cok sey kazandirabilir o yuzden bizi almamak icin ellerinden geleni yapiyorlar..
Sosyal ağlarda paylaş

valla girmeli mi girmemeli mi diyemeyiz. kimse diyemez.
çünkü bizim öyle bir sanşımız yok.
adamlar karar veriyor.
hadi oturup "girmeli" diye karar verdik, ancak on yıllar boyunca adamlar bizi almamak için süründürdü durdu.
sadece akp yönetiminde değil hani çiller döneminde bile biz ab'ye girmek için yalvarıp duruyorduk.

ben girmemeliyi savunuyorum.
çünkü avrupa hükümetlerinin ne kadar iki yüzlü olduğunu görüyoruz her gün.
diyorlar ki, "a'yı yaparsanız sizi alırız"
a'yı yapıyorsun, bu sefer "b'yi de yapın sizi alırız"
böyle böyle z'ye kadar gidiyorsun, herşeyi yapıyorsun, sonra "aaa bak a eskimiş, hadi baştan başlıyalım" diyor.
kaç yıldır süründürdüler hesaplamadım, ama adamlar halen çıkıp ukalaca "50 yıl boyunca giremez, almayız bir Türkiye'yi" diyor.
çifte standart'ın allahı var adamlarda. biz apo'yu mahkemede yargılayıp hapis cezası verdik diye aman allahım ne yaygarılar yapıyorlar, öte tarafta saddamı idam ettiler, kimsenin gıkı çıkmadı. daha da güzeli, sürekli "sizde düşünce özgürlüğü yok düşünce özgürlüğü yok" diyip duruyorlar, gel gelelim, bizden biri, danimarkada kendi düşüncelerini özgürleştirdi diye tutup yargıladılar adamı.
ne güzel avrupa birliği.

benim istediğim şöyle birşey:
birincisi avrupa standartlarına erişelim. bir yol yaparken önce altyapıyı düşünelim. kullanacağımız malzemeleri en güzel en dayanıklıklarından seçelim. yaptığımız kaldırımı 2 gün sonra tekrar kırıp bozmayalım. gecekondu mahallelerini yıktıktan sonra, çarpık kentleşme örneği salla pati uyduruk ve rezalet mahalleler yapmıyalım. ürettiğimiz ürünlerde kaliteye ve dizayna önem verelim. "ucuz olsun, kalitesiz olsun, çok satayım" anlaşndan kurtulalım.
kısaca yaşam kalitemizi yükseltelim.
ikincisi bu avrupa birliği sevdasından vazgeçelim. adamların bizi alacağı yok. almazlar, hayatta almazlar. bari onlara yalakalık yapmak yerine kendimize çeki düzen vermiş oluruz. adamların hükümetlerine ne versek diye diye kendi halkımızı yiyip bitirdik. helal olsun.

ama ikisinin de olacağı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye'de isviçre kadar güçlü bir ülke olabilir. şu anda değil gibi görünüyoruz ama eğer avrupa birliğinin bizden istediği şeyleri yerine getirebilirsek zaten oldukça gelişmiş ve güçlenmiş bir ülke olacagız. o saatten sonra da avrupa birliğine girmenin bize bir avantaj sağladığını düşünmüyorum. biz dışarda kalalım kendi para birimimizi koruyalım (: nasıl ki ab şu anda isviçre, norveç gibi ülkeleri üye yapmak için kıçını yırtıyosa bizim ülkemiz için de aynı duruma düşsün. türkiye kötü bir ülke değil, sadece değerlendiremiyoruz malesef, bu yüzden eğer biraz geri vites yapıp kaçmaya başlarsak ab nin kovalayacağına eminim.
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupa Birliği standartlarına sahip olup girmemek daha iyi bence. Keşke Avrupa bizden istemeden uyum yasalarını kendimiz çıkarsak. Kaldı ki millet olarak sorumluluk duygusu yok özellikle istenmedikçe biz harekete geçmiyoruz.

2. si artık şu yalaka konumundan uzaklaşsak iyi olacak. Bence biraz daha seviyeli çok da istemiyormuş gibi gözükmek şu an için daha iyi olacak. Kaldı ki doğu da İran; Rusya ve Çin'i arkasına aldı ve ne Avrupa'nın ne Amerika'nın bunlara karşı yapabileceği hiç bir şey yok. Ambargo veya müdahale durumunda kendi ekonomileri de göçer enerji ve insan gücünden yoksun kalacakları için. Türkiye biraz ikili oynayıp bunlarla yakınlaşmaya başlarsa Avrupa son köprüyü kaybetmenin korkusuyla bence elini daha fazla açmak zorunda kalacaktır.

(düz mantıktır yazılanların hepsi)
Sosyal ağlarda paylaş

İki türlü de kötü

Girmezsek böyle fason bi ülke olarak kalıcaz herbişiy uyduruk kalıcak, eğitim adına sosyal hizmetler adına hiçbirşey ilerlemeyecek, aynı tas aynı hamam devam edicez. De neye devam edicez? Hiçbirşeye...

Girersek en azından (umuyorum ki) destek çıkarlar eğitimi, sosyal hizmetleri filan düzeltiriz ama bu sefer de avrupanın köpeği oluruz(sanki şimdi değilmişiz gibi...) yani eğer niyetleri kötüyse(-ki öyle) her dediklerini yaptırırlar -ki buna karasuları,kıbrıs, ermenistan,kürt sorunları filan da dahil. O zaman da... ya bi ata sözü vardı buraya uygun
"biryere pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" tı sanırım(nereyeydi hatırlamıyorum =))
yani elimizdekileri de kaybedebiliriz, bu iş biraz kumara giriyo=)

Neyse, yine de girelim bence. En azından nüfusun büyük bir yüzdesini oluşturan abazan kesim avrupaya karı-kız derdine koşturur da şu 60 milyon küsürlük nüfus yoğunluğu biraz azalır :P
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkenin uygarlık anlamında çıkarı için girmek şart.

İnsanlar kültürümüz yozlaşır diyorlar da bizim kültürümüz yozlaşalı yüzyıllar oluyor. Türk kültürü değil yumuşatılmış Arap kültürünü yaşıyoruz biz. Ama bunu sevdikleri için laf söyletmiyorlar bazıları. Medeni olana özenmek suç, medeniyet düşmanına özenmek iyi birşey oldu artık..
Sosyal ağlarda paylaş

Şahsen ben ab'nin bize şunu yapın sizin için ii olcak o zaman sizi alırızı yalanlarına inanmıyorum. Avrupa bugüne kadar ne zmn türklerin güçlenmesini, iyiliğini istemiştir ki? Onların bize yapın dediği şeylerin altında bile uzun vadede bizim kötülüğümüze olacak şeyler yattığından eminim...

1. Dünya savaşına iç karışıklıklar çıkartıp ülkeyi dağıtmak isteyen avrupa hala aynı politikayı uyguluyor ve biz gözlerimizi açıp bunu göremiyoruz. Hangi savaş sonrasıo hatırlamıyorum ama zamanında zaten avrupa birliğine girmiş bi ülkeyiz biz ama her ne hikmetse onlar antlaşmaya uymamışlar ve biz hala bu insanlara güvenebiliyoruz... Umudumuzu avrupada aramak yerine dönüp kendimize bakalım.

KEsinlikle avrupa standartlarına ulaşmaya çalışmalıyız, batılılaşmlıyız ama bunu bence Ab'ye girmeden de yapabiliriz. Avrupa Birliğine girmemeliyiz bence. Çünkü bizi alsalar bile bizim için değil, ülkeye daha kolay karışıp daha kolay yıkmaya çalışacakları için alacaklardır...
Sosyal ağlarda paylaş

nyere göre kime göre avrupa birligine girmeden gerek ekonomik gerekse de kültürel bakımdan avrupa seviyesine cıkabilecegimizi düsünüosunuz ki?

suanki duruma bir bakın, halkın cogu kara cahil, büyük bir bölümü önünde duran kabak gibi gercekleri göremeyecek kadar ne yazık ki aptal (baska bir kelime kullanmak isterdim ama sanırım yok). bi kere halk dedigin ne istedigini bilmeli ve bilincli olmalıdır. secim sonuclarını alıp bir bakın, akp yi bi kenara bıraktım, uzan bile bu ülkeden dünyanın oyunu alabiliyorsa zaten fazla bi söze gerek yok. ki adam gecenki secim sonuclarına güvenip hala tırmalıyor.

daha sonra siyasetçilerimize, bakanlarımıza, milletvekillerine, basbakanımıza bir bakın. yarısı gittigi toplantıda uyuyor, diger kalanı ne oldugunu bilmeden elini kolunu kaldırıp indirmeden baska bir iş yapmıyor. ötekisi için tek kişilik kanun cıkartılıyor. tepedekiler için dokunulmazlık kalkanına dokunulmuyor. yaf bi ülkede rte profilinde biri basbakanlıga talip olsa gülerler be adama. adamın gecmişi belli, yaptıkları belli, hakkındaki onlarca dava da cabası. her seferde o davaların yıpratma amaclı acıldıgını sölese de beyefendi, dokunulmazlıkları kaldırmaktan neden cekiniyor? türkiyede ne yazık ki milletvekilligi makamı ordan burdan paraqyı vuran biri için kacış yolu. zaten bilgisi ve zekası olan degil, parası olan secimin altından kalkabildiginden adamlar için kacmaz bi fırsat bu.

bu halk da her seferinde debelenip bagıracagına bi kere aynaya bakmayı ögnresin. kendi verdikleri kararların ne derece akıl almaz ve komik oldugunun farkına varsın. zaten bu durumdayken daha iyisini de hakketmiyorlar.

yurdun dört bir tarafı satıldı, buralardan gelen paralarla ekonomiyi ayakta tutmaya calısıolar. suan ülkedeki sıcak paranın da haddi hesabı yok. halen yabancılardan zerre kadar vergi alınmıyor. bu para eninde sonunda bu ülkeden cıkacak. her kaldıgı günde daha fazla kazanıo. cıktıgı gün artık hangi hükümete patlar bilinmez ama asıl yine türk toplumuna patlacayacı kesin.

egitimdi ekonomiydi bunların hepsini düzeltmenin anayolu paradan geciyor yani yine ekonomiden. bunu da düzeltmenin en iyi yolu, yabancı yatırımını cekmek (ülkeyi yabancılara satmak deil). avrupa birligi demek dünyada dolasan milyarlarca dolarlık yön bekleyen para iiçin bir garanti belgesidir bi manada. o yüzden girilmesi cok büyük getiriller saglıyacaktır bu ülkeye. ama dış siyaseti eline yüzüne bulaştıran bir hükümetle gireceksek hiç girmeyelim zaten, o zaman girip girecegimize bin pişman oluruz..

not: daha yazardım da vapur kacıcak :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...