TambourineMan Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Malum çoğumuz lvl 70 olduk pvp ve pve de birkaç değişiklik oldu, yeni instancelar yeni bosslar, uçarak istediğimiz yere gitme. Sizce TBC ile WoW ilk heyecanını yakayabilir mi?
Absolut Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 TBC ile rogue oynamaya başladığımdan benim için yeni bir oyun gibi o yüzden de bence TBC çok daha keyifli :)
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 iyi hoş güzel ama illidan da yenildikten sora oyunun filmi bitecek bence
Sylian Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 TBC'nin bence o kadar da buyuk bir yenilik getirdigi yok. Halen pvp dengesiz sonucta oyuna arena sistemini koyduysan tas-kagit-makas sistemini kaldirman lazim. Dungeonlar ve raidler eskisine gore daha zevkli ama bunlarda da cok buyuk degisiklikler yok halen endgame = 7/24 raid farmlamak. Ha bence illidian'in olmesi oyunu bitirmeyecek aksine illidian'in olmesi scourge'in ataga gecmesi demektir bu nedenle bir sonraki exp. pack Northrend olabilir(Bence Emerald Dream olacak ama illidian'in olmesi basbayagi scourge'u guclendirir)
Sage Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Illidan'ı kolay kolay harcamaz bence blizz. Böyle 20% de Anachronos gibi uçar gider bir yerlere. :p Kelthuzadı bile harcamadı blizz. Küllerini napıcak bakalım o priest neyse. TBCden sonra Northrend gelir belki araya mealstormu sıkıştırırlar. Daha var hikayesi blizzin. En kötü ihtimal bir uzay gemisiyle bir tane daha ırk indirirler azerotha :p.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 bi sonraki expansionda horde a gnome alliance a tauren gelcekmiş.röportaj vardı gerçek yanis
cenx Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 ben üçüncü bi pact olsun isterim oradada blood elfler olsun sonra bi iki ırk daha olsun ne bilim nagalar misal. 2 taraf olmasın sırf
toggie Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 spark şaka yapıyosun herelde? böyle bişey olursa wow biter. ne işi var gnome ların horde allahım düşünemiyorum orgrimmarda yerden bitmelerin gezdiğini.
Mirage Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Level 70 olana kadar güzeldi. Yeni yerler, yeni questler, yeni instance'lar falan.. 70 oldum baydım bıraktım. :p
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 becen TBC olmadi beceremediler grafiklerle ve questlerle agzimizi sulandirdilar ancak TBC nin endgame i su anda rezalet PvP yapmak istediniz BG odulelrine bakiyoruz myeeeh 5 kisiliklerden dusen itemlar cok daha iyi ne olacak peki arena 4 hardcore kafaniza uyan adam bulucaksiniz kazandikca stres bi mac kaybetseniz deli gibi etkisi olucak bi noktadan sonra ihhh pvp yok su haliyle bana sorarsaniz eee PvE ye bakiyoruz heroicleri gectim normal 5 kisilikelre bile rastgele takimla girilmiyor guildden en iyi arkadaslarla heroic akstik bi kac hafta en sonunda birbirimize girdik eglendirmiyor hatalari affetmiyor heroicler bi kaza olsa bir defa CC resistlese wipe direk ee raidlere bakiyoruz karazhan da hic o eski hava yok bayik ve cok ciddi bir ortam eglendirmiyor gene eee raidler felaket zor itemlara bakiyoruz 5 kisilikelrden dusen itemlarla ayni kalite hatta cogu zaman daha kotu casual lari mutlu etmek icin bisey denediler tutmadi blizzard sandiki casual denilen gurup zamani olmadigi icin raid yapamiyan gurup ama yannis bu eskiden cok gzuel plana programa oturtup raid yapip itemini kapiyordu casual lar agliyanalr ise yeteneksiz oyun tecrubesi olmiyan insanlardi simdi olay ne oldu oyun gecmisi olmiyan reflezleri saglam olmiyan TBC endgame inde dikis tutturamaz (heleki telekom sagolsun lag dan gani bisi yok) bu yeteneksizler gidicek bi zaman sonra bayip ee asil casual olan kitle bu tempoyu kaldiramiycak cunki adamlar kafa dinlendirmek icin oyun oynuyor ama su anki edgame kafa bosaltmaktan cok stres yapip kasiyor insani core gamerler da sikayetci hatta giris seviyesi bir raid olan gruul da raid i full flaskliyip genede beceremiyen hardcore guildlarda sikayetci 3 gun item farmliyoruz 2 saat denemek icin karsiliginda mavilerden cokda iyi olmiyan itemlar icin diyorlar blizzard iyice yuzune gozune bulastirdi bence su anda daha erken mileltin cogu attunement ve 5man gear pesinde kosuyor oyuncularin cogu 5 kisilikleri bitirip sira raidlere gorunce kopucak kiyameti izleyin siz
Enginar Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 40 men lik raid ler 10-25 kişi yaparak hardcore end-game raide cok büyük darbe vurdular. ne epicin ne de guild progress in bi anlamı kalmadı. blizzard tbc yi bi çok kucuk guilde ya da arkadaş gruplarina hitaben hazırlamış belli ki ama arada bir random instance yapmak isteyen ya da haftalarca bi encounter da wipe olmak isteyen 2 uc oyuncuya büyük darbe vurdular.
Sidious Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Tbc cidden kötü oldu, yapılan köklü değişikler hem pvp yi hem pve yi bitirdi. 40-20 raid büyüklüğü yerine 25-10 olması çok saçma oldu, hadi küçülttün diyelim neden aralarındaki oranı bozuyorsun ... 40 kişilik raid yerine bazı günler 2x 20 kişilik raid yapılırdı, şimdi 25 kişilik yerine 2x 10 kişilik raid yapılıyor, 2 raid ( progress raid ve 2. iyi raid gibi saçma bi ayrım yapmak zorunda kalıyor çoğu guild) ve progress raid indekiler le 2. raid ve dışta kalan kişiler arasında bi item farkı doğuyor... PvP ye bakarsan, bg deki birkaç epic item hariç bg lerin işlevi kalmadı, yeni pvp alanını arenaya taşıdılar, ventrilo + ciddi bi hazırlanma olmadan arena da bişey yapmak zor , latency si 300-400 ms te sabit olan telekom la da arena yapmak ayrı bi işkence bu yüzden bana göre pvp de bitti. World pvp hakkında yorum yapamıcam çünkü normal server da oynuyordum.. ( yaptık bi hata :p) Lvl 60 tan lvl 70 e quest ve yeni alanların dizaynını müthiş yapmışlar ona söz yok , fakat leveling bu oyunun çok az bi bölümünü kapsıyor, o yüzden lvl 70 teki seçenekleri bu kadar kötü dizayn etmeleri yanlış olmuş. Bence WoW un yükseliş devri bitti TBC ile, oyuncu kitlesi zaten büyüktü ama oyunu bırakan kişi sayısı TBC den sonra arttı , sanırım 8-8,5 milyon oyuncuyu yine barındırır WoW ama yeni rekorlar kıramaz sayı bakımından... Warhammer , AoC (ha bi de LotRO) geliyor bakalım, 1-2 (endgame seçenekleri değiştiren ya da yeni bişeyler ekleyen) update gelmezse, WoW için kötü günler yaklaşıyor :p Kendi adıma TBC den sonra 1,5 ay dayanabildim, fakat 1,5 senedir oynuyordum bu oyunu.. 16 RL günde lvl 70 pala yaptım fakat lvl 70 teki durum karşısında sildim char ları, bıraktım WoW u, vanguard oynuyorum şimdi, mutluyum :p Saygılar Tetik - lvl 60 orc hunter Kilrogg rank 12 Kaotik - lvl 70 belf paladin Kilrogg Haze - lvl 60 human priest Xavius Siddhartha - lvl 60 orc warlock The Maelstrom ve daha niceleri :p
MADBOY Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Ben de emin değilim, ama örnek vereyim, MC ye giderdim zırnık loot alamasamda mutlu olurdum, çünkü orada 40 kişinin pıtı pıtı koşması, ventrilodaki espriler, wipe yiyince hata yapanların şakalaşması, sonra birbirini affedip devam etmesi ve mutlu mesut stres yapmadan progress yapması falan içimi hoş yapardı... Şimdi nadiren raidlere giriyorum ve girdiğim zamanlarda hiç eğlenemiyorum. Hata kabul etmiyor blizzard, tam HARDCORE ötesi GODLIKE oyunculara göre ayarlamış oyunu. Heroicleri geçiyorum zaten, sonuna kadar 70 rare ve birkaç 70 karazhan epicle donatılmış üstü başı gem + enchant olan bir druidin , 16k hpsi var ve thrash mobdan non-crit 12k damage yemesi gerçekten içler acısı. E verdiği rewardlar falanda okadar iyi değil üç beş parça yani toplamda aldıklarınız... Blizzard sonuna dek hardcore oyuncuları etkileyerek hata yaptı kesinlikle... Şu an aklımda bir fikir var, acaba karakteri biraz daha geliştirip profession'ları recipe'leri ve armor/gem/armor enchant leri tamamlayıp tam hardcore raid'e hazır bir şekilde hale getirdikten sonra güzel bir fiyata satsam mı diye düşünüyorum... Ah be ah, her MMORPG nedense böyle oluyor. SWG'de de böyle olmuştu, CU geldiğini öğrendiğimde gerçekten ağlamaklı olmuştum.
Mirage Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Aksine bence max raid boyutunun 25'e düşmesi çok iyi oldu. 40 olması işkence gibiydi. Bilmiyorum sizler belki iyi guild'lerde oynamışsınızdır, sorun olmamıştır. Ama 40 kişinin toplanması, organizasyonu beni oyuttan soğuttu açıkcası. Ben sırf PvE için oynuyordum oyunu. Çoğu zaman oynayacak çok vaktim olmuyordu. Programımı her şeyimi ona göre ayarlayıp raid saatinde gelip oyunumu oynamak istiyordum. Ama her seferinde bir aksilik çıkıyordu, genelde ya geç başlanıyordu, yada erteleniyordu. 25 kişi olduğu zaman hem organizasyon daha kolay olur. Hem 25 kişilik bir grup çıkartabilecek iyi bir guild bulmak daha kolay olur. Hem kişi başına düşen sorumluluk biraz daha artar. Yani kısacası 40 kişilik raid'ler beni fazlasıyla sıkıyordu. Daha az kişilik olmalarına sevinmiştim. [ Mesaj 18 March 2007, Sunday - 09:50 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 hepimiz basta oyle dusunduk hatta hala oyle dusunmekteyim ama soyle bir olay var tbc nin uzun metrajli ilk raid i karazhan ve 10 kisilik benim guildum 190 kusur kisi casual lari zamani olmiyanalri iflan atinca raid yapan 129 adam kaliyordu ancak AQ yu ve ZG yi dolduramiyorduk cunki icerde isi biten yanasmiyordu MC ise aksine hep kalabalik idi ve dolduruyorduk cok rahat ancak mci le ayni gun ayni saate MC yerineBWL koyuyorduk guildun core u geliyordu uste bi 10-15 daha topluyorudk ama 10 adam eksik oluyorduk en az 2-3 deneme yapip eyvallahdiyip cikiyorduk o yuzden bwl otesine gidemedik simdi raid yapan casual guildlerin profili bu genellikle cunki asil sorun her raid e her adamin gelememesi ve her encounter i herkeze ogretmenin baya zaman almasidir 25 kisi ile ilk raidler maghteridon ve gruul ve ikiside kesinlikle onyxia/mc levelinda degil felaket zorlar ve 25 kisiye dusurmenin getirdigi ayri bir olay ise artik raid e sulukler dadanamiycak ancak ayn isekilde bikisinin hatasi diger 24 u yakicak ama adam sayisinin dusurulmesi zaman bulamiyan insanlara ahrbiden yardimci olucakta TBC endgame in hata kaldirmiyan hard core yapisina kac kisi dayanabilicek
Mirage Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Zorlukları da abartmışlar sanki. Bilerek öyle yapmışlardır daha uzun süre uğraşsın millet diye. Ama açıkcası çoğu 5 kişilik instance bile normal oyuncular için çok zor. Yani PUG ile girmek işkence olabiliyor resmen. Zevk için girilmesi gereken yerlerde kafayı sıyırabiliyor insan. Ben zor olmasını seviyorum aslında, ama grup bulamıyorum. Bulsam da bitiremiyorum. LFG sistemi zaten iğrenç. Guild yoksa bırakın gidin yani oyunu.. :S Neyse lotro betaya bakayım ben bi.. client indiriyor. :)
nedanko Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Ben soyle bi mantik gelistirdim, belki dogrudur. Simdi ben level 62 bir adamim, oyuna baslayali 6 ay oldu yanilmiyorsam (7 de olabilir). Tek bir karakterim var, cok fazla oynayacak zamanim olmuyor. Tanidigim bir kac kiside benimle ayni dertte. Ben daha raid bile yapmadim mesela, gitmedigim bir suru dancin var. Tanidigim kisilerde ayni dertte yine.. Su mantigi gelistirmis olabilir mi blizzard diye dusunuyorum. Hardcore adamlar disinda raid yapan ciddi bir kesim yok. Yapanlarin buyuk cogunlugu bu oyunu cok oynayan kesimler, yani oyundan anlayan kisiler. Bu adamlar girip farming yapiyor kolayca, biz 40 kisiyi dusunurken az oynayan kesimide dusunmustuk ama dedigim gibi bu adamlar cok az raid falan yapiyor. O zaman cogunlugu dusunerek bir dengeleme yapacagimiza gore , bu rakami dusurelim ki, cok oynayan kesim ciddi ter doksun, olanda az oynayayip raid falan kasanlara olsun. Raid sistemini bilmedigimden boyle bi mantik gelistirdim, belki sebepleri daha farklidir..
Jaan Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 bence wow un 25 kişilik olması ve arena sistemi büyük bir artı. ilk olarak arena sistemi sayesinde benim zamanım yok sabah akşam honor kasamam diyenler eninde sonunda arena epiclerini alacaklar. ve arena epicleri bazı klasslar için t5 den daha iyi. tabi arenada klass dengesi olmaması büyük bir sorun. Dikkat edin bütün takımlarda bir paladin var nerdeyse ve bir de warrior. tabi aynı bgleri farmlamaya devam etmek ve bence saçma sapan bir yer olan eye of the storm a girmek insanı bayıyor. harita dosyalarında bulunan azshara crater niye oyuna eklenmiyor anlamış değilim. wow un öne çıktığı pve kısmı. 40 kişilik raidlerin 25 kişiye düşmesi ile güzel oldu ama bu bazı sorunlar da getirdi. ilk olarak droplardan bahsedeyim. daha önce de belirtilidiği gibi dorplar çok alakasız. günlerce uğraşıp grull u kesiyorsunuz. düşen t4 leggingler bazı mavi itemlardan kötü. bizim guild da mage hunter warlock t4 legging i düştü raid deki tek hunter dışında hiç bir mage veya warlock istemedi. paladinin ki düşse ben de istemem daha iyisi var çünkü. karazhandan t4 düşmesi ile 25.kişilikten t4 düşmesi işleri karıştırıyor. karazhan 10 kişilik bir instance ve 1 hafta cooldown u var. bir raid de 2 parça t4 item geliyor (ellik ve kafalık) eğer 25 kişilik sabir bir guild iniz varsa 2 karazhan raid i çıkartabilirsiniz. bu da size haftada 2 şer parça t4 kafalık ve ellik verir. t4 ün geri kalan parçaları gruuls lair ve magtheridon dan düşüyor. t4 shoulder maulgar dan düşüüyor. ve sadece 1 tane düşüyor. gruul dan da legging sadece bir tane düşüyor. magtheridon da da durum aynı sanırım (kesmedim :P ) basit bir hesap yapıyoruz. tbc öncesi 40 kişilik bir raid , boss lardan 2 şer set parçası alıyordu. şanslıysa 20 haftada herkez o parçaya sahip olabiilyordu. şimdi 25 kişiye 1 tane düşüyor. süre 20 hafadan 25 haftaya çıkartılıyor. allatan t4 set o kadar işe yarar değil de bu bizi zora sokmuyor :P bir arkadaşım t4 setler için şöle dedi. "t4 setin her parçasında 3 tane socket olmalı anca o zaman adam olur o set" kısaca günlerce deneyip zar zor kestiğiniz bir bosstan düşen itemların üzerinizdekilerden iyi olmaması çok kötü oluyor. haa bir de o bossları kesmeden bir sonraki instance a giremiyorsunuz. bütün attunementlar biribirne bağlı nerdeyse.
nameless Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 40man raid olayının kalkması resmen dps warriorlara büyük darbe oldu. raidlere bakıyosunuz anca bir tane dps warrior var(25man için yoksa 10mande kimse dps warrior falan almıyor). oyun şu an bana çok amaçsız geliyor, sanal şeylerin peşinden koşturuyorum diye kızıyorum bazen kendime ama insanın resmen zihnini kapatıp hiçbir şey düşünmemesini sağlayıp zaman geçirtiyor diye oynuyorum sadece şu an :)
Enginar Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 su anda end-game instancelarinin zorlugundan şöyle bahsedeyim, tbc den 2-3 ay önce sadece naxxramastaki thaddiusu kesmemiz 3 haftamizi almişti, gothic icin 2 hafta araliksiz ugrasmiştik vs vs. ben oyunu bırakalı 2 ay oldu ben bırakmadan önce karazhan farm durumdaydı, gruul's lair da da king i indirmiştik. 2 hafta falan öncede gruul u indirip lair i temizlemişler. ve ben eminim su an bl de horde larda en az 4-5 guild karazhani en az 3 guildde gruul's lair i temizlemiştir. bence end game raiding bu kadar kolay olmamalıydı. tamam anlıyorum t4 lere end game epiclere erişebilmek herkesin hakkı ama bu oyunu hardcore oynayan cok büyük bi yüzde var ve su son 1-2 ay icinde benim guildimden 15-20 kişi ya oyunu bıraktı yada guildden cıktılar sadece pvp yapmak istedikleri icin.
Mortis Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Çok dert bir oyun ya, level 70 oldum. Oh dedim XP bar kalkti. Meersem oyun daha yeni baslio. Rep kasmalar, attunementlar of. Daha karazhanin anahtari icin black morassa gitmem lazim grup bulunmuo ki Durnholde u bitiremedim. Adam yok. Guilddekiler desen alakasiz. Daha Karazhan yapican da, yok rep kasip revered olup heroic yapican da. Bunu da tek basina yapmak ayri bi dert. Oyuna TBC den 1-2 hafta önce basladim. level 70 charim var 1 kere bile raid yapmis deilm. Eski Raidleri zaten sallayan yok. E ben de 70 e kadar kastim araliksiz. Simdi de 70 raidleri için onca sey. Bu kadar kasip hic bisey yapamassam kafayi yiecem. Casual oyayanlar hiçbisey yapmio. E hardcore guilde , tamam oynarim bos adamim desen bile bu saatten sonra hayatta giremessin. Nihilum un recruitment req. lerine baktim saka gibi. 7 gün raid yap, Raid disinda araliksiz farmla, baglantin mükemmel olsun, disconnect olursan atariz. Itemlarin süper olmasi lazim vs vs. Tamam bu extreme bi örnek ama dier hardcore guilderi de buna yakin. Naapicami bilmiyorum bu yüzden. Casual bana göre çok rahat ve sIkIc1, Hardcore ise fazla kati , Arada kaldim. Yol gösteren de yok shatrath city nin üstünde LFG açip uçuorum mal mal eheh =)
Mirage Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Aynen Mortis. Bıraktım rahatladım valla. :D
Lorrotar Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 en iyisi gold alım satım işine girmek ya parada kolay kasılıyo artık 70 ten sora gidicen bi farm yeri bulucan temiz web sitenide kurucan ahuahua
Öne çıkan mesajlar