Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rogue talent tavsiyesi


Rock

Öne çıkan mesajlar

Uzun süreden beri kullandığım combat-sw düzeni artık canımı sıkmaya başladı. Hem PvP'de yavaş kalıyor hem de instancelarda improve sap yok diye partye almıyorar. Eskisi buydu;
http://www.wow-europe.com/en/info/basics/talents/rogue/talents.html?3053201050000000000003203052002050150223010510000000000000000000000

Şimdi yeni yapmayı düşündüğümde PvP reward daggerıyla yada shadow labdan düşenle bu;
http://www.wow-europe.com/en/info/basics/talents/rogue/talents.html?2050031050000000000000000000000000000000000005502230302021203501351

Sizce bu yeni yapmayı düşündüğüm raid instancelarda canımı çok sıkar mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anladığım kadarıyla hem pve hem de pvp istiyorsun. Bence en mantıklısı imp. sap den vazgeçip combat devam etmek.

Imp sap olmazsa olmaz diyorsan iki seçeneğin var:

30/0/31 yapıcan pvp de çok iyi olacak pve de de bildiğin sealfate backstab, snd özlemi çekicen. Damage meterda yer edinmek zor.

İkinci seçenek ise assassination ağırlıklı bir build. Subtletly de imp sap alıp kalan puanları assassinationa vericeksin. PvE de öbüründen başarılı olacaktır, pvp de daha başarılı olması mümkün değil ama yine de iyi olur. Tam bir utility rogue olur çıkarsın, deadened nerves ve imp expose ile pvp de iş yaparsın. "beni alın beni alın" diye bağırır rogue dan imp sap bekleyen insanlara.

Bence en iyi tercih hem imp snd hem de imp sprint imp kick barındıran combat swords. Bırakmadan önce oynadığım buildti, her ihtiyaca cevap veriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Imp Sap'tan vazgeçmek istemiyorum diye bir şey söz konusu değil ama arka arkaya 3 kere bir partye alındığım gibi atıldım. Nedeni de imp sap olmaması. O yüzden imp sap olmasını istiyorum. Hem PvP'de de son zamanlarda bozulan kişiliğime daha uygun bir oyun şekli sunacağına inanıyorum :D

Bir de şöyle bir durum var. Combat-SW çok damge vuruyor, kodumu oturtuyor tamam, ama oyuncular mooblardan çok daha hızlılar ve hp'leri de daha fazla. Özellikle de PvP de hangi class olursa olsun hızlı bir şekil de dmg vurma kapasiteli buildlerin kurulması gerektiğine inanıyorum. Combat-SW çok ağır kalıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla şahsen pvp de sap e puan harcamak yerine sapi vurup shadowmeld i basmayı tercih ediyorum, biraz sakat gerçi ama tehlikenin adamıydım ben :P Pve de olmaz tabii eheh.

TBC çıktığından beri gerek level alırken, gerek ding 70 sonrası, gerek pvp, gerek raid zilyon tane build deneme şansım oldu. Respec olayına 500g+ bir para verdim (tam miktarı hatırlamıyorum:D), TBC rogue unun o kadar çok opsiyonu var ki, güzel birşey.

Senin anlattığın SW değil de o combatın genel hali. İyi sustained damage garantili ama iyi yellow damage sadece conditional. Prep ve elusiveness olmadan zaten ne alırsan al gördüğün yellow damage artısı white damage ın düşüklüğüyle orantılı olacaktır. Mutilate'in cold blood CD beklemeden o potansiyele ulaşması için % 25+ crit lazım, bu da şu anın ortalama bir rogueu için düşük ap demek oluyor.

Senin aradığın şeyler için bence şöyle bir build olmalı:


http://www.wowhead.com/?talent=fGecREMsizEoZVM

Benim de bir süre kullandığım bir build. Felaket memnun kalmış, oynarken de mutlu olmuştum. Sonra meterda lock geçebilmek için DWS/muti ye geçmiştim eheh. Mutilate'in her türlüsü ile grind olayı muhteşem zaten. PvP, PvE aradığın herşey var. Poison immune şeylere backstab basıyorsun, druid mi tanklıyor ver expose u win win. Remorseless ın pvp de mutilate için ne kadar anlam ifade ettiğini kompozisyon olarak yazmak lazım :P

Şöyle bir opsiyonu da göz önünde bulundurabiliriz mesela oynadın meterda memnun kalmadın, remorseless fleet footed komple, deadened nerves'den de 1 puan geri alınca SnD alabilirsin. Onu almışken yolda mis gibi gouge almış olursun ama mutilate in gouge ile arası iyi değil, envenomu ona göre ayarlamak falan lazım.


Ya bu arada shadowstep i sormuşsun gözümden kaçmış. Raidde ve instance da damage bazında hiçbir işe yaramaz o build. Battlegroundlarda çok eğlenceli orası ayrı.

[ Mesaj 20 March 2007, Tuesday - 00:43 tarihinde, arcane tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet senin istediğine en uygun built multilate ama o 54/0/7 değil bence kesinlikle ...

Bunu denemeni tavsiye ederim..

http://www.wowhead.com/?talent=f0ebRE0sizVohfVZVM

Expose Armor'a verilen 2 talent'ı Remorseless Attacks ile deiştirebilirsin.. bu senin oyun tarzına ve amacına kalmış birşey.

Onun dışında duel wield spec almasan bile white dmg'ın önemini es geçemezsin +5 hit ve snd her zmn için çok önemlidir.. Keza murder da ...

54 puanı ass.'a vermek dps'ni düşürmek demektir bence..


Bu benim görüşüm ama 2 senedir rogue oynuyorum bana güvenebilirsin :)) 500g da harcamadım talent'lar için tbc'ye kadar combat mace ile geldim (misplaced servo arm'ı çöpe atamazdım :D) Şu an dagger spect'im ... 15/41/5 .. ve şu an raid dps için en iyi built..

Son olarak bence spect'e göre silah değil silaha göre spect değiştirilir :)



Edit : söylemeyi unutmuşum evis.'e puan vermedim çünkü bu built ile eviscrate değil envenom kullanacaksın :) Bu yüzden improved poison'a kaydırabilirsin bir kaç puan..

[ Mesaj 20 March 2007, Tuesday - 09:44 tarihinde, dEaThMooN tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim kadarıyla eğer muti denemek istiyorsan ve imp sapten vazgeçmiyceksen 41 13 7

http://www.wowhead.com/?talent=wbeboE0sizVohfVZVM


Pvp de şaka gibi bence muti, cs shiv muti ks cb muti evis çok çok ilginç damagelar vuruyor ben cb i eviste kullanmayı tercih ediyorum çünkü 2.3k falan critliyor ve deli combo generate ediyor tabi. Murmurdan düşen daggerları kullanıyorum.

Pve de de poison immune olmayan bosslarda çoooook başarılı yine, snd yi açık tutarsın sürekli. Deathly Poison'a immune dilse boss mob vs finishing move envenom+snd, envenom armoru ignore edip 3k critleyince çok eğleniceksin emin ol.

Ama ben yine de combat swords a dönücem sanırım karazhana başlarken mh vindicator offhand fireguard oldugu için
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Murder o kadar hayati bir talent değil hatta o güzelim tree de bence sadece bir filler. Özellikle de konu yellow damage ise finisher bufflayan talentlar bir numara.

Eviscerate 3/3 olmaması duruma göre damageı düşür. Bence pre tbc dagger combat dışı buildlerde gereksiz bir risk, o dönemin puan eksikliğinden kaynaklanan birşeydi, kötü olduğundan değil puan olmadığından alamıyorduk. Envenom iyi güzel hatta bazen daha iyi mesela warriora cold blood envenom basmanın zevki başkadır eheh ama genelde eviscerate daha iyi. Cold bloodlı felaket combo point üreten bir buildde 5 point CB evisi clotha basmaktan vazgeçerim diyorsan ayrı. Aynı şekilde imp sinister strike da kendini aratabilir madem combata puan veriyoruz bence lightning reflexes dan çok daha iyi bir tercih. Zaten mevcut itemlarla evasionsız dodge çok yetersiz kalacaktır. Imp exposesuz heavy assassination build düşünemiyorum, combat builde bile aldım işin ilginç kısmı pvp amaçlı almıştım ancak pve de daha fazla kullanma şansı buldum.

Bence imp backstab mutilate için baya güzel ve gosu bir talent. Evet, oynaması zaten zor olan bir build daha da zorlaşıyor ama zorlarsak güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. PvE de çılgın zaten moblar poison immune çıkarsa yola aynen devam ediyoruz. Onun dışında olur da karşına düzgün bir PvP rakibi çıkarsa adam senin shivini beklerken backstabi vurunca elemanın suratının aldığı ifade priceless. :P

Karazhan için combat swords çok iyi ama en aşağı vindicator MH olmalı. Öncesinde mavi fistler daha iyi sonuç veriyor hem de pvp de yalamıyorlar. Vindicator ı malesef dagger offhand ile kullanmak zorunda kaldım ona rağmen meterda sonuçlar gayet tatmin ediciydi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

41/20'i göz önüne almamamın sebebi imp. sap :D Öylesini sordular öylesini yazdım. Yine de assassination tree en sevdiğim tree, 41+ puan vermekten çok hoşlanıyorum.

41/20 şöyle bir build:

41/20'in opportunity bazlı mutilatelere göre DPS üstünlüğü tartışılmaz. Hatta bence combat daggerdan da iyi çünkü deli gibi finisher indiriyorsunuz. Bence combat daggerda 41/20 den daha fazla DPS yakalanıyorsa oynayan rogue birşeyi yanlış yapıyordur ya find weakness ı up tutmamıştır ya da finisher seçimi yanlıştır. Rotasyonla SnD find weakness up tutup arada evis/envenom ve rupture basabilen bir build. 41 Combat ın fark yaratığı noktalar BF ve AR. Onların da kullanımı sorunlu. BF de overaggro olabiliyor, o biraz da tanka bakıyor gerçi, ben BF açayım diye yan yana tanklayan muhteşem insanlar da gördüm. AR ise fear nedeniyle yalan oluyor, scripted moblar AR açar açmaz basıyorlar. Şahsen raidi ikna edemedim fearwardlanmam konusunda :P Bence hiç sorun olmasa bile ilk yazdığım nedenlerden 41/20/0 ın 15/41/5 e üstün gelmesi lazım. Combat fist/sword ile arasında seçim olayı ise insanın scryer/aldor olmasına bakıyor.

PvP bazında düşünürsek şu an herhalde crit ratelerin sürünmesindendir DWS iş yapıyor. DWS siz düşük muti dmglı fantastik fikirlerde ise imp sprint ve imp kick gibi muhteşem bir pvp talentları bence heavy assassinationa karşı en büyük avantajı. Bence fantaziye kaçmayıp DWS den şaşmamak lazım, imp sprint ile yetinelim :) Gerek duel gerek bg ortamında çok iyi. Arenada ise karşıda subtletly rogue olmamasına duacı olmak lazım. :D

Rock eğer imp sapten vazgeçerim diyorsan bence de 41/20/0 çok daha iyi iş yapar, özellikle pve de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ama nightslayerdaki 1 energy tick kurtaran combo yerini premeditation ambush cold blood evise bıraktı. Prep sayesinde 2 kez yapılabiliyor olması da cabası.


Leveling için imp. sinistera 2 puan sonra assassinationdan devam. Unutulmaması gerekilen talent remorseless attacks. Level 45'de 16 puan assassinationda olmak üzere combata respec ve oradan devam. 60'da mutilate e respec. Sonrası ne silahın varsa ona bakıyor bende çift r14 dagger vardı 70'e kadar götürür öyle birşey. TBC droplara kaldıysak genelde yolumuz combat fist e düşüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:

41/20 şöyle bir build:

41/20'in opportunity bazlı mutilatelere göre DPS üstünlüğü tartışılmaz. Hatta bence combat daggerdan da iyi çünkü deli gibi finisher indiriyorsunuz. Bence combat daggerda 41/20 den daha fazla DPS yakalanıyorsa oynayan rogue birşeyi yanlış yapıyordur ya find weakness ı up tutmamıştır ya da finisher seçimi yanlıştır. Rotasyonla SnD find weakness up tutup arada evis/envenom ve rupture basabilen bir build. 41 Combat ın fark yaratığı noktalar BF ve AR. Onların da kullanımı sorunlu. BF de overaggro olabiliyor, o biraz da tanka bakıyor gerçi, ben BF açayım diye yan yana tanklayan muhteşem insanlar da gördüm. AR ise fear nedeniyle yalan oluyor, scripted moblar AR açar açmaz basıyorlar. Şahsen raidi ikna edemedim fearwardlanmam konusunda :P Bence hiç sorun olmasa bile ilk yazdığım nedenlerden 41/20/0 ın 15/41/5 e üstün gelmesi lazım. Combat fist/sword ile arasında seçim olayı ise insanın scryer/aldor olmasına bakıyor.




Combat potency'yi nasıl es geçersin :( 1.3 - 1.4 speed offhand'lerle sNd + bladeflurry = 0.728 -0.784 'e kadar düşüyor offhand speed'in ve bu sırada miss'leri göz önünde bulundurmazsak (beynim durdu burda :D ) gerisini sen hesapla uahuahua ...

Bu raid işi harbi beyin bırakmıyo insanda :D ben bi tv ye fln bakıyım da kendime geleyim :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir suru rogue arkadasim var. "ya nasil yapcas, bölemi gitsem daha iyi yoksa şööölemi" diye aglanip dururlardi.ben ise frost mage tim.bunlara diodum, "bi istikrar saglayin o talent uzerinden gidin surekli.. ". ama.. kendim rogue acinca cidden gordum ki ı ıh abi.olmuo :) yani resmen dakka basi talent deistiriosun.omu iyi bumu iyi falan kafayi cizdirebilio.nelerden tasarruf edip, tasarruf ettigin şeyin yeni actiracagin ozellige degip degmiyecegine karar veriosun falan.bbbzzzztttt kafayi yiyo insan :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hımm cidden rogueların talent seçmesi biraz zor oluyor. Nedeniyse bana göre her buildin diğerine göre çok farklı oynanış tarzı olması(diğer classlardan daha fazla olduğunu düşünüyorum). Bu yüzden de kurulan builde alışması zaman alıyor. Şimdiki buildim bu;
http://www.wowhead.com/?talent=ihecoEMsizVoZAMcc

Main handde 70pvp daggerı var offhand için henüz uncomen bir dager bula bildim ve verdikleri dmg şimdilik fena değil.

Ayrıca tekrar şunu elirteyim. Bir arkadaş imp sapten vaz geç demiş ama normal instancelara girmeye çalıştığımızda sordukları ilk şey imp sap. Yoksa almıyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Imp. sap olmayan rogue nasıl almıyorlar partye? Benim işim değil ki mobu pasifize etmek. Mage/lock yapsın o işi, druid tanklasın. Ben önüme geleni keserim, işim dps. Ha partynin o anki dengesi izin vermez sapsız rogue'a ona birşey diyemem.

Ayrıca belirtmek isterim ki rogue'un Türkçe meal ipsiz sapsız adam demektir ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oy 4-5 li pack de olsa ben zaten atıyorum sap'i. sap+evasion+sprint+3sn de bir dmg+isteyen partye istediği packi getir bırakırım önüne+vanish+bandage+dps... UBRS'de drake'in addleri de kitelıyordum. Ayıptır söylemesi yetenekli adamım.

Dediğim gibi partynin durumuna bakar ama imp. sap olmadığı için adamı partye almayan adamlar o zaman holy olmayan priesti da almayacak partye, demonology gitmeyen locku da almayacak vs.

Rogue'un görevi sap demekle olmaz, dediğim gibi partye bakar ama böyle genel bir anlayış var demek yanlış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Combat potency malesef energy tick resetleyen bir hadise. Es geçmedim sadece yazmayı gerek görmedim zira pasif bir olay, DWS gibin. Hesaba o da dahil. Bence yine de 41/20/0 bir adım önce.

Imp. sapsiz sap pull TBC instancelarda çok sakat hele hele heroicte :D. Girdiğin riske değmez bence. Imp. sap yok diye gruba almamaları saçma birşey benim de başıma gelmişti, işte böyle sebeplerden guild lazım oluyor insana. Rogue'da neden imp sap bulunmaz? İşte o durumu anlamak için rogue oynamış olmak lazım. Subtletly tree öbür ikisine göre baya ayrı bir tree. Bizim imp. sapten çektiğimiz çoktur. Vaktinde % 10 şansla stealthden çıkma yüzünden oluşan kazalar hele bir de böyle birşey için 3 puan harcamak ne kötü günlerdi. Tam adam oldu diyorduk subtletly e az puan veren buildlerin göz bebeği elusiveness ile yer değiştirdiler, zaten nerfed olan elusiveness sap yüzünden treenin dibini boyladı. Heroicde CC için istenmesini anlıyorum ama rogue olmayanlar da şunu anlamalı ki imp sapli bir rogue'un subtletly de sadece 7 puan harcamış olsa bile dps i öbür buildlere göre gözle görülür oranda düşük olacaktır. Sizi bilmem ama benim aklıma rogue diyince pve de DPS, pvp de interrupt geliyor.

Edit: Rock bence o build çok güzel. Fleet footed opsiyonel ama crippling kullanılmadığı zaman iyi iş yapıyor, snare resist pek tutmaz veya ben çok şanssızım eheh. Yine de en sevdiğim talentlardan kendisi. O buildte imp expose ile onun arasında seçim yapmak gerekiyor ama ikisi de iyi talent. Benim aklım direk heavy assassinationlara kaymış, initiative ambushu opsiyonlar arasına koymayı unutmuşum bence o build senin için benim yazdıklarımdan çok daha iyi olur. Elusiveness nerf öncesi o buildle pvp yaptığım günler gözlerimin önünden film şeridi gibi geçti :P Yaktın bizi imp. sap.

[ Mesaj 21 March 2007, Wednesday - 12:14 tarihinde, arcane tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konunun geneliyle alakalı değil ama sap 'le ilgili bir başlık var wow forumlarında. Öğretici olması açısından muhim gördüm. Konu şu ki: rogue ya imp. sap sahibi olmaz ya da doğasını inkar eder :P

[ Mesaj 21 March 2007, Wednesday - 12:35 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...