Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Buradan pdf formatlı mektuba ulasabilirsiniz. Özetle söylediği şu, Almanyada o anda uygulanan kanunlar gereği oldukça donanımlı ve tecrübeli olan doktor ve bilim adamları görevlerine devam edemiyorlar. İçlerinden seçilmiş 40 tanesini Türkiyeye göndermeyi ve Türkiyede devletin görevlendireceği yerlerde çalışmalarını ve bilime hizmet etmelerini istiyor. Biraz yorumlarsak; 1933 yılında bilime ve tıbba Türkiyede verilen önem vurgulanmış. O senelerde Albert Einstein ın isteği bu en seçkin bilim adamı ve doktorların görevlerine ve bilime hizmet etme çabalarına Türkiyede devam etmeleri.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 zamanında neymişiz, şimdi ne olduk yaa ): Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Ne oldum değil ne olacağım demeli. Böyle giderse sadece nükleer güç ile ilgili bilim adamlarını alıp gerisine giriş yasağı koyarız. "bilim" demek yasak olur hatta, ulemalar yönetir ülkeyi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 birde şu var bende reader yok şu an dyna ne yolladı göremiyorum tahminen bu. Atatürkün bu mektuba verdigi bir kaşılık bulamadım yanlız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Daesu evet o çevirinin orijinali vardı linkde ama arkadaş kaldırması gerekti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 zamanın bilim adamları faşist yönetimlerden kaçıp hep Türkiye'ye sığınmışlardır. teyy yaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Merak ettigim neden kabul etmedigimiz, ajan falan mi sandik, yoksa cok ayri bir sebep mi? (muhtemelen kabul etmedik ki, ilk defa duyuyorum ben bu olayi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Kabul etmediğimize dair bir belge yok, varsa da bulamadım ben. O yuzden konuyu neden kabul etmedik diyerek yanlıs yerlere çekmeden önce somut kanıtlar varsa görelim öyle konusalım. :) Yoksa tartısılması gereken 1930 lu yıllarda bilim ve tıp konusunda devletin verdiği önemi neden şu an da göremediğimiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 iyi hoşta. kabul edilip edilmediğini bilmiyorsak, önem verilip verilmediğini nerden bilicez? sonuçta Türkiye'ye gelme talebi onlardan geliyor, Türkiye'nin bu konu hakkında yorumu bilinmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Türkiye'yi seçme nedeni illede bilime verilen önemden olduğu olmayabilir. Türkiye'nin diğer bir özelliği ise misafirperverliği değilmiydi? Rahatcana çalışabilecek bir ortam için bu durumda en güzel yer Türkiye olacaktır. Tabi bu arada ilime önem veren Atatürk'te var. Paşalar gibi rahat olacaklardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Türkiyedeki çoğu üniversiteyi kuranlar alman bilim adamlarıdır zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Kabul ettiysek ve o bilimadamlari geldiyse cok sasiricam, cunku az cok kitap okuyan arastiran adamim , bir kere bile gormedim.. Dogru olabilir, kabul etmis olabiliriz, ama tarih kitaplarina veya diger bi cok arastirma kitaplarina neden girmemis anlamadim. Kabul edip onlarinda gelmeme gibi bi durumuda olabilir ama bu tip isler cocuk oyuncagi degildir saniyorum, vazgecme gibi bir durumlari olsa davet istemezler ama bu da olasilik dahilinde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Gelip Türkiyede çalışan 40 kadar alman prof olmuş ama ilerleyen yıllarda mali durumlar bozulunca bizim; adamlar ne adam gibi para kazanabilmiş, ne doğru düzgün bir çalışma yapabilmişler. Gitmişler sonra haliyle. Şimdi bu yazdığımdan emin değilim ama bir dönem Einstein'in kendisini bile getirtmek için girişimleri olmuş Atatürk'ün. Böyle birşey kalmış kafada, muhtemelen doğrudur ama 8D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Yuh, cidden gelmislerse, su Ataturk'e bir kat daha hayran oldum.. Bununla ilgili calismalari , dokumantasyonu bulunduran, hakkinda kitap bilen, internet sayfasi linki verebilecek presentabil arkadaslar, bir zahmet lutfen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Orijinal mektubu paylasıcam ben buyrun http://www.dynamick.net/LetterAE.pdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 türkiyede merak etmeyin bilim basına yansımadan tam gaz deva ediyor, aynen konyada nükleer başlıklı füze yapıldığı gibi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 tam gaz devam ediyorda bu tam gaz bireyler sivil toplum için bir kürdan üretmiyorlar.ne biçim bilim bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 nasil iskembeden atiyorsunuz bu bilimadamlarinin cogu turkiyeye geldi. Benim babam cerrahpasa mezunu o bazilarinin son donemlerini yakaladi. Turkiyedeki tibbin temelini olusturan insanlar bu gelen profesorler gidin bir cerrahpasanin falan eski calisan listesine bakin hepsi orada bu adamlarin biraz biz salagiz hersey atariz yikariz modundan kacin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 mesela nükleer santral projesi için azerbaycandan gelmiş fizik,genetik ve matematik profesörü ordinaryus asker ali abiyev diye bir adam var. adama ankarada bir ilkokulda sınıf öğretmenliği bilr yaptırmışlar. bir şeyler var yani,problemler olmuş ama anlatmıyor nedense. siyasi meselelerden çok yıprandık diyor. aynı şeyi strength(mukavamet) hocam da diyordu. taha bıktım ben bu yökten dedi adam direk bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Mart 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2007 çok basit bir örnek vereyim madem konu bu kadar sarmışken. uzaklara değil türk bilim adamlarından örnek vereyim. xxx belediyesi için bir çalışmanın içinde yer aldım. alman bir prof ile çalışıyordum ve hocamız hakkında çok güzel bilgiler verdi. hocamız dünyada 7 milyar dolarlık (2002 senesine kadar) projere imza atmış birisidir. dünyanın hemen her kıtasında projeleri yapılmıştır. ve şu anda türkiyede üniversitede ders veriyor. hocamıza hep neden türkiyeye döndünüz, yurt dışında niye devam etmediniz diye sorardık. biraz geyik, birazda eski türk film sahnesi gibi olacak ama verdiği cevap "ben bu ülkenin bir evladıyım, ve ülkem için gelecek nesiller için sizleri yetiştirmem gerekiyor ki bu ülke kalkınsın" dediğinde çok duygulanmıştım gerçekten. önce kendi insanımıza sahip çıktıktan sonra bu ülke gelişir arkadaşlar. beyin göçünü engellemek lazım. olacak o kadarda bir sahne vardı hatırlaynınız olur mu bilmem 8-9 prof bilgi alışverişi için toplanırlar. birisi türkçe bişi söyler es kaza diğeri sorar türkmüsün die, başlar geyik hepsi türk çıkardı :) neyse çok uzatmıyım bende :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Orjinal hali buymuş. Görünce konu aklıma geldi, linki vereyim istedim. http://www.baskent.edu.tr/duyurular/745/mektup.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 bugun ise kansere care bulan adama "lo daha amerikalilar bulmadi sen enrden buluyon" diyen bir ulkeyiz ne yazikki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 beyler gelseymiş keşke falan diyorsunuz ama işin içinde politika var düşünün Almanya da zülüm gören bir ırka mensup insanlara kucak açaksınız onlara destek vereceksiniz alın size mis gibi savaş nedeni hiç milliyetçi arkadaşlar bozulmasın ama o dönemde Hitler Türkiye'ye de el atsaydı ortaya pek hoş görüntüler çıkmazdı düşünün bir sürü savaşı yeni atlatmışsınız yanlızca Kurtuluş Savaşı değil, balkan savaşları, 1. dünya savaşı falan hepsi de arka arkaya gelen savaşlar üstüne yeni bir sistemle yeni bir devlet kurmuşsunuz ben asıl şimdi Atatürk'e daha da hayran oldum basit bir hata yapıp ülkenin geleceği ile ilgili kumar oynamamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Ben gelen bilim adamları var diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 benim bildigi zaten bi suru doktor gelmis almanyadan babam universtedeyken baya hocasi warmis alman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar