Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Para mı Beyin mi?

Horrible

Öne çıkan mesajlar

Okul münazarımız var ve konu para mı daha önemlidir beyin mi? Bunun üzerine yorumlarınızı almak istiyorum.

Bizim grubumuz parayı savunacak ve sizden her iki konuda da görüşlerinizi söylemenizi ve karşı tarafı nasıl yıldırabileceğimiz konusunda fikirler verirseniz sevinirm. Kısaca öyle cümleler bulmalıyız ki beyinle ilgili tüm hipotezleri çürütebilmeliyiz :) Bu yüzden beyini savunan da parayı savunan da düşüncelerinizi bildirirseniz, yada siz olsanız hangisini seçerdiniz, nedeniyle söylerseniz sevinirim =)
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm o zaman bende şöyle derim para beyni satın alır ve beyin parayı yaratmıştır ama paranın kölesi olmustur...
Ayrıca beynin çalışması için glikoza ihtiyacımız vardır. Glikozda dışardan satın aldığımız bişeydir yani para gerekir. Kısaca para olmadan beyin çalışamaz ;)
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar paran varsa bı cok ınsanın gozunde o kadar zekısındır --bence-- , aranızda bill gates'in gerizekalı oldugunu dusunen var mı??? onla oturup 2 kelıme konusmuslugunuz var mı bunu curutmek ıcın??? belkı adam odunun tekı ıkı cumle kurmaktan acız bilemeyiz...
Sosyal ağlarda paylaş

birşeyi savunmak için ona inanman gerekmez münazaranın olayı da bu zaten.

para olmadan beyin olmaz bunu sun bikere. niye türkiyeden amerikaya beyin göçü oluyor? çünkü yeterli para yok. para olmayınca bunlara destek yok. destek olmayınca beyin işe yaramıyor.

sen süper zeki olsan da kendi işini kurup gelişmen çok zor ve uzun zaman alır

ama süper zenginsen işini kurarsın süper zeki bir adamı bulursun ona reddedemeyeceği imkanlar sunarsın. normalde yapamayacağı çalışmaları gerçekleştirtirsin o da doğal olarak kabul eder. böylece senin işin onun beyni sayesinde ve senin sermayen sayesinde gelişir vs vs. :)

para mı beyin mi tartışmasında şunu unutmamak lazım. parayı seçen kişinin embesil olması gerekmez. orta düzey bir zeka + çok para gayet iyi bir birleşim:)
Sosyal ağlarda paylaş

adam odunun teki gibi görünebilir ama beyni yok diyemezsin. bugün dünyada hangi eve microsoft girmemiş ki allah aşkına. adam öyle birşey yaratmış ki saniyede 1000$ kazanıyo.

ayrıca ülkemizde akıllı zannettiğiniz kişiler bence pek akıllarını kullanabilen kişiler değil, tabi olanaklar da söz konusu. sonuçta aklını kullanan, beyni olan, bilgi sahibi olan herkes rahatlıkla para kazanabilir.

en basitinden şu şekilde de düşünebilirsiniz mesela. öss ye girip en iyi bölümde okuyup çok para kazanmayı amaçlayan biri günde 1 saat yerine 5 saat dersine çalışıyorsa bu onun akıllı oldugunu gösterir.
Sosyal ağlarda paylaş

cemad "para olmadan beyin olmaz" cok sacma bi durum. bana çok zengin olup da beyinsiz olan biri gösteremezsiniz. cem uzan bile dolandırıcılık yaparken aklını kullanarak yaptı. herkes onun gibi etrafı dolandırıp zengin olmak isteyebilir ama olamaz, çünkü hepsinin cem uzan kadar kafası çalışmaz. hırsızlıkta da soygunda da, bunlar kötü şeyler olsa bile akıl gerektiren şeylerdir. tabi ben demiyorum ki aklı olan gider suç işleyerek kolay yoldan para kazanır. demek istediğim bu tür işlerde bile insan aklını kullanarak paraya uzanır.

bir de beyin sahibi olmakla birlikte beynini kullanabilen insan, yani çalışan insan kazanır.
Sosyal ağlarda paylaş

Aklı azdır ama şansı vardır kazanmıştır.
Aklı azdır ama yüzsüzdür inatçıdır kazanmıştırç
Aklı azdır ama namussuzdur kazanmıştır.
Aklı azdır ama akrabası siyasetçidir kazanmıştır.
Aklı azdır ama babası zengindir kazanmıştır.
Aklı azdır ama eşi zengindir kazanmıştır.
Aklı azdır ama eşşek gibi çalışıp kazanmıştır.
Örnekler çoğaltılabilir.

[ Mesaj 26 March 2007, Monday - 18:21 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

beyin paranın kölesidir. Mesela Odtü de beyin var proje var ama para yok! Bu yüzden odtülü öğrenciler projelerini gerçekleştirmek için sponsor arıyorlar.
Ayrıca tarihe baktığımızda fransada yaşayan bi çok bilim adamı ve sanatçı beyinleriyle çeşitli ürünler çizmiştir (bkz: helikopter vs. ) . Fakat bunları faaliyete geçirerek zengin olamamışlar çünkü beyninin sonucunda ürettiğin şeyleri faaliyete geçirebilmen için de paraya ihtiyacın vardır. Nitekim bu insanlar hayatları fakirlik içinde geçmiş ve bunlar ölünce projeleri belli bir sermaye sayesinde faaliyete geçirilerek zengin olunmuştur.

Sonuçta beyni geliştirmeden beyi bi işe yaramaz. Beyni geliştirmek için de paraya ihtiyacınız vardır... Misal hanginiz bedavaya okuyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

yahu tabii ki para daha önemlidir. örnek vermek gerekirse:

diyelim adamın biri çok aptal ve gerizekalı ama babasının babasının büyükbabasından gelen geniş toprakları var ve buna miras kalıyor günün birinde. hani parası var yani...

adam bunların bi kısmını satıyor ve kendi alışveriş mağazasını açıyor. bir süre sonra para kazanamadığını anlıyor ve bu işi benden daha akıllı biri yapsın diyip gasteye ilan veriyor.. ertesi gün işsizlikten yakasını kurtarmak isteyen yeni mezun akıllı mı akıllı, cici mi cici işletme mezunu hanımkızımız dükkana geliyor. adam diyor ki kızım bak, seni buranın müdüresi yapacam, burayı ne kadar adam edersin, o kadar devam edersin, aylık da 3 bin koyarım cebine diyor..

e tabi işletmeci kızımızın gözleri faltaşı gibi açılıyor, az biraz harcama yapıyor abimizin bütçeden ve hamdullah süpermarket oluyor size bir migrosvari alışveriş merkezi.. kızımız kalıcı olmaya çalışırken, market karını ilk ay 3e, ikinci ay 6ya üçüncü ay 9a katlıyor... kızımızın maaşı hala 3 milyar. ama bu beyni satın almış olan amcamız paraya para demeyip ikinci bir tane açıyor ve onun da başına cici mi cici, punk mı punk bi hanımkızımızı daha geçiriyor. gerisi malum..

işte para gerçekte de beyni böyle satın alıyor. demek ki neymiş, para beyinden üstünmüş, ha ben inanıyor muyum, hayır ama elbet hepimiz bir gün inanacağız...
Sosyal ağlarda paylaş

Şans ile para kazanılır sonuçta piyango kazanırsın gidip bir firma açarsın 10 tane univ. mezunu genci çalıştırıp daha çok para kazanabilirsin.
Şanslı olmak iş hayatında hep vardır illa piyangoya gerek yok. Sen eşşek gibi çalışırsın bi tane vergi kontrolüne girersin muhasebecinin unuttuğu bişeyi o an adam görürse şanssızsındır ama farketmez ise şansına yırtarsın milyarlarca cezayı başkasının hatasından ödemezsin. Veya ihale alırken rakibin senden gıdım fark ile düşük fiyat verir, sen kahrolursun işi alamadım diye ama sonra bi bakarsınki devalüasyon olmuş o adam batmış gitmiş sen şansına o işi alamadığın için ayaktasın :)

[ Mesaj 26 March 2007, Monday - 18:43 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

benim fikrim, para beyinden üstündür.

yani ne açıdan diye düşünmemiz gerekli önce.

mesela beyini savunanların çoğu "iyi bir eğitim, bilgili insan olmak" felan gibi şeyler.

ancak gördüğüm kadarıyla fazla beyin bünyeye zarar. paranı işletecek kadar beyin yeterli, ancak onun ötesinde hayatı sorgulamaya başlıyorsun. sonra hayattan kopuyorsun, oturup düşünüp düşünüp düşünüyorsun.

oysa parada öyle değil.
bol paran olacak. ne istersen onu yapacaksın.
yurt dışını dolaşacaksın, oturup göremiyeceğin şeyleri kendin keşfedeceksin, her akşam başka bir meyhanede eğleneceksin, yeni çıkan teknolojik ürünleri alacaksın, televizyonlara çıkıp meşhur olacaksın, hayatı kafana takmıyacaksın, tersine hayatın tadını çıkartacaksın.

ancak beyin sahibi olanlar düşünmekten hayatın tadını çıkartmaya vakit bulamıyorlar.

mesela beni örnek vereyim.
tamam çok yüksek IQ'üm olduğunu iddia etmiyorum, çok da zeki birisi olduğumu söylemiyorum.
buna rağmen hayattan kopuğum, insanlar eğlenirken ben düşünmekle meşgul oluyorum, bir film izlerken bile keyfini çıkarmak yerine bu filmi nasıl yaptıklarını düşünüyorum, akşam çıkıp club'larda sarhoş olmak yerine oturup evde bilmediğim konuları araştırıyorum vs vs..

hatta IQ'sü yüksek kişiler hakkında haberleri okursan, durum çok daha fena. Adam kitap okurken film izlerken, olayın nasıl sonuçlanacağını önceden kestirebiliyor.

Yani fazla beyin cilde zarar, dediğim gibi.
Oysa parası olan, az beyni olan insanlar gönlünce eğleniyor :)

Daha hayatımda bir jet ski'ye binemedim desem mesela :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...