BonePART Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 bu arada yazin bi ada yapariz cok isterseniz ayarlanabilirse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Valla bizim sistem genelde mangal başında ağır ağır yemekten geçtiği için kimse höykürmüyor bana. Sebzeleri pişiririz, sonra onlar temizlenip hazırlanana kadar, ilk posta gelir, yanına pilavıydı hedesiydi. Köfte pişer o arada, o da sıcak sıcak servis yapılır. Benim eşşeğim yolda bu arada. Lastik top getircek gönüllü lazım ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 said: bu arada yazin bi ada yapariz cok isterseniz muahhaha isteeriz isteeriz! ciddi güzel olur [ Mesaj 05 Haziran 2007, Salı - 10:05 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 yazın ada yapalım evet et met alıp. acıktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Bu arada unutmuşum ben de birkaç şey paylaşayım mangal konusunda. 1- Bence de kesinlikle ilk olarak köfteler yapılır. Köfteler mümkünse inegöl o da olmadı ufak boyutlu olmalı mangal için. 2- Köfteler ızgaraya konduktan sonra ızgarada boş kalan yerlere ekmek dilimleri yerleştirilmeli, böylece isteyen mis gibi kızarmış ekmeğini yiyebilmeli. Ancak durum şudur ki herkes kendi dilimini takip etmelidir yoksa sizin kızarmış ekmeğiniz başkasına çok kolaylıkla yar olur. :) 3- Benim en sevdiğim yemek, mangalda olmazsa olmazlardan tavuk kanat tır. Kesinlikle ne köfteler ne tavuk kanat pişirilirken ekstradan yağ kullanılmamalıdır! İsteğe göre tavuk göğüs de yapılabilir ama önem sırasında tavuk kanat'tan sonra gelir. Tavuk şiş ise kuru olabilir o yüzden bence mangalda tavuk şiş yapılmasa iyi olur. 4- Eğer balık yapılıyorsa, köfte ve tavuk yapılır gibi bir yüzü pişene kadar beklenip öbür yüzü çevrilmez. Balıkta durum farklıdır, sık sık çevirilerek yapılmalıdır. Balığın üzerine önceden fırçayla zeytinyağı sürmek ise son derece akıllıca bir davranıştır. Tavuk şiş'in aksine balık şiş (balığın cinsine ve kullanılan sebzelere vs. göre) son derece lezzetli olmaktadır. 5- Herkes bu kısmı es geçmiş: Türk kahvesi. Ben çok kahve düşkünü bir insan olmasam da, Türk kahvesi çoğumuzun vazgeçilmezidir, mangalda yapılanı da söylentilere göre çok güzel olmaktadır. Bildiğim kadarıyla yemek faslı biter bitmez mangaldaki korlar söndürülmeden cezve mangala gömülür, arada köpürdükçe taşmasın diye kaldırılır. Bu şekilde yaklaşık bir yarım saatte pişiyor yanılmıyorsam. Bilenler deneyenler varsa daha sağlıklı bilgi verebilirler. Ayrıca etlerin yanında en güzel giden mezeler: - Ezme - Patlıcan salatası - Zeytinyağlı yaprak sarma - Taze süzme yoğurt - İsteğe göre pilav (ama iç pilav olmamalı) - Ve tabiki beyaz peynir... [ Mesaj 07 Haziran 2007, Perşembe - 20:48 tarihinde, la_bombonera tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 07 Haziran 2007, Perşembe - 20:51 tarihinde, la_bombonera tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Mangalda kahve yerine toplu bi kahve tutorial'i yazarim haftasonu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar