Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekran kartının fanını dereceye göre otomatik ayarlayan program?

taz

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar başlıkta da yazdığım gibi ekran kartının fanını ekran kartının derecesine göre otomatik ayarlayan bir program lazım bana.
8800GTS var kartın fanı çok ses çıkarıyor %100 çalışma hızında. normalde %60'ta çalışıyor, o da oyunlara girince ısınma sorunu yaratıyor.
her oyuna girişte fanın hızını ayarlamak da zor geliyor. bu işlemi sıcaklığa göre otomatik olarak halleden bir program varsa yazarsanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Markası nedir? Asus'un Smartdoctor diye bir programı var o işi yapıyor. Ama her kartta çalışır mı, çalışırsa ne kadar güvenli olur bilemiyorum.

Onun dışında RivaTuner ve Speedfan diye programlar var ama bahsettiğin özellikleri var mı hatırlamıyorum. Araştırman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet; sadece ekran kartı için ayrı fan (var mı o da bilmiyorum ya) almak ne kadar doğru ki?
işlemci için zalman fan aldım baya büyük sessiz falan güzel bir şey.

mirage; markası MSI, asus değil.

belki bilen kullanan veya kendisi yazan vardır diye sordum ama sanırım pek işime yarayacak bir program yok. herkes gibi %75'e sabitleyip 65 derecelerde oyun oynayacağım galiba.

8800 GTS'te fan %60 ta iken neredeyse hiç ses çıkarmıyor. %70 e alınca fark yok denecek kadar az. %80'de biraz ses hissediliyor. %100'e getirince VUUUUU elektrik süpürgesi gibi ses çıkarıyor. o yüzden en makulu %75 falan. aradığım tarz bir program bulamazsam %75 yapacağım artık :
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...