Bone Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Sizce sanal ortam lafı, internet'i ne kadar yansıtmaktadır. Özellikle gazetelerde, internet yerine sanal ortam lafı kullanldığını görüyorum. Hatta halk bile internet'i sanal ortam diye nitelendiriyor. İnternet'e "sanal" denmesi bana saçma geliyor. Gerçekte olmayan, sandığımız şeylere sanal deriz biz. Bir ara moda olan "virtual reality" yani "sanal gerçeklik" gözlüklerinden türediğini düşünüyorum bu adın. Gerçi o gözlüklerin internetle bir alakası yok, ama digital şeylerin sanal sanılmasına neden olmuş olabilir. TDK'da sanal için ne diyor: "Gerçekte yeri olmayıp zihinde tasarlanan, mevhum, farazi, tahmini." Oysa internet "zihinde tasarlanan" bir şey değildir. Gazete gibi, kitap gibi, karşımızda çıkıp okuyabiliriz. Bence doğrusu siber ortam veya sayısal ortam olmalıdır. Tabii ki en iyisi düz şekilde internet demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 pentagon diyelim? xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 pentagon? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 hep tagon, hep tagon.. olmaz ki böyle! arada başka şeylerde yapmalısın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 adana, çık aradan adanaaa.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 edik: yuuuhh yuuu forum arapca desteklemiyor.Bu sistem benim espiri yetenegimi koreltiyor :( [ Mesaj 28 March 2007, Wednesday - 10:00 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 hijack etmeyin threadimi ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Hijack this! risk nedir? risk budur! gibi bişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar