paspatur Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 bu açıdan bakılınca doğru aslında bu kardeşimizin dediği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Sanat yapmak ayrı masa başında oturmak ayrı. Eğer böyle olacaksa devlet tiyatroları kalksın tamamen, adam güzel bi para kazanabilecekken neden o paralara devlet tiyatrosunda çalışsın ki? Kaldı ki özel sektörde çok daha heyecan verici ve cesur oyunlar, filmler ve dizilerde oynayabiliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 özelde iş garanti değil, devlette salla başı al maşı.Bence devam kararı doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 o maaşa devlet tiyatrosunda oynamak için can atan boşta o kadar çok insan var ki, sen rahat ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 sanatla memurluğu bir tutan zihniyete gülsemmi ağlasammı bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Fistan haksız değilsin de sonuçta özelde iyi maaşa iş bulabilen de oynamalı bence. H< mesela özelde çalıştığı sürece devletten boşuna maaş almasınama her zaman geri dönebilsin devlet tiyatrolarına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 huun güzel bir noktaya değinmiş aslında, ama yine de 1000 ytl den az maaş alıyor olduklarını göz önünde bulundurunca idealizmi cezalandırmak olur bu yapılan. eğer gerekli kaynağın aktarılması söz konusu olursa belki elle tutulur hale gelebilir ama şu anda son derece yanlış bence. devlet memurluğu konusunda; sanatçıyla memuru aynı kefeye koymak mantıklı değil. herşeyden önce gerçekten bu insanların sinema televizyon gibi alanlarda kariyerlerini ilerletebilecekleri ve çeşitli ödüller alabilecekleri bir gerçek. öte yandan devlet tiyatrolarının mantığı zaten devletin sanatı desteklemesidir, amaç budur. ayrıca hakikaten "o paraya o işi yapacak adam bulunur" ifadesi ciddi komik olmuş fistan. maaşını beğenmeyen çaycıya mı hitap ediyorsun, yaratıcılığın ve yeteneğin ön koşul olduğu bir alanda, yaptığı işin kalitesiyle insanlara sanatı sevdirecek ya da tersi durumda bütün çabaları boşa çıkaracak bir sanatçıya mı? sanatçının devlet memurluğu statüsünü ve bunun mantığını tartışalım tamam ama kalkıpta yaptıkları işi aldıkları paraya vurmayalım allahaşkına sanat bu, "şu saatle şu saat arasında şu işi yapacaksın" diyebileceğin birşey değil, sanatçı da "sen yapmazsan yoldan geçeni çevirir yaptırtırım bu paraya" diyebileceğin adam değil. senin mantığınla "o paraya o işi yapacak adam" başka bir yerde daha iyi bir para alacak yetenekten yoksun olduğu için kadroyu dolduracak, dolayısıyla da zaten az olan tiyatro merakının iyice içine edip, üstüne mum dikmiş olacağız. umarım huun'un mantığıyla devlet tiyatrolarında kalmayı seçenler yeterli olur bu durumda, zira fistanın mantığı sanattan tiksindirdi beni =P [ Mesaj 15 March 2007, Thursday - 21:15 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 sanattan tiksindirmez seni benim mantıgım ama dogru anlarsan. söylediğim şeyde komik değil. yoldan geçen adamı almıyoruz o paraya, sanatçılık yapacak adamı, boşta gezen konservatuvar mezunlarını alıyoruz. burasını anlamamışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Devlet tiyatrosunda olupta dizilerde oynanip tiyatrolara cikmayan kim ya ? Kocaeli Devlet Tiyatrosu oyuncularindan bir kacini taniyorum. Baris Falay ve Serhat Tutumluer essek yukuyle para kazandilar dizilerden ama hala hergun Kocaeline gelip oyunlara cikiyorlar.Yarin bile kalkip gidin bir oyun mutlaka vardir. Keza Istanbul ve Ankara da da boyle. Ankara Devlet Tiyatro oyuncularin hemen hemen hepsi Tv de dizileri var.Ama hepsi tiyatroda oyunlarini sahneliyorlar. Ayrica amele pazarami bu biraz komik olmamismi.Bi Erdal Ozyagcilar , Baris Falay , Sumru Yavrucuk , Levent Ulger yetistirebilirmisin. Siz hala memurla sanatciyi ayni kefeye koyuyorsunuz. Memur 9=5 is yaparken sanatci kendini yirtiyor. Her meslegin bi onuru vardir bi zorlugu vardir elbette ki ama Sanatcilar uretmek icin vardir.Devlet bunyesinde bu yuzden varlar. Sen sanatcina sadece devlette calisicaksin diye sart kosamassinki.Bu adam devlette ne kariyeri yapicak.Televizyona cikamadiktan sonra. Her sanatci bi odul almak istemez mi. Bir devlet memuru baska is yapamaz dogru cunku ihtiyaci yok baska bir isten ekonomik gelirden baska birsey saglayamayacaktir ama sanatci sadece devlete calisamaz. Tiyatro yu sanati hice saymaktir bu baska birsey degil. 25 martta hepsi Istifa eder aslanlar gibi doldurabiliyorlarsa doldursunlar yerlerini. Kim ister ucu karanlik bir yola girmeyi.Siz genc bir konservatuar mezunusunuz televizyona cikamayacaginiz kendini gosteremeyeceginiz bi yere adim atarmisiniz. Sanatcilarin bu ulkeye kazandiracagi cok sey var. Bir yazar a sadece Roman yazacaksin diyebilirmisiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 holeyy!!daha çok manken kıçı görücez.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 fistan, ya benim mesajımı tekrar oku ya da kendininkini. diyorum ki, eğer televizyonda veya sinemada kendini kanıtlamasına ve devletten aldığı cidden üç kuruş paraya ek birşeyler kazanmasına izin vermezsen, bir seçim yapmak durumunda bırakırsan insanları. ondan sonra ya ciddi idealist ya da -en azından televizyonda ya da sinemada kendilerine bir yer bulabilen diğerlerine nazaran- yeteneksiz sanatçıları barındırırsın bünyende. huun idealistlerin, sen başka iş bulamayanların boşalan kadroyu dolduracağını söylüyorsunuz, dolayısıyla da senin bakışın beni tiyatrodan da sanattan da soğutuyor, huunun idealist sanatçılarını da hem cezalandırıyor hem de yaptıkları işi küçümseyerek sabah dokuz akşam beş mesai seviyesine indirgiyor. "o paraya yapacak adam bulunur" cümlesine birde "peeeh şımarık artisler sizi" diye eklemek istiyorum ben müsaadenle o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Abi o tarz düşünürsen diğer devlet memurlarıda kendini başka şirketlerde gösterebilir mesela. ayrıca devlet tiyatrocusu dediğiniz insanüstü bir sanat ya da doğa üstü birşey yapmıyor. bunda sanattan sogutacak birşeyde yok. sanatcıyla memuru bir tutmussunuz demişsiniz. memur diyip niye geciyorsun, pek tabi sanatcının yaptıgı işi karayollarında çalışan bir inşaat mühendisi yapamaz, ülkemizi sanat adına temsil edemez ya da ne bilim uluslararası arenada saygınlık kazandıramaz, ama memur inşaat mühendisine özel proje şirketinde çalışma izni veriliyor mu? verilmiyor. bu adam o proje şirketinde memurluktan arta kalan zamanlarda o şirketin imkanlarını kullanarak uluslararası bir projeye imza atabilir mi? ya da ilginç dizaynlar ya da yeni malzemelere zemin hazırlayacak projeler geliştirebilir mi? yapabilir. ama neden sanatçı diye tiyatrocuya 2. ek işte yaygara kopuyor da diğer memurların suçu ne? sanat yapıyor arkadaş!! diye kayırmanın manası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 devlet hastanesinde çalışan doktor özel muayenehane açabiliyor gibi bir şey bence bu..bir memur mühendisten ziyade.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 wuhuuuu manken poposu dur lan ben size dasaaa tv izliyor isimli makalemden kısa kısa alıntıla yapayım ehehm.. öhöö. hmm hazırım hikmet usta.. açık mı bu mikrofon PIT PIT PIT evet.. dasaaa tv izliyor. az önce tv izlerkene dizide alt yazı aradım.. e dizi TÜRKÇEYMİŞ ve dolayısı ile altyazı seçeneği yok.. ve sonrasında tuvalete gitmek için kalktığımda pause etmeyi denedim ve ee.. o da yok.. işte o an şunu anladım Ben uzun süredir Tv izlemiyorum. Haberler haricinde ben TV izlemiyorum Türk dizilerinden keyif almıyorum ve dizilerde rol almasına rağmen tiyatroda oynar gibi bağırarak oynayan oyunculara gıcığım evet. Kısaca bana ne derkene CthuLhu arkadaşımıza katılıyorum evet.. manken poposu wuhuuu yeahh.. ben gidip bir life on mars izleyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Tamamda Aynıdurum yok ortada, herhangi bir memurun aksina oyuncular hatat genel anlamda sanatcıların eline o kadar fırsat gecmez, zaten kısa ömürleri vardır, heleki oyuncular tek başlarına iş cıkartamadıkları için her fırsatı değerlendirmlidirler. Bunun parayla ilgisi yokki yanı tabiki var herkez para kazanmak ister daha rahat yalamak ister, ama sen adamın iş cıkarma bişeyler uterme imkanını kısıtlarsan adam tabiki gidecektir ayrılacaktır senden. Huun'un sölediğinin aksine aslında idealist tiyatrocular, devletin izin verdiği yılda 1 oyun cıkarıp maaşını alıcağına, devlet tiyatrolarından ayrılıp gercekten güzel bişeyler üretmek için cabalıyacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 devlet hastanelerindeki doktorlarida yavas yavas engellemeyi planliyorlar doktorlara izinin temel nedeni piyasada yeteri kadar doktor olmamasi. bakin bu ulkede her sene binlerce tiyatrocu yetisiyor. Sizler gormesenizde izlemesenizde bu insanlar is bulamadiklari icin call centerlarda calisiyorlar. Ne kadar iyi sanatci olurlarsa olsunlar eskilerin kadrolari doldurmasindan is yapamiyorlar. Eger devlette calisacaksan surekli devlet icin oyun sergileyeceksin cunku devletin seni ise alma nedeni bu. Doktorlarla nasil bir tutuyorsun anlamiyorum sanki mesai saat 17.00 de bitince calismaya gidiyor tiyatrocular. Adamlar basbayagi mesainin oldugu maaslarini hakedecekleri, oyniyacaklari, senearyo yazicaklari ceviricekleri, dekor hazirliyacaklari zamanlarda disarida ise gidiyorlar. Yok oyle yagma beyler, eger bu kadar devletin maasi az onemsizse birakirsin gidersin. Kimileride daha cok manken gorucez vs demis. Oturup bir dusunun bakalim son iki senedir oynanan unlu oyunlarin ozellikle komedi oyunlarinda oyniyanlarin yuzde kaci devletin sanatcisi hepsi oradada manken(ozel tiyatrolarda). Kardesim derdin dizi cekmekse herkes gibi riskini alip calisacaksin devlette isini birakip. Sanatciyla memur bir miymis ne ustunlukleri var??? ikiside ayni kanuna tabi ikiside devletin halkina hizmeti icin var. Ha kendini gider tanitir memleketini tanitir buyuk hizmetler yapar onun karsiligindada buyuk yerlere gelir ama normal bir tiyatro oyuncusunun bir muhendisten devlet seviyesinde farki yoktur olmamasida gerekir. Bence esas tartisilmasi gereken devlet tiyatrolari gercekten gerek limi ? ise yariyorlar mi ? amaclarini dogru empoze ediyorlar mi ? Istanbulda gercekten devlet tiyatrosuna ihtiyac var mi? diyarbakir icin on tane neden sayabilirim ama istanbuldaki kac tane devlet sanatcisi gercekten devlet icin calisiyor? Kafamizda olusturdugumuz kulturluyuz gorunmek icin yarattigimiz sanatcilar buyuk insanlardir mantigindan kurtulursaniz ne demek istedigimi anliyacaksiniz. EVET sanatcida memur ve her memur gibi kurallara uyacak zaten ustun biriyse nasil ustun muhendis devleti kendine yeterli bulmuyor ozel sektore cikiyorsa oda onu yapacak. 100 kilo baletlerin oldugu bu ulkede bazi seyleri konusmak lazim. Birseyleri tabu haline getirip karsi fikir belirtenleri soyutlamak bu ulkede bu senenin modasi (hepimiz ermenigize hayir diyenlere fasist demek gibi) [ Mesaj 16 March 2007, Friday - 03:16 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 said: normal bir tiyatro oyuncusunun bir muhendisten devlet seviyesinde farki yoktur bir sanatçıyı başka bir sınıfla bir tutamazsın,tutmamalısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 sen tutma devlet tutuyo, devlet icin herkes esit hede hodo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 said: bir sanatçıyı başka bir sınıfla bir tutamazsın,tutmamalısın. niye ki? kanun kanundur...santçıda olsa doktorda olsa herkes kanunların, yasaların önünde eşit olmalı.Aksi taktirde kaos olur. ben iki işte çalışamıyosam sanatçıda çalışamaz. Sanat Allah tarafından verilen bir yetenek özelliğimidir?.Tıpkı fiziksel özellikler gibi. Bu bağlamda yakışıklı adamlar ve güzel cıvırlarıda tipsiz halka göre ayrıcalıklı mı olmalıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 biyerde aylık 800 alırken başka biyerde bölüm başı 2milyar verirlerse (ortalama) {bölüm başı 50milyar alanlarda var} siz hangisini seçersiniz?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Diğer devlet memurlarına ne hak veriliyor ise aynısını hak ediyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Iyi, dogru bir karar. Domuzlar neden daha esit olsun ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 "şimdi kimse benim devlet memuruma domuz diyemez tamam mı? onlar domuzsa sen de domuzcuksun.. hatta gine domuzusun.. ebleh ebleh konuşmayınnnn!!!! Hem ben de tiyatro sanatçısı olsam ben de TV'yi seçerdim.. hatta hep tivi de çıkar ünlü olurdum. yoksa kimse gelmiyor tiyatroya dimi? Ben evde çok televizyon izliyom. ama hiç tiyartoya gitmem.. Gitmem kardeşim..aa zorla mı? Bari bir şeye benzese... her sen aynı şey her sene mak bet.. Yahu adamın adı üzerinde işte böyle bet böyle çirkin bi şi.. adı da mak.. mak diye isim mi olur ayol! ne o öyle makintoş gibi... zaten makintoş olsa bet de olmazdı tamam mı? makintoş hiç bet birşey yapar mı? yook.. yapmaz.. ben de ipod var 3tane bir tane de yeni çıkan şafıllardan aldım. çook şeker. hele bi iphone çıksın ondan da alıcam hemen.. çok güzel gözüküyor bu.. çok tech cool bi gecıt(gadget) yane. ama sen wissy (bey bayan? her neysen) çok pis ırkçısın! Ben ırkçılarla ve zencilerden nefret ederim.. Hiiiiç yanıma yaklaşmaya.. yaklaşmaya da kalkma.. Gine Domuzu sende!" Melis Yeşilsalata (20) Bağdat caddesi tikkysi ve sonradan sarışın aptal solaryum güzeli (s.s.a.s.g.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zlorwf Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Hayvan çiftliğe gönderme var domuz lafında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 devlet tiyatrosu sanatcilari oynadiklar oyunlara kac gun provaya gittiklerine gore odeniyor eger bi oyundalarsa o sirada 2002 yilinda 500 milyon veya birazcik uzeriydi ortalama maas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar